• 0bstii

    Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s Ghost Lector Essential 2020, popřípadně i jiným typem. Dost hlasitým způsobem v něm křupe a zvuk je těžko identifikovatelný, ale jde nejspíše ze středu. Dělá to jak v sedě, tak ve stoje, když do toho trochu šlápnu. Pokud byste s tím měl někdo zkušenosti budu ráda, za tipy.

    0 0
    • Koli13  

      Šel bych klasickou cestou jako u všech jiných kol. Vyčistit pedály, sundat kliky a vyčistit ložiska středu klik. Pokud se to ani tak nevyřeší a hluk jde opravdu od středu klik, tak může být bordel mezi miskami a uložením.., takže vylisovat, očistit, nalisovat zpět. Pokud bude praskání přetrvávat vyčistil bych ještě ložiska v zadním kole a zkontroloval stranovou vůli. Už jsem četl o nějakých prasklých Lectorech, tak snad je to jen bordel ve středu :)

      0 0
    • Johny.Merida  

      Že by slavný pressfit? Máš ho tam?

      0 0
    • Wilhelm  

      Zkus se podívat na patku přehazovačky (vyčistit, promazat, utáhnout), řešil jsem něco podobného, ruku do ohně bych dal za to, že to byl střed (rozdělával jsem jej vícekrát) … a byla to patka.

      0 0
    • Biker973  

      Zdravím, má někdo zkušenost prosím s Ghost Lector Essential 29 – Petrol Blue / Ocean Blue, model 2021?

      https://www.mtbiker.cz/…el-2021.html#…

      Někde jsem četl, že by měl vážit 11,1 kg ale skutečná váha je prý 11,7 kg. Rozhoduji se, zda si ho pořídit nebo jit do Exceed CF 6.

      Děkuji předem za rady.

      0 0
      • JachymP  

        Podle deklarované hmotnosti se nerozhoduj. Každý výrobce to váží jinak, občas tam mají „chyby“ že dají hmotnost jinak vybaveného modelu, občas jeden a ten samý model má různé výbavy, někdo váží velikost XS, někdo M, někdo s dušema, někdo bez duší a bez tmelu atd.

        Rozhodni se podle toho, co se ti víc líbí. Jestli nemáš problém s Ghostem, tak ho ber – tohle kolo je dost neokoukaný a ten rám v terénu by mohl fungovat líp než Canyon. Osobní zkušenost ale nemám.

        0 0
        • jeniiiik  

          Rám v terénu funguje velmi dobře. Oproti starému Lectoru a spoustě dalších kol je to hodně pohodlné HT. Při první vyjížďce jsem se několikrát díval na zadní kolo, jestli nemám defekt, tím jak ta zadní stavba propružuje. A zároveň do boku je kolo nadprůmědně tuhé.

          0 0
          • Lachtis  

            No nevim, zrovna v tomhle testu prave tu zadni stavbu, ze by byla extra pohodlna, to teda moc netvrdili.. spis, ze klame tvarem…

            A tady si tazatel muze udelat obrazek o realne vaze dle osazeni

            https://mtbs.cz/…esty-recenze#…

            0 0
            • kycis  

              Kratce jsem se na nem svezl a pohodli bylo dobre, ne na takove urovni jako trekovsky isospeed, ale rozhodne za me nadprumerne.

              1 0
            • jeniiiik  

              Hele ty MTBS testy mi přijdou dost často celkem zavádějící. Projetých mám desítky kol a to co z nich občas vyleze po testu je dost mimo. Ten Lector nikdo neprezentuje jako softtail a testeři to s tím často srovnávají. Mimochodem toho Revolvera, kterého zmiňuje, tak jsem jel taky, ten je tvrdý jako kámen, jediné co z něho dělalo pohodlnější kolo byla 2,35 zadní guma Nobby Nic s vyšším vzorkem (model 2021) a více trailová geometrie s více napřímenou sedlovkou. Takže tak…

              1 0
    • Biker973  

      Rozdíl váhy je asi 900 g, cena přibližně stejná…Obe kola se mi docela líbí, tak si nechci házet korunou a chtěl jsem se poradit. Jen to skoro kolo je dost nebo ne? Děkuju

      0 0
    • Tomcat  

      Rozebrat > vyčistit > namazat a zase zpátky složit.

      Klidně to totiž nemusí být křupání středu , ale špína mezi sedlovkou a rámem. nebo povolený převodník nebo povolená patka špína pod patkou atd…

      dotaz je moc obecný odpověď může být týden také obecná

      0 0
    • vt  

      Doba pokrocila – nema nekdo aktualni zkusenosti s Lectorem SF? nebo jinym agresivnejsim HT? Zvazuju mezi Lectorem a Cannondale HT … a porad nevim :-)

      0 0
      • Gwaihir  

        Zeptej se někoho, kdo to jezdí:

        https://www.bike-forum.cz/foto?…

        0 0
      • kokabura  

        Co by Te zajimalo?

        0 0
      • RadimMan  

        Už jsem na Lectoru stihl něco najezdit, tak můžu něco sdělit. Když bude zájem.. :)

        1 0
        • vt  

          Lectora jsem nakonec koupil :-) zajimaji mne vsechny zkusenosti. Jak to teda jezdi?

          Zatim jsem nic nenajel, provadim prestavbu razeni a brzd na shimano. Tam mne trochu prekvapil adapter zadni brzdy flat-flat, ze ma sram nejake vyrezy a nesedi na slx. Tak ja to je na foto to uz funguje ok, ale kdyby mel nekdo fotku jak originalu, budu rad.

          8pins je objednana, dost se to s nima tahne.

          Jediny problem je nepovolitelna XD kazeta na Rodi nabe :-/ nepomaha wd40, mraz, teplo … tak to budu muset reklamovat.

          1 0
          • RadimMan  

            Hele, s kolem jsem spokojenej. Mám verzi Universal, takže to v základu neni žádná extra lehká váha, ale postupně jsem vyměnil kliky a řídítka do karbonu, pohon jsem nechal Sram protože mi vyhovuje a x01 je hodně dobrám jen kazetu dám xx1. Pak brzdy Sram TL jsem vyměnil za Shimano XT a teď to brzdí jak ďas. A před závody pak vyměním kotouče a desky za Galferm co mám připravený. Kola jsem vyměnil za karbonový záplety EiE od Toma na Dt 350 nábách. A řekl bych, že už to mám v topu. Jinak mi kolo sedí geometrií a je moc pohodlný. Zadní stavba začíná žehlit, když to pustíš z kopečku větší rychlostí. Přijde mi, že jak kolo zrychluje, tak cítím, jako by se rozbitá cesta začala vyhlazovat.

            0 0
          • RadimMan  

            Jinak k tý zadní brzdě jsem si rovnou koupil original shimano adaptér ze 140 na 160 pro flat-mount uchycení. https://www.koloshop.cz/…160-mm/90213

            0 0
          • RadimMan  

            .

            1 0
    • ceo  

      Není tady někdo, kdo má Lectora v M z Jižní Moravy? Potřeboval bych si vyzkoušet velikost.

      Je Lector SF kompatibilní s UDH patkou nebo Transmission?

      0 0
      • Gru  

        Pokud není rám osazen UDH patkou, tak zjevně proto že není kompatibilní s UDH patkou. A pokud není rám osazen UDH patkou, tak nejde rám osadit novou sadou sram transmission :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.