• dieegoo

    Ahoj, dneska jsem při projížďce našel pár oken odložených v lese. Asi je tam zapomněl nějaký roztržitý houbař a myslim si, že by mu teď mohly chybět. Nebudu tedy uvádět, kde přesně okna jsou, aby mu je někdo nevyfouk. On si určitě vzpomene, kde mu tenhle „nature-friendly“ bordel s prominutím odpadl od ******.

    No ale teď vážně. Zkuste mi někdo vysvětlit, co tyhle bezmozky vede k tomu, že doma naloží plnej vlek bordelu a vyhodí ho do lesa. Když už si dám tu práci a bordel připravím k odvozu, to už je fakt takovej problém místo do lesa dojet do sběrného dvora nebo k prvnímu velkoobjemovému kontejneru a tam to vyložit?

    No snad ta okna zmizí z lesa dřív, než se něčí nohy/ruce/cokoliv stihnout nechtěně seznámit s tou horou střepů, co je všude kolem.

    0 0
    • VanVren  

      Lidi jsou zmrdi. Tohle mě sere tak, že kdybych někoho viděl, tak mu nakopu prdel… ne, už nebudu sprostý, slibuju :-)

      0 0
    • pete_ax  

      naka zkurvena firma, co nechce platit za odpad. je to des tohle :o(

      0 0
      • Consuelo  

        Neřekl bych. Spíš je to z nějakého baráku a možná hned z vedlejší vesnice.

        Jezdím jeden krásný kopec mezi dvěma obcemi – 3,5km a po obou stranách je neskutečné skládkové peklo, léta letoucí. Proč to lidi dělají, netuším. Asi nějaká racionální amnézie. Nevěřim totiž, že by to kdokoliv z těchto lumpů dokázal vysvětlit, proč to vlastně dělá, tím hůře pochopit, že je to svinstvo.

        Trochu by to asi zmírnily hlídky a likvidační pokuty v řádech statisíců. Jak Čech nemá za zády policajta, tak právo a zákony neexistují. Známe to z bolševika, tím víc ze současné kluko-kracie.

        Ani nedomýšlím, kolik lidí se o ty střepy zraní a kolik zvířat křižujících krajinu to odnese.

        0 0
      • jama  

        Taktak, tipoval bych firmu, které měnila v blízkém domě okna za plastová a starý slíbili zlikvidovat… Cigošský manýry!

        0 0
    • gazman  

      Do ruk ****** a 14 dní k vodě nepustit.Prasata.

      0 0
    • cagalam  

      podobný bordel dělají u nás zkurvení lufťáci!

      0 0
    • onik  

      a přitom domovní odpad mužeš bezplatně odvezt do sběrného dvora…bohužel banda kokotu to neví,ja vozím i posekanou travu do dvěrného dvora a tohle mně sere…v lese vyhodím tak max. slupku od bananu jinak si vše vozím sebou až do popelnice!

      0 0
      • nox159  

        z temi okny to bezplatne nejde – delaji s tim problemy ( aspon teda u nas)

        0 0
        • onik  

          u nas to berou i nabytek všecko co je z domu tak vezmou(ostrava-kunčice) dokonce sme jednou vyhazovali asi 5000 ramínek a vzali to,řekli sme že sme koupili byt po větnamcich :D sice blbě čuměl jak přijely 4 plné tranzity ale vzal :)

          0 0
          • hrajem  

            S temi okny je to uz nas tak, ze je vemou, ale musi byt sklo vysekane z ramu… Nedavno jsem to delal a povim vam, zadna sranda…

            0 0
            • Igor Hnizdo  

              jj. holt v lese neni pan dulezity, ktery bude buzerovat a jeste odmontujte klicku z ramu a hodte ji jinam. jo a to ma mechanizmus kovovej zaviraci? tak to snad vysroubujete ne? coze? srouby jsou zatreny barvou, tak to neni kde chytit? to pujde uvitite. a nehazte mi tam ty listy dreveny dyt jsou v tom hrebiky…

              s takovou se nesmi nikdo divit, ze to skonci v lese, kdyz se to nevleze do popelnice.

