Formula ORO 24K, Avid Code. Které?

19 nepřečtených
  • Coca

    Dobrý den,sháním se po nových brzdách na sjezďáka. Jezdím každej víkend závody vč. Rakouských,Slo­vinských a Slovenských,takže žádné malé kopce a několikrát týdně trénink,takže brzdy budou dostávat dost. Vybírám mezi Formula ORO 24K,Avid Code vše na 203mm. Avid je čtyř pístková,ale dost drahá,Formula sice levnější,ale nevím jak na tom je výkonostně. Já mám 50 kilo a docela mě překvapilo že mi (od začátku) nestačili Avid 3. Neustále se přehřívali,zav­zdušnovali a celkově to nebylo ideální. Docela radikálně se měnil chod,např. na cca 4 minutové trati byly nahoře tvrdé a dole jsem je domáčkl k řidítku a nebrzdili,po vychladnutí zas trochu ztvrdli a ale míň než když byly čerstvě odvzdušněné a tak pořád dokola až sem je za normálních okolností lehce domáčkl k řidítku.Sem finančně omezený,takže Avid beru jako hranici. Případně jaké jiné brzdy? Děkuju za odpoveď.

    Anketa: Jaké?

    1x
    20%
    1x
    20%
    0 0
    • marapara  

      No podle typu ježdění, bych šel asi do Code.

      0 0
    • Coca  

      Našel jsem tady tenhle inzerát,tsačilo by to? Je možné vyměnit páku?

      BRZDA FORMULA B4 RACING Praha (Praha) Prodam zadni ctyrpistkovou hydraulickou kotoucovku FORMULA B4 RACING. Kotouce na 6 der, 180 i 160. Brzda je funkcni. Pridam nove nahradni desticky! a predni brzdu na nahradni dily (netesni paka…)

      Cena: 1900

      0 0
    • TheIF  

      Nevím jestli na tvých 50 kg nebudou codyny moc ostrý, ale určitě je neuvaříš já jím dávám co proto šedé brzdné plochy a okouřený kotouče žádny náznak vadnutí :-)

      0 0
      • marapara  

        Jé MF, dole Sokolie. Nahoru jsi tlačil? Co lidi, nenadávali na bikera? Jinak si taky myslím, že J7 s 203 mm kotoučem musí stačit.

        0 0
        • TheIF  

          Ne eee po hřebenu od lanovky (Chleb) – zrovna se tam o víkendu jelo DHčko takže nás pustili do lanovky, stačilo si koupit závodní pernamentku za 450SK. Neprudili až na jednoho OK (byli jsme tam v pátek, takže žádny davy) teda na horní stanici na nás naběhli 3 zelení a nechtěli nás pustit ani na trať, jim ten závod chtěli dokonce zrušit…

          0 0
    • Daan  

      Cody? neblazni, ja s nima brzdim svych 115kg, a neuvarim je. Avidy J7 musi stacit, kdyz mermomoci chces tak na 203mm, s tvyma kilama a spravnym brzdenim se ani neohrejou. Osobne si ale myslim zes mel smulu na kus nebo spatne brzdis.

      0 0
      • cabbage  

        neřek bych, stačí 200–300m převýšení kde nebudeš mít moc příležitostí přestat brzdit a vaří se všechno…

        třeba s tim vyrazí do alp;-)

        0 0
        • Daan  

          osobne provereno, treba dh trat v Leogangu… a ta rozhodne neni malo… Mozna je to tim ze brzdim silove a narazove, zadne pomale pribrzdovani. S 50kg bych se nebal s jakymikoli slusnymi XC brzdami na 180/203 kotoucich

          0 0
          • cabbage  

            Je pravda, že těch 50kg neni moc, ale je mu 15 a brzdy mu třeba 3 roky vydrží.. sjezdové trati tomu kopodivu nedělaj problém(lesgets, morzine a avoriaz) vařil jsem(ne že by přestaly brzdit, jen zadní páka se občas propadla nebo napumpovala) v serpentýnkách co měly převýšení asi 700m a nebylo skoro kde pustit brzdy…

            0 0
          • JMT  

            nechci di do toho nako keca ale leogang neni idelani trat na upeceni brzd, to je xc kde se brzdi spis obces pred tockou, jinak hamta…

            0 0
      • Coca  

        S tím kusm nevím,ale na sjezdu prakticky skoro pořád brzdím a jeszdím ho dost,takže brzdy fakt dostávají. Ještě se mi strašně líbí Hayes HFX 9,ale ty klasické staré. Strašně dobře mi padly do ruky měl sem ji možnost vyzkouše na ČP v Karlovicích a brzdili krásně. Jak jsou na tom teď? Dají se ještě sehnat?

        0 0
        • goofy  

          No tak zrovna HFX9 jsou na tom asi nejhur ze vsech zde jmenovanych…

          0 0
    • goofy  

      Shimano Saint, Magura Luise…

      0 0
    • BorisFR  

      Jak píše Goofy, Sainty, nebo bych možná počkal na XT 08.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.