Havířov a okolí-když už se zima blíží

206 nepřečtených
  • ota

    prosím místní,svěřte se,kdy už se do Beskyd moc nedá,kam dáváte krátké vyjížďky(1–2 hod),když už je dost chladno?alespoň v rámci možností popis.říkám si,že jezdím každý listopad to samé,tak uvítám změnu.mám na mysli bike,díky

    0 0
    • goofy  

      Jeden light freeridek nad hrazi, pokud neni moc mokro tak wallride na prehrade, na Pajde na moji mini trati, Albrechtice skoky… To jsem ti asi moc nepomohl, co? :-)

      Jinak jezdim v Suskem lese, nad Permonem, na haldach za Frantiskem, kolem prehrady se ted uz zase da. Proste tak ruzne, ale to urcite znas.

      0 0
      • ota  

        haldy-tam teď řádí motorkáři.ten wallride-?pajda je co?sušský les -tam taky,dost často. v Alb. to neznám,jaké skoky?(stejně bych se díval,já tak max. z lehka bikroska)Okolo přehrady jezdím taky,než nad Permonem,to radši za Merkurem(singlíček od studánky je to nejlepší v širokém okolí),a zakončeno super sjezdíkem.na skoky to u skateparku není ono?no,na skoky za Lučinou se akorát podívám.já měl fakt na mysli XC,i když,pozo­ruju,občas se ty kategorie můžou prolínat

        0 0
        • goofy  

          Wallride – prepad u hraze, Pajda = Pacaluvka, ale ted nam to tam nekdo totalne rozryl, takze vesmes ani nema cenu tam jezdit :-( V Albrechticich to je schovane u Stonavka, ale depro se tam stavi, proto tam spis jezdim makat. Misto Permonu jsem myslel Merkur. Chybicka se vloudila :-) Skatepark tedkom hodne prekopali, a zustal tam pro me snad jeden skakatelnej skok. Holt se musim hodne ucit. Stejne uz ted bude mokro a to ten plech silene klouze a na hlinu se ze slusnosti nechodi. Jake skoky za Lucinou? O tom nic nevim. Rad se podivam.

          No na to xc asi fakt jenom to okoli. Mozna krome hald u Frantisku (motorkari tam byli porad, a neni s nima problem), tak jsem nasel mezi poli a lesem cesticku prez Krivy dul do Stonavy a pak se da tusim po haldach dojet az nekde ke Karvine a pak zase treba na Paseky do Albechtic. Ale neni toho mnoho v okoli, no :-/

          0 0
          • ota  

            no jestli se ti zdá skejtp. drsný,tak za tou Lučinou by se ti asi moc nelíbilo,myslím( FR nejezdím,ale občas koukám) jsou tam FR lávky,stavitele znám,ale jestli to zveřejňujou,ne­vím…kousek od ulice Na Kempách.no,lávky ,většinou skoky,odraz třeba 3m vysoko a docela dlouhé polety…klopenky 2 atd.

            0 0
            • goofy  

              Hmm.. No lavky se mi libi, ale tak aspon podivat se muzu. Skatepark prave taky prekopali a nejak se to vsechno zvedlo na to, ze tam neni zadny rozjezd :-)

              0 0
              • ota  

                no oni tam občas hopsali 10 letí kluci na kolech z Kaufíku,tak se jim to asi nelíbilo :-).můj 6 letý kluk si alespoň něco projel,teď už to je fakt jiné.je vidět,že to ti kluci mají v ruce,tráví tam někteří veškerý čas.proto nejsou tady:-) ty lávky ti klidně ukážu,nebo popíšu mailem.teď jsem tam byl s bráchou a málem ho to skolilo..

                0 0
                • goofy  

                  Nema jeden ten kluk nejakeho cerveneho sjezdoveho RockMachina? Jako podivat bych se tam urcite zajel. Sice ted je asi posledni weekend, ktery mi to muze vyjit, ale nejak to musim stihnout :-) Ja uz mam taky plany na prestavbu te moji trate na Pajde, ale letos mi to celkem znechutily 2 faktory. Holt je to celkem hodne v civilizaci, a asi pred 2 tydnama tam nekdo behem tydne odvezl vsechnu hlinu, co jsem mel nakutanou…

                  0 0
                  • ota  

                    nebylo to přímo za hospodou?toho kluka neznám,ale začal to Honza,co dělal v servisu v permoně-menší,černovl­.(sjezďák Gian­t)

                    0 0
                    • goofy  

                      Ne ne. Bylo to pod obchodem. Tak toho si nepamatuju. Ja vim jenom o jednom mechanikovi, a ten tusim cerne vlasy nema.

                      0 0
                • goofy  

                  Tak jsem se tam byl podivat, a je to fakt moc :-) Sem si tam skocil akorat ten nejmensi dropik, a ulne mi stacilo. Chlapci se tam hodne cinili, a je videt, ze musi fakt umet. ;-)

                  0 0
                  • ota  

                    no jeden z nich to má 150 m.domů.ale FR už to teda je.

                    0 0
                    • Dag  

                      Muzete popsat presneji, kde to tam je. Jezdim tam kolem luciny smerem k Mokrosovi a niceho jsem si jeste nevsim. Neni to sice nic pro moje kolo, ale mrknu se rad

                      0 0
                      • ota  

                        za skleníkama je ulice na Kempách.už jsem psal.asfaltka začne prudce stoupat doleva do kopce,ty se ale dáš rovně podél plotu zahr.kolonie,po 100 m je lesík,a tam to je

                        0 0
                        • Dag  

                          Tak jsem se tam byl vcera mrknout. Maji to tam celkem dobre udelane. Byl jsem tam sam, tak jsem radeji nic nezkousel. Mohli by me tem najit az na jare.:-) Uz se tesim az tam uvidim nekoho v akci. Nektere ty lavky mi pripadaji jak na ozdobu a ne na jezdeni.

