• MirekZ

    Ahoj,

    při odvzdušňování brzd mi paralelně s bublinkami a kapalinou u třmene (tam kde má) teče kapalina ještě z té malé dírky označené šipkou. Nevíte někdo, co dělám blbě? Dělá mi to u obou brzd a tak spíše podezřívám svou chybu než vadu brzd…

    Díky, Mirek.

    0 0
    • Roman11  

      Nevím co děláš blbě, ale tady je video, jak se to má dělat. http://www.youtube.com/watch… Já jsem to u svých STROKER TRAIL dělal s origo odvzdušňovací sadou podle toho videa a všechno O.K.

      0 0
    • bluma  

      A podařilo se odvzdušnit? Že ti teče s té malé dírky ničemu nevadí, ta je tam pro případ přeplnění brzdy kapalinou, Třeba na Meridách bývaly Traily a byly z fabriky přeplněné, při skládání jsi pomačkal páku a mohls vytírat podlahu. Na svých Trailech jsem mi taky vždy něco vyteklo. Pokud je páka tvrdá, pomačkat ať vyteče co vyteče, utřít a jezdit.

      0 0
      • MirekZ  

        Bohužel to teče mnohem víc tou dírkou než ke třmenu. Výsledek je, že mi 100 ml kapaliny nestačilo ani na jednu brzdu…

        0 0
    • baboon  

      Ahoj – zkusím oživit vlákno – při odvzdušňování jsem postupoval podle tohohle: http://www.majnek.cz/…0Stroker.pdf (koukal jsem i na oficiální návod a video), ale po odvzdušnění má páka nějaký moc dlouhý chod :( Na druhou stranu když destičky dosednou na kotouč, tak to není houbovité, a nejde to o moc víc domáčknout. Když dám brzdu mimo kotouč a párkrát zmáčknu páku, tak písty povylezou a poté, když nasadím na brzdu, tak je to lepší, ale zase mi přijde, že to má moc malý krok a nejde to vyštelovat aby to neštrejchalo kotouč :(

      S pákou jsem se pokoušel pumpovat dost dlouho, při odvzdušňování jsem s tím všelijak mrcasit, aby všechny bublinky vyjely.

      Nicméně v návodu bylo, aby se brzdové písty zatlačily do těla brzdy tak, aby byly hrany v jedné rovině, není tam pak příliš málo brzdovky? Nebo zkusit odvzdušnit znovu?:)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jedno mas krok dlouhy, jednou kratky..tak to zkus trefit nekde mezi..princip znas, tkaze nezbyva nez laborovat..kotouc muze byt trochu krivy-vyrovnat nebo neresit.

        potrebna kapalina pro vyjeti pistku je schovana v expanzce, zadny strach

        0 0
        • baboon  

          Aha, ok, zkusím vyladit. Mě akorát bylo divné, že když jsem se snažil jít podle návodu, tak to nevyšlo dle předpokladu..

          0 0
          • baboon  

            Tak já už nevím, co dělám špatně – zkoušel jsem odvzdušnit ještě 2× a pořád stejný výsledek :( Páka má hrozně dlouhý chod ale zároveň se destičky hýbou hrozně málo – když je roztáhnu šroubovákem, abych nasadil třmen na kotouč, tak je sice cítit, že se po pár zapumpování trochu vystředí a začnou zabírat, ale i tak zůstane na páce hrozivě dlouhý krok..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.