              0 0
          • nox159  

            ani kachlicky… nechou brat

            mozna jiny kraj jiny mrav ;-)

            s temi okny sem to seril tak ze sklo sme vybil a dal do kontejneru na sklo ramy jsem nechal mesic na zahrade ( dešt a slunko starou barvu sloupe hned) barvu sem smetl na lopatku a vyhodil do popelnice a drevo v zime spalil v kotlu :D

            0 0
            • Flegmatik  

              Zajímavé :-) Barva na vsazených oknech slunce a déšť vydrží sakra dlouho, ale když se vyndají a dají na zahradu, tak za měsíc je barva pryč. Přiznej se, že tys to pálil komplet i s barvou? :-D

              0 0
              • nox159  

                prave ze ne :) ale palil sme to s klikama i se zamky :D

                jinak opravdu nekecam ;-) pokud je barva vcelku ( na cele plose tak to drzi) jak se vybily ty skla tak se samozrejme odkrylo drevo a jak to poradne napije vodu tak potom jak to vysychalo tak ta barva popraskala a pak uz se to v poho loupalo

                0 0
                • Flegmatik  

                  Dobře, budu ti věřit. Třeba ty okna byla už tak jetá, že jim stačilo málo :)

                  0 0
                  • nox159  

                    jeta byla, proto se menila :D kdyby byly dobre tak proc vymena? ( o gramy tady nejde :D )

                    0 0
    • jIrI___  

      Aspoň to sklo mohl vymlátit někam do kontejneru.

      0 0
    • killme  

      los zmrdos inkognitos…

      0 0
    • cubas  

      je to tri nedele, co jsem videl dobytka jak z vleku haze do pangejtu sedacku! z obyvaku. Kdyz videl, ze na nej hulakam, tak zapomel vyhodit i ty svoje dve kvetovany kresilka.

      0 0
    • zichis  

      Bych se podíval, kdo z lufťáků má nový okna.

      0 0
    • Lenka.05  

      Tolik stejných oken…takový jsme měli na paneláku. Vypadá to spíš jak někdo píše – firma mění okna na bytovce/paneláku a aby nemuseli platit, tak… Nebo řidič si sežene paragon že to odevzal a zaplatil, okna vyhodí do lesa a prachy sebere do vlastní kapsy.

      Jsou to hajzlové. Občas tu v lese narazím taky na skládky. A přesně se divím jako ty – když už se s tím nakládaj, proč to sakra neodvezou někam ke kontejneru. Třeba tady na skládce jsem odevzdávala starý gauč od sedačky a platila jsem 40Kč. To by snad nikoho nezruinovalo!

      0 0
    • Lada,s  

      Nedávno jsem na kraji lesa viděl vyhozenou celou sedačku z obýváku, a k tomu asi 12 pneumatik…na­kopat do prd… :-(

      0 0
    • Blade  

      Já už se nad tímhle nepozastavuju, tohodle jsou plný lesy, příkopy u silnic a kdejaký zastrčený kouty.. Jsme zkrátka národ prasat

      0 0
    • Flegmatik  

      Prasečina nejvyššího kalibru. Ale vůbec mě to nepřekvapuje. Jinak souhlas s Lenkou.05, je to z asi nějakýho paneláku, firma si zkásne prachy za odvoz starých oken (odpadu) a pak to takhle vyhodí a peníze jim zůstanou.