                          0 0
      • ananas  

        čus, kde přesně v Albrechticích u Stonávky máte ty skoky, že bych se jako třeba někdy přišel kuknout jak se to vlastně dělá :)

        0 0
        • goofy  

          Tohle vazne jeste nestoji za rec. Teprve jsme tam zacli delat, a jsou tam jenom 2 male skoky. Po zime se bude zvetsovat, a rozsirovat. Snad se do te doby kluci rozjezdi ;o)

          Jinak je to jak jdes od kostela k ceske skole, tak pred mostkem do prava kolem plotu az na takovou louku za barakama.

          0 0
          • ananas  

            jj, mám představu kde to asi je, tam se dá skákat ? je to tam dost palcaté ne ?

            0 0
            • goofy  

              No placate to je. Taky jsme tam udelali asi 2-metrovy rozjezd… Holt je to jediny pozemek v okoli, kde si muzeme byt jisti, ze to nikdo nerozkope. A taky budou tam jenom dirty a wallride a ty se bezne staveji na placce. V okoli bohuzel tech kopcu nejak neni. Jenom za tou hrazi, no.

              0 0
        • Andrzej  

          tak se sejdeme v nemocnici, az mne prevezou ze zelandu :DDD [pokud pujdu jezdit s tema sjezdarema…]

          0 0
    • goofy  

      Nejak to zapadlo, tak sup s tim nahoru. Taky me to zajima.

      0 0
    • Scotty  

      Tak já se teda musím přiznat,že už jsem zazimoval (jo,jo stydím se :)) .. Něco extra nového na ty kratší vyjíždky si asi moc neporadíme. Já mám asi nejradsi haldy + lesy v tom trojůhelníku mezi Havířovem,Orlovou a Karvinou. Je to spíš teda na XC,ale super. Pořád v terénu a dá se najezdit i dost km. Jinak je to určitě Lesopark – to mám 3min od baráku a nějaká hoďka se tam dá taky najezdit :o). A ještě mám hodně rád trasu kolem Žermanické přehrady…dá se objet celá,skoro podél břehu. Dá se takhle objet i Těrlická??? Já myslím,že ne,ale nevím jistě.

      0 0
      • goofy  

        Terlicka se da. A je o myslim narocnejsi nez Zermanicka. Problem je, ze je vetsinu roku na tech chodniccich zarostla, ale ted nebo na jare je na to idealni cas. Kdyz to zacnu brat od zachytne hraze, tak hned kousek za ni, se da vjet pres par stromu k vode a podel ni se objede Jaskovska Krcma a pokracuje az do tatoky, tam je treba vyjet, neb je voda az po hlavni cestu. Prejede se kousek po ceste, a jak je vjezd do depa, tak zase hned k vode. podel brehu az k pile, a jelikoz je ted upustena voda, tak topujde projet az k dalsi zatoce. Tam je tusim zase treba na chvilku vyjet. Pak za chatkama zase do lesa, a podel brehu se clovek dostane az na hlavni hraz (tohle je pekny usek a cely sjizdny – miji se vodni lyze, Permonik, Stolu). Za hrazi jde na chvili vjet do lesa, ale za chvili clovk musi zase na asflt, takze doporucuju pul kilaku po asfaltu a pak hned za jednou zatackou do lesa. Tam je to tusim uz ted taky prujezdne a clovek se dostane prakticky zase az na zychytnou hraz.

        Uff to jsem se rozepsal :-)

        0 0
        • Scotty  

          :o) skoro vyčerpávající návod. Bude třeba to někdy vyzkoušet. Asi tam bude více toho objíždění než u Žermandy,tam jsi vlastně skoro celou dobu v terénu. Co že nikde „nelítáš“ na bajku?? Je docela hezky… Ta naše Sušská :o) banda (Pitos,Pussyn­ka,Turek atd.) už někam vyrazila. Mě už se nějak nechce. A to jsem si celé léto říkal,že budu jezdit i na podzim.. a zase nic,klasika! :o)

          0 0
          • goofy  

            No ja jsem bohuzel v Brne :-(. V nedeli jedu do Vidne na koncert, tak se mi neoplatilo se courat domu, a pak zase tady. Ikdyz je ted tak pekne… :-/

            0 0
    • Silas  

      Krome prehrad, jsou pak jeste ted pri podzimu znacene trasy temi oranzovymi cedulemi. Jezdim casto tu co zacina na terlicke hrazi a jede smerem do Konakova. Vlastne je jedno, kde zasnes neb je to okruh. Objedes tak dve prehrady s krasnym vyhledem po Beskydech. Dopurucuji i ty co vedou pres Chotebuz, myslim ze pojezdit je tady co. P.S. Neni ta tvoje fotka z Gardy? Je mi nejak povedoma. P.S.S. Dneska jsem opet na biku potkal toho vyhlaseneho sampiona, o kterem tady byla jeden cas zminka, co brouzda po Beskydech na tom svem Norco (predtim na Kone). Nepristupny jako vzdy a vuci pozdravu naprosto imunni.

      0 0
      • ota  

        tsď nevím,koho myslíš.Na Koně v Beskydech jezdí nejvíc Dan,je skoro denně na Lysé,jenže ten to stopro nebude,protože se sním fakt dá super pokecat.netuším,kde se tu o tom,koho myslíš,psalo Máš určitě na mysli Radegast cestu z hráze na Koňakov přes

        Kostelec,to jezdívám,když sleze z asfaltu sníh a mimo se nedá,nebo když je fakt málo času.v opačném směru-z Komošky- to jezdím mojím klukem,má 6 a naopak mu to jde líp.je fakt,že v našem okolí to je to nej,co se výhledů týče,to okolí Babí hory. Fotka je z Gardy.

