• krabica

    Máte nějaké zkušenosti s Gelorenem pro koně? Obsahuje želatinu, chondroitin sulfát, kyselinu hyaluronovou a má cherry příchuť. Měla by to být optimální výživa namáhaných kloubů. Náhodu jsem to natrefil ve firmě, kde ho vyrábějí a místňák mi to doporučil…

    U dávkování mají poznámku: Trávicí systém každého zvířete je trochu jiný. Například člověk jako všežravec potřebuje denní dávku kyseliny hyaluronové odpovídající jedné kostce GelorenuHA. :-D Také obrázek na letáku je navádějící…

    0 0
    • Rice  

      Možná trošku offtopic, ale neměl by k tomu někdo spíš nějakej typ pro úpravu jídelníčku. Už jsem měl víc dlouhodobějších problémů, trávení, otoky po svalový námaze, občas i bolesti kloubů (vše možná z překyselení z toho špatnýho trávení/stravování) a pár let upravuju/ladim jídelníček a spousty zdravotních komplikací ustoupilo…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Asi měsíc jsem bral Alavis, což bude něco podobného. Neměl jsem ani tak problm s klouby, jako spíše se šlachami, úpony… Prostě jsem to zkusil. Nevím, zda to pomohlo, ale co se dostavilo, bylo jakési ztvrnutí a svědění kůže na loktech. Vysadil jsem Alavid, zmizelo to… Samozřejmě na prokázání nějaké souvislodti to nestačí. Každopádně kolena jsou OK a šlapou.

      0 0
      • krabica  

        Alavis je právě něco trochu jiného, bral jsem ho 2 roky, tak ho znám. Alavis obsahuje MSM, která spíš tlumí záněty, ale neobsahuje želatinu a kyselinu hyaluronovou, které vyživují klouby. Alavis mi přijde spíš na hašení problémů, Geloran na předcházení. Pokud by se Geloran doplnil o MSM, tak to bude komplexní péče o dojebané klouby… :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        kdybys to žral dýl, tak by se ti na loktech udělala kopyta ;-)

        0 0
    • Kukla  

      Kolega v práci to užívá už delší dobu.

      Co konkrétně Tě zajímá? Můžu se ho optat.

      0 0
      • krabica  

        Zda pocítil nějaké zlepšení? :-)

        0 0
        • Kukla  

          Tak jsem se ho ptal :-)

          Zlepšení pociťuje (problémy s koleny). Užíval předtím i tu zmiňovaný ALAVIS (užíval MSM a Duo), ale u Geleronu prý pociťuje vyšší účinek, navíc prý ten Geloren lépe chutná a aplikace je mnohem pohodlnější.

          0 0
    • jopny  

      Užívám Geloren skoro rok a spokojenost. Z basketbalu a občas i bajku mě dost bolívala kolena. Co jsem to začal brát, bolesti postupně slábly a momentálně jsou po výkonu minimální. Jakmile jsem v průběhu té doby přestal, po několika týdnech se bolest vrátila, tudíž by to účinek mělo mít. Poté opět v pohodě (ťuk, ťuk, ťuk). Beru půlku denně.

      0 0
      • rosomak204  

        také se mi po vysazení bolest kolenou vrátila já beru čtvrtku ráno a večer

        0 0
    • T(h)omik  

      Zaujalo mě, že přípravek pro koně se dělá s cherry příchutí. Základní složka vyživující klouby nejspíš bude v pohodě, ale stejně bych se těžko zbavoval obavy, že časem začnu ržát a vyhazovat kopytem.

      0 0
      • rosomak204  

        cherry by mohlo být lepší než ta mrkev co mám tedˇ :)

        0 0
      • krabica  

        Oni to asi navrhovali i pro lidi, viz obrázek a zmínka o jiných živočiších, třeba lidech, ještě nedávno bylo někde na netu i dávkování pro člověka, ale už to stáhli. Asi se jim to nechtělo schvalovat pro lidi a nechali to na šeptandě…

        0 0
      • atty  

        Na to je vcelku jednoduchý vysvětlení – preparát pro lidi (prodávanej pro lidi, v lékárnách, s popisem, že jde o nějakou doplňkovou výživu…) musí projít obecně strašně zdlouhavým, nákladným a specifickým kolečkem laboratorních testů, legislativním aparátem atd. (i když to není klasický „lék“ ale jen doplňková výživa (vitamíny, kloubní výživa, protejny atd.).

        Pro zvířata jsou tyhle regule a celej proces asi podstatně jednodušší (spoléhá se na majitele/člověka), který má mít dostatek rozumu, aby věděl, jak co krmit a dávkovat. A protože tyhle právě kloubní výživy a podobné preparáty pro zvířata a lidi se prakticky neliší složením a obecně se ví, že spousta nesponzorovaných sportovců či hobíků je právě díky podstatně lepší ceně a i lepším vlastnostem konzumuje, dost firem, které dělají podobné preparáty se prostě rozhodlo udělat doplňky stravy, které jakoby úplně ideálně vyhovují dávkováním, chutí a dalšími vlastnostmi i lidem, ale udržují příznivou cenu.

