Helma na Enduro - IXS Trigger FF nebo .. ?

8 nepřečtených
  • pirat

    Zdravím BF komunitu,

    je tu někdo ze zkušenostmi s helmou IXS Trigger FF? Chci helmu na Enduro, s menší hmotností a větším větráním než u DH.

    Měl bych otázku na faktor otřesu, při případném pádu. V aktuální vlastněné DH helmě, které obklopuje celou hlavu, se oklepu a bez otřesu jedu dál. Ale nejsem si jist, jaké to je v případě jenom takové „skořápky“. Má někdo zkušenost, jak je to s pády u víše zmíněných helem? Jaký vyvolají pocit bezpečí?

    Za případné doporučení a životní zkušenosti s danými modely, dík.

    Anketa: co by jste si koupily?

    2x
    22%
    5x
    56%
    0 0
    • sserpx  

      No sice nejsem zena, ale snad ti nebude vadit, kdyz odpovim.

      IXS Trigger FF vozi treba Vojta Blaha (profesionalni zavodnik v Enduru) a nemyslim, ze by si jen kvuli sponzoringu dal na hlavu neco, v cem by se necitil naprosto bezpecne.

      Nove se dela i verze s MIPS, takze dalsi pridany stupen ochrany.

      Ja sam ji taky mam. Nastesti jsem ji jeste neproveril padem, tak nemuzu rict, jestli bych se pouze oklepal a pokracoval dal. Nicmene lehka je, pohodlna taky a dobre vetra. DH certifikaci by mela mit.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Nemam zkusenosti s konkretnima helmama co pises. Vybirat je potreba v prvni rade podle toho jak sedi, jinak bych z nich vybral Leatt.

      Mam zkusenosti s praskanim par helem, delam to casteji nez by bylo vhodne. Vozim Kali Invader, ktera je dost lehka a super vetrana no a uz sem v ni mel docela radikalni setkani se zemi. Helma samozrejme praskla ale hlava v pohode, zadny otres mozku ani bolest, takze za me se zda ze ta ochrana je dost dobra vzhledem k lehkosti te helmy.

      Osobne taky preferuju helmy bez MIPS, a zrovna Leatt a Kali resi redukci rotace pri narazu tak ze te to neotravuje pri jizde pres brajgl jako mips se kterym helma lita na hlave jako splasena, zvlast kdyz si na ni das svetlo. Je to neco co mi nejak zasadne nevadilo dokud jsem mips vozil, ale zaroven je to neco co uz mi prijde spis otravne od doby co jsem zkusil neco jineho.

      0 0
    • JakeF  

      Já mám klasickou Bell integrálu a k ní jsem vzal jako lehčí a vzdušnější alternativu TLD Stage.

      Žádným tvrdším pádem jsem je naštěstí neozkoušel, ale většinou vozím TLD, protože je lehčí, líp větrá a líp se v ní dýchá. Bell beru spíš do bikeparků a to ještě když není moc vedro. Ale kdybych si měl vybrat, ve který spadnu, tak samozřejmě radši Bell.

      Každopádně hlavní kritérium výběru je co ti sedne, což u mě vždycky výběr celkem zúží.

      0 0
    • theedge  

      Ahoj. Přidám sem prosbu o zkušenost. Koukám po IXS Trigger FF a nemůžu se rozhodnout jestli vzit s Mips nebo bez. Vyzkoušet jsem mohl jen verzi bez Mips a ta mi sedí velmi dobře. Vzhledem k tomu že takovou helmu budu používat v tom nejvíc rozbitým a hlavně bikeparky, tak se trochu bojím verze s Mips – aby nejezdila po hlavě a nevrzala. Nějak je mi bližší ta verze bez Mips.

      Vozím POC Kortal s Mips a úplně nadšený z toho Mips nejsem …

      Měl jste už někdo na hlavě Trigger FF s Mips – jak se to chová ?

      0 0
      • Breakpain  

        Rekl bych, ze uplne stejne jako v POC.

        Kazdopadne moje zkusenost, pokud Ti sedi stejna prilba bez MiPsu, s nim uz tak dobre nesedi …

        0 0
        • theedge  

          OK vemu bez Mips – je to tak. A když jedeš v rozbitým a helma se klepe na hlavě tak to je na pikaču. Do toho Kortalu si asi dolepím sucháče aby to líp drželo.

          0 0
        • adam320  

          Souhlasim, zkousel jsem tri helmy s mips a nelibi se mi to. Ale treba mlada uz bez mips nic nechce, kazdej to ma jinak a asi bude zalezet na konkretni helme/hlave. Jako vynalez to vubec neodsuzuju, v klasice je to obcas slusna rana

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.