• Sidewinder

    Fulcrum Red Power XL 26" zaplety – znate, mate nekdo? Popripade muzete je doporucit, nebo naopak doporucit nejakou alternativu? Jde mi o kola na predni 15mm osu.

    http://www.fulcrumwheels.com/…red-power-xl

    0 0
    • Hnoj  

      Red Power XL jsou v podstatě Red Metal 3, ale mají ráfek vrtaný skrz. Myslím, že tahle kola vznilka jen, aby fulcrum mohl zdražit RM3 (což taky udělal) a trošku tak vyplnit cenovou kategorii 150–250euro…

      0 0
      • Sidewinder  

        Zeptam se asi blbe:

        Vrtane rafky znamena, ze je problem pouzivat UST plaste? Bez dusi jsem nikdy nejezdil, ale nerad bych se o tuto moznost do budoucna pripravil..

        Jak hodnotite odbornici to jejich vypleteni 2:1? Neni 8dratu na jedne strane trochu malo? :-)

        Nemate nekdo tip, kde tyto kola sehnat za dobrou cenu? .. nechce se mi za ne davat cenu jako za RM3, kdyz jsem koukal, ze v Nemecku jsou za cca 4,5tis..

        A kdyz bych je objednal tam – mate nekdo zkusenost s pripadnou reklamaci ci servisem (zde v CR), kol zakoupenych v DE?

        0 0
        • Chiron  

          Tak UST pláště na tom vozit nepůjdou. Ty mají jinou patku. Na UST bys musel vzít už RM3. Nicméně, když koupíš ventilky, nalepíš pásku a naliješ mlíko tak to můžeš vozit bezdušově s klasickými plášti, a nebo TLR plášti které sou na to v podstatě dělané.

          2:1 je největší problém, když praskne drát tam kde je jich míň. Pak to chytne takovou osmu, že se na tom nedá dojet. Na druhou stranu sem neslyšel že by ty dráty s přímým uchycením na RM3 nějak praskaly, to spíš už měl někdo problém u RM5.

          0 0
          • Eidam  

            Chci se ještě zeptat. Mám na kole Fulcrumy Red Power XL a chci si koupit pláště WTB Nano Tubeless bezdušáky, tak je tam nenasadím nebo jak to teda je. Doteď jsem vozil Schwalbe Rocket Ron na kterých je taky napsáno Tubeless, což znamená bezdušový systém jestli se nepletu a jezdil jsem na nich v pohodě, ale je pravda, že když jsem píchnul, tak jsem měl teda fakt co dělat abych je nasadil tak aby neházeli a já nejel jak na houpačce. Byla to hrůza. Myslíte, že to je právě tím, že jsou bezdušové a teda nepasují na ráfek a myslíte že to budou dělat i ty WTB? Díky za všechny rady a vysvětlení. V tomhle se vážně moc neorientuju

            0 0
          • Eidam  

            A pláště TLR jsou jaké pláště? Na těch WTB je TCS.

            0 0
            • Sidewinder  

              TCS (Tubeless Compatible System) je to same co TLR.

              Fulcrumy maji tubeless ready rafky, takze jsou zevnitr po stranach takove plosky, kam ma zaskocit patka plaste. Navic mi rafky Fulcrum prisly jakoby vetsi, bez vule, takze uz nasazeni plaste nebylo u tesnejsich kusu uplne jednoduche a nekdy mi to bez mont-paky vubec neslo. Diky tomu to chce hodne velkou silu, aby plast spravne po celem obvodu zaskocil po nafouknuti patkami do zlabku. S dusi to bylo bez namazani skoro nemozne, nestacilo ani nafoukat na velky tlak za hranici povoleneho maxima plaste. Pomahalo mi az namazani patky mydlem. Bez duse je to o mnoho jednodussi, tam proste staci nafoukat na max tlak a zaskoci to krasne.

              Doporucuji zprovoznit plaste bez dusi – a bude po problemech s nasazovanim a trebas i s vetsinou beznych defektu! U Fulcrumu Red Power XL staci tubeless paska, UST ventilek a tmel, trebas NoTubes.

              0 0
              • Peslezedirou  

                Ahoj, takže je to tak že XL jsou připraveny pro bezdše a stačí nalepit žlutou pásku a dát ventilky, není potřeba jako u klasického ráfku dávat gumovou pásku?

                0 0
        • Hnoj  

          Mimo starých modelů nebude nic z Fulcrum sortimentu v ČR zalevno, Euro a USD rapidně zdražilo, tedy i ceny v ČR jdou nahoru…

          0 0
          • Josse  

            Myslíš jako tohle, jo?

            0 0
            • Hnoj  

              Není tomu tak dávno, co bylo USD 17Kč a EUR 23Kč… Tobě se možná zdá rozdíl nepatrný, ale v součtech to dělá docela velké sumy…

              0 0
            • Ruprt2  

              není to tak, že vyvolávací cena se určuje před sezónou? A to bylo €za 26 a $ ze 20 a výhled do budoucna taky nebyů příznivý.

              0 0
              • Sidewinder  

                Nechci vam do toho kecat, ale nebylo by mozne se drzet tematu? Mimo reakce uzivatele „Chiron“, za kterou dekuji, jsem se nedovedel nic.

                0 0
        • maajkee  

          Těch 8 drátů na jedný straně podle mě není problém pro lehkýho jezdce, tam pravděpodobně drát nepraskne. Pro nás těžký 90kg + už tam riziko bude, obzvlášť pokud jezdíš i v terénu, šlapeš silově ve stoje, takhle prasknul drát mě, kopec dolů, pak malej kopeček nahoru, tak jsem vstal, párkrát do toho dupnul a rup.

          Osma taková, že kolo škrtalo o zadní stavbu. Tak hurá na vlak :)

          0 0
          • jIrI___  

            Musíš mít ukrutnou sílu v nohách :)

            0 0
            • maajkee  

              No to já mám :)

              Ale né, už to muselo bejt načatý a to šlapání ve stoje to dokonalo. Pak jsem si hned koupil 3 dráty do zásoby a za týden kolo i s těma kolama prodal :D

              0 0
        • Hrabex1  

          vyplet 2:1, nebo jinak 16:8 ma svou logiku. 8 dratu je vzdy na te strane, kde maji draty vetsi sklon a tedy mensi napeti. Narozdil od vsech radialnich vypletu, ktery logicky oduvodneni nemaji. Jde jen o paradu.

          0 0
    • Sidewinder  

      Tak kola jsem nakonec poridil z Nemecka, konkretne ze shopu http://www.actionsports.de

      Cena byla v provedeni CenterLock 169€ + 10€ doprava do CR. Tedy cca 4,5tis Kč (zbozi do tri dnu doma), pricemz nejlepsi cena tuzemskych shopu je cca 6,5tis.

      Maly hacek byl v tom, ze kola byla pravdepodobne v jakemsi „oem“ baleni, urcena ke stavbe, takze prisla bez adapteru na 15mm predni pevnou osu. Predni naboj Fulcrum ma uvnitr jakousi 20mm pevnou osu, ktera ma na prednim kole vnitrni prumer 15mm. Do teto osy jsou zasunuty koncovky pro klasicky rychloupinak. (oba rychloupinaky pribaleny) Tyto koncovky je potreba vyndat (drzi tam dost pevne, ale jsou pouze zasunuty, staci je tedy jen vytlacit ven napriklad tyckou rychloupinaku z druhe strany) a na jejich misto se nasazuji male koncovky pro montaz na QR15 pevnou osu.

      Nastesti jsem narazil na dovozce znacky Fulcrum – Ostravskou firmu MaxCursor, kde mi nejen ochotne poradili se vsim potrebnym, ale take mi adaptery obratem sehnali a zaslali.

      Pripadny servis, zarucni i pozarucni, lze dle jejich vyjadreni resit tamtez – i kdyz byla kola zakoupena v zahranici.

      Tamtez je mozne sehnat take napriklad nahradni paprsky do kol, pro pripad potreby – dobre je ale vedet, ze se paprsky lisi delkou kolo od kola i strana od strany, nahradni paprsek tedy nutno poridit minimalne 4×, aby byl clovek pripraven kompletne.. S praskanim techto primych paprsku se pry nesetkavaji.

      PARADA!

      0 0
      • Sidewinder  

        Jeste jedna drobnost – kola Fulcrum v provedeni CenterLock maji uchyceni brzdovych kotoucu resene jinak nez klasika Shimano – a to svou vlastni prstencovou matkou velkeho prumeru, ktera se utahuje klicem na misky HollowTech II. Montazni klic nebyl soucasti dodavky.

        0 0
    • Sidewinder  

      Pro zajimavost video, kde jsou Red Power XL v akci – a zda se, ze to drsne zachazeni vydrzi :-)

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Gizmo  

      Přidávám zkušenost, mám fakt hodně, asi metrák a na horách jsem se na ty kola neohlížel. Rozcentrování se nekoná ani po tanečcích na šutrech, kterých v Beskydech máme dost. Jsou lehké, drží…mám ale zatím najeto tak 300km odhadem (tak 70% hory, 15% terén okolo, zbytek asfalt). Čísla to dokonale přesná nejsou. Ale za tu dobu to fakt drží. Neřešit a jezdit :-D

      0 0
      • pumpy  

        cau tak me na techto v sobotu prdl jeden drat. mam na nich najeto dost nevim kolik a jet se pak dal nedalo – osma byla dost velika

        0 0
    • scota  

      Myslíte si, že v dnešní době jsou tato kola dobrá na trail ježdění?

      https://www.bike24.de/1.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.