Fox Vanilla RLC nebo Fox Talas RL?

18 nepřečtených
  • wladimir82

    Zdravim vsechny. Mam doma dve vidlice, Fox Vanilla RLC rocnik 07 a Fox Talas RL rocnik 08, kterou mam jeste na kole Merida AM 3000. Jednu z nich chci urcite prodat, ale stale nevim, ktera z nich je lepsi. PRece jenom ta Vanilla ma vice nastaveni mam pocit. Jete jsou obe zhruba stejne. Diky za odpovedi.

    0 0
    • wladimir82  

      Jo obe jsou to 32 nohy.

      0 0
      • Matony  

        To chce Mloka, vanila je pružinová, Talas je vzduchovej se stavitelnyým zdvihem, já jsem rozhodně pro Talas. Ale obě budou dobré vidle.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tady není co řešit. Každá ta vidlice je prostě jiná, je to jak píšeš srovnání pružina x vzduch. A o tomhle srovnání je toho v historii hafo.

          RL nemá oproti RLC jen nastavení tvrdosti locku (podle mě zcela zbytečné na takové vidlici) a pak nastavení komprese, což už tak zbytečné není, protože u RLC to jde nastavit na menší kompresi a menší omezení citlivosti. Při úpravě by to bylo fuk.

          Já jsem z těch dvou také pro Talas kvůli snižování a kvůli průběhu vzduchu. To ale neznamená, že je Talas lepší vidlice než Vanilla.

          0 0
          • wladimir82  

            No nejsem o moc chytrejsi, ale i tak diky. Budu se asi fest rozhodovat, zatim je na to dost casu:) Obe mi jizdne pripadaji stejne, nejak jsem moc casto nastaveni komprese na Vanille nevyuzil.

            0 0
            • tomfree  

              Krátce řečeno,pokud potřebuješ při jízdě snižování zdvihu,nech si talase,já ho mám a moc snižování nevyužívám,pokud to nepotřebuješ vem vanilu,tu má sestra,ale jestli píšeš,že ti jízdně připadají stejně,tak ti asi bude vyhovovat jakákoli odpružená vidlice:-))).

              0 0
              • wladimir82  

                Tak par vidlic uz jsem mel, ale tak pokazde na jinem kole. Ale uz si moc nepamatuju, jak se jezdilo s vanillou. To snizovani taky nepouzivam.

                0 0
              • lumirek  

                Zdar: maly dotaz, jsem zaslech neco takove ze snizenim zdvihu se u Talase mi nesnizi riditka, ze jako zustaji i vysunute savle stejne pri minimalnim zdvihu jak pri maximalnim a jen to min chodi, je na tom neco pravdy, ze to neni treba jak u Rock Shoxu, ze si to cele sedne dolu pri snizeni zdvihu? Jestli mi dobre rozumis?

                Dik za info

                0 0
                • kafac  

                  To je blbost, samozrejme ze se snizi cela vidlice (tudiz i riditka)

                  0 0
                  • Matony  

                    On má trochu pravdu, akorát jste se špatně pochopili, U RockShox se zdvih snižuje točením šroubu na korunce okamžitě, kdešto u talase se přepne na korunce na nižší zdvih, a ten se zaaretuje až když jde vidlice do zdvihu, stlačí se. Jinak samozřejmě jdou řidítka vždy dolů u obou.

                    0 0
                    • kafac  

                      Podle toho co pise si asi mysli, ze pri snizeni zdvihu zustanou kluzaky stejne vysunuty, akorat se omezi delka zdvihu.......

                      0 0
                      • lumirek  

                        JJ dik panove, jsem si to presne takhle predstavoval jak rikate, jen me mekdo mistifikoval tim ze zustavaji kluzaky porad stejne vysunuty, co jsem si myslel ze asi tak uplne pravda nebude a proto jsem se ptal. takze dik za vyjasneni situace

                        0 0
                • MlokCZ  

                  To by pak ta funkce snižování zdvihu byla tak trošku padlá na hlavu :-)

                  Tedy jak uvedli už ostatní, řídítka jdou samozřejmě dolů o to, o co se snžíí zdvih.

                  0 0
            • Kiri83  

              V tom prípade predaj tú za ktorú môžeš získať viac korún.

              0 0
              • wladimir82  

                Za vanillu mam nabidku sest tacu a talase jsem jeste nenabizel, nevim jakou ma hodnotu.

                0 0
    • Smazaný účet  

      zvaž je a prodej těžší ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.