      0 0
    • roud  

      V úterý jsem našel uprostřed lesa v příkopě položený lyže (sjezdovky) PS: když jsem tamtudy jel před hodinou tak tam ještě nebyly :O( co člověka vede aby vyrazil do lesa s lyžema na rameni a pak je tam nechal ? nechápu nic…

      0 0
    • Flegmatik  

      Jo jinak kdyby to aspoň někdo avizoval v nejbližší vesnici – tak se tam určitě někdo najde, kdo si ze skel udělá skleník a z nepotřebných rámů palivo na topení :-)

      (ten skleník z těchto oken jsem fakt někde viděl :-)

      0 0
    • daymaker  

      K nejbližšímu stromu a zastřelit…

      0 0
    • Honza729  

      I kdyz to tu opet schytam od mistnich „spravedlivych“, tak ti rad odpovim:

      Ten kdo si tohle dovoli patri do skupiny setrilku. Setrilku, kteri kdyz vidi co by stal kontejner nebo co by stalo odvezeni do sberneho dvora, tak to radsi resi takhle. Protoze to nic nestoji.

      0 0
      • dieegoo  

        Přijde mi to zvláštní. Někdo dá x desítek tisíc za nová okna a je mu líto dát navíc i kdyby litr za „vyhození“ těch starých… To mi hlava nebere.

        Když už ten blbec chce ušetřit pár korun, proč to v noci nevyloží radši před bránu sběrnýho dvora? Dá mu to stejně práce, jako hodit to do lesa.

        0 0
        • Honza729  

          Me se neptej. Ja nejsem psycholog, ani jiny doktor.

          Oslov zde pritomneho RsDr. Consuela, to je takovy odbornik na vsechno. Sice trochu nemocnej, ale jinak vsemu rozumi. A kdyz to od nej nepochopis, natluce ti to do hlavy nasilim :-))

          0 0
        • Dlabka  

          Nepochopím, co si s tím někdo dá práce. Zaveze bordel co nevíc do lesa, aby to nikdo nenašel. Kdyby to nechal u cesty, tak to uklidí město, nebo obec…

          0 0
          • Honza729  

            Tak ono slozit ten pocet oken taky neni na par minut a riziko ze ho nekdo uvidi je radove vyssi…

            0 0
    • vlcak1  

      Zafackovat uši do hlavy a pak

      urazit pazoury až u samý ******.

      0 0
    • Zdeno Micio  

      za založení černé skládky tuším min. pokuta 50 tis. pro fyz. osobu, pokud už to nezvýšili, dle z.č. 200/1990 Sb. O přestupcích. On to určitě upravuje i jiný zákon na úseku ochrany životního prostředí. Asi by nebylo od věci brát na vyjížďku foťák a pokud by někdo něco vyhazoval z auta, tak by to jako důkaz před správním orgánem muselo stačit. Takových duševních mrzáků mi je celkem líto, že postrádají smysl pro krásu přírody.

      0 0
      • dieegoo  

        Ani nevíš,jak bych mu tu pokutu přál… plus ho to nechat holejma rukama uklidit.

        Musí být na výměnu oken stavební povolení? V okolí jsou 2 vesnice, ze kterých by tenhle bordel mohl být a nepředpokládám, že zrovna měnila okna půlka obyvatel. Pokud by to povolení muselo být, třeba by podle toho šlo něco dohledat.

        0 0
        • Flegmatik  

          Na samotnou výměnu oken stavební povolení být nemusí. Pokud k tomu někdo přidal zateplování fasády, tak pak už ano.

          0 0
          • Smazaný účet  

            urcite? mi jsme zrekonstruovali celej barak bez povoleni…

            0 0
            • Flegmatik  

              Od nového stavebního zákona (od 1.1.2007) to tak platí. Výměna oken je považována za udržovací práce. Ovšem i tak, když měníš původní dřevěná okna za plastová nebo okna výrazně měnící vzhled, tak je potřeba ohlášení na příslušný obecní úřad. Když se mění vnější vzhled domu, způsob užívání budovy, zatepluje se (tím se změní i nepatrně velikost) nebo se ovlivní požární předpisy, tak pak už potřebuješ stavební povolení.

              0 0
    • Šusa1  

      Kdyby jste někdo náhodou zjistil, která svině to udělala, tak osobně bych přijel a naházel mu je zpátky na zahradu a rozdupal na střepy. Č..ák.

