• Blazinek

    Ahoj,

    Giant má aktuálně v Německu vcelku zajímavé slevy na modely 2015, rozhoduji se mezi dvěma modely:

    Rád bych se zkušenějších zeptal, zda mezi těmi modely je takový rozdíl, který stojí za těch cca 9 tis. navíc (tj. přibližně o třetinu více)? Rámy obou kol jsou stejné (kromě barvy), liší se pouze osazením. U 29er 1 na první pohled vidím lepší brzdy, kliky, sedlovku, ráfek a výplet. Zřejmě bude o něco lepší i FOX vidlice než Recon (??).

    Váhový rozdíl podle toho co jsem našel na internetu je cca 1 kilo (11,8 kg – vel. M u 29er 2 vs. 11 kg – vel. XL u 29er 1)

    Vážím 85kg, za sezonu najezdím cca 3000km svižnějším tempem, 70% horší silnice, 30% lehčí terén (lesní cesty).

    Díky za každý tip, radu, názor, …

    0 0
    • Singlespeed  

      Pozor na ne moc povedenou geometrii. Vidlice je dost nakopnutá, subjektivně se mi na Giantech XTC jezdí hodně špatně v porovnání s jinými značkami.

      0 0
    • Tehu  

      Souhlas s hlavkem 71,5 je dost nakople i na HT. Muselo-li by to byt tak rozhodne vyssi model kvuli vidli a brzdam hlavne. Vaha bude taky znat.

      0 0
    • jfk  

      Jezdím ten samý rám, jen na jiném osazení, od roku 2012. K rámu: geometrie je sice nakopnutá, ale mě to na 29ce nevadí, spíš naopak. Testoval jsem i jiná kola před koupí a tahle giantovská geo mě vyhovala nejvíc (mám rád živější geometrie). Čili ideálně otestovat, pokud geometrie sedí, pak rám je tuhý, jede dopředu a není nijak extra nepohodlný.

      Mám na svém kole ten samý Fox a nemám výtek k funkci, ale nemám zkušenost s Reconem. Osobně bych bral bych dražší model, má lepší brzdy a kola (plus ta vidlice). Jinde se tu do mrtě řeší jaké kolo (typově) je nejlepší na horší silnice/lehčí terén, ale pokud jsi rozhodnutý pro 29ku, je to podle mě výborná volba za výbornou cenu.

      0 0
    • Blazinek  

      Moc dík všem za názory.

      Na kole jsem seděl, s geometrií jsem OK. Aktuálně jezdím Giant Talon 29er 2 2013, kde ta geometrie rámu je obdobná (hlavový úhel 70,5 st.). S 29 HT jsem obecně maximálně spokojenej, hodně mých tras vede mj. přes kočičí hlavy, tramvajový koleje apod., jel jsem to 2× na cross kole a to se fakt nedá. Menší průměrnou rychlost o 1–2km/h rád oželím výměnou za pohodlí a možnost jízdy v terénu v porovnání s crossovým kolem.

      Pořád se ale nemůžu rozhodnout, který z těch dvou modelů bude pro mě lepší. Brzdy u 29er 2 LTD jsou jasný, to by bylo první co bych měnil za SLX/XT (+ cca 2,5 tisíce k ceně kola). To je pořád rozdíl zhruba 7 tisíc, stojí za to ten zbytek (vidlice, kola)?

      Náhodou někdo kdo dokáže z osobní zkušenosti porovnat Recona s FOXem? Pořád si tak říkám, jestli by Recon na moje ježdění nepostačoval. U FOXe se mi líbí CTD systém, na druhou stranu jsem četl, že s tím jsou někdy problémy…

      0 0
      • Venda  

        Postačoval. Jestli máš dost peněz a není ti líto tech deviti tisic, porid jedničku, ale s dvojkou budes uplne stejne spokojeny…

        0 0
      • Tehu  

        Podle me recon silver neni zadna hitparada , navic docela tezitko. Oproti ty Foxce odhaduji klidne pul kila. Abys za pul roku nesundaval a nekupoval neco jineho. Rozhodne jestli ti to rozpocet dovoli kup vyssi model a budes jen jezdit…

        0 0
        • McBlacky  

          půl kila to mít navrch nebude.

          Co mám srovnání 2015 modelů, tak recon se dá nastavit na citlivější chod v začátku a řekněme do půlky zdvihu. Na větší překážky nebo rychlejší a agresivnější jízdu je ale o dost lepší fox, nezatluče se tak do zdvihu a nejde hned nadoraz na velký díře

          0 0
          • Tehu  

            ja myslim ze skoro jo :-) info z ofiko stranek recon tk 2186g – 29" vs. Fox 32 evo ctd 1,547kg – 29" … a veril bych tomu. Ja na jednom kole menil tuhle mrdku s „ocelovejma nohama“ za rebu dualair a bylo to tenkrak 2200g ± vs 1470g . U verze Gold uz je to jine…

            Jestli se da poladit nevim ale tyhle cisla by me presvedcili :-)

            0 0
            • McBlacky  

              To na foxu zřejmě pro 2016 zamakali, CTD performance 2014 i 2015 měly kolem 1700–1800gr.

              0 0
    • Blazinek  

      Takže na základě celkem jednoznačných reakcí objednán Giant XTC Advanced 29er 1. Měl bych ho mít cca za týden, snad to do té doby vydržím :-)

      Díky všem za názory!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.