• Nygiiro

    Ahoj, dostal jsem horáka-full přední tlumič 60mm, zadní 40mm, vim že to je děsně málo, bohužel.Jedná se o kolo cembio arizona ( http://image5.sahibinden.com/…80004aky.jpg )

    pláště mam cca 1.95, a chtěl jsem se zeptat jestli si můžu s tímhle kolem dovolit menší kros (lesík, občas samozřejmě ňákej ten kořen, kameny taky)a skoky do 60cm. Občas bych si chtěl taky zajezdit na silnici tak jednou za týden 20km. Napiště sem na forum co tomu řikáte, díky předem.

    0 0
    • marapara  

      Teď nevím jestli si děláš prdel nebo ne, ale pokud to myslíš vážně, tak tohle, co se tváří jako kolo, ale ve skutečnosti je hromada „pseudoodpružených“ lešenářských trubek, bych odnesl do nejbližší sběrny kovového odpadu.

      Pokus o „ježdění“ na něčem takovém je životu nebezpečný.

      0 0
    • couffy  

      Tak na tomhle bych nezkoušel ani tu silnici,natož něco jiného.

      0 0
    • se-se  

      Ale vypadá moc hezky. A jezdi bez obav kudy se ti zachce. Že bys neprojel se určitě bát nemusíš. Prostě přizpůsobíš styl jízdy kolu a terénu a ono ti to samo poví kde jsou meze. A někdy prostě budeš muset sesednout a vést ale to k tomu taky patří. To ze všeho úplně nejdůležitější je aby tě bavilo to kudy jedeš.

      0 0
      • Nygiiro  

        přesně, mě se taky líbí. Mám ho starší za 3000, normálně stojí kolem 7000. Jednou se mi na něm stalo že sem skočil a přehazovačka se mi dostala do zadního výpletu, kolo prudce zabrzdilo, přehazovačka se protočila po směru točení toho kola a přetrhala asi šest drátů. Myslíš že to bude tim že to je asi nekvalitní kolo nebo něco v tom smyslu?

        0 0
        • se-se  

          No asi to na skákání nebude. Jak říkám – jezdi a sám uvidíš kde jsou limity. Řeči o tom že se na tom nedá jezdit neber vážně. Jezdit se dá skoro na všem. Něco to umět bude, něco ne, ale když to nezkusíš, tak to nepoznáš.

          0 0
          • Nygiiro  

            šlo by to vyřešit třeba novou přehazovačkou, kvalitnější třeba za 800kč??

            0 0
            • jIrI___  

              Do tohodle kola neinvestuj ani korunu, peníze radši odkládej do prasátka a našetři na něco normálního.

              0 0
            • MavasH  

              do toho kola nemá cenu cpát peníze. To si je radši střádej na hromádku na něco lepčího ;)

              0 0
            • se-se  

              To skutečně takto nevím – spíš si myslím, že to bude málo tuhými koly. Já nemám se skoky zkušenosti, to snad budou více vědět jiní. Pravdou je že asi do levného kola není rozumné příliš investovat. Spíš se snaž opravdu jezdit to, co toto kolo dovolí a tím ho využiješ nejlépe.

              0 0
              • MavasH  

                Ježdění na nekvalitním kole je dvousečný – buď to člověka chytne a s vidinou toho, že na lepším kole to bude teprv nářez, se do toho čék pustí s větší vervou. Anebo ho to prostě natolik otráví, že s tím sekne.

                0 0
                • se-se  

                  Myslím že drtivá většina z nás začínala na něčem levným. To asi bude to správný síto. Máš pravdu může to odradit, ale to pak asi není ten budoucí biker ze srdce. Když levný neodradí ale inspiruje, tak je to ten správný začátek a proto říkám: NEHANĚT ALE POVZBUZOVAT

                  0 0
                  • marapara  

                    Ano, jel jsem na prvním horáku za 5000 do lesa, ale byl o třídu lepší, než tahle hrůza. A vrátil jsem se, řazení neřadilo, brzdy skoro nebrzdily a kola byly rozcentrované.

                    0 0
                    • se-se  

                      No vidíš – a jsi biker a neodradilo tě to. Ať do toho lesa jede a když se to podělá, tak to seřídí, opraví, předělá ale ať jede a neříkej mu ať to zahodí. To je přeci dobře, že za pár ticíc muže začít ne. Jestli začne jezdit na tom levňoučkym a díky tomu si kolo zamiluje, tak mu prostě fandím a říkám ANO.