      0 0
    • mairj  

      Není to pana Červenky? :-)

      0 0
    • RacerX  

      za to můžou čtyřkolkáři přeci…

      0 0
    • Spock lone wolf  

      Pro informaci co s něčím takovým když to objevíte.

      Podle závažnosti jde o přestupek nebo trestný čin. Vztahuje se na to tedy i ohlašovací povinnost.

      Dá se to hlásit buď policii, lépe ale České inspekci životního prostředí: http://www.cizp.cz/

      Sekce kontakty a podle kraje.

      ČIŽP má při zjištění přestupku právo udělit pokutu, pokud jde o trestný čin věc postupuje policii. Kdyby tak ještě šlo jednoduše zjistit kdo to byl…

      0 0
    • weekend warrior  

      ty jo, já po dlouhý době jel fakt jen po silnici okolím kolem prahy a to jsem nevěřil vlastním očím, to je fakt demence. A to si myslím, že v praze(u nas- P4) je to na dvorech zadarmika, musíš se prokázat jen bydlištěm. Takže jestli to ve středočechách maj jinak, je to v piči, protože tam bydlí víc lidí jak v praze. Ale i tak ***** nechápu. Já když vyhodím jednu zajebanou petku do směsáku tak mám asi pět minut fakt blbej pocit, i ted se za to stydim, a tady střelci zapomínaj celý okna, auta, pneumatiky atd… Fakt na posrani…co to je za kokots???

      0 0
    • pajan  

      Pověsit za koule do průvanu!

      0 0
    • Radez  

      Jak říká soused: „to byl určitě někdo z Prahy nebo z Ostravy, to nemohl být nikdo místní“ :-))

      0 0
    • antimony  

      Něco podobného jsem vyděl na vyjížďce pod Komárovem-Zlínsko. Je to odtud nebo je to jen podobné zvěrstvo jiného hajzlíka?

      0 0
    • georgio  

      Takhle vypadá Zelená úsporám v praxi :-(

      0 0
    • smith22  

      Když toto vždycky vidím tak mě jen napadne, že by to chtělo vědět kdo to tam vyklopil a dát si stím tu práci, naložit to a naházet mu to večer přes plot zpátky na zahrádku.To by bylo ráno překvapení.A nej­lepší je na tom to, že by si ani nemohl jít stěžovat.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        To by bylo stylové, ale nevím, jestli by si to takový bezvěrec dokázal uvědomit a jestli by měl výčitky. Spíš by ještě nadával jací jsou lidi lumpové.

        0 0
    • Igor Hnizdo  

      byt. (panel) socik. osobni vlastnictvi – jeden a ne celej panelak. a nebo nejaky socikokrychloidni domek. hmm i kdyz tech balkonovych dveri je tam vicero nebo blbe vidim? takze asi domek.

      0 0
    • Kubiczech  

      V lese se dá najít leccos – trůn pro krále přeloučských lesů.

      0 0
      • smith22  

        to zvířátkům zachytává vodu aby neumřeli žízní ne? :-))

        0 0
      • kassar007  

        Tohle bych videl na nejaky landart :-) … takhle nastaveny to nemuze byt samovolne.

        0 0
    • Kohout  

      Tak za tohle bych dával kulku do hlavy a na místě… :-(

      Jinak moje zkušenost, už jsem pár podobných skládek taky našel. Naposledy hromadu zbytků polystyrénu z nějaké stavby, celá fůra z náklaďáku. Vítr to pěkně roznášel po okolí…Uložil jsem si gps souřadnice místa a obrátil jsem se na nejbližší obecní úřad.

      Většinou skládka do týdne/dvou týdnů od ohlášení zmizí…

      Nejrychlejší byli z MČ P13, skládka nějakých starých sedaček z auta v Dalejském údolí zmizela snad do druhého dne…

      0 0
    • goofy  

      Tohle se neda nijak slusne okomentovat, proto radeji svuj pravy nazor nevyjadrim…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.