Giant Berounský BikeMaraton 2010

60 nepřečtených
  • Schuminier

    Kdo to má do Berouna aspoň trochu blízko, tak tento závod konaný v neděli 13.6. vřele doporučuji! Loni jsem ho jel prvně a moc se mi to líbilo, trasa závodu je úžasná a Berounka v samém závěru má taky něco do sebe.

    Oproti loňsku tentokrát na výběr mezi krátkou a dlouhou trasou není. Pojede se pouze jeden 50km okruh, který je téměř totožný s loňskou 39km trasou s tím rozdílem, že je na 2 místech prodloužen.

    Více informací na stránkách pořadatele: ZDE

    0 0
    • Ice-goofy  

      Pojedu, pojedou i deti detsky zavod… Jako rodilej berounak proste musim to objet ;).. i kdyz zatim zavod, kde jsem znicil nejvicekrat kolo ;)

      0 0
      • Schuminier  

        Tak to jsem rád…Už se na ten závod těším od začátku roku. Trať opravdu stojí za to … když ji porovnám s ostatními maratony, co jsem zatím jel (Pražská padesátka, Karlštejn Tour, Winter Trans Brdy, Škoda Bike Plzeň, Přes 2 kopce, Berounský BikeMaraton), tak bych ji podle atraktivnosti zařadil na 1., maximálně na 2. místo:-)

        Ale tak uvidíme, co přinese prodloužená verze trasy … a hodně asi udělá i počasí. Loni bylo nádherně, ale když nad tím teď tak přemýšlím, tak vlastně v závěru závodu mi na krátké trase trochu sprchlo.

        Pokud jde o Berounku, tak se v ní budu snažit dojet co nejdál!

        Mimochodem, když jsi z Berouna, tak bys mohl třeba poreferovat o tom, jak vypadají ty 2 prodloužené úseky …

        0 0
        • karliner  

          Přes 2 kopce mají hezčí a zábavnější trať. Tedy obě. Nejel jsem v Plzni, ale ty ostatní, tebou jmenované nemají nic společného ani s maratony ani s MTB :-)

          0 0
        • karliner  

          Jinak – koukám a deset dní před závoden 29 přihlášených, to velká slabota…

          0 0
          • Pijer  

            Řekl bych, že je to daň za současné počasí a malou propagaci :-(

            Taky jsem ho párkrát jel, ale napasledy mě odradilo rozhodování mezi tím jet do Berouna kvůli necelým 40 kilometrům a nebo se trápit zhruba 2,5 hodiny s úplně mokrýma hohama z peklobrodu Berounky ;-)

            Ten nový model s jednou tratí mi přijde fajn, ale okolo 60 kilometrů s Berounkou na konci by mi přišlo optimum.

            0 0
            • teebee  

              K té propagaci: na stránkách maratonu mi chybí dnes už snad běžná informace, a to je profil trati. Ten by třeba hodně lidí, co tam chtějí poprvé, zajímal.

              0 0
          • Schuminier  

            To, že je 10 dní před závodem přihlášeno 29 lidí, moc neznamená. Protože dokonce ani já ještě nejsem přihlášenej. A pokud bude málo lidí, mně to vadit nebude. Jdu si hlavně zazávodit s kamarádem a užít si trať.

            Jinak v té terminologii se moc nevyznám, to je fakt, ale měl jsem za to, že maraton je závod, který se jede na okruhu, takový okruh měří několik desítek km, většinou se jede jen 1krát, vede různě lesem, polem i po silnici a je určen pro horská kola.

            0 0
            • karliner  

              Fakt, že na webu je 10 dní před závodem uvedených 29 přihlášených může znamenat také, že organizátor nemá čas na aktualizaci a skutečně přihlášených je mnohem víc.

              Pokud by jich ale bylo opravdu tak málo, tak to může znamenat hodně:

              • finanční propadák organizátora a zrušení závodu (třebauž letos)
              • zabezpečení závodu odpovídající počtu přihlášených (málopořadatelů na trati atd.)
              • přihlásí se hodně lidí na poslední chvíli – to může znamenatkomplikace v organizaci a zabezpečení

              Nechci se hádat o definici MTB maratonu, ale myslím, že maraton by měl splňovat základní definici a to, že čas vítěze by se měl pohybovat kolem 4 hodin, což odpovídá vzálenosti zhruba 80 km a více (podle technické obtížnosti trati).

