• dancing dog

    Ahoj,

    byl jsem požádán kamarádem o názor na toto kolo. Vyloženě rekrační jezdec, dosud jezdící na crossu, s tím, že silnice ho lákájí více než terén, proto zvažuje nákup silničky. Chce investovat právě něco málo přes 20tku a trojtác zvažuje pro časté ježdění v kopcích/ Krušné hory/. Hobby ježdění bez honění minut a bez jakékoliv závodní ambice, cca 2500km ročně.

    Nevím kolik váží, tipnu bych ± 85 kg.

    Jde mu hlavně o celkový poměr cena užitek, případně kvalitu komponentů. V silničkách se moc nevyznám, tak se obacím na Vás, experty. mě osobně se to kolo celkem líbí a cena mi přijde přiměřená, ale co já vím. za jakékoliv názory či přímo zkušenosti díky.

    url:http://www.xcr.cz/…8-scr-2.html

    0 0
    • MlokCZ  

      Pokud stojí skutečně těch 26tis., tak bych řekl, že je to kolo za ty peníze skoro tragické a rozhodně bych ho nekoupil.

      Pokud bych chtěl silničku v téhle cenové relaci, tak rychle volám do Canyonu, jestli ještě budou letos nějaké k mání a vzal něco kolem Roadlite 5ky (vyjde i s poštovným na 25tis. a proti tomu Giantu je úplně někde jinde).

      Pokud by Canyony nebyly a nenašlo se něco podobného v zahraničí jako Canyon (u biků HT by se v téhle ceně našlo toho více, u silniček nevim), tak i u nás koupí spoustu lepších kol za ty prachy, třeba nějaký Šírer na Veloce.

      0 0
      • dancing dog  

        Jo, to sem zapomněl-měl by ho prý za cca 19–20 tisíc, i s nášlapama, s tou cenou kolem 26 000 bych se asi ani tady neptal.. ten canyon asi podstupovat chtít kůli kolu nebude… jde i o to, že by ho kupoval u známého a měl s tím i trochu nadstandartní servis..což z vlastní zkušenosti vím, že je příjemný…

        0 0
        • MlokCZ  

          To je samozřejmě na něm, já bych to kolo nevzal ani za těch 20tis., i když to už není tak hrozný a v ČR při téhle ceně nějak výrazně lépe nekoupí.

          U silničky je to třeba oproti fullu úplná pohoda (tím myslím servis, dostupnost náhradních dílů, tam se není čeho bát), tam bych osobně s nákupem ze zahraničí neváhal ani chviličku při těch cenách Canyonů.

          Jak jsem teď koukal na stránky Canyonu, tak se mi nějak zalíbil Ultimate AL. To nemyslím už pro něj, to už je 37tis. Ještě z toho zase začnu uvažovat o silničce (když ji teď už dva roky nemám a míval jsem ji vždy od záčátku mojeho ježdění), už jsem asi zapomněl, jak to na ní drncá :-)

           
          0 0
        • MlokCZ  

          Samozřejmě pokud si na kole sám nic neudělá, tak ten servis ocení. Já si na fullu třeba neudělám víc věcí (vidlice, tlumič, brzdy, ložiska zadní stavby), na silničce není problém odservisovat úplně vše doma, možná až na kola pokud by tam byla už nějaká zapletená.

          0 0
          • dancing dog  

            Díky, info předám..a co konkrétně myslíš, že je slabý? rám, náboje, ráfky, brzdy Sora…?

            kdyby měl ještě někdo něco, budu rád.. ty silniční komponenty moc prostě neznám…

            0 0
            • MlokCZ  

              Rám takhle těžko můžu hodnotit, tam těžko říct, ale nějaká špička to těžko bude. Osazení je slabé celé, nejen, že je tam i Sora, ale i kola nic moc, vidlice má alu krk.

              U Campy bych šel klidně do nejnižší sady, u Shimana ne.

              0 0
              • xetron  

                nechci se vam do toho plést protože tomu rozumím jak koza naklaďaku jenom si ted jeden znamy pochvaloval silničku od Maxbiku ale to jen fakt na okraji a neberte mně važně. Vim akorat že řikal něco o podobne ceně.....

                0 0
              • dancing dog  

                No to je jasný, že to nebude žádná špička, jde o to, jestli za ± 20tkuto je dobrý kolo na jeho mírné nároky…

                0 0
    • RoKo  

      Ja jen pochvalim geometrii … Mam doma osm let starou ziletku Giant TCR (snad si nekdy najdu cas a hodim ji do profilu). Je to trosicku jina kategorie osazena ultegrou, ale Sloping na tomhle ramu je fakt uzasny. Ram paradne tvrdy (vychazi to z geometrie)… kdyz mel clovek silu a poradne se do pedalu oprel (v sede) tak takove ty mirne hnus stoupani, co nikdo urcite nema rad, sel krasne za pedalem… co se tyce jizdy ve stoje, tak to byla taky parada… Lysou (po ceste tusim 8,5km) za 32,5 minuty… ale jak rikam to uz bylo davno…

      Ale kdyz koukam na ty fotky novych giant, tak ze mi zda ze ten sloping uz neni tak vyrazny jako kdysi…

      Ja osobne jsem s giant max spokojeny ale co se tyce toho osazeni tak asi dej na radu MlokCZ…

      0 0
      • Bully  

        Ja mam taky ziletku s geometrii TCR, jenze to je uz jina zalezitost. Tenhle probirany ram neni zadna zavodni rada a ma uvolnenejsi geometrii. Ram udajne spatny neni, na pohodovejsi jezdeni proc ne. U Shimana je udajne funkcni prave i ta Sora, jenze nechapu, co dela na kole za 20 tisic. (Ze to stoji origo 26 je katastrofa, ale to neni vec Giantu, ale prodejce, Giant ma normalne rozumny pomer cena/kvalita).

        Zkratka- kolo to spatny neni, ale za 20 tisic bych ho nekoupil, spis uz bych na nem cekal osazeni 105-kou.

        0 0
    • burnout/syndrome1  

      No rozhodně bych se nebál té Tiagry,brzdy Sora funkčně taky bez problému,měl jsem je léta na zimáku,a to byly starší model.Jenom nevím,jak ta kola-ráfky,náboje ,neznám,nemůžu se vyjádřit.Pokud kola nebudou katastrofou,za dvacet jako hobby kolo,proč ne,ale spíš tak za 17.Trojtác schvaluji 

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Pokud srovnáš toto kolo a ve vedlejším přízpěvku Meridu, nebo to Pinďarelo, tak je toto proti těm dvěma dost ubožáček !!!!

      0 0
      • dancing dog  

        No, v čem konkrétně? je tiagra o tolik horší než 105? Nebo ty kola nebo co..podotýkám, že by bylo ± za 20ooo a jezdec rozhodně gramy nehoní…

        Viděl jsem na netu dost kol něco přes 20 s tiagrou…

        jenom dotaz, ne snaha o hádku!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.