                      0 0
                      • marapara  

                        Bohužel se obávám, že to na čem pojede on, je neseřiditelné. Já měl alespoň seřiditelné kolo, na krátkou dobu :)

                        0 0
                      • Chiron  

                        Tak ono taky záleží co a jak v tom lese jezdí. Na nějakou lesní cestu klidně. Ale na nějaké traily a skoky bych s tím nejel, leda s komplet sjezdařskou výbavou. Na prvním skoku nebo nepovedeném nájezdu na kořen rozcentruješ ráfky, docela bych se vsadil, že to budou nějaké prachsprosté jednostěnné ráfky které se kroutí už při škaredém pohledu. V horším případě se ohne vidle, i to už sem viděl a pak už je to docela o zdraví. A takových věcí je tam víc, prdne pedál apod.

                        0 0
                        • Nygiiro  

                          ok, máme doma ještě http://www.e-kola.cz/…rock-one.jpg akorát má pevnou přední vidlici, to bych přežil. Moh bych si aspoň na tom dovolit víc jak na tom mim??

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            100% lepší! na tomhle můžeš jezdit jak o život!

                            0 0
                          • couffy  

                            To už vypadá líp,dá se použít.

                            0 0
                            • Nygiiro  

                              mimochodem, nemá kotouče a je to teda ta nižší třída, jak vy řikáte ale menuje se acstar-rock

                              0 0
                          • MavasH  

                            můžeš si zkusit projet nějakou pasáž v lese na obou kolech a uvidíš, na kterým kole to bude lepší. Na jednom to bude míň drncat a na druhým to líp pojede. Pak se můžeš rozhodnout, co od kola chceš.

                            0 0
                  • MavasH  

                    tak určitě… :D

                    je jasný, že ti, který to odradilo, nebudou vysedávat na BF :D

                    0 0
                    • Nygiiro  

                      aha, takže asi 90% lidí co sem píšou se mě snažej odradit od mtb. Řikam vám předem že to se vám nepodaří. Na ráfky se kouknu jaký mam

                      0 0
                      • couffy  

                        Nejde o to tě odradit,jde o to ti naznačit jaké to kolo má meze a k čemu se asi hodí.

                        0 0
                      • MavasH  

                        já tě určitě neodrazuju, jenom jak píšu o něco níž, jezdi OPATRNĚ ;)

                        0 0
                      • se-se  

                        já ne, já ne – já jsem 100% při tobě. Nenech se odradit a měj radost z kola který máš. Jen se musíš smířit s tím, že na něm půjde jen něco. Ale všechno to je o tom, co jde a co můžeš a ne o tom co nejde. Jistě, až si pořídíš dražší kolo, budeš moci vís, a až ještě dražší, tak ještě víc a tak to půjde pořád. Ale tu radost a nadšení měj už od začátku. Tak to je správně.

                        0 0
                        • radiator  

                          presne tak, ja som zacinal s podobnym bikom…stale sa mi to pacilo viac a viac a ked som si nasporil/zarobil, postupil som o maly level vyssie. Vyskusal som tak vela bajkov, viem co je to jazdit aj na 2500kc biku a preto si vazim teraz ten svoj o to viac. Nenechaj sa odradit, aj na takom biku sa da jazdit a mozes si uzivat jazdu/pohyb. GL

                          0 0
                          • marapara  

                            jj, ale hlavně jsi s ním nejezdil do terénu nebo nedejbože do bikeparku, jako chce zakladatel. To by pak mohl dopadnout jako jeho jezdec ve videu dole, kterému po pár stech metrech docela šetrné jízdy rupla vidle a bylo hotovo. Prostě do konkrétního prostředí to chce adkvátní výbavu. Jinak je to podobný nápad, jako by někdo chtěl vylézt na K2 v prestižkách a v šusťákách.

                            0 0
            • marapara  

              Tím, že koupíš lepší a dražší komponent na toho pseudofulla, nic nezískáš. Pokud si na tom budeš chtít opravdu užít, tak budeš muset pošetřit na něco jiného. Bude to lepší varianta, než vrážet peníze do nefunkčního kola. Kdybys chtěl, aby opravdu fungovalo, tak bys musel vyměnit všechno.

