• nohanka

    Ahoj, poradíte, prosím?

    Mám hodinky Forerunner 310 XT, ale nastavení bude možná podobné jako u novějších typů.

    …Když si u hodinek chci vybrat jiný sport, jak na to? k výběru jsou jen tyto možnosti (viz obrázek),

    ale je mi k ničemu mít 3× bike, když bych ocenila např plavání, běžky… jde to přejmenovat / přenastavit?

    zadám-li „jiné“, objeví se ikonka sjezdovek, někdy běžek – nevím dle čeho.

    Případně, pokud bych chtěla jiný sport než běh a kolo, co zvolit? ve statistikách mi to pak bude dělat binec (když chci např po roce zrekapitulovat, kolik jsem toho naběhala, naběžkovala, naplavala)

    Díky Hanka

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Na connect.garmin.com, kam si natahuješ výsledky z hodinek, si otevřeš danou aktivitu (je jedno, jak sis ji označila v hodinkách, ťukneš úplně vpravo do tužky „EDITOVAT“ a v okně pak vlevo změníš z rozbalovacího seznamu aktivitu, potom uložíš. Podobně je to i na strava.com.

      0 0
    • cespa  

      Ahoj, nevím jak na 310, ale na 305kách se to měnilo podržením cudlíku MODE , pak se měnilo i prednastavení pro daný sport, například u behu nebyla rachlost, ale tempo atd…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        To je stejné na 910 a nejspíš i 920, změní se tím zobrazovaná metrika, pro každé nastavení můžeš mít jiné obrazovky… ale výběr aktivit je vždycky velmi omezený. To v počítači je jich na výběr (a následné uspořádání do statistiky) daleko víc.

        Když si třeba veslařský trenažér nahraji jako „OSTATNÍ“ a zaznamenám jen tep, tak po editaci aktivity v GC na veslování uvnitř se mi otevřou položky s kadencí záběrů, vzdáleností a tak, které hodinky samy o sobě nikdy nezobrazí, nejsou-li ANT+ přímo propojeny s trenažérem. Takže jen dodám to, co mi trenažér ukazuje na obrazovce.

        A podobně se dá odlišit třeba běh od in-line bruslení, běhu na běhátku, viděl jsem tam, tuším, silnici, traily, odhadem cca 50 (někdy i značně exotických – wingsuit létání) aktivit.

        0 0
    • nohanka  

      Díky moc… tak jsem právě teď chtěla vzít hodinky poprvé do bazénu.

      Zřejmě Vaše rady nevyzkouším, páč nepřežily ani úvodní lehkou sprchu :-/

      Neměly být vodotěsné do 50ti metrů???

      0 0
      • cespa  

        S tou vodotěsností si nejsem jist, oni ty uvádený „M“ nejsou metry,ale tlak-tuším, takže když někde je uvedeno 30M, tak to není do 30metrů, ale maximálně do sprchy......

        0 0
        • Smazaný účet  

          Přesně. Je to popsáno třeba tady.

          0 0
          • nohanka  

            UFF!! DĚKUJI ZA info… hodinky se vzpamatovaly, tak snad pofrčí…nechám je pořádně vyschnout.

            Dík za osvětu, chlapi, fakt jsem to považovala za metry…

            0 0
            • Breakpain  

              310 jsi málem utopila?

              To je něco špatně, vždyť jsou určené i na plavání… To je na reklamačku.

              0 0
              • Shaby  

                Přesně tak, FR310 jsou určeny na triatlon, tedy i plavání a mají být voděodolné. Přímo ve vodě jsem je tedy ještě neměl, ale v dešti (asi před měsícem v brutálním chcanci) s nimi běhám naprosto běžně a přežívají to v klidu.

                Pokud ti do nich nateklo, tak je reklamuj.

