Giant trance x4 vs.Ghost ASX 4900

12 nepřečtených
  • Koti

    Prosím lidi potřeboval bych poradit, prolézám tohle forum a někdo radí x4 a někdo nedá dopustit na Ghosta. Potřeboval bych pohodlné kolo jezdím i trošku delší trasy 50–50 silnice-les, pár let jezdím na obyčejném kole a chtěl bych si udělat radost. Tyhle kola stojí skoro stejně, nebo jestli poradíte něco jiného.Díky za rady

    0 0
    • nobody  

      já bych doporučil Ghosta, teď jsem ho právě kupoval (5100) a nechal jsem si tam dát tlumič O2 PVA od X-fusionu a jsem z něho nadšený. Já ho bral z důvodu poměru cena vs. užitná hodnota a taky, že mi sedí tahle geometrie. Trance mi přijde, že je moc dlouhý.

      edit. můžu doporučit obchod mojekolo.cz, udělali mi supr cenu (zas to není první kolo, co jsem tam bral:))

      0 0
    • PatrikL  

      giant sa mi páči viac, aj kvôli vyššiemu zdvihu vzadu :)

      Pekné foto: http://bikerbrown.pinkbike.com/…nce-X4–2010/

      možno by sa do výberu dal pridať aj http://www.teamsport.cz/…-model-2010/ / http://www.teamsport.cz/…-model-2010/ , treba vyskúšať…

      0 0
      • Koti  

        díky ty kola vypadají taky slušně ale to zase nic neřeší nevím jak se rozhodnout

        0 0
        • Koti  

          to není možne fakt nevím ten specialized fsr má zas lepší osazení

          0 0
          • ALEX007  

            priznam se i kdyz tady budou vsichni radit trail biky, ja jsem se po dvou sezonach vykaslal na trance a sel do Anthema…on se da chrt poladit aby byl i trail, a naopak trail aby jel rychle

            ale ja za sebe, s Trancem to je na silnici hrozny vopruz…

            jstli to mas 50 na 50 tak zvaz i toho anthema je to uzasny kolo..x3ku co ji mam jezdim vic vic me to bavi nez Trance

            ke ghostovi se nemuzu vyjadrit

            0 0
          • PatrikL  

            choď do predajne, pozri si naživo tie biky, spýtaj sa či by nedali ešte nejakú zľavu/lacnejšie príslušenstvo a podľa toho sa rozhodni :)

            0 0
    • Kami  

      Já jsem pro Trance.Mám X3 a jsem spokojený.Jezdim teda většinu tras v terénu a na silnici je pravda,že by mohl být o něco rychlejši.Možná je to pláštěma nevegal takže ,když dáš něco užšího s nižšim vzorkem mohlo by to pomoct.Nezamy­katelny zadní tlumič od foxe má vadu jedině v tom,že je nezamykatelný ,což zpusobuje o něco horši jizdu na silnici.Shrnuto -jiné pláště,jiný zadní tlumič(uzamka­telny).O Ghos­tovi nevim nic,ale až jeho design výjde z módy,stane se z něj příšera :D A kolo přestně pro tebe by byl nejspíš ten Giant Anthem.. :-)

      0 0
      • Ivan  

        JE to pláštěma. Nevegaly sice výborně držej v terénu, ale jedou jedna hrůza. Našel jsem někde tabulku valivejch odporů různejch plášťů, a nevegaly měly přes 50W. Vyměnil jsem je za Schwalbe Noby Nic 2.25 (odpor asi 28 W, jestli si to pamatuju správně), nalil do nich No Tubes mlíko a můj Tance X1 najednou po asfaltu jede minimálně o jeden, ale spíš o dva pastorky líp. V terénu problém žádnej. Plus na každym kole ušetřeno zhruba 150 gramů.

        0 0
      • jarda_11  

        Souhlasím. Též mám (letošního) Trance X3. Trasy jezdím tedy většinou poloviční (20km po asfaltu, pak 10km nějakým zajímavým terénem a zpátky těch 20km) a pohodička. S těmi Nevegaly určitě pravda, já nechal jeden vepředu, protože mě již hodněkrát v terénu podržel a dozadu dal SmartSama, takže na asfaltu o něco lepší.

        Co se týče neuzamykatelného tlumiče/vidlice, tak musím říct, že mi lock vůbec nechybí a naopak jsem rád, že se nemusím pořád někam ohýbat a přepínat páčku :) – pokud se člověk ve výjezdech často nezvedá ze sedla (na což jsem já už příliš zpohodlněl :), tak se zadní stavba pohupuje naprosto minimálně a krásně pohlcuje případné nerovnosti.

        Trance mám teprve od srpna, ale i za ten krátký čas jsem se co se týče techniky jízdy v terénu dostal úplně jinam a jízda na něm pro mě znamená zcela novou úroveň zábavy :) (předtím jsem jezdil Rockhoppera, převážně po asfaltu).

        Ještě dodám, že jsem před koupí zkoušel také Anthema X, který byl mým favoritem, v hodně „sportovnějším“ osazení kokpitu (delší představec, úzká rovná řidítka s rohama) a kolo jelo fakt parádně, člověk šlápl a byla znát dobrá akcelerace, nicméně v prvním lehčím terénu jsem v kole měl velkou nejistotu a málem se vysypal do křoví :) Samozřejmě má chyba a odlišná volba osazení, nicméne na Trancu s 680 vlaštovkama a trochu více mtb posezem už jsem získal ten správný grip a neměl jsem probléma. Ale to jen tak na okraj má subjektivní zkušenost.

        Nakonec ještě vsuvka týkající se velikosti – mám 180cm a všichni mi doporučovali velikost M, nicméně po krátkém svezení mi kolo moc do ruky nepadlo, takže jsem zvolil velikost L, nasadil kratší 70mm představec a kolo je mi akorát.

        Konečný výběr je na tobě, každopádně se to chce na kole pořádně svézt a ať vybereš to nebo ono, přeji ti, ať ti ve výsledku kolo přinese spoustu nových pozitivních zážitků a budeš s ním plně spokojen :)

        0 0
      • drsnej márvin  

        … opravdu hlavně ty pláště, já je nechal shodit hned v prodejně a dal místo nich Karmy a spokojenost. Přinejhorším trochu víc přifouknout tlumič, já mu přidal od 10 psi víc než uvádějí tabuky a bylo to a rychlosti po silnici hned znát, přitom zadek pruží pořád skvěle.

        Jinak na silnici to pocitově rychlík opravdu není, ale to je podle mě způsobené stavbou rámu, že má na tom člověk vzpřímený posez.

        No a Anthema sem zkoušel taky, ale jen pár km a má opravdu skvělé zrychlení, prostě jiná stavba, Trance je pohodlnější :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.