        0 0
    • pitos  

      Tak já včera objížděl Žermanickou těsně kolem břehu a musím říc že to bylo super!Jen v krátkém dresu,kraťasech no prostě skoro léto:)Dnes vyskoušíme jet na hory asi Prašivá a uvidíme jak to bude vypadat,každopádně to počesí třeba využít!!!!!!!Jo a Scotty: opět jsi sklamal a zase zazimoval předčastně! Jinak k dotazu kde jezdit:abych řek pravdu tak nevím,vše jste tady už vypsali,ty přehrady se dají-hlavně Žermanka,ale jinak nic moc.Ještě že ty hory jsou kousek ale samozdřemě ne 1–2hod.:-(

      0 0
      • ota  

        no právě.ty Beskydy nic nenahradí,vždycky děkuju (nevím komu) za to,kde bydlím,být za hodinu a čtvrt na Prašivé a za 2,5 na Lysé,to je prostě paráda.stěžovat si není fakt na co-jen kdyby člověk nemusel sedět v práci,jako teď. já ten thread zakládal právě kvůli těch fakt chladných dnů,kdy ani ty 2 hodiny jezdit nemůžu.je ale vidět,že se motáme všichni na stejném místě :-)

        0 0
        • pitos  

          Jestli nevíš komu máš za to děkovat tak se mrkni na mou charakteristiku-tip:-)

          0 0
          • ota  

            :-)))

            0 0
            • ota  

              to mě fakt dostalo:)..kruci,já jsem v práci-tady chodím jenom z práce,protože jinak mám čas dost drahý.jinak ,zátoka pořád fachčí(včerejší zkušenost) ten den,kdy jsem vás tam potkal(mám pocit,že tvůj kolega má Haro)si právě hodně pamatuju,bo začal platit nový silniční zákon a já čučel,kdo si z bikerů dá pivo:-)

              0 0
              • pitos  

                A ty sis ho nedal?Ja na to kašlu.Samozdřejmě že na horách nikdy nepiju,jen birel,ale kdyš sjedem tak si v klidu 1–2 desítky dáme.A po cestách stejně nejezdíme.

                0 0
              • goofy  

                Zatoka fachci, ale uz to neni co to byvalo. Od te doby co to ma novy majitel… :-/

                0 0
                • ota  

                  já to tam nevyhledávám,jen se mi líbí,že když se vracím z bika,jsem už v relativním bezpečí,když požiju.střihnu to přes les a je to.obsluha mizerná,to teda jo.jenže sedět při počasí,jaké bylo včera,na nějaké zahrádce s bikem ve městě ,to ne.kromě tiskárny,teda.jenže tam je odpol.stín

                  0 0
                  • goofy  

                    No jasne, ja taky nijak moc ne. Prece jenom mam na Pajde na krizovatce taky zahradku a mam to 400m od baraku ;-) Ale delala tam kdysi provozni znama, ale uz s tim sekla, co tam je novy majitel. A ani se nedivim te obsluze ze na to sere za takovych podminek. Ale to uz sme odbocili :-)

                    0 0
        • goofy  

          Ja bych dekoval mojimu hlavnimu a jedinemu bohu: Radegastu! ;o)

          0 0
    • pitos  

      a pokud se chce někdo dnes přidat tak 10:40 sraz u 11pat. věžáku naproti kaufu(u autobusáku)

      0 0
    • pitos  

      Tak jsme dojeli,Prašivá po červené,Kotař a dolu po modré.Na hřebenu je trochu mokro ale jinak paráda!Už jsem ani nevěřil že se tento rok dostanu do hor.Jo a ani jeden biker,jen nás pět a hafo turistů.

      0 0
      • Lusetta  

        Tak Pitose musím opravit-jelo na šest.Ale to jen tak.Bylo skvěle,trošku adrenalinu mi dodalo energy aspon na malou chvíli a ta zima zas bude dlouhá.Neee

        0 0
    • MaRtYs  

      Ideál je i Komorní Lhotka… :o) Ale už také pomalu zimuju .o))

      0 0
      • Dag  

        Ty uz jsi zazimoval v srpnu. Aspon co vim

        0 0
        • MaRtYs  

          Ale ale kdopak to tu :o)) nevim kdy si zacal zimovat ty,ale u me to bylo v rijnu :o)) Kurna , ale ta Prasivka vcera mohla byt dobra co ? :o)

          0 0
          • Lusetta  

            Jo hoši ta teda byla a dokonce jsme si dali pivko i venku nahoře_birell samozřejmě.Tak bylo hezky

            0 0
            • Scotty  

              A dneska taky!!! :o)))

              0 0
              • Lusetta  

                Scotty:jo ale tys na byl na biku?haha

                0 0
                • MaRtYs  

                  Tak to musela být teda šupka :o)) Snad se ještě poštestí na počasí :o)) Scotty už zimuješ ne ?? Nebo si probouzel bika ze spánku ? :o))

                  0 0
                  • Scotty  

                    Ne.. chodil jsem pěšky :o) ..

                    0 0
                    • MaRtYs  

                      Tak v tom případě to beru :o)) Ale pokud bude ještě příznivé počasí, tak bych vyrazil někde :o) Vždyť Prašivka je kousek :o) Tak se hecnem ne :o) ?

                      0 0
                      • pitos  

                        Neš vy dva se hecnete tak bude metr sněhu:-))

                        0 0
                        • MaRtYs  

                          Neboj neboj :o)) pokud počasí dopřeje určo vyrazím :o) ale je pravda, že měsíc jsem už na kole nebyl :o(( Hlavně do těch hor, to už chce pořádné hadry :o)

                          0 0
                          • pitos  

                            termo triko,dres a větrovka, návleky na kolena.Toť vše co jsem celej víkend v horách potřeboval.No samozdřejmě boty a náhradní ponožky.

                            0 0
                            • MaRtYs  

                              Tak teď bylo docela i teplo… nevím jak na horách sice :o) Ale jinak to šlo :o) Hlavně bych pottřeboval nějakou tu bundu či dobrou větrovku :o) Ale snad letos ta Prašivka naposled vyjde :o)

                              0 0
                      • Scotty  

                        bych zmrznul na tom bajku :o)

                        0 0
                        • pitos  

                          tak kup hadry na zimu,za to video předem dík!!!!!!!!