              0 0
        • fousek  

          Taky bych rek ze pres2kopce maj lepsi trat. Na Berounskym maratonu je je par peknejch mist jinak siroka cesta a chrtarna az to pekny neni

          0 0
          • Schuminier  

            To já nepopírám, taky se mi trať v závodě Přes 2 kopce líbila asi víc. A pokud jde o profil tratě, tak se můžete podívat aspoň na ten loňský „SEM“http://c­onnect.garmin­.com/activity/6945735 (můj záznam), nebude se asi moc lišit od toho letošního. Ty 2 prodloužené úseky nemají být nijak náročný.

            0 0
            • fousek  

              Cet sem neco v tom smylsu ze ten 2. prodluzovaci usek ma bejt nejakej peknej technickej singlik a ceka na schvaleni, tak by me zajimalo jak to dopadlo

              0 0
              • Sipal  

                Dneska jsem to byl projet a jestli odpovídá trasa na stránkách maratonu a jestli se mi v tom povedlo vyznat, tak je to asi takhle: první novej úsek od Zdejciny kolem Děda na Lísek a dolů do Nižbora je pěknej, střídají se singly a lesní cesty, pod Lískem se pak jede singlem kolem potoka. Tohle prodloužení určitě patří k nejhezčím úsekům trati. V Chyňavě je naopak jen smyčka přes pole, podle mě jen kvůli prodloužení trati, nic záživnýho. Aspoň je to trochu do kopce, takže zpátky do Chyňavy se to dá pěkně pustit, ale kdyby se ty 2 km namotaly radši někde kolem Děda, asi by se nikdo nezlobil.

                Problém je, že aspoň teda dneska je všude vody až to není hezký. Skoro každým singlem teče potůček, cesty jsou měkký, všude bahno. Jestli to nevyschne, tak to letos nebude taková chrťárna. Jo a v tom sjezdu do Nižbora jsou 3 stromy, dva mě profackovaly, jeden padl na cestu korunou a musel jsem to prolézt. Ale to předpokládám ještě dočistí.

                0 0
                • Schuminier  

                  Tak, dneska jsem si projel trasu já (tu loňskou)… na pár místech bylo bláto a louže, nic extra. V tomhle počasí je to za 3 dny suchý.

                  Když jsem psal, že si tu trasu pamatuju jako velmi povedenou, tak to v tuhle chvíli můžu potvrdit. Když to stáhneme na Prahu a okolí, tak si myslím, že na tyhle poměry je to excelentní trať se solidním převýšením.

                  Mimochodem, neříkejte mi, že je vůbec někdo schopnej vyjet to 5metrový stoupání ve Zdejcině těsně před mostem přes Berounku…???!!! Když jsem k tomu dneska přijel, zdálo se mi to nereálný. Odhaduju, že by to šlo jen při rychlosti okolo 40 kmh…

                  0 0
                  • Schuminier  

                    Měl jsem samozřejmě na mysli 5metrový stoupání v Nižboru!!!

                    0 0
                    • McBlacky  

                      myslím že Honza Šťastný to loni z naší skupinky vyjel. Já to ani nezkoušel, možná mimo závod bych se o to pokusil ale riskovat pár a že mi ujede skupinka :/

                      Beroun si z loňska pamatuju jako fest chrťárnu. Kromě sjezdu do Berouna tam nebylo moc co řešit. V druhý rundě lehce sprchlo, a chvíli to byla zajímavý :)

                      0 0
                      • Schuminier  

                        Mimochodem, loni jsem byl vůbec rád, že jsem ten kopec vyšel. Nahoře jsem dosáhl svého absolutního maxima na závodech – 195 tepů! Zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby před i při závodě sprchlo…Tak by ten kopec nikdo nevyšel, jak by to klouzalo:-D

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        sjezd do Berouna? ten nad nemocnicí? to je malina, ten se dá poslat…mě spíš dělá problémy v rychlosti ten ze Zdejciny :-)

                        BTW předloni jsem tu stojku v Nižboře viděl někoho na špici vyjet…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          ze Zdejciny je širokej, ale rychlej to jo. Ten singláč do Berouna je místy uzkej a stromy. Dá se jet pěkně, ale musíš to mít pod kontrolou :)

                          možná to byl Honza. Jeli jsme docela vpředu. druhá skupinka 5–8 flek nebo tak něco

                          0 0
                  • Sipal  

                    Dneska jsem to byl projet ještě jednou, vysychá to pěkně. Významnější bahno je už jen nad Zdejcinou směrem na Děd (tam čekám špunty, hlavně asi vzadu) a v lese mezi Přílepama a rozhlednou. Ale celkově je to pohoda, chrťárna bude, odjel jsem to tréninkovým tempem za 2:15. Ten kopeček v Nižboru jsem ani nezkoušel jet, taky mi přijde unreal, ale vyjel jsem poprvé na rozhlednu, ono se to dá :-). Jo a bohužel se podle vyjádření Michala Daleckého nepojede kvůli lesákům singl kolem potoka z Lísku, pojede se po široké lesní cestě. Škoda ho.

                    0 0
        • Ice-goofy  

          To sice jsem, ale jeden prodlouženej usek vede na DED a tak si trochu projedem do kopce a ta druha cast je u chynavy lesikem na zeleznou, ale tam to neznam

          P.S. ja se tam narodil a od 15 let tam jezdim za rodicema… a to jsem kolo jeste v oblibe nemel ;)

          0 0
          • fousek  

            Z Deda znam nakovej peknej trejlik kterej kdyby se poradne vymlikoval tak si na nem nadela do textilu nejeden ucastnik zavodu vcetne me:-)

            0 0
            • Ice-goofy  

              Ja to tam prave moc neznam…

              0 0
            • Smazaný účet  

              myslíš tu DH trať se skokánkama, který vždycky pečlivě objíždím? :-)

              0 0
              • karliner  

                Kdybys měl pořádný kolo, tak se jich bát nemusíš :-)

                0 0
                • fousek  

                  No oni ty skoky jsou vpodstate jednoduchy, jen na ne mit tu spravnou rychlost a spravnej smer a daly by se skocit temer na cemkoliv, ale seber odvahu na najeti na odraz tak aby si po 7 metrech ve vzduchu trefil 1,5 metru sirokej dopad, v pripade neuspechu je okolo dost stromu.

                  Sgt. Pepper: Jo to je ona

                  0 0
    • tom_777  

      často teď v červnu o sobotách pracuju a docela uvažuju že bych si jel zazávodit, protože to je v neděli

      otázka: má to pro mě(vyznavače terénu a kopců) cenu? Mám obavu že za ty prachy dostanu nějaký tričko/ponožky + půl banánu na jediný! občerstvovačce a nejpozdejc za 2 a půl hodiny bude hotovo… :(

      0 0
      • fousek  

        Ty 2,5 hodiny by byl docela peknej cas. Je to tak, jak si rekl, ostatne jako na vetsine zavodu. Zadna extra trechnicka lahudka tam neni, ale par zajimavejch mist tam je.

        0 0
    • rš2  

      Tak mě třeba odradilo startovný…v sou­časném počasí si chci zaplatit až na místě a 500,– startovný je prostě moc a nevím co vyjímečného tam je k dispozici, že to je takhle natažený…je to jako s Kolem pro život, zbytečně drahý za nic, tam mě teda ještě vadí ty davy lidí :-/

      0 0
      • Schuminier  

        Krátká trasa (39 km) loni stála 300,– Kč. Taky se mi nelíbí, že to teď zdražili na 400,– Kč. 4 stovky a víc považuju na 50km už za drahý startovný…Nevím, jak mívá drahý závody Kolo pro život, ale loni jsem jel jeden závod v rámci této série – Karlštejn Tour 53 km – a stálo to 600!!! To už je prasárna platit takovýhle peníze.

        Zajímalo by mě, jak vysoký náklady mívají pořadatelé na různých závodech.

        Řešení jsou minimálně 2. Buď zorganizovat vlastní závod, ale bylo by to asi bez občerstvovačky, bez záchranky, policie a bez zajištění křižovatek. Jen by třeba každý zaplatil symbolický poplatek (např. 20,– Kč) za značení tratě fáborkama a za nějakého brigádníka, co by v cíli měřil čas:-)

        2. možnost a to podle mě trochu neseriozní by byla jet závod neoficiálně načerno. Těsně po startu se připojit k závodníkům a dělat, že jedu zrovna trasou závodu náhodně.

        Závody bývají drahý kromě všech možných důvodů i proto, že nejlepší závodníci vyhrávají hodnotné ceny, peníze a my, hobíci, to těm eliťákům vlastně platíme.

        0 0
        • karliner  

          Obě dvě tebou navrhovaná řešení jsou kravina.

          Mám jiná dvě řešení – buď cenu akceptuješ a jedeš (s plným servisem) a nebo neakceptuješ a jedeš si podle sebe, kdy chceš, kam chceš, sváču ssebou a čas si změříš sám.

          0 0
          • Schuminier  

            Tak to máš naprosto úžasný řešení, na to bych sám nepřišel. V tom 2. případě to však nemá se závodem nic společnýho…asi není třeba vysvětlovat, že závod vs „jet sám a změřit si čas“ je úplně něco jiného. Při jízdě sólo se v žádném případě nedokopeš k tak úžasným výkonům. Já mívám v závodech oproti těm nejintenzivnějším tréninkům ještě tak o 10 tepů více. Závod = atmosféra, adrenalin, endorfiny, boj o každou pozici a sekundu a tohodle všeho se při sólo měření času nedočkáš!

