• IkeNikea

    zdravím všetkých,

    riešim kúpu nového kola, rozpočet mám 1700 euro. chcel by som kupit bike hardtail, tak za 1500 euro a 200 euro dat na pedale a tretry. Som „vykonostne“ zalozeny, roky jazdim na fixie v zvlnenom terene, ale som znudeny tak pokukujem po prirode. Išiel by som do xc smeru hardtailov, velmi sa ale neorientujem. vie mi dakto poradit? zvazujem specialized chisel, alebo trek procaliber 6 alebo scott scale 950 alebo giant fathom 29 2ge.

    0 0
    • novas752  

      Trek procaliber si dej do zvláštní škatulky – je pohodlnější kvůli 5omu isospeed tlumiči na sedlový trubce. Spešl Chiselle je docela příjemný kolo, jel jsem na něm. Ale celkově Trek Spešl a Scott patří k těm dražšim značkám.

      Ale: Procaliber 6 (2019?) – hliníkový kolo s vidlicí s 30mm nohama, těžkym a mizerně fungujícim NX Eaglem a brzdama Alivio? To je docela předražený.

      Scale 950 má lepší vidlici, brzdy ale řazení sice GX ale jenom 1×11 a ještě jen s 11–42z kazetou (se singlspeedovejma nohama ti to možná bude stačit, chtělo by vyzkoušet).

      Giant to samý s vidlicí, ale nejlepší brzdy a 1×11 od Shimana (opět viz výše), ale dá se sehnat za lepší cenu.

      Být tebou kouknu ještě třeba na tvuj domácí Kellys (Hacker 30 karbon rám NX Eagle, mT500 brzdy, 32mm vidlice – to vůbec neni špatný) a na německý značky Canyon, Radon, Cube.

      Jo a na závěr ještě upozornim že nové kolo změní tvoje návyly a možná tě zatáhne víc do terénu = jestli si na kole rád hraješ, ještě bych se někde snažil vyzkoušet nějaký trailový hardtail s teleskopkou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.