                          0 0
                • Scotty  

                  :)) Co to je za větu?? Pivko bylo včera a ještě pořád se ti motá jazyk!! :o))

                  0 0
    • pitos  

      Ja zazimuji vždy tak na tyden v roce a to jen kvůli udržby:-)

      0 0
      • ota  

        kdyby to tak šlo!když vemeš,co bylo loni touhle dobou..sem nevěřil,že si ještě v prosinci zabikuju v Beskydech,to jsem nedoufal.ale celkem to už na listí klouže(Ropice-Prašivá) Když jsem tenhle příspěvek zakládal,už jsem pomalu vybaloval lyže :)

        0 0
    • vocko  

      je tady nekdo kdo jezdi na ty jumpy v havirove na kempach u luciny?jestli jo fakt bych ho tam chtel vydet a taky by me zajimalo kdo to stavel protoze je to dost good ale nejumpovatelne to asi neda nikdo z havirova a okoli!!!

      0 0
      • XC-biker1  

        mysliš to co je v takovém lesíku v kopci kde jsou ty zahrádky a chatky?

        0 0
      • Dag  

        Mne tez prijde, ze tam nikdo moc neskace. Jsem se tam byl mrknout parkrat z jara a nebylo to ani vyjete.Prijde mi ze tak min. 50% je nejetelne(asi tomu nerozumim :-) ). Jinak na oko to vypada hodne drsne. Kdyby jste tam jeli nekdo radit, rad se prijedu podivat.

        0 0
      • XC-biker1  

        jo tak to stavel kamoš,bydli tam v tom kopci,a skače na tom,docela prasárna jak jsem to videl ty polety

        0 0
        • ota  

          Myslíš asi Honzu.naproti němu mají rodiče zahradu,tož o tom občas pokecáme.

          0 0
      • goofy  

        Vim o par lidech co tam jezdi.,, Pro mne to je taky az na par veci nejetelne, a ted vlastne uz nic, ale je to tam pekne. Hlane ja nez bych to na to rozslapal, tak bych asi umrel :-D

        0 0
    • XC-biker1  

      tak bud nekde na přehradu a pak ještě někde,nebo do běláku do ostravy,a nebo nekde po blízkem okolí

      0 0
      • ota  

        bělák je pochopitelně pasé-za tu dobu jsem v Beskydech.právě to „někde po blízkém okolí“ mám na mysli.už se v tom okolí brouzdám na biku 15 let,takže i tu přehradu jsem už objevil:-) ale vážně:zajímají mě neznámé lokality,přečti si např „Orlová a okolí“,co jsem vyšťoural.i ty haldy mají kouzlo,lesy za Františkem ,les Pacalůvka-Životice-tam by si chtělo pohrát s lehkýma lávkama-les Datyně(„Ameri­ka“),les Šumbark-Šenov -Petřvald atd

        0 0
        • ota  

          tož nějaké foto z „vyšťourané“ haldy z dneška,nějak jsem tam teď často

          0 0
        • ota  

          kvalita nic moc,vím.jedno z mnoha fajn houpání

          0 0
        • ota  

          a

          0 0
        • ota  

          singlík kolem rokle

          0 0
          • goofy  

            To je za tim Senovem? Ja se tam vybiral v nedeli, ale posunuty odjezd do Brna me donutil otocit…

            0 0
        • ota  

          sjezdík do rokle,ten menší

          0 0
        • ota  

          to samé ze dna rokle

          0 0
        • ota  

          ten nejezdím,bo tam jsem vždy sám :) nejde teda ani vyjít,pomalu.jet ale půjde,jen to chce nepřebrzdit,ale dojezd je luxusní

          0 0
          • XC-biker1  

            tak ten vypadá luxusne,ale krátkej,kde to je??

            0 0
          • ota  

            nedával jsem to do threadu Orlová,protože ten uhnul zdá se trochu jinam. nafotím ještě ty trochu „trialovější“ pasáže, trochu líp,slibuju:) měl jsem jen 1,5 hod času mezi kroužky dětí. kdo by se chtěl někdy k večeru přidat, není problém, jde ze Šumbarku dojet až na místo lesem.klidně až bude kosa,na víc než 2 hod to není

            0 0
            • XC-biker1  

              ja bych jel,ale nemužu ve středu

              0 0
            • bikerxc  

              v kolik zitra jedes??

              0 0
              • ota  

                já psal někdy:) dám ti vědět,zítra ani pozítří ale ne.

                0 0
              • ota  

                já psal někdy:) dám ti vědět,zítra ani pozítří ale ne.

                0 0
                • ota  

                  tady jezdíte?(malá hádanka:).taky tu rád brouzdám po lesích,zvláště teď.singlíky ale často končí a následuje nošení,ale nemám to až tak zmáknuté.ale jinak paráda,pokud se nehledá nic těžkého

                  0 0
                  • ota  

                    dnes jsem tam brouzdal s dcerou

                    0 0
                  • pitos  

                    Pěkná fotečka,a vidím že starší dcera je už úplná bikerka;)

                    0 0
                    • ota  

                      chtěl jsem jí vytáhnout na červenou haldu na Slezské,ale měli jsme málo času,projeli jsme jen pod ní,nic,sjede z ní příště:) toto je v lese mezi Šenovem,Bártovicemi a Petřvaldem,mám to do Ostravy vychytané tak,že asfalt jen tak 3×3 minuty.2 roky dojíždění do práce dalo výsledek:) fotka z haldy minulý měsíc,ale skákat tam neumím

                      0 0
                      • pitos  

                        Tak ta halda vypadá opravdu zajímavě ale navím zda bych to našel,vlastně vůbec netuším jak se tam dostat.

