Full na zkoušku, lowcost - prohloupil jsem?

17 nepřečtených
  • loukeš3

    Zdravím, před nedávnem jsem si koupil za takových asi symbolických 10k Scotta Spark 50, ročník 09. Jsem sportovně založený ale bikům jsem doposud nepřičichl a tak jsem si na zkoušku koupil něco takového… Chci jezdit traily, singletracky a podobně, a když mě to víc chytne, časem zainvestuju do něčeho pořádnějšího. Scott

    První moje otázka je, jestli to za tu cenu byla dobrá koupě.

    Moje druhá otázka směřuje k velikosti biku, ten je v XLku, moje výška je 184cm.

    Není to na mě a na výše uvedené zaměření příliš velké až nepoužitelné? Přecejen hlavní rámová trubka mi připadne až moc vysoko nad zadním kolem, u současných kol to vídám spíš naopak. Připomínám že tenhle bike je jen dočasné řešení, pokud mě to chytne :)

    Díky za vaše postřehy :-)

    Anketa: Bylo 10k za tohle moc?

    Ano
    1x
    9%
    10x
    91%
    0 0
    • Tom-T45  

      Je zbytečné dívat se zpět. Impulsivní koupě nevhodného celoodpruženého kola je začátek nesnadné a dlouhé cesty k sebepoznání, na jejímž konci ale vyvolení odloží své staré já, dosáhnou stavu vyrovnané mysli a také získají uznání místní komunity.

      0 0
    • novas752  

      Záleží v jakym je stavu a co všechno na něm bylo měněný.Pokid nemáš ultra krátké nožky tak trubka nebude problém, ale moderní trailová kola jsou geometrií rámu celkově někde jinde – větší kola, delší rámy ale kratší představce, širší řídítka, více podkopnuté hlavy/vidlice, větší zdvihy, teleskopický sedlovky, řazení 2×11 nebo 1×11/12 které je jednodušší na ovládání a nepadá z něho tolik řetěz…

      Pro začátek asi fajn ale moderní kola se chovají jinak, bylo by fajn si časem někde nějaký trailbike půjčit a vyzkoušet.

      0 0
    • yaris1  

      I když teď už nemá smysl řešit cenu, tak pokud je v dobrém stavu (a záleží na výbavě) tak cena není úplně špatná. Osobně bych na tvou výšku vyzkoušel z bazaru kratší představec a sedlovku bez offsetu. Víc bych do toho určitě neinvestoval a spíše pošetřil na nový bike.

      0 0
    • Mereck  

      Úplně nerozumím, co vlastně chceš.

      Jestli je ten Scott funkční, mít za 10 000 celopéro je hodně dobrá koupě (já mám za 10 000 „jenom“ vidlici) Navíc Scott, kde se asi dá věřit rámu o něco víc než nějaké supermarketové plečce.

      Připadá ti geometrie zastaralá? Samozřejmě. Je to rok 2009. Moderní geometrii roku 2019 zase nekoupíš za 10 000, tak si vyber.

      Velikost nemusí být špatně. Jsi docela vysoký. To se ale nedá přesně říct od stolu.

      Jak psal Tom nahoře – proč koukat zpátky? Máš základní full a pokud tě to chytne, pořídíš časem lepší, modernější a samozřejmě mnohem dražší stroj. Tak o co jde?

      0 0
    • Auditor  

      Měl jsi to řešit před koupí… teď už je to jedno, jezdi … a uvidíš.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Nikdo tady neví v jakém stavu jsou komponenty stejně tak nikdo neví o tvých tělesných proporcích.

      0 0
      • loukeš3  

        Nejsu sice pan Lorenc, ale z mýho pohledu je technicky stav kola v pohodě… měnil jsem jen vyžvejkanou kazetu a řetěz + střed převodníku, dohromady něco málo přes 1k. Jinak žádný problémy.

        Čekal jsem že mi tady na to napíšete jak se na tom nedá jezdit a jak mě to odradí… Ještě když je to XCčko a já na tom chci na traily:D

        0 0
        • Mereck  

          Chceš prostě jiný, nový, lepší kolo. To znám. Kup si prostě něco, co chceš a bude. Máš moje požehnání :-)

          0 0
        • Tom-T45  

          A už jsi na tom jel, nebo čekáš, až Ti to tady povolíme? :-)

          0 0
        • -b-n-x-  

          Tak ale ja si myslim, ze mas nahodou docela dost dobre kolo :-)

          0 0
    • Martin  

      na tohle ti relevantně odpoví asi jedině pan Lorenc

      0 0
    • milan.v  

      Špatné kolo může člověku ježdění i zprotivit… což je vlastně škoda… Já jsem pro co nejrychlejší koupi kola správné velikosti, i když se lze jen domnívat, že tato velikost ti nebude sedět, neznáme vůbec nic…

      0 0
    • roman 3D  

      26" dětské kolo nevhodné velikosti i když je to full radost dělat nemůže

      0 0
    • Archer  

      Neřešit, jezdit. Pokud něco není v pořádku – řekne o to samo :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.