• Atrion

    Ahoj všem,

    vybírám kolo s rozpočtem do 50 t. Co říkáte novému ZASKARu ?, mě se líbí univerzálnost geometrie rámu.

    https://www.gtbicycles.cz/…-carbon-comp

    Podle čeho vybíráte, já jsem si stanovil rám a vidlici, ostatní komponenty se dají případně vyměnit, resp.nejsou tak drahé.

    díky za reakce.

    0 0
    • Mapevi  

      Na kole za 50 SX řazení a základní brzdy je dost málo. Koukni na Canyon exceed5. Je teď v akci z 45 na 37.

      Canyon

      0 0
    • novas752  

      No nevim. Jestli se ti líbí geometrie… za mě docela zastaralá. Velký hlavový úhel, vysoká hlava, poměrně dlouhá zadní stavba.

      A osazenim je to slabý. Brzdy a řazení zejména, obojí někde na úrovni Altus/Acera od Shimana. Výše zmíněný Canyon je trochu lépe osazený a stojí teď o 12000 míň.

      0 0
    • Pennywise  

      Kolik přesně měříš?

      0 0
    • Pennywise  

      Ahoj, kolik cm máš na stávajícím kole od stř.složení po vršek sedla?

      0 0
      • Atrion  

        To teď aktuálně nedokážu změřit, kolo mám v servisu. Každopádně výška rozkroku je u mě 88cm. dík

        0 0
        • Pennywise  

          Bohužel nejen v Aspire mají nesprávný obrázek s geometrií karbonového Zaskara. Níže zasílám link na skutečnou geometrii. Forma na výrobu karbonového Zaskara 29" se od roku 2017 nezměnila, jedinou změnou je, že rám nemá závity pro uchycení adaptéru pro přesmykač a uchycení pro kabeláž má pouze 3 duralové svorky (původně 4).

          http://www.cyclery.de/…bon_2018.JPG

          0 0
          • Atrion  

            Díky za upřesnění geometrie, to je zajímavý. Každopádně s výše uvedenými mírami jsem asi na velikost L ?

            0 0
            • Pennywise  

              Zaskar je specifický tím, že má opravdu dlouhou efektivní délku rámu M(634mm) a L(654mm). Zásadní bude vzdálenost na stávajícím kole od středu po vršek sedla. Rám je nízký, ale je mnohem delší než u vetšiny výrobců, sedlovky( i teleskopické) mají v současnosti délku přes 400mm. Pokud nespěcháš se zakoupením nového kola je lépe vše v klidu promyslet.

              0 0
              • Atrion  

                Ahoj, ještě jednou moc díky za upřesnění informací o geometrii rámu. K podobnému závěr jsem také (teoreticky) došel, protože např. nyní dle aktuální geometrie není standover 828 ale 789… Na pořízení kola nijak nespěchám, takže budu jak říkáš ještě promýšlet, např. i horní tipy na CANYON od kolegů. Díky

                0 0
                • Pennywise  

                  Doporučuji Zaskara z vlastní zkušenosti, mám karbonového ve 27,5" vel.S a příští měsíc budu mít hotového ještě nového ve 29" vel.S s teles­kopickou sedlovku. V předešlé reakci jsem měl na mysli spíš správné určení velikosti jestli M nebo L. Na Zaskaru 27,5" mám najeto přes 12tis.km a spokojenost. Hmotnostně má rám S 27,5" 1187g. a S 29" váží 1225g. Výhodou je taky, že sedlová trubka je pro sedlovku 31,6mm (vypadá k rámu výborně a navíc je v nabídce široká škála pevných i teleskop. sedlovek).

                  0 0
                  • Atrion  

                    Aha, tak za Tvoji referenci jsem rád. Byl jsem se totiž na tento model podívat (velikost L) a když jsem si stoupl obkročmo na kolo, tak mi přišlo velikostně ok. Navíc mi připadá, že se dá díky možné budoucí teleskopické sedlovce (jak píšeš) použít jak na nějaký „závod“, tak i lehčí trail. A navíc mě osobně připadá černočerná kombinace úplně super.

                    0 0
                    • Pennywise  

                      Mám také obě černé, ještě jako nové přelakované do matné černé bez log. Z původního krabicového kola zbyl jen rám a patka. 27,5 komplet s pedály a pevnou sedlovkou váží 8950g, dalo by se ještě ušetřit na vidlici, zapletených kolech a drobnostech přes kilogram :-)

                      0 0
    • palo7  

      Ten Cannondale je za ty peníze spíš taky slabota.

      0 0
    • Zeppelin  

      Čau, chybu určitě zaskarem neuděláš, osobně se mi taky ten rám líbí, ale už mám zaskara jiného a ve hlíně, nicméně, trochu se od ostatních kol liší právě geometrií, je prostě delší, taková chrtí. Za sebe můžu říct, že oproti kolům s jinou geo se mi na zaskaru jede nejlépe, ale samozřejmě to je hodně individuální. Co se komponentů týče, asi by za ty peníze mohly být některé prvky lepší, ale v budoucnu bys podle potřeby mohl vyměnit, kdyby něco nedostačovalo. Myslím si, že chybu rozhodně neuděláš. Já jsem z toho rámu nadšen. Pro představu, měřím 176 a rám je M, pasuje akorát. Jestli máš možnost, zkus ho projet.

      0 0
      • Atrion  

        Ahoj a díky za info k GT. Vzhledem k mým 185 cm mám dohodnuto testování velikosti L (jak jsem psal, tak na první dobrou mi asi bude ok). Samozřejmě vím (viz. výše), že lepší poměr cena/výkon se dá asi pořídit u jiné značky, ale jestli mi bude jízda na zaskaru vyhovovat, tak do toho půjdu. Navíc kolo se mi hodně líbí barvou,designem ..

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce