Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu, jestli náhodou někdo nemá zkušenost s vymezením vůle u vidlice s karbonovým sloupkem u spodního ložiska.
Počítám, že by mohla pomoci nějaka vymezovací podložka nebo kroužek.
Předem moc děkuju za všechny rady.
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu, jestli náhodou někdo nemá zkušenost s vymezením vůle u vidlice s karbonovým sloupkem u spodního ložiska.
Počítám, že by mohla pomoci nějaka vymezovací podložka nebo kroužek.
Předem moc děkuju za všechny rady.
Na vidlici by měl být kovový krožek, na který ložisko dosedne, to je vše, vůle se vymezuje až po složení celého předku – vidlice, hlavko, rám, představec, vičko.....
Ne vzdy byva spodni konus kovovy a narazeny na krku vidlice. Nekteri vyrobci maji krk dole konusovy a ten rovnou doseda do loziska.
Nicmene mi neni moc jasne oc mu vlastne jde.
Je to přesně ta varianta jak píšete. Krk je dole konusový a ten dosedá přímo do ložiska a ložisko následně do karbonového rámu kola. Můj záměr je vymezit vůli. Při kompletním dotažení představce a víčka mám stále vůli při zmáčknutí přední brzdy. Přední kolo ,respektive vidlice cuká dopředu a dozadu, jako by byla vůle mezi sloupkem vidlice a ložiskem.Na obrázcích,které jsem přidal je vůle trochu vidět ,ale nevím jestli je to tím.Pod představcem je kroužků akorát.
Moc děkuji za Váš názor
Nejdrive musis dotahnout sroub, co jde do jezka ve vidlici, tim vymezis vuli hlavoveho slozeni, a pak utahnes predstavec. Pokud nemas dlouhy sloupek a neopira se ti o zatku, tak to musi fungovat.
Tímto způsobem jsem to zkoušel už několikrát, chvíli to bylo v pohodě a bohužel se vždy v průběhu jízdy uvolnilo. Po zmáčknutí přední brzdy tam byla opět vůle. O zátku se opírají už jen podložky.