        A funguje to samozřejmě i obráceně – když by se z doplňku stravy pro koně nějakej „sportovec“ předávkoval či měl jiné problémy, výrobce/distributor samozřejmě bude argumentovat, že je to určeno pro koně a tím pádem za jakékoliv vedlejší či nepříznivé účinky na člověka nemůže ručit – nikdo na něm nemůže nic vymoci.

        Ale toho bych se bál jako posledního – každej dobrej a férovej doktor na férovku řekne, že všechny ty preparáty v ceně +100,– Kč a více na chřipku, angínu a rýmu jsou složením to samé, co správná kombinace několika vitamínů, obvykle paracetamolu či něčeho podobného.(acyl­pyryn, paralen, vitamín C…)

        A výrobce/dis­tributor nemá tak složité podmínky při uvedení na trh, jako by měl s preparátem, kde je uvedeno „doplňek stravy pro lidi“.V podstatě všem to takhle vyhovuje a můžeme být spokojení, že nemusíme žvejkat nějaký „otruby“ napuštěný tím správným preparátem co asi nejlépe vyhovují opravdu jen koňovi, nebo to nabírat lopatou z 50kg pytle.

        0 0
        • Yura  

          „preparát pro lidi (prodávanej pro lidi, v lékárnách, s popisem, že jde o nějakou doplňkovou výživu…) musí projít obecně strašně zdlouhavým, nákladným a specifickým kolečkem laboratorních testů, legislativním aparátem atd. (i když to není klasický „lék“ ale jen doplňková výživa (vitamíny, kloubní výživa, protejny atd.).“

          A na tom si byl kde, ze vsechny doplnky stravy musi projit nejakyma testama? Praveze nemusi, kdyz je to jen doplnek stravy a ne registrovane jako lecivo.. Jinak co lidi kupujou konim a to hlavne tem pracovnim, sportovnim. Si muzes byt na 100% jistej, ze to bude minimalne, spis bych rekl ve vetsine pripadu mnohem kvalitnejsi nez doplnky pro lidi.. Obecne je znamo, ze lidi se staraji mnohem lepe o sva zvirata nez o sebe. Hlavne teda u koni to plati fest. Je zajimave, ze na jednu stranu dokazou pochopit, ze ten kun nebude zdravej, krasnej a pouzitelnej, kdyz bude met nekvalitni stravu, nedostatek vitaminu, mineralu apod.. Tak se presne podle toho zaridi, ale ze by to aplikovali sami na sebe. To uz je asi na jejich mozecky moc.. :)

          0 0
    • Autumnbiker  

      tady je i uvedená dávka pro člověka

      0 0
      • TeryPV  

        Chvíli jsem o tom uvažoval, ale ta cena je brutální :o To radši gumové medvídky :D

        0 0
        • Yura  

          Sou to vyhozene penize.. Jasne tam pisou, ze to je zelatina tzn. to bude to same jako zelatina na vareni, co je v gumovejch medvedech apod.. Coz ma opravdu spatnou vyuzitelnost oproti hydrolyzatu kolagenu.. Alavis + hydrolyzat kolagenu z 4fitness, Nic lepsiho za stejne penize asi sehnat nejde.. Vychcanci zjistili, ze lidi pro sebe kupujou kvalitnejsi a levnejsi preparaty pro zvirata a tak toho vyuzivaji a preparaty pro lidi vydavaji jako preparaty pro zvirata, ale nenapadne zvednou x nasobne cenu..

          0 0
    • Roxteedy  

      Podle složení je to jen hrozně drahá želatina s přídavkem účinných látek.

      Já „sypu“ toto a toto

      Pak si dopřávám přirozenou želatinu – tláča, kolínka, sulc. Popř. pytlík z Lídlu za 15 Kč rozpustim v 1L jablečnýho moštu a mám kilo úžasných „amarounů“ :)

      Popř. si vyhraješ s receptama. Je to jednoduchý a fakt dobrý.

      A jeden tip na přípravu metodou „žaves“ /žádný velký ******/

      Místo abys želatinu cmudil na sporáku a nejspíš jí zkurvil, tak je dobrý vzít polovinu tekutiny a nasypat do ní celou želatinu. Nechat cca 15min naboptnat (čím déle, tím lépe) a pak dát rozehřát do mikrovlnky. Nesmí se to vařit. Pak to naleješ do zbytku, dáš do misek a do ledničky.

      0 0
    • Margareta  

      Zdravím jaké máte zkušenosti s gelorenem, má cenu za to dát ty peníze?

      0 0
      • Breakpain  

        chutná mi :)

        0 0
        • Libores  

          jj, ta višňová příchuť je fajn. Můj veterinář ho bere taky.

          0 0
      • Atilla  

        Bral jsem ho (Geloren HA) a funguje . Budu kupovat další balení. Bral jsem 1ks denně + vit C

        0 0
      • jaja01  

        ja myslim, ze alavis musi fungovat lip, protoze chutna vyrzne hur! :-) a jinak i to prijde nastejno, nejprve jsem snedl nekolik kyblu gelorenu, pak nekolik kybliku alavisu a pomahaji mi s koleny oba … i mi po obou stejne rychle rostou vlasy chlupy a nehty :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.