• dothy

    Sportu zdar :D

    Měl bych dotaz ohledně rozměrů hlavového složení, sehnal jsem si zimáka a závitové složení které v sobě měl jsem komplet vyndal (nalisované misky vyťukal šli dokonce bez násilí) zkusil vsunout vidlici se sloupkem 28,6 a sedla přesně ..můj dotaz tedy zní jestli když nechám nalisovat hlávko ahead tak jestli nějaký ten milimetr přibude dovnitř trubky a vidlice by se už nevešla jaký rozměr trubky tedy potřebuju.Dodám že na něm byla klasická závitová vidlice cca 25,4 ale dost na volno

    Předem díky za reakce

    0 0
    • tux  

      Jakej je vnitřní rozměr tý hlavy? Na a-head se běžně se dělaj 34mm a 44mm, potom jsou nějaký atypy.

      U 1" vidlí je většinou 30mm, v tom případě by sis musel nechat vysoustružit redukci kterou bys nalisoval z vnějšku na rám, a do toho nalisoval normální 1 1/8" hlávko. Chce to ale soustružníka.

      0 0
    • Tina  

      Pokiaľ tam bola vidla 25,4mm, t.j. 1" tak tam musíš dať 25,4mm, t.j. 1". Alebo nechápem v čom je problém? :)

      0 0
      • dothy  

        No zarazilo mě že vidlice 25,4 byla v hlávku absolutně na volno jestli byla vůbec původní tak jestli neni hlava nějaký atyp větší jak 1 palec ..zítra to vemu šuplerou a podám informace ale hlavová trubka bude asi těch 30 je o minimum větší než krk vidlice

        0 0
        • tux  

          28,8? To je blbost, by ti kolem toho vycházelo jen 0,1 mm, a to by si tam vzhledem k nerovnostem nenarval.

          0 0
          • dothy  

            Říkam něměřil jsem je to jen odhad bude to k těm 30

            0 0
            • tux  

              Ok, tak to potom vybrousit hlavu, nechat vysoustružit redukci, a do ní hodit hlávko 34mm. Udělal jsem to taky tak, protože jsem nechtěl měnit rám, a není problém. Zítra možná hodim fotky.

              0 0
              • dothy  

                Ještě najít někoho ochotného kdo si s tím dá tu práci. Fotky by se hodily ať mám nějakou představu :)

                0 0
                • tux  

                  Chce to známýho, já to měl zdarma, ale když si to necháš udělat na prachy, tak se ti spíš vyplatí najít si nějakej hliníkovej rám na aukru.

                  0 0
        • Tina  

          Pokiaľ máš vnútorný priemer hlavovej trubky rámu 30mm, tak zákonite vidlica 1 1/8", t.j. 28,6mm nevlezie do 1" misiek, ktoré musia byť v ráme. Veď to je rozdiel iba 1,4mm! Akú hrubú stenu by museli mať tie misky v ráme? Ak budú mať misky „iba“ 0,5mm tak ti ostane okolo vidlice priestor 0,2mm.

          Navyše neviem ako chceš zohnať hlavové zloženie do rámu s hlavou rozmeru 1" a vidlicu 1 1/8"? Trochu sa nad tým zamysli.

          0 0
          • dothy  

            Nad tím jsem přemýšlel a myslel jsem že misky mají minimální šířku a při lisování se roztáhne ještě hlavová trubka a rezerva byť minimální která tam je nyní by stačila ale to byl jen nápad který smysl dávat nemusí..

            0 0
            • tux  

              A ani nedává. Vnitřní průměr 1 1/8 hlávka je 30mm, a pokud je ta díra opravdu 30mm, tak máš smůlu.

              0 0
              • dothy  

                Změřím to a uvidí se, kdyžtak to soustružení pokud někoho seženu..

                0 0
                • Tina  

                  stojí ten rám za to keď je to „len“ zimák? Nebolo by jednoduchšie použiť 1" vidlu?

                  0 0
                  • dothy  

                    Doma mě leží vidle, řidítka, představec tak jsem to chtěl využít, ale co nadělám v nejhorším tam dám 1" pevnou, odpřužená 1" by se zase sháněla těžce, ani by nepružila, to je peklo ty starší kola..

                    0 0
    • Niixau  

      zdarec,

      potreboval bych poradit s hlavovym slozenim – jako laik jsem z toho nejak zmatenej a nevim co objednat. U starsiho Cr-Mo zimaka bylo hlavove slozeni viz obrazek dole. Prumery misek jsou stejny, jen vyska je rozdilna – jaka miska je spodni a jaka horni?

      Jedna se prodpokladam o semi-integrovane slozeni, ale jake objednat aby rozmerove pasovalo do ramu? Napr rozmer loziska, ktery uvadim na obrazku jsem na kupkolo nenasel. Nehodil by mi nekdo zasvecenejsi odkaz co objednat nejlepe z kupkolo.cz? Nenasel nekdo nejakej online navod jak postupovat pri montazi noveho hlavka, na co dat pozor atd?

      Dikes!

      0 0
      • alinceb  

        Pokud máš Cr-Mo starší kolo, tak skoro nabeton nemáš semiintegrované hlávko, ale klasické a-head hlávko (neintegrované – misky jsou natlučené do hlavové trubky a ložiska jsou úplně mimo rám – jako třeba tady ). Osobně nevím, proč chceš stávající hlávko měnit (třeba by stačilo vyčistit a promazat), ale budiž…

        Jako máš cenovou hladinu? A proč zrovna KupKolo?

        0 0
        • Niixau  

          Jak rikam, hlavove slozeni jsem doposud nikdy nerozebiral/nes­kladal, takze poznam prd, co je to za halvko ⇒ diky za opraveni.

          Jde o zimaka, takze se snazim dostat cenu komponentu co mozna nejniz – cca 500kc by byl ideal. Kupkolo, protoze tam objednavam i jiny komponent a vyuzil bych jedne platby postovneho. Jestli mas tip na nejaky jiny lepsi/vyhodnejsi online shop, sem s nim.

          A proc nove? tohle kolo pomerne dlouho stalo a chod riditek neni plynuly + jsou misky zvenku orezle.

          0 0
          • alinceb  

            Pokud to máš na zimáka, tak bych hledal něco s dobře utěsněnými ložisky. Za sebe můžu doporučit Rond Magura – za tu cenu hodně solidní hlava. Spodní miska je utěsněná O-kroužkem.

            Na kupkole toho na výběr moc nemají. Zkus mrknout třeba na Axit…;)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.