hází kolo - kombinace ráfek plášť?

8 nepřečtených
  • cypys

    ahoj možná blbý dotaz, přehodil jsem pláště a jakoby by byl na jedné „polokouli“ je nasazen vic do středu a na druhé kousek výš. výsledek je tedy to že když jedu tak se to houpe. zkoušel jsem jestli není zkříplá duše ale není, přijde mi že posunout to moc nejde.

    nevíte co s tím? je možný že to je blbá kombinace ráfek + plášť? (původně: Bontrager Duster + Bontrager XR3 Expert, 26×2.20 a nyní jsou tam Nobby nic EVO 2,1)

    0 0
    • Bubaaak  

      Máš ho správně nacvaklej v patkách? Po obvodu pláště bejvá proužek a ten by měl být všude stejně daleko od ráfku, pokud není, tak plášť hází… Pokud je, pak ještě sundej plášť zkus ráfek roztočit naprázdno zda nehází, pokud ne, zkontroluj zda plášť není u patky poškozen.

      0 0
    • Lachtis  

      Se Schwalbe jsem měl taky vždy větší problémy, to třeba takový Contíky jsem vždy nahodil napoprvé a neházely…

      Teď mám znovu Schwalbe s novou směsí Addix speed a jsou celkem OK, ale při vyšších rychlostech to trošičku taky hází, ale nic strašného, tak to nehrotím. Přitom podle proužku je to OK.

      Zkus se opravdu zaměřit na ten proužek, zda je to ± OK, pokud ne, tak to zkus doladit.

      Bohužel mne přijde, že Schwalbe na tohle obecně trpí :-(

      0 0
    • cypys  

      zkusím jestli je to dobře zasazený v patkách, zkoušel jsem to obouchávat ale to nepomohlo, proužek je evidentně asymetricky. Pláště nejsou nový, měl jsem je na jiných ráfcích a tam neházely. Tak jsem si právě říkal jestli to není nevhodnou kombinací ráfku a pláště. večer bude tedy pokračování :)

      0 0
    • cypys  

      tak jsem to vcera poradne nafoukl (cca 6bar) a doskakalo to tam samo, ale foukat to nekde na ceste by bylo dost slozity. tou svoji mini-pumpickou bych to asi nedal.

      kazdopadne diky za tipy!

      Cyp

      0 0
      • Bubaaak  

        Pak to koukneš jenom lehce a dlaní a prsty to do patky nasadiš ručně… Viz příspěvek vejš

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.