• Cimek

    Při vyjížďce na novém kole mi zadní brzda Formula K24 začala přibržďovat.Páčka měla zpočátku volný chod,po nějakém kilometru na slunku však ztvrdla a byla zcela bez vůle.V systému je tedy vzduch.Po napojení odvzdušňovací sady mě však překvapilo že najde volně protlačit kapalina za třmenu do páky ani opačně.Vytahal jsem tedy vzduch jak ze třmenu ,tak z páčky.Situace s přibržďováním se však opakovala.Proč se mi nepodařilo normálně protlačit kapalinu systémem?Kde jsem udělal chybu?Jsem z toho jelen!S každou hydraulikou jsem si vždy poradil,ale teď se obracím na vás kdo máte s touto brzdou zkušenosti o radu.Dokonce jsem si to našel na You Tube a podle videa jsem to nainstaloval!Tak fakt nevím…?

    0 0
    • kubad  

      pokud nejde protlačit kapalina na 99,9% jsou KO těsnění

      tomu odpovídá i chování brzdy, těsnění jsou nafouknuté, pravděpodobně kontaminace systému olejem, oprava je poměrně drahá

      0 0
      • Jenda  

        no pokud se nepletu tak K24 je pomerne historickej kousek takze to muze byt i totalnim zrosolovatenim brzdovky – mel jsem neco podobnyho na The One. Nejrychlejsi bylo napojit na odvzdusnovak pumpicku a nasilim to profouknout.

        0 0
        • kubad  

          jj může být, ale vycházel sem z toho že píše: „Při vyjížďce na novém kole“

          0 0
    • Macik  

      Já mám na starým kole Oro K18, což je až na šroub na páce stejná brzda. Tyhle brzdy jsou velmi citlivé na stáří brzdovky, po nějaké době už nejsem schopen zatlačit pístky zpět při výměně destiček. Technik od Bartoníčka mi doporučil měnit brzdovku častěji, klidně i dvakrát ročně. V systému se z brzdovky totiž udělá takovej šlem a nejde s tím už pak nic provést. Což by odpovídalo tvému problému, že nejde protlačit kapalinu skrz.

      0 0
      • Jenda  

        ono se projevi i to ze brzdovka je hydroskopicka takze do sebe nasaje tolik vody ze se ti zvetsi objem kapaliny v systemu. Pri vymene desticek to pak chce povolit odvzdusnovaci sroub at prebytecna kapalina muze vytect.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.