              0 0
        • marapara  

          Asi to nechceš slyšet, ale je to šrot vhodný tak max. na jízdu po městě nebo do obchodu.

          Na opravdové ježdění po lese, budeš muset pošetřit na „pořádné“ kolo. Bohužel cenově bude také někde jinde, ale aspoň si to na něm užiješ.

          0 0
          • se-se  

            To že ty máš perfektní kolo neznamená, že někdo jiný nemůže mít radost a užitek z levnýho a kazit mu ji není tedy moc záslužný

            0 0
            • DaSnail  

              tak radost mat može, ale dal by si svojmu synovi to kolo, nech si zajazdí v lese po korenoch a kamenoch, a trochu si tam poskáče?

              0 0
              • se-se  

                Vše je otázka peněz. Nechci to tu moc komentovat. Znovu opakuji NEHANĚT ALE POVZBUZOVAT. Co to chce on přeci za chvíli pozná sám.

                0 0
                • DaSnail  

                  takže ty by si ho v tom povzbudzoval.

                  to tvoje Co to chce on přeci za chvíli pozná sám zní dost zlověstne…

                  0 0
                  • se-se  

                    Ale kdepak – prostě, když ho to chytne, tak sám uvidí jaský ježdění ho baví a na jaký další kolo setřit. Neposuzuj to z tý pozice, že jsi o několik řádú jinde. Mě to je moc sympatický, že má radost z novýho kola a zkoumá co asi všechno s tím půjde dělat. A přijde mezi nás a my mu namísto „vítej a miluj cyklistiku“ řekneme „máš šrot“. No to se mě tedy nelíbí ani trochu. Co ty víš co může být z něj za borce už za rok dva.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      ty mu poradíš ať na tom jezdí a skáče, on skočí, nekvalitní plečka se pod ním rozlomí a odveze ho vrtulník. To je v zájmu jeho bezpečnosti na tomhle nejezdit agresivně v terénu.

                      0 0
                • MavasH  

                  Jsem taky pro povzbuzení. Pouze je záhodno v tomhle případě dodat „bacha, jezdi opatrně! Tohle kolo tě může zradit v té nejmíň očekávané chvíli“

                  Na druhou stranu zradit může jakýkoliv kolo, ale tady je přecejenom větší pravděpodobnost.

                  0 0
                  • se-se  

                    Tak tak – dávám ti za pravdu. Já si občas vyjedu s různými známými a kamarády, kteří by nikdy do kola nedali víc jak 8 – 10 tis a ten kvalitativní rozdíl je prostě nezajímá. Když se nad tím zamyslíš, tak cyklistika má možná úplně největší šíři forem z technických sportů. Je to úžasný, jak neuvěřitelně rozdílný mohou být na tento sport náhledy. Nemusím chodit daleko, vždyť já sám jsem úplný exot. Proto hrozně fandím každýmu, kdo začíná naprosto jakkoli a jsem si jist že si sám najde tu svou cestu. Hlavně opravdu neodrazovat.

                    0 0
                    • xshreck  

                      já bych mu dal malou radu, necpat 800 do hazky, ale ať si našetří na pěknou integrálku. Aspoň nepřijde o zuby když se něco nevyvede :D

                      0 0
            • marapara  

              Nemyslím aby hned šel kupovat kolo za 50 tisíc, ale něco rozumného, např, jak píše Lišák dole.

              Tohle, pokud s tím vjede někam do terénu, se nejspíš úplně rozesere, ne-li rovnou rozsype, a pak to člověka spíš otráví, než by ho to začalo bavit.

              Ty bys dal svému synovi tohle na blnutí po lese, po kořenech a na skákání? Pokud ano, tak by ses ho chtěl leda zbavit.

              0 0
              • Nygiiro  

                podle mě je tohle kolo rozumný. Zatim mi stačí takže lepší kolo nepotřebuju. V lese s nim jezdim normálně a nic moc se s tim kolem nestalo.

                0 0
                • marapara  

                  Nechci ti brát iluze, ale třeba časem budeš mít možnost svézt se na „normálním“ kole a sám zjistíš, jak se věci mají.

                  0 0
                • Azmir  

                  Jestli nemáš někde poblíž nějakou prodejnu kol, kde půjčujou kola, tak si tam nějaké pujč, asi budeš překvapený ;-)

                  0 0
        • pantauleo  

          Ty wole, srandičky si z nás dělat, to by ti šlo.

          0 0
        • Kupko  

          Normalne stoji 7000kc to si dela srandu za to ani 1000.

          0 0
    • Lišák  

      Zřejmě budeš mladý kluk, který ještě nevydělává, a rodiče mu chtěli udělat radost. Bohužel, jak píší i ostatní, tohle kolo není na jezdění jinam, než kousek do sámošky.

      Pročti si B-F, trochu se v problematice MTB zorientuješ, a pak se dá pořídit (třeba s pomocí nějakého blízko bydlícího bajkfóristy) něco z bazaru. Nebude to asi full, ale bude to funkční. Ta věc, co máš, se nedá ani seřídit.

      0 0
    • Soreno  

      Apríl je až zítra si si splet datum vtipálku :-))

      0 0
    • Kupko  

      Hele jako sranda to je docela dobre jinak jses normakni to neni zadne celopero je to dobre mirena zbran proste kus svarenejch trubek sfetovneho svarece to neni kolo je to pokus o kolo.

      0 0
    • logoman  

      Asi takhle http://www.ceskatelevize.cz/…e-kaskaderi/ od 8:30 …

      0 0
    • Nygiiro  

      můžou konečně pání trapáčci přestat prudit??díky předem :)

      0 0
      • Lišák  

        Většina lidí neprudí, ale myslí to dobře. Já chápu to, že se-se tady razí heslo povzbudit, ale několik těchto kol jsem měl na seřízení. Je to téměř nemožné. Jsou tam použity nekvalitně zpracované nekvalitní materiály. I když to na stojanu jakž-takž chodí, tak po pár stovkách metrů je to zase v háji.

        Ten Acstar, co máte doma, je proti tomu fullu úplně jiná liga. To už je normální kolo. Můžeš na měm jezdit i s pevnou vidlicí. To není problém, jsi mladý, klouby Tě zatím nebolí (mě už jo :-/) a alespoň se naučíš vybírat správnou stopu. Pevná Ti nic neodpustí ;-)

        Pokud bys rodiče ukecal na tuto vidlici, měl bys opravdu slušné kolo pro začátek terénního jezdění.

        0 0
        • Nygiiro  

          to asi, nebo spíš určitě neukecam. Můžu bejt rád když mi seženou na aukru za 1200 100mm pružinu :(

          0 0
          • ClAyD  

            Hele, nejlepší bude, když teď nebudeš kupovat nic a až ti bude 15, domluv si nějakou brigádu a kup si pořádnýho bika.

            0 0
          • logoman  

            Zkus si nasetrit aspon na tohle http://www.sport4you.cz/…-p-2437.html na tom si uz zaskaces a hned se to nerozpadne. Tyhle levny kola nic nevydrzi, taky jsem na nich zkousel skakat jako malej, ale hned se rozcentrovaly kola a bylo potreba ho zavest do servisu …

            0 0
          • Lišák  

            Ti nějak nerozumím. Ve vedlejším vláknu píšeš, že chceš vidlu za 2,5kKč+kotouče, a tady tvrdíš, že 1,2 je max?

            Tak si napřed ujasni, co chceš a kolik do toho můžeš investovat a pat můžeme něco řešit.

            0 0
      • Toutou  

        Chlapče, tady jde o tvoje zdraví ;)

        0 0
      • marapara  

        chlapče, tady nejde o prudění, ale především Tvé zdraví. Jsi ještě nejspíš mladý, ale předpokládám, že po nějaké akci v bikeparku na takovém „kole“ asi na invalidním vozíku skončit nechceš, že?

        Nikdo tě nechce od ničeho odrazovat, klidně jezdi, ale to náčiní, které sis k tomu vybral je vhodné tak akorát po ježdění po městě nebo do obchodu pro rohlíky, možná s trochou štěstí po nerozbitých cyklostezkách a ne na jízdu v opravdovém terénu nebo nedej bože v bike parku. Jak jsem psal výše, tak je to asi podobný příklad, jako bys chtěl jít na Mt. Everest nebo K2 v prestižkách a šutákách.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Hmm..na takovem kole se jezdiut da a poku nebudes vymetat nejake korenove pasaze, skoky, tak neco i odjedes.

