• Vavry

    Ahoj všem, původně jsem si chtěl koupit Meridu AM-500, ale před nedávnem jsem narazil na Gianta AC a úplně jsem se do něj zamiloval. Myslíte že je to lepší volba než ta Merida? Jezdím v drtivé většině v terénu, občas si zablbnu, ale často taky vyrážím na vyjíždky kolem 60km. Chtěl bych to kolo spíše na all mountain a postupem času tam dát nějakej ten upgrade. A také jsem limitován 25.000Kč. Když jsem to kolo uviděl u Lišáka v profilu tak jsem se do něj zbláznil:-) Předem díky za co největší počet komentářů, jak pozitivních tak i negativních.

    0 0
    • giantAC  

      čest ac mam už dva roky a je v pohodě. jenom je třeba vyměnit tlumič jinak to houpe a těch 60 km je potom utrpení (ale to i tak) dal jsem tam swinger coil 4 way a je to super. jinak jiná vidle tě asi taky nemine nebot splice se fakt celkem o ničem(ja snad už příští týden marunu am sl 1 doufam) . no a samozřejmě potom ještě vyměna brzd. ale to se dá dělat všechno postupně tak jako já . jinak na takovové to blbnutí někde po lesních cestách je to parádička. tak asi tak no

      0 0
      • Vavry  

        díky moc za příspěvek, já zatim plánuju tak do pár měsíců ten tlumič, rád bych pořídil swinger air 3, ale nevim jak by to chodilo, doufam že líp než ten origo. Pak by přisly na řadu asi brzdy a na vidli zatim asi kašlu, si myslim že je tam prozatim celkem otpimální na to moje ježdění. Ono to vytunit na takový AM/XC asi nebude moc lehký, ale postupem času se to snad dá. Jo a pak jsem se chtěl ještě zeptat jaký pláště by se na tu mojí jízdu hodily, jezdil jsem dřív pouze na HT tak potřebuju pár rad co a jak na fulla. dík

        0 0
        • Lišák  

          Pokud to kolo chceš na AM/XC (jako já), tak rozhodně vyměnit tlumič a minimálně pláště. V katalogové verzi je to tank na jízdu dolekopcom. Váží skoro 17kg a docela se houpe.

          V tom Swingeru vozím v SPV komoře minimální tlak (40PSI), aby byl citlivý a přesto je houpání oproti původnímu tlumiči zanedbatelné.

          Ty Kendy, co tam jsou jsou hrozně těžký (přes 800g) a mají dost velký valivý odpor. Na sjezdy paráda, drží jako přibitý, ale pokud s tím chceš jezdit i roviny a do kopců, tak jednoznačně vyměnit.

          Brzdy, když je seřídíš, tak jsou v podstatě funkční. Ten 205mm kotouč vpředu to docela zachraňuje ;-) Ještě mám v plánu je zkusit s jinými destičkami.

          Vidlici jsem vyměnil týden po koupi a byl to obrovský posun k lepšímu. Pokud bych kupoval letos, tak jednoznačně Epicon 140 TAD-to snižování zdvihu hrozně postrádám!

          Bajk je hodně těžký na předek. Plánuji ještě výměnu řidítek (EA30 mají skoro 400g), představce (ten tedy hlavně kvůli doladění posedu) a přední brzdy.

          0 0
    • Luma  

      Kámoš ho prodáva vel 17"myslím že za něho chtěl něco kolem 18 000,– výbavu nevím přesně jenom barva je tmavě zelená.

      0 0
      • Vavry  

        Já mam 186 cm, tak to by asi nebylo to pravý ořechový, asi by to chtělo min. 19", ale za 18.000 to není špatný a jak na tom jezdil a co jezdil nevíš?

        0 0
        • Luma  

          No jezdil s tým lehčí sjezdy a Freeride,ale žádné velké dropy a lávky vůbec.Hlavně z kopce dolů přece jenom s těma gumama co tam měl skoro nic jiného nešlo,to kolo vážilo kolem 18kg

          0 0
    • Darkson  

      AC, krásný vzpomínky. bohužel prasknul mne i dalším lidem ve stejném místě, ve sváru na vzpěře zadní stavby. Vozil jsem ho na nezáodní XC, tak mi vůbec nevadilo, že se houpal:-).

      0 0
      • Lišák  

        Kolikátku jsi měl rám a kolik měříš?

        0 0
        • Darkson  

          měřim 178 a měl jsem 18 nebo 18,5

          0 0
          • Lišák  

            Dík.

            A ještě-kolikátku jsi tam měl představec a kolikátku vidlici? Vypadá to na té fotce hodně XC.

            0 0
            • Darkson  

              výslech:-).

              představec nevim, ale tohle byla pružinová MX comp 105 mm(Blacky jí teď vozí na zimáku). a jak řikám, bylo to na XC i silnici:-))).

              0 0
              • Lišák  

                Ale prd výslech :-)

                Sbírám info, kde se dá, no…

                Jinak dík ještě jednou!

                0 0
      • fousek  

        Hale ja nevim co ste s tema AC delali, bratrovy porad drzi a ze by s tim jezdil jenom XC to zrovna ne.

        He docela zajimavy co se na ten ram da nandat za vidlici, MX na 105mm nebo 66 na 170mm, docela univerzalek

        Jinak nevim co vsichni maj proti Kende a zvlast Nevegalovy, podle me jedny z nejlepsich gum. Ja mam asi drazsi verzi, 2 smesy a kevlarovy patky a nemuzu si na ne stezovat, teda kapku jo, obcas prorazim, ale zas ty s dratem neprorazil ani bratr. A jezdit se na nich da i dlouhy streky a i zavody, jen na asfaltu kapku hucej

        0 0
        • Vavry  

          Ono ty Kendy asi nebudou vubec spatny, ale jezdit s 2.5 gumama AM/XC, to asi neni to pravy…a co s tim jezdi bracha? DH?

          0 0
          • fousek  

            Myslim ze jsou to 2,35 coz je pohodicka, no takovy lehky FR

            0 0
        • Darkson  

          však jsem vidli brzy vyměnil za Nixona 145 mm

          0 0
        • Lišák  

          Kenda Nevegal je parádní guma! Jen v té šířce je to na AM ne úplně nejvhodnější. Teď ji vozím v kevlaru 2.1 na zadku a paráda. Je širší než Big Jim 2.25, co mám na předku :-)

          0 0
      • TinkTink  

        J, přesně toto místo má má polovice vařeno a dle názoru svářeče byl špatně provařený svár :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      je supr bike, myslim ze presne na to co ho chcesh, diky cene vyborna volba, vymena tlumice a vidlice te myslim nemine…, mel sem ho 3 roky, ujel dost pres 20tis km a mel ho rad :-)

      ofsem tedka reign 2008 me krapet vyvedl z omylu, ze ac je nejlepci bike na svete ;-) strci ho do kapsy ve vsech smerech…, zase ale cena je jinde…

      moje AC je k mani, velmi levne, nebot je praskla sedlova trubka ( svarena a pul roku uz to drzi.. ).. dyzbys to chtel prubnout mozna dobra volba, zbyl by ti pak tlumic a dobra vidle a dalsi cajky…

      :-)

      0 0
      • Vavry  

        A myslíš že bych to na tý 19" se svýma 186 cm dával? A kolik by si za něj chtěl jenom tak orientačně?

        0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.