Helma pro freeride - poloviční integrálka CRATONI

35 nepřečtených
  • Kinetic

    Německá firma Cratoni vyrábí zajímavý hybrid, něco mezi integrálkou a klasickou helmou, s odendávacím chráničem na obličej.

    http://www.cratoni.de/…-maniac.html

    Helma to je klasická inmold technology, žádná skořepina, slušné odvětrání a váží jen 340g. Cena 1600Kč.

    Protože jezdím hodně agresivní XC a vyžívám se ve freeridovejch sjezdech a rád skáču menší skoky (cca 60cm výšky, ne doubly), hledám přesně takovýhle hybrid. Integrálka nevětrá a je těžká a normální přilba co mám zase nechrání boky hlavy proti kamenům (málem jsem na to doplatil v Bikeparku v Rokynici n.J. po pár kotrmelcích).

    Otázkou je, jestli tahle helma má smysl. Měl jsem ji v ruce, a chránič obličeje je velmi pružný plast s nalepenou měkčí gumičkou zevnitř aby se člvoěk nepoškrábal. Při tlaku z boku se celý chránič vychýlí téměř vedle helmy, při tlaku zepředu se prohne až k bradě. Klade to nějaký odpor, ale spíš to funguje jenom jako tlumič nebo ochrana před poškrábáním. Otázka je, jestli to spíš nezraní. Ona skořepina od Cratoni (model Ramp) se taky prohne do strany, byť ne tak moc. Další rozdíl je, že je dál od hlavy, takže při tlaku zepřeu se brady nedotkne nikdy. Nevím, jestli je to normální, integrálku jsem nikdy neměl. Má podle vás tahle helma smysl a mám investovat dalších 1600Kč? Uchycení chrániče je velice solidní a nejde vypáčit/strhnout. Na druhou stranu německé technologii věřím.

    Anketa: Na agresivní sjezdy při 30km výletu vozim

    1x
    8%
    0x
    0%
    0 0
    • c0d3r  

      nevzal bych to.. kdyz security tak 661

      0 0
    • Smazaný účet  

      S integralou je to tezky. Nekdy si rikam ze na presun bych si vzal klasickou a na batoh hodil integralu, ale zatim zustalo jenom u te samomluvy. Nicmene co jsem naposledy brzdil hlavou, tak se mi to zase trochu ozivilo.

      Na to co popisujes bych vzal integralu, klido nejakou lehci…moje Bell Bellistic vazi asi 900g a to moc neni. Aspon potrenuju krcni pater. Jneom je v ni trochu vetsi vedro a hlavne neni moc dobra pro dioptricke bryle:(

      0 0
    • mr.antik  

      výška skoku nemá co dočinění s helmou. Dirtaři lítaj 3 metry nad zemí v kokoskách. Protože je to v pomalý rychlosti.

      Spíš jde o to, jak rychle jezdíš, jaký rozbitý terény a jak riskuješ, jestli padáš přes řidítka atd… Já třeba jezdim pomalu, tak se nebojim v AM helmě, protože už jsem nějaký rok z kola nespadnul.

      V každým případě, kdybych chtěl riskovat a někde se zlepšovat, vzal bych klasickou integrálu do bikeparku a ne tuhle atrapu co váží to, co AM helma. A volný terény někde 30km od domova radši jezdit na jistotu v XC módu, chrániče asi taky neřešíš.

      0 0
      • Kinetic  

        Tak z chráničů vozim zásadně vždycky páteřák a trencle s ochranou boků stehen. Zvyknul jsem si, příjemně to zahřeje, stejně se člověk zpotí a protože jezdim na limitu a nebaví mě vracet se se sedřenejma bokama každejch 14 dní, tak se to rozhodně vyplatí.

        0 0
        • Bafoon  

          Jaké pls vozíš trencle s ochranoou boků stehen? dík

          0 0
    • Atilla  

      Tahle helma je úplně, ale úplně k (domysli si). Je tak měkká, že se přes ní stejně bouchneš a ten náhubek je leda tak dobrej k tomu aby prasknul a nadělal ti jizvy v obličeji. Myslím si, že jezdím poměrně kudlu v těžkým terénu a vozím Giro Hex a teď nové chrániče kolen od TLD. Stejně je to o štěstí a o tom jak umíš padat. Do bikeparku samozřejmě v plné polní, už jen pro ten pocit.

      0 0
      • LUDVICEK  

        Přesně tak. Já jsem o něčem podobném před nějakou dobou taky uvažoval a v úvavu přicházely 3 – zmíněná cratoni, casco viper a met parachute. Potom,co jsem ale našel tuhle fotku, tak radši dál jezdím ce starou xc a pošetřím buď na integrálu, kterou bych využil i na lyže nebo na nějakou enduro s větší ochranou zátylku. Tomu chlápkovi se to stalo s met parachute.

        0 0
      • Kinetic  

        Souhlasim s tebou, ale prasknutí nehrozí. I při použití maximální síly se to prohne tak, že by se ti hlava do helmy snad ani nevešla :-) A ne, v ruce mi nepraskla. Asi to náraz jenom trošku ztlumí…Ale asi jde spíš o efekt a zaplnění díry na trhu, souhlasím.