      Obavam se nasledujiciho:

      • jednostenne rafky, po proleteni nejakeho prikopu rozcentrujes kola a abysdojel dom, tka budes muset rozepnout brzdu
      • srackovy vyplet, uz jsi to zijstil kdyz ti vletela hazka do dratu
      • nic moc tuhost ramu, zatim te to asi trapit nebude
      • vidlice..tenke nohy, snad 28mm nebo 30mm…bude se kroutit a pruzit jenomminimalne­..chodem spise nebezpecna zalezitost nez aby nejak pomahala

      Jestli na tom chces jezdit, tak jezdi. Novou hazku kup nejakou nejlevnejsi co najdes, nejakou SIS nebo shimano aceru nebo tak…pocitej s tim, ze cena v kamenaku bude dot nadstrelena.

      Jestli tomu kolu budes nakladat, koreny, diry, sem tam skocek, tak mu davam zivotnost tyden…

      Otazka na konec..proc myslis, ze se v tezsich terenim podminkach jezdi na „drahych“ kolech, kdyz jsou tady ty levne?

      0 0
    • artorie  

      Nedávno jsem servisoval silničku, a zrovna v tu chvíli tam jedna paní něco takového přivezla, že to koupila synovi, a že to nepřehazuje. On se kouknul, a řekl ať to odveze do kovošrotu, že s timhle se patlat nebude

      0 0
    • ClAyD  

      Tohle vlákno je absolutně perfektní! Dokáže spravit náladu i po tak blbým týdnu! :D

      0 0
      • Chroman  

        Tak tak, mam tu otevreny 3 vlakna od tohodne exota. Jen aktualizuju a cekam co zaperli :D

        0 0
        • couffy  

          Začíná mi to připomínat diskusi, myslím,že to byl Budoš,puboš nebo něco takového a Malipero.

          0 0
        • ClAyD  

          Už jsi četl ten blog? Ale radši si před tím odlož hrnek s kazem, pochybuju, že máš vodotěsnou klávesnici…:D

          0 0
          • ClAyD  

            Chybička se vloudila…*kafem :)

            0 0
          • Chroman  

            Na ten jsem koukal už včera :D Docela drsný… Před vstupem na ten web by tam spravně mělo být upozornění na to kafe atd :D

            0 0
      • nox159  

        diky i tobe ;-)

        0 0
    • Nygiiro  

      lidi, rupla vidla měli ste pravdu, toho šrotu jsem se už zbavil a teď jezdim na acstaru…

      0 0
      • Barberry.pha  

        Tak snad si to prezil bez ujmy na zdravi ;)

        0 0
      • ClAyD  

        Nečekaně :D

        0 0
      • Azmir  

        nepodídej

        0 0
      • marapara  

        A proč myslíš, že tě všichni od toho odrazovali? Ze srandy nebo z hecu?

        Holt každý si občas potřebuje rozbít hubu sám, v tomto případě asi doslova a do písmene. To buď ještě rád, že sis tu čelist jenom narazil. Kdyby sis ji zlomil, tak nosíš zdrátovanou hubu 1,5 – 2 měsíce a jíš kašovité jídla. Není to nic příjemného, mluvím z vlastní zkušenosti.

        0 0
    • Nygiiro  

      jenom trochu naražená čelist protože sem se bouchnul hlavou o zem, aspoň se tomu nemusíte smát ale :D

      0 0
      • newbie  

        my se nesmějem, my ti blahopřejem… na tohle je pořekadlo „víc štěstí než rozumu“… dopadnout to blbě, mohl jsi být adept na Darwinovu cenu

        0 0
        • Nygiiro  

          hele ale já se divim že to ruplo i při wheelie, já sem na tom předtim skákal jak kráva a teď sem to jenom zvednul na zadní a když sem dopad tak sem ležel na zemi :(

          0 0
          • Stancek  

            Aspon ses poucil, ze tady na Tebe nikdo nemachroval s lepsima kolama… ze to nekde praskne muselo napadnout kazdyho, kdo to kolo videl. Ses ale frajer, zes to sem prisel priznat, palec nahoru :-)

            Pres prazdniny bez na brigadu a casem porid neco lepsiho.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.