Hella HL 2000 nebo Trelock LS 600

8 nepřečtených
  • DeadMan

    Nazdar bikeři(bikerky), chtěl bych se zeptat lidí kteří tyto světla mají(nebo je znají), které z nich by jste mi doporučili. Já se kloním spíš k tomu Trelocku. Historii jsem četl, ale právě o Trelocku sem toho moc nenašel. Díky

    Anketa: Jaké světlo koupit?

    12x
    80%
    1x
    7%
    0 0
    • enjoy  

      ja bych sel urcite do helly.v tak malinky krabicce se skryva hodne velkej vykon.mam ji a nevim o nicem jinym ani podobnym. za dalsi ten trelock je pekne hnusnej:-)). a je to taky halogen proti diodam.myslim ze vyhrava halogen.

      0 0
    • JirkA  

      Ta Hella ma –1 hlas. Ukliknul jsem se, sorry.

      0 0
    • DeadMan  

      Hele a má tady ten Trelock někdo. Už sem si málem koupil tu Hellu, ale pak sem čet na německejch stránkách Bike Magazinu test světel a tam dopad líp ten Trelock, tak furt nevim. Obě světla jsou diodový, Enjoy se mýlil :-).

      0 0
      • munro  

        Já mám Trelock, ale zase jsem neviděl nikdy svítit Hellu, takže nemůžu srovnávat. Zkušenosti jsem už tady někde psal. Svítí bílým světlem v poměrně širokém kuželi a do vzdálenosti, která je dostatečná pro celkem svižnou jízdu neznámým terénem. Pro opravdový noční biking je však nutné ho doplnit něčím na hlavě – ten kužel světla zas není tak široký, že by bral zatáčky. Navíc by mohl být trošku homogennější co do rozložení světla. Trelock je celkem těžký a vzhledem k předsazení těla dopředu je nutné ho přitáhnout fest k řídítkům, jinak se ti „sklepe“ a svítí moc dolů. Oceňuji však robustní konstrukci – už jsem se s ním párkrát válel a i hrůzostrašné pády na asfalt vydržel jen s povrchovými oděrkami. Reflektor je trošku vystouplý z těla a v úplné tmě tak trošku ruší, protože ti svítí i malinko do očí. Přetáh jsem přes něj kus duše, takže je po problému, svítí jen dopředu.

        0 0
    • BB  

      pořídil jsem čelovku Silva L1, Luxeon 3W a je to palba. S čelovkou se lépe orientuje v terénu, než se světlem na řídítkách, vidíš do zatáčky. Nejlepší kombinace je něco na řídítka a klidně bych tam dal halogen a Silvu na helmu. Takhle svítím jako auťák.

      0 0
      • RomanH  

        Prosim Te, na jak velkou vzdalenost ta Silva sviti ? Ja jsem se rozmlsal Sigmou mirage, pro orientaci jsem si koupil tu 1w celovku od Bateria Slany, ale ta mi v lese moc nepomuze. I za svitu 5w Sigmy se jevi jako zbytecna bludicka, takze premyslim o vykonejsi celovce.

        0 0
        • BB  

          v popisu říkají, že svítí do 100m, ale prakticky bych řekl, že les prosvítí tak do 40 m. Úplně nejlepší je, když je namířená tak 10 až 20 před kolo, podle rychlosti.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.