        0 0
    • cat  

      http://www.mtblabel.com/…t–6703.html

      Ja bych zkusil tohle, ale nevim jestli se v tom da nekam dojet, nebo je lepsi klasicka integrala.

      0 0
    • nox159  

      cau mohl bych se zeptat na cem to jezdis?

      0 0
      • Kinetic  

        Canyon XC (Fox RP23 a bohužel Reba SL, chtěl bych něco s U-turnem nebo Foxe, protože je dost necitlivá ať dělám co dělám a nežehlí)

        0 0
        • petrpoko1  

          kromě přilby bude čas si pomalu šetřit na jiný kolo. nejsem úplně přesvědčený že Nerve XC je to pravý na dropy a ježdění po bikeparku… vidlí to nezachráníš :)

          0 0
          • Kinetic  

            Souhlas. Chtěl bych Canyon AM, nicméně nebyly peníze. Rám naštěstí zatím drží (i díky 20-ti kilové rezervě v nosnosti). Dost lidí si neuvědomuje, že největší tlumič je stejně tělo bikera…Jenom to chce správnou techniku. Jinak pravda je, že se nevyplácí kupovat samotnou vidli a je asi výhodnější pak pořídit rovnou celé kolo.

            0 0
    • De.Fly  

      mel jsem casco viper, kdyz jsem jezdil neco jako „enduro“, helma to byla dobra, ale ochrana si myslim, ze na nic, takze za me na xc normalni helma a pak poradna integrala, tyhle veci na pul nejsou dobry ani na jedno.. s tim se clovek musi holt smirit.

      0 0
      • Kinetic  

        Za mě musím říct, že ať jsem měl jakoukoliv XC helmu, tak při ráně se vždycky nějak posune o pár centimetrů. Když má člověk tuhle napodobeninu integrálky, tak to drží na hlavě ať to kroutíš jak chceš… To mi přijde výhodný.

        0 0
        • goofy  

          To si mel asi nejakou nevhodnou prilbu na tvou hlavu-… jinak pri mem testovani (dve praskle) se zatim ani jedna nehla…

          0 0
    • kesu  

      mám casco viper a před časem jsem k ní vozil i ten štít na bradu, ted už jí vozím jen na XC a na DH mám integrálu. Nicméně s tou Casco viper jsem trefil na špičáku strom (asi v rychlosti 40km/h) a helmu jsem rozlámal. Ale tvář jsem měl jen dočervena jinak nic. Nemít jí, tak sem si možná zlomil čelist. Nicméně nemůže to konkurovat integrále už jen kvůli zátylku popřípadě brady..

      0 0
      • Kinetic  

        Výborný vědět! V pátek jsem si koupil právě Casco Viper. Sedí perfektně, větrání mě mile překvapilo, kryt brady mi nedělá žádné potíže při dýchání jak tady někdo psal, a to jsou vedra. Navíc s ním nejde hejbat jako u jinejch napodobenin a helma vypadá fakt kvalitně. Integrále to konkurovat samozřejmě nemůže, ale kdo by se s ní vozil (mimo bikepark). To co píšeš jenom dokládá, že to nějakou ochrannou funkci má (a málem jsem jí včera využil v padesátce v roští). A vůbec mi nevadí vozit to pořád, i na XC (zvlášť když pěknej sjezd se najde vždy)…A to že se někomu nelíbí jezdit v takovéto helmě mezi lidi mi přijde jako blbost. V zahradních hospůdkách způsobuje celkem příjemný zájem ostatních bikerů :-) Shrnuto a podtrženo, díky za tipy, Casco Viper forever!

        0 0
        • gazman  

          Forever? To tě přejde, já jsem jí rozkrušil na sračky během jednoho pádu,blbost na bradu jsem k ní nikdy neměl. Tydle helmy jsou kompromisem a ty jak známo dělati, na hovno jest. Přeju hodně štěstí, zdraví a zájmu ostatních bikerů:-)

          0 0
        • Blackbiker  

          přesně jak píše Gazman, při řádném pádu na bradu ti ten „kryt brady“ akorát vykloubí čelist,raděj bych to vyhodil-vozil helmu na xc a koupil pořádnou integrálu-tohle na freeride fakt není…mrkni se na Kali-hodně lehký helmy a výborná ochrana, já furt šilhám po TLD D3-model už vybranej ale cena mi nesedí:-), no tak hlavně bez pádu…

          0 0
          • kesu  

            to není pravda, rozhodně je lepší ten kryt mít než nic. Každopádně mám vipera jen na XC a je to super helma, sice v ní člověk vypadá jako mimozemšťan ale dobře sedí na hlavě a je bytelná.

            0 0
    • loidis  

      Mám podobný problém co řikate na BELL Super 2R MIPS infrared 2015

      odkaz http://www.youtube.com/watch

      je něco podobného za rozumnou cenu ?????

      A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

      0 0
      • Pedro404  

        Neni. BTW, Met Parachute je teď předělaná, váhově podobná jako Super 2R, ale brada je napevno.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.