                        0 0
                      • goofy  

                        Ty kde je ta cervena halda? Pac mi o ni porad vsichni rikaji, a porad nevim kde je :o)

                        0 0
                        • ota  

                          z centra je vidět odkudkoli,nejvyšší kopec na Slezské.prostě,čer­vená barva svítí do dálky.občas doutná jak sopka.od Sýkoráku kolmo nahoru a najdeš to.(neumím s mapami,no:) v supermapách je to přímo pod nápisem Slezská Ostrava:) myslím jde i vyjet,pokusů mám asi 10,1× málem.dolů taky paráda.kdysi, jsem tam viděl skákat usera „rozumik“-mají fotky na dolekopu,sám ty skoky tvořil,myslím. není to teda žádný megakopec, ale za výlet to stojí. Z vrcholu jsem to prolézal i na druhou stranu,k Mugli­novu,ale to je o hubu a navíc buš.

                          0 0
                          • goofy  

                            No.. O Rozumikovi vim, ale uz jsem ho dlouho nikde nevidel. Tusim ze chtel prestat jezdit…

                            0 0
                            • goofy  

                              Ha. Tak jsem se dival na mapy, a uz vim oc jde. Jsem porad myslel, ze jde o neco jineho. Sypu si popel na hlavu :o)

                              0 0
                            • ota  

                              jsem měl kdesi fotky,jak tam lítá, a našel jen tuto s nulovou hodnotou,když se chystá do akce. kdysi jsme měli zcuka,v dřevních dobách bf,tak nám to tam ukazoval.

                              0 0
                              • ota  

                                hm..

                                0 0
                                • goofy  

                                  Jo jo. To jeste z Vortexaku nebyli takovi chrti :-)

                                  0 0
                                  • ota  

                                    lol,no já chtěl původně napsat, že po tom srazu vznikl Vortex, ale netroufl jsem si nakonec:)

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      No ja jim to neberou. Jen at si zavodi ;-)

                                      Ja letos taky chtel, a nakonec z toho bylo h***o. Dokonce mam i slusivy dresik ;o)

                                      0 0
                              • goofy  

                                Jo jo. Jsem tam mel prave taky byt, ale byl jsem marod tusim

                                0 0
                          • pitos  

                            Příští týden bych měl mít dovolenou,tak jestli bude počas a nebude se chtít na hory tak se tam asi mrknu. Jinak tuto sobotu jsme si parádně pojezdili,přijeli na návštěvu tři chlapci z SK(mar_tin,misiak a jeden bimo BF),vzal jsem je na Severka-B.Kříž ,podzim je tam nádherný.

                            0 0
                            • Misiak  

                              potvrdzujem, fantazia :) len jak si teraz tak kukam zostrih videi tak jazdil som jak priposraty. heh, musim este vela trenovat. btw fotky biku uz mam vybrate, ale musim ich este trocha ucesat, tak mozno zajtra vecer sa objavia :P

                              0 0
                              • goofy  

                                Jak je ceses? Na pesinku? ;o)

                                0 0
                                • Misiak  

                                  nee, na jpega predsa :)

                                  0 0
                                  • ota  

                                    tu sobotu jsem tu sledoval, pěkně hoši.

                                    0 0
                                    • Misiak  

                                      beskydy su uplne nieco ine ako karpaty tu pri bratislave. celkom vam zacinam zavidiet ;)

                                      0 0
                                      • ota  

                                        děkujeme, víme, jsme hrdí- tos ještě asi neviděl všechno :)

                                        0 0
                                        • goofy  

                                          No to urcite ne. Vim o par dalsich peknych usecich ;-)

                                          0 0
                                        • ota  

                                          ale matně si z dětství vybavuju dovolenky tam u vás, a třeba okolo Pajštunu ,Baby to by nemuselo být špatné na bika.říkám to ale optikou patnáctiletého, co bude mít první bike za pěkných pár let.

                                          0 0
                                          • Misiak  

                                            pajstun je peklo, tam sa da, ale je to kratke. ono je tu zopar super usekov, ale nieco tomu chyba… kazdopadne som vdacny aj za to malo co mame :)

                                            0 0
                                      • Lusetta  

                                        To jsme rádi že se Beskydy líbí.Jsme za ně vděční.

                                        0 0
                              • pitos  

                                Nebylo to tak nejhorší,trošku potrénuj na té vaší DH trati co jste mi pouštěli a příště vše dáš s prstem v nose;) A učeš je pořádně,bude to tvůj velký den:D

                                0 0
                                • Misiak  

                                  jasne, martin ma uz laka na nejake technicke vyjazdy, tak snad to prezijem bez navstevy spitalu… mno som zvedavy kolkym ludom sa ta koza bude pacit… :D jo a pozdrav pussynku. enduro-zenu som teda este nevidel. dobre si ju vycvicil ;)

                                  0 0
                                  • pitos  

                                    Jasně,pozdrav vyřídím. A prečte si to tady určitě taky ale až zítra.

                                    0 0
                                  • Lusetta  

                                    To máš pravdu to Pitos mě vycvičil a pořád má málo…

                                    0 0
          • tomfree  

            No jo to znám,tam jezdím zkoušet kola.

            0 0
            • ota  

              tohle není ono.ty tam ale beztak někde bydlíš, ne?

              0 0
              • tomfree  

                Jo bydlím poblíž.

                0 0
              • tomfree  

                Jo a když srovnáš strom na tvé první fotce v pravo s mou fotkou,poznáš že je to totéž místo v jiném ročním období.

                0 0
                • ota  

                  kruci Tome teď už jo.měl jsi to zařazené jinam,abych se z toho vyvlekl.ten větší sjezd je asi sjízdný v klidu,co? stál jsem pod ním podruhé a váhal,až se stydím.

