• Smazaný účet

    Ahoj chlapi, prosím o rady při foukani vidlice. Mám Specialized Epic 2018. V shopu pokud si dobre pamatuji nafoukali 3× moji váhu. Vážím 86. Nicméně kdyz jsem přijel z vyjížďky tak kroužek vyjede skoro až nahoru. Viz foto. Je to Ok nebo mám přitvrdit ? Přičinuji to momentu kdy si stoupnu do pedálu a vyvinu větší tlak na vidlici. Díky za rady

    0 0
    • PENE  

      Foukej tak, abys vyuzival cely zdvih vidlice. Klidne bych jeste ubral.

      0 0
    • Jáchym 1  

      3× tvoje váha?To bylo do tlumiče,bych řek.

      Vidlice má využívat celý zdvih.Máš ještě rezervu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      To máš asi pravdu, ze to bylo do tlumiče ..

      0 0
    • novas752  

      Nafoukání na váhu je jen počáteční krok, správného nastavení – je to jen pitomá tabulková hodnota, vůbec to nezohledňuje dynamiku = styl jízdy jezdce, terén atd. Je fajn se od toho tabulkového tlaku odrazit, správná hodnota bude někde blízko okolo.

      Podle tvojí preference si vidlici nafoukej na SAG v sedě okolo 15–25% k tomu slouží ta stupnice + červenej o kroužek. Pokud budeš při průměrné vyjížďce chodit na doraz, je vidlice málo progresivní a je potřeba pod víčko vzduchové nohy přidat token (vložku která zmenší objem pozitivní komory). Pokud naopak z vyjížďky přijedeš s okroužkem na nějakých 85% zdvihu a méně, je vidlice moc progresivní a token je potřeba vyndat, z výroby tam už 2 jsou. Obrázek vypadá spíš na tuto možnost, ale nevíme jaký máš sag, jestli to foukali přesně podle tabulky tak je to většinou nafoukané trochu moc.

      Taky s tim souvisí nastavení odskoku zespoda pravé nohy. Ideálně koukni na nějaký videonávod na nastavení odpružení, na Youtube toho jsou mraky – například tu. https://www.youtube.com/watch?… Jen pro XC by se to mělo nastavovat v sedě a na ten sag okolo 15–25%.

      O tlumiči platí to samé, Epic má sice Autodag ale to není nic jiného než mechanická forma tabulky doporučených tlaků na základě hmotnosti, dynamiku to nijak nerespektuje a většina lidí to má nastavené blbě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.