• Bash

    Ahoj,

    mám rok a půl starého Scotta Scale 710 .. v ceně kolem 60k. Asi po 2–3tis se mi začaly otáčet samovolně kliky (teda řetěz jim pomáhal..).

    Diagnoza: vadný ořech, vydřená ložiska.

    Oprava: nový ořech, cena cca 1200,– + práce.

    Nějak mi nepřijde, že by mi firma kde jsem kolo koupil chtěli uznat tuto vadu jako záruční opravu … Je mi jasné že některé komponenty se opotřebují a do záruční opravy to nespadají.. ale přeci jen ořech po tak „malém“ nájezdu?

    Hádali byste se o záruční opravu?

    0 0
    • plzakj  

      Zalezi, co je pricina vydreni loziska. Jestli se ti tam dostala voda (myti), nebo zanedbana udrzba, tak to na reklamaci neni. Jestli to bylo vadnym nabojem, tak je :-)

      0 0
    • kubad  

      Kolikrát to není najezdem, ale bordelem co se tam dostane.

      Umýváš kolo kapkou?

      Jezdíš často v blátě?

      0 0
      • Bash  

        ne a ne.. spis jen silnice / lesni cesty. Kolo nebývá zasr,…

        0 0
    • Chlebovnik  

      Tohle není ani tolik o nájezdu jako spíš o tom, jak se o kolo jezdec stará. Jestli ho myje wapkou, jezdí v mokru a bordelu. Některé ořechy jsou na to prostě náchylnější.

      0 0
      • jannk  

        Dostat vodu wapkou do správně složeného ořechu nebo středu je skoro nemožné. I na YouTube to par lidi zkoušelo

        0 0
    •  

      V rámci ochrany vlastních nervů a času bych se do reklamace nepouštěl

      0 0
    • BLACK1E  

      U skoťáků se syncros kolama to jeden rok byl problém. Měl to celej tým a každej švih jsme jako součást tréniku někoho tlačili domu. Jestli je tohle normální, tak už nevim k čemu jinýmu by záruka byla.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Neboj, casem se posere neco vetsiho, podobnou castku das za autorizovany servis vidle dalsi sezonu.....proste sis koupil kasicku:)

      0 0
      • Pavel  

        Přesně tak, koupil si opici, musí mít i na banány.

        0 0
        • kyl  

          Tohle jsem řekl v práci v narážce na nové cnc a věci okolo něj a mohl jsem jít druhý den na pracák.

          0 0
    • petyn  

      A to se Ti unasi pri jizde nebo ve stojanu na volno kdyz roztocis zadni kolo?

      Kdyz prestanes za jizdy slapat tak Ti nejde cvrk a toci Ti to natvrdo klikama jo?

      0 0
    • jiboy  

      Měl jsem 29 MTB od Cykloněmčík, který nevím ani kde bere díly. Kolo stálo 23 000 Kč, po najetí 1000 km se mi začali z kopce také točit kliky – Shimano SLX – řešeno reklamací, nechtěl mi to moc uznat, ale nakonec to poslal na reklamaci. Po asi 2 týdnech mi volal nějaký technik ze Shimana, kde jezdím, kolik vážím atd. Řekl mi, že se to u prvních ks stávalo, že už měla pár takových reklamací a kliky mi poslal nové.

      Problém jen byl, že já bydlím uplně jinde, tak jsem si nechal kolo přeplést jinde a reklamoval jsem u něj pouze náboj – ne celé kolo. A jak byl ten náboj a ten vnitřek takový celý rozpadlý tak to moc na reklamaci nechtěl vzít no

      0 0
      • Vilém  

        Tak v tomto se nejak ztracim.

        Zacly se tocit kliky, tzn vadny orech, ale tobe vyreklamovali SLX kliky a nabu sis nechal preplest za svoje.

        0 0
    • snas89  

      Vzdycky jo!

      0 0
    • Bash  

      Ahoj,

      stálo mě to 2tis s prací.. a ty kliky se mi točí pořád! Sice ne tak silně jako předtím ale pořád je tam ta vůle se točit. Nový ořech atd.. a stejně se na nejtěžším převodu točí. Pokud převod stáhnu třeba o 3 kolečka, tak k točení kazeta ty kliky samovolně neroztočí. Když jsem to reklamoval hned na místě že to není úplně OK (a to bylo kolo v servisu měsíc), tak mi bylo řečeno, že neví co s tím, že udělali vše jak mají a že by to kolo museli poslat do scotta a že bych musel čekat další dny … a já měl zrovna naplánován nějaký XC závod tak jsem z toho servisu zmizel i s kolem.

      Provedl jsem test s kuchyňskou váhou ( :-D ), kliky na váhu při nejtěžším převodu tlačí při volnoběhu silou cca 100–150g. To je prostě v těch botách cítit.

      Potřeboval bych, kdyby se mi na to podíval někdo šikovnej z okolí Litoměřic a okolí .. do Prahy se trmácet znova 80km se mi moc nechce.. když není ani jistota výsledku. A sere mi to ..

      0 0
      • MartyM  

        já bych to viděl na skrytý elektromotor, to by vysvětlovalo ty točící se kliky a výměnu náboje… :-) Jinak je to slušný fotbal viz diskuze o něco výše.

        0 0
      • MatS  

        Tos jim ty 2t nemel vubec platit, kdyz zavada pretrvava a nejsou schopni to opravit na 100%. Asi stale nekde pridrhava orech. Trval bych na vymene celeho naboje. Kdes v Praze toho Scotta koupil?

        0 0
      • atty  

        To si jako zaplatil 2t za opravu v záruce, kterou Ti to vůbec neopravili, protože neví, co s tím?

        Asi dobrej oddíl – na obou stranách :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.