                  0 0
                  • goofy  

                    Na te fotce vypada, ze by sel bez problemu, ale na fotce vypada vsechno male :o)

                    0 0
                    • ota  

                      tojo,no.já už stárnu,no..fakt už jezdím nerad sám,5 minut před tím mi volala žena,ať vůbec nezkouším přijet o 2 min později pro děcka před lidovku:) to není čas ani na zvednutí kola ze země:) zeptej se Seliho,ta moje je jeho teta:)

                      0 0
                      • goofy  

                        No jako verim. Taky sam celkem nerad jezdim. Mam vybranych treba par speku na halde za Frantiskem, ale taky cekam, az tam nekdo bude se mnou…

                        0 0
                        • ota  

                          není problém říct

                          0 0
                          • goofy  

                            No jo. U mne je momentalne problem s casem :o)

                            Jinak je to tady v tehle casti co je na fotce. Naproti je takovy pekny rpudky sjezd v sypkem poli :o)

                            0 0
                            • goofy  

                              Zase bylba fotka. Tady by mohlo byt poznat oc se jedna…

                              0 0
                        • pitos  

                          František,Dukla,La­zy…takových sjezdů z hald je tam mnoho,občas tam jezdíme.

                          0 0
                  • ota  

                    každopádně konečně někdo, kdo na tohle reaguje.mimoji­né,docela hezké je projetí toho prostoru při výjezdu na Petřvald-Bártovice-před tou fabrikou v buši.už to pěkně ujezdili a vytvořili solidní"vlny".jen ti hoši nesmějí jet v protisměru.teď navíc objevili pro sebe les za LDNkou,a tam už mi teda vadí.

                    0 0
                  • tomfree  

                    Jasně v klidu a v poho,když ti je dvacet,ale já se taky rozmýšlel poprvé jestli jo nebo ne,jelikož jsem byl taky sám a mít děti tak se na to v…u!

                    0 0
    • pitos  

      Tak se trošku nudím protože jsem nemocný a tak koukám do mapy. Hledám na léto nějaké trasy , kopce a sjezdy které jsem tady v Beskydech ještě nevyzkoušel.Moc toho sice už není ale každým rokem se podaří objevit něco nového. Chtěl jsem najít nějaký sjezd od chaty Slavíč k Morávce a i když tama jezdím často tak až teď zjišťuji že chata není na vrcholu ale pod ním,že na vrchol by se od chaty mělo dát dostat a pak to směr Morávka nevypadá špatně. Znáte to tam někdo?nebyl tam z vás už někdo ať už na biku či jen pěšky?

      0 0
      • goofy  

        No taky marodim a taky se nudim :-)

        Abych pravdu rekl, tak az na vrcholu jsem nikdy nebyl a ani jsem tam tou cestou nikdy nejel, ale je otazka, co to bude zac. Je to znacena jako lesacka cesta, ale pokud uz to neni dlouho pouzivane a slapou tam maximalne myslivci treba, tak by z toho mohl vzniknout zajimavy singl :o) Mozna by to stalo za prozkoumani hned z jara, nez se to zazelena

        0 0
        • pitos  

          Těžko říct co to bude za cesta,je plno v mapě takto značených cest a některé to jsou ty lesácké cesty o ničem ale je tu také plno pěkných,lesáky dávno nevyužívaných cest.Ale určitě to chce zjistit:) Kolem toho Slavíče už hledám něco delší dobu,štve mě že pokud bych chtěl od tama sjet dolů k Morávce tak jedině po šotolině či asfaltu a to je přece ze skoro 1000mnm. blbost:)) Tak samo jsem ještě loni hledal nějaký alespoň trošku dobrý sjezdík B. Kříže směr Visalaje protože jezdit po té modré je docela nuda+moc turistů.A našel jsem ze Smrkoviny po zelené docela pěkný singl,alespoň koho jsem tam vzal tak se líbil. Ještě hledám něco z Visalaji směr Moprávka ale tam je to asi už marné.

          Jo a přeji brzké uzdravení:)

          0 0
          • Andrzej  

            ja tim smerem skoro nejezdim, takze solidni sjezdy ktere znam jsou vsechny na druhou stranu k jablunkovu. ale aspon jsou celkem pekne...... proc vlastne musis jet zrovna k moravce? :)

            0 0
            • goofy  

              On je takovy trosku pritizeny k doprave po vlastni ose az domu… Ale na Sixu ho to prejde :-D

              0 0
              • pitos  

                :D no na hory jezdím skoro vždy vlakem ale domu pokud to jde tak na kole,vždyť z Morávky nebo K. Lhotky vedou domů docela fajn cesty:) Když jedu dál(Lysá,Smrk,Pus­tevny),nebo na Slezské Beskydy tak vždy vlakem v obou směrech.

                0 0
            • pitos  

              Od Morávky mám lepší návrat domů, z druhé strany od Jablunkova už se musím vracet vlakem. Jinak druhá strana mě také zajímá pokud znáš něco alespoň trošku pěkného tak klidně piš:) Z té strany já sjížděl jen z Kozubové(ze­lená),no a výjezd po té cyklo z Dolní Lomné.

              0 0
              • Andrzej  

                trosku pekne se neco najde. treba z kameniteho do lomne, hezka rychla louka s par vlnama smerem dolu, pak serpentiny v lese. vyplati se asi popojet na ostry a dolu, to zname, ze. nebo uz ze slavice z kopce po hrebeni na lacnov a zluta do lomne, ale taky sme uz to tu myslim resili. celkove , me letos v beskydech nic moc nebavilo, jedina velka radost posledniho leta bylo objeveni spickoveho snad 2km dlouheho singlu na martinskych holich

                0 0
                • Andrzej  

                  este aby to nevypadalo blbe, mylsim radost pri jizde, jinak posledni sezona byla vynikajici, hlavne zalozeni cemby a veci s tim spojene…

                  0 0
                • ota  

                  Hole-kudy? jel jsem teda zatím jen na strečno, z M.Holí, a pěkné.

                  0 0
          • goofy  

            Jo taky se brzo uzdrav :-)

            Ja zase moc sjezdy na Moravku neznam, abych rekl pravdu. Ja to taky vetsinou sjizdim na druhou stranu ;-)

            0 0
          • tomfree  

            Ze Slavíče je dobrý sjezdík když sjedeš po té louce a dáš se doprava po zelené k morávce.

