• mikin

    Nemate nekdo ty videa na demontaz i-drivu. Odkazy na ne jsem tu nasel dva, ale oba dva nefunkcni.

    Diky

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ktery typ myslis, i-drive XC, nebo i-drive s excentrem? I-drive XC videa mam, jedno cca 6MB, klidne poslu na maila.

      0 0
    • Smazaný účet  

      mal by som aj ja zaujem o toto video. Mam GT FORCE a chystam sa ho servisovat sam doma.

      0 0
    • jakub  

      Ahojte dovolím si zde požádat o radu, mám první system I-Drivu, teda excentr, když jsem se rozhodl, že si udělám radost a dám nový tlumič, zjistil jsem že mám jaksi tuhou zadní stavbu… jinými slovy, asi potřebuje pořádně vyčistit. tak jsem se do toho pustil, jenže ouha..zjistil jsem že naprosto netuším jak ten EXcentr rozmontovat..ne­existuje k tomuto nějaké video nebo návod?? nic jsem nenašel, díky za radu

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zdravim excentrickeho kolegu:) Rozmontovat ten system jde, jenom je s tim trochu drbacka. Ale treba upozornit, ze od vyroby se hybe s docela vysokym vnitrnim odporem-ale po odpojeni dogbone-toho tahla, s nim jde tocit rukou docela bez problemu, byt s vynalozenim urciteho usili. Je to tim, ze cely system je utesneny ctyrmi gufery a excentr je ulozeny na veneckech s kulickama prumeru cca 3–4mm a vse je naplnene mazivem(v idealnim pripade).

        Ted k demontazi. Tu:„http://mi­tros.sweb.cz/2001_200­3_i_drive_race_e­dition_parts_lis­t.pdf“ tu:„http://mi­tros.sweb.cz/2002_200­5_Ruckus1.0_Par­ts_List.pdf“ a tady jsou nejake seznamy dilu toho systemu, tka muzes vypozorovat kde co je.

        Ja postupoval asi nejak takto-uz si to presne nepamatuju a nemam tu ani kolo, abych se podival. Na leve strane excentru jsou tri imbusove sroubky. Ty prijdou vysroubovat jako prvni-jisti hlavni matku excentru. Sroubky jsou v zasroubovane v te matce. Ted je dobre si poznacit polohu matky vuci telu excentru at vis jak to pak utahout. Samotna matka ma po obvode sest otvoru. Urcite je na to nejaky specialni klic, ale ja ji povoloval tak, ze jjsem dvou doisednich direk strcil dva kvalitni imbusaky, ty chytil co nejblize excentru do sveraku(aby byly namahane na strih a ne na ohyb), sverakem prostrcil tycku od smetaku a kroucenim zacal povolovat. Misto sverau je mozne(a pohodlnejsi) pouzit francouzak (naradi, olizovat partnerku nepomuze). Aby se excentr neprotacel, nechal jsem v nem dogbone, kterou jsem ale odsrouboval z ramu.

        Ted uz staci matku povolit, vysroubovat, vytahnout gufero a opatrne excentr vytlacit na druhou stranu.

        Tak nejak jsme to montoval ja, nic sloziteho to neni, jenom je treba spravne odhadnou jak ho zpatky utahnou (proto ta znacka pocitat otocky). Snad ti to k necemu bude;)

        0 0
        • Smazaný účet  

          A kdyz uz se v tom budes vrtat, tka se mrkni v jakem stavu je hlavni cep ramu. Jestli ti nahodou nepridira on. Nahradni osu mi byli schopni sehnat v MaxCursoru, ale jedno loziska jsem sehnal az nekde v Nemecku a jedno asi za litr, takze jsem predelaval ram na metricke lozisko za 60kc:)

          0 0
        • StuntJ  

          pěkná mlátička …

          0 0
      • MaPa  

        http://www.bike-forum.cz/…/212833.html#…

        a tady

        http://www.bike-forum.cz/…excentr.html#…

        Už si to moc nepamatuju. Čep jsem nerozebíral nikdy, ale taky se to tu řešilo – kdysi.

        0 0
        • jakub  

          diky moc všem, bylo to zatuhlý jako svine… uplně jsem to rozmontoval, vyčistil a vrátil zpět, chodí to krásně hladce… už jen aby mi dorazil nový tlumič… díky všem…

          0 0
    • loony  

      Zdravím GTčkáře…využiji tohoto vlákna ať nemusím zakládat nové. Mám model 09 i-drive a zajímala by mě dostupnost náhradních dílů jako jsou např. hliníkové kroužky,které se vkládají mezí rám a ložisko nebo pojístné šrouby čepů. V manuálu na Bikecentru také píši o vymezovacích podložkách 0,25mm. Jsou tyto díly k dostání? Psal jsem i přímo do Bikecentra,ale nikdo se neozývá…

      0 0
      • 100kg  

        Po 5–10 kkm se vymele uložení ložisek čepů v hliníku a musí se použít vymezovací podložky, protože to jinak nelze utáhnout. Jednou mi ocelové vymezovací kroužky vyhrabal ochotný maník v servisu, z bedny se stoletým bordelem. Teď jsem zjistil, že je to běžný sortiment ve spojovacím materiálu. Jen si najdi správný rozměr.

        http://order.fabory.com/…C5%BEky.html?…

        Ještě jsem tam nebyl, ale musím to co nejdřív také pořešit.

        0 0
        • fousek  

          Co ze? vzdyt tam jsou cartridge, ktery se v tom hliku vubec nehejbou (nebo nemeli by se, pokud se hejbou tak je zadreny konusovy lozisko vevnitr cartridge).

          Driv sem si myslel ze ty vymzovaci podlozky tam davali jen u starsich i-drive, u novejsich force atd. bych rek ze nejsou, ale jestli je ma neco z roku 09, tak je mozny ze s nima resej nepresnost vyroby.

          0 0
          • 100kg  

            Už jsem takto ojezdil 2 rámy iD5 (2005 a 2006 každý 10kkm než prasknul jinde). Namáhané je to při šlapání. Ložisko leží v hliníku, takže něco se omačká. Každopádně ložisko nelze axiálně dotáhnout aby nemělo vůli. To se musí vymezit podložkama.

            0 0
            • jakub  

              jojo… inovace není vždycky výhra …

              (ehm doufám, že mne neukamenujete, že ty starý se taky sraly hehe)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.