            0 0
            • karliner  

              Tak si zaplať startovný a nebrblej :-)

              Srovnej si třeba cenu za startovný s cenou za jedno večerní posezení s večeří v hospůdce nebo s návštěvou kina ;-)

              0 0
              • fousek  

                To prirovnani vubec nesedi. Na zavodech platis za to ze vydavas energii a v hospode platis za to ze prijimas energii.

                Proste na zavody jezdej lidi co maj sanci vyhrat a pak ti ostatni co tem 1. delaj krovi a jeste za to platej.

                0 0
                • karliner  

                  Sedí, přemýšlí za co utratit svoje 400.

                  0 0
                • jezura  

                  Lidi co mají rádi kolo,tak na závodě,,nasávají atmosféru,,a mohou pokecat s někým,kdo je stejně ,,postižený jako oni,,a navíc vidí krásnou přírodu(větši­nou).Vezmi si třeba fitko,vydáváš energii,platíš za to a co nasaješ?Leda tak smrad z toho,jak se ostatní potí.

                  0 0
                  • miche  

                    Mno, na pár maratónech už jsem taky cejtil kde co, chťáci co si před akcí nevyperou dres stojej za to … tomu říkám nasávání jaxviňa :-)

                    0 0
                    • karliner  

                      Jednou se taky jelo kolem hnoje. To bylo strašný. Taky by ti jezeďáci mohli trochu poklidit.

                      0 0
        • Smazaný účet  

          no, Czechman mě stál 1000,–

          a to je na triatlon ještě snesitelná cena :-)

          0 0
          • Medunka  

            To já nedávno platila skoro tři litry ta 245km – to taky ještě de :-D

            0 0
      • tom_777  

        jasný prdim na to pojedu radši na hory… :D

        0 0
        • tom_777  

          jasný 5 hodin v Krušnejch horách – necelejch 100km – spokojenost veliká

          0 0
    • Ruuzha  

      Tak se přiznejte kdo se to rozsekal na náměstí v poslední zatáčce, jak najel předním kolem na zadní kolo jezdce před sebou? Byla to slušná huba na ten asfalt.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jsem chtěl během závodu fotit…zastavím si takhle na kopci, počkám až mi do záběru přijede skupinka, chci fotit…„baterie je vybitá“ grrrr :-)

        0 0
      • Schuminier  

        Jo, to jsem taky viděl…čas kolem 1:55 hod, tak nějak se pohybovali ti 2 borci, že?

        0 0
      • Ice-goofy  

        To najel me na zadni kolo, ale nic se mu nestalo nastesti…

        0 0
        • Ruuzha  

          Koukal jsem no, že se hned zvednul, ale pád to byl ošklivej

          0 0
    • Smazaný účet  

      popis závodu z mého pohledu (ze zadních řad)

      http://serzovo.spaces.live.com/

      0 0
    • fousek  

      Byla to chrtarna vetsi nez sem cekal, opet, tentokrat sem minul i obcerstvovacku (no to je des). Brod byl hodne narocnej, ale voda tepla. Trat rychla, ale celopero se na ni neztratilo, tam kde HTckari nadskakovali a dupali do toho jak splaseny, tam sem si krasne odpocinul:-)

      Schuminier: posli mi na mail mail at ti muzu poslat naky data

      0 0
    • Schuminier  

      Přátelé, kromě mě a Serži se nikdo nepochlubil výkonem…Nikdo nemá žádný zážitky? Defekty? Pády? Dojmy z tratě?

      Těch ležících závodníků jsem bohužel při závodě pár potkal…hned na 2. km na silnici jeden ležel (prý Martin Kubů) a nevypadalo, že by se mu chtělo vstávat…

      Další nepříjemný pád, který tu byl zmíněn, byl tedy na náměstí v čase 1:46 hod. Ten jsem neviděl, viděl jsem jen ten v čase cca 1:55 v cíli.

      Co vůbec ten „kolmý“ kopeček v Nižboru, dal jste ho někdo a nebo viděl jste někoho, že by to dal?

      A co vlaky? Někteří určitě na ně narazili, tak by mě zajímalo, koho to potkalo a jakou díky tomu nabral ztrátu…

      0 0
      • JakeF  

        Martin měl nějaký problémy s někym z Factoru, ale co vim, tak až o pár kilometrů dál. Je nějak pomlácenej a má z toho problémy s ramenem, ale dojel. Ten má vůbec v poslední době docela smůlu, v Prachaticích to odnesla noha.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.