            0 0
            • pitos  

              po té zelené jsem asi před čtyřmi roky jel ale už si na tu cestu vůbec nepamatuji… asi tedy jediná slušná možnost jak dolů. Vypadá to že na tom vrcholu Slaviče asi nebyl ještě nikdo,to se musí projet:)

              0 0
      • ota  

        znám to jen pěšky z hub, ten jakoby sjezd dolů, pěkná kláda,je to kolmo dolů:).ovšem, jen kus, vrchol ne.já zas mám na takové kucení Prašivou,pár cestiček co nikdo nejezdí,bezpros­tředně kolem chaty i dál v úbočí Kotaře-jižní strana-zde mapou(mou) nedotčené stezky, bohužel vše je rovně vyjeto kdysi lesáky, nic zajímavého.vždycky takhle někde najedu v očekávání a nic, monotonní záležitosti.To v Húrkách se mi daří víc, víc vyšlapaných pěšin úbočími. Moc to nesouvisí, ale já mám ještě v plánu z Muřinkového na Přelač,nemám to sjeté,jen pěšky a líbí.

        0 0
        • Andrzej  

          tak tam je krasny singlik, odbocuje z te znacky doleva (jak zacnes z murinkoveho, nejdriv je par lavek pres vodu, a kousek za tim, nez se to zacne vic svazovat tak je odbocka dleva mezi mlade stromky, jestli si to dobre pamatuju), ale konci po zhruba 1km na lesni ceste, po ktere se sice da najet zpatky na tu znacku, ale prijdes o peknou cast toho sjezdu.

          0 0
          • ota  

            dík,zní to slibně.já znám jen značku,a pěšky.právěže spodní část značky se mi líbila

            0 0
            • Andrzej  

              no, jak rikam, moc k cemu to neni, maximalne tak projet si to a vratit se zpatky na znacku, neni to moc kopec, hezky po vrstevnici. jinak ten sjezd mi sedi spis horni cast, spodek je prudsi

              0 0
        • pitos  

          no a je to spíše širší cesta poseta kameny nebo něco pěknějšího?Z které strany jsi tam na ty houby šel,počítám když říkáš že je to kolmo dolů tak od Morávky.

          0 0
          • ota  

            šel jsem odspodu,z auto­bus.zast. z hráze zátoky, šmejdili jsme po lese.pokud si vzpomínám,šlo hlavně o šutry.nebyl jsem ale moc vysoko.tu cestu jsem v podstatě přešel,párkrát

            0 0
    • pitos  

      a jen tak pro zajímavost ,neví někdo kde to je vyfoceno,našel jsem to na netu… je to ten sjezd před Slavíčem od Kalužneho?

      0 0
      • MaRtYs  

        Zdarec :o) JJ tuším, že vím, je to ten sjezdík pokud se nemýlím těsně před Slavíčem ne ? Za tím sjezdem je rozcestí na Kamenitý a Kozubovou, pokud mě mysl neklame :o)

        0 0
        • pitos  

          také si to myslím,jen to nevím jistě…asi to bude ono

          0 0
          • MaRtYs  

            jj určitě… jen mě mate ten ukazatel Slavíč :o) ten si tam nevybavuji a nějak mi tam moc nesedí, ale bude to určitě ano :o) Ještě chvíli a třeba to prozkoumat :o))

            0 0
      • goofy  

        Jo jo. melo by to byt ono. Hned pod tim je odbocka na kamenity… Tady ta zatacka je myslim zrovna pekne zradna a taha to pekne do tech sutru :o)

        0 0
      • ota  

        já tipuju ze Slavíče dál směrem na Bílý Kříž.jak se od chaty jede dolů podél lesa a pak se zatočí do lesa doprava.mate mě modrá značka(monitor v práci)ale modrá na Morávku je v šutrech, asi kilák

        0 0
        • goofy  

          No abych pravdu rekl, tak jsem ted krapet znejistel… Sipka doleva a mezi stromy jako by byla do prava odbocka. Tu znacku z te fotky moc nejsem schopen identifikovat :-(

          0 0
        • pitos  

          taky si tím sjezdem nejsem jistý,není tam totiž tolik kořenů a je tam více šutrů. to co popisuješ ty moc nechápu,myslíš že to je ta modrá na Morávku(jestli jsem to správně pochopil)ale to mi vůbec nesedí,navíc si nejsem jistý zda to je vůbec modrá:) podle mě to bude někde na tom rozcestí na Kamenitý,odpovídá tomu i směr té dřevěné značky.

          To goofy:nemusí být odbočka do prava,je to právě pro příchozí z Kamenitého aby nešli nahoru ale do leva.

          0 0
          • MaRtYs  

            Ten sjezd co jsem myslel to nebude asi, Pitos má pravdu je tam více kamenů a hlavně se trošku i stáčí … Nevybavuju si vůbec jak vypadá pak ta odbočka na Kamenitý, takže to netuším… ale podle té šipky by to zas mohlo být… Ale také to může být odkud koliv… jelikož ty šipky „Slavíč“ jsou i u Visalají někde

            0 0
          • Andrzej  

            ta fotka muze byt stara, sutry vyplavuje voda postupne. ale jinak taky nevim presne kde to muze byt

            0 0
          • ota  

            já psal, že tipuju ze Slavíče směr Bílý kříž:)..po červené značce,cca kilák..od chaty se jede kousíček po louce, po červené, a pak se zahne z kopce doprava do lesa.klesá to tam .tam to tipuji, v žádném případě to ale neříkám jako tutovku:)první co mě napadlo, tak jako vás, to místo ještě před Slavíčem,jak se objíždí z prava ty kaluže po rovince na lesácké cestě a pak se jede doprava cca 800 m přes kořeny,před rozcestím.to vypadá hodně pravděpodobně.blbě jsem to před tím formuloval.právěže jak píšeš, v tom úseku je víc kamení, ležely tam dlouho i stromy a bylo to vyježděné i z té cesty často do lesa.to by bylo vidět,myslím,i na fotu.proto jsem zapochyboval:)

            Ze Slavíče na Morávku vede opravdu modrá/myslím přes Frankův potok/, ale jen kilák stojí za něco,je to v kamení bez kořenů a stále přes ně valí voda(teď si říkám že ten sjezdíček možná vede paralelně s modrou, ale já vždy jedu tím korýtkem co popisuju).dál bohužel celé v asfaltu až na přehradu,dobré tak na žiletku,ale údolí neskutečně pěkné.já to mám jako únik při nedostatku času.při výjezdu z kamení na asfalt jsem se na jaře pěkně pokoulel:)modrou jsem zmínil,protože se mi zdá modrá TZ na stromě, ale to v žádném případě ta co jsem popsal není. pro úpnost,ještě jsem váhal nad chatou Slavíč v úbočí Lysé,ale zavrhnul jsem to.v odkazu přepněte na leteckou mapku, neumím printscreen:/ www.czecot.com/…ely-info.php?…

            Pitosu mimochodem jsem nad tou mapkou sondoval ten vrchol slavíče a nejsem si jistý, jestli jsem byl skutečně na té spádnici z vrcholu,jak jsem popisoval,spíš někde stranou z ní.příště nebudu koukat po dětech a houbách ale pořádně ošéfuju možnosti tras na bika:)

            0 0
      • Lusetta  

        Tak můj názor je,že to blízko u Slavíče moc není.Možná pod Slavíčem,tam kde se jede směrem dolů přes tu louku a pak níže.Jenže tyto cedule se objevují v Beskydech docela často.Takže budu smekat před tím kdo tuto fotku objeví.Myslím,že Beskydy mám celkem sjeté a tohle fakt netuším kde by bylo.Každopádně je to pro mě inspirace pro prozkoumání pro tuto sezonu.

        0 0
        • ota  

          tak už jsme dva nakonec to bude jinde:) ale navíc nevím,pro koho jsou a kdo je rozmísťuje.jsou i na Lysé, např. jestli to není tajné,Pitosův norek je na cestě?

          0 0
          • pitos  

            to jsou cesty pro koně,kdo to rozmisťuje nevím asi ti co na nich jezdí:) Jinak nic zatím nevím,kdo ti co poví,prostě ještě nejsou v republice a až dorazí tak budou,předpokládá se únor ale možná březen.To ale není problém jen Norka,plno jiných značek kol také teprve musí dorazit.

            0 0
            • ota  

              já právě nikdy, kromě koní lesáků,„sportovní“ koně po Beskydech nepotkal.já o koních nic nevím, jaký mají např. akční rádius a tak:) Třeba představa, že někdo uváže koně u lavičky před Šantánem a půjde si v těch rajtkách a s bičíkem pro pivo:) Proto jsem se,teda možná blbě,zeptal..možná mají silnou organizaci KoňBA a ta to sponzoruje, ty cedule.

              0 0
          • pitos  

            a jinde to bude,to už si myslím taky :)

            0 0
      • tomfree  

        Nevím jestli je to ono,je to z jiného úhlu,ale podle mně jo.

        0 0
        • pitos  

          určitě to je ono:)…tak kdepak to je?

          0 0
          • pitos  

            že by mezi B. Křížem a Slavíčem…

            0 0
            • Andrzej  

              nekde kolem bileho krize to je, ale nevim presne, myslim ze smerem na slavic ani ne

              0 0
              • tomfree  

                Je to cesta se Zlatníku na Visalaje bokem kolem sjezdovky.

                0 0
                • pitos  

                  tak tama skoro vůbec nejezdím…ale když se dívám do mapy tak mi tam nepasuje ta červená ,kde je chyba?

                  0 0
                  • tomfree  

                    Tak,kde je chyba netuším,mapu se mi nechce hledat,fotka je z dneška.

                    0 0
                  • Budko  

                    Tuším že je to červená Visalaje – Lysá

                    0 0
    • Karkulka  

      Havířováci, máte li chuť a čásek při dobrém moku poseděti a kolegy bikery z Orlové lépe poznati, jste srdečně zváni na sobotní sraz příští pátek 18.1.od 18téé v nějaké útulné hospůdce. V jaké, to se zatím neví,dopíšu…zdra­ví Reňa

      0 0
      • MaRtYs  

        Jejda :o) to zní lákavě :o) Ale Orlová je trošku z ruky :o) Pokud by jel někdo z Havru , tak proč ne :o)

        0 0
      • pitos  

        sobotní sraz příští pátek…dobrý:) jasně chápu sraz je v pátek,budu ale stejně v práci tak třeba příště.

        0 0
      • goofy  

        No jelikoz v patek budu finisovat s pripravou sobotniho plesu, tak to ted urcite neklapne. Ale nekdy priste by to mohlo jit :o)

        0 0
      • ota  

        máš sice stejné rodné příjmení jako moje žena ale nemůžu:)

        0 0
    • nobody  

      já hledám nějakou cestičku z karviné do Dětmarovic, chtěl bych se vyhnout asfaltu nebo hlavně hlavnímu tahu kolem rybníků (auta tam strašně sviští). Kdybyste o něčem věděli.

      0 0
      • ota  

        zkus raději v threadu Orlová a okolí.za sebe můžu říct, že raději jezdím (na žiletce ale)z Karviné přes Petrovice, k nádraží a pak vlevo kolem kolejí.není tam moc aut,a cesta se mi tam líbí

        0 0
      • Andrzej  

        v karvine pres stalingrad, kolem panelarny se promotej do petrovic za radovky a pak polnackou primo k zavadskym rybnikum, myslim ze tam se da nejak dostat po hrazi k zeleznicnimu prejezdu na cestu zavada – detmarovice.....

        0 0
    • ota  

      něco málo z Datyně-Amerika.kromě myslivců jsem tam nikdy nepotkal živáčka.od jara do zimy.přitom ježdění je tam super a navíc blízko města.

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.