                0 0
              • nohanka  

                tak můj známý mi teď potvrdil, že s nimi triatlon několikrát absolvoval a že na plavání jsou určený…

                0 0
            • nohanka  

              kuuurnik… problém je ten, že je mám už cca 4 roky. doposud jsem s nimi jen běhala/jezdila, takže na plavání jsem je měla v plánu vzít teď poprvé…a jak říkam, začly blbnout hned po úvodní sprše, takže jsem je nakonec do bazénu nevzala…

              Tím chci říct, že pokud bych to teď riskla a šla je zkusit potopit, tak pravděpodobně o ně přijdu úplně, páč po takové době už se vyreklamovat nedají…

              0 0
              • jannk  

                Zalezi kde jsi je koupila – primo v Garminu takove jasne veci celkem uznavaji i pozdeji, protoze prece jenom by nemely byt vodotesne jenom 2 roky. Nebo jinak – zkusil bych se obratit primo na Garmin jak se k tomu postavi, ja s nimi mam dobre zkusenosti.

                0 0
              • Breakpain  

                Minimálně je v Garminu jistě opraví ;)

                0 0
          • Smazaný účet  

            jj, dole je poznámka o hodinkách Suunto, který uvádějí reálné hodnoty – právě jsem chtěl podotknout, že to mám vyzkoušené a u Suunta ty metry fakt sedí…tedy, mě do hodinek zatím nenateklo :-)

            0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        http://www.dcrainmaker.com/…-review.html

        http://www.dcrainmaker.com/…enwater.html

        Jinak bych měl k plavání se 310XT asi výhradu ohledně hmotnosti a velikosti (nejspíš nejsi žádný Rambo). A nevím, jak je to s citlivostí akcelerometrů a softwarem následného vyhodnocení.

        Mám jen malou zkušenost s 910XT a Garmin Swim, za mě na plavání jednoznačně ty druhé – lépe rozeznávají použitý plavecký styl, jsou menší a lehčí. Nebo 920 :-).

        Obecně, pokud nejsou hodinky deklarovány jako vhodné k plavání, tak pro povrchové plavání min. WR 50m, WR100m je jistota – pokud se nejedná o čínské metry. A nemačkat zbytečně tlačítka pod vodou.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Pochybuji spíš tak do těch 3m.

        0 0
    • blaf  

      Uvazuju, ze koupim bazarovy Forerunner 910XT. Je to dobry napad? Jake s nim mate zkusenosti po nekolikaletem provozu? Vse funguje a vypada ok nebo se na tom podepsal chlor, neustale nabijeni (vydrz), atd.?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Máme takto 2 ks, jedny po maratonci naprosto netknuté, jedny po triatletce, která je měla zase hlavně na plavání. Obě baterie i po intenzivním provozu zatím OK (>8 hod) a to je používáme i v zimě.

        0 0
      • Ondrej1.1  

        U prvního mi po 18 měsících přestalo fungovat jedno tlačítko (šipka dolů, šlo hůř a hůř až přestalo fungovat úplně), vyměněno v rámci záruky za nový kus, ten zatím rok funguje. S baterkou nebyl nejmenší problém.

        Za mě novodobý Garmin jedině nový se zárukou, poslední, který bych si troufnul koupit jetý byla 305.

        0 0
      • blaf  

        Diky za reakce. To jsem si myslel, kazda bude zkusenost a nazor jinak :) Nove za desitku kupovat nechci, to je na me obcasne zimni popobehnuti a plavani moc. 910 se daji v UK koupit nove pod 5 tis., ale kdyz se neco podela, tak se mi reklamace prodrazi. Asi ten bazar zkusim, kdyz se objevi neco za solidni cenu.

        0 0
      • blaf  

        risknout? nerisknout? skrabanec na displeji je kosmetika, praskle tlacitko muze a nemusi byt problem, podle majitele zadny problem, ale trochu se bojim, aby to nebyl problem ve spojeni s vodou (hodlam s tim plavat)

        kolik tak za ne dat? co jsem koukal na ebay, tak z UK od celkem overeneho prodejce za cca 4500

        0 0
        • MaPa  

          Nešel bych do toho. je to potencionální problém, ani ne tak s čistou vodou jako s něčím jiným po čem odejde mikrospínač pod tím.

          I když bazar zas tak moc nehlídám, 910-ty se objevují i tak docela dost, hodně lidí se nechalo zlákat na fénixy, počkal bych.

          0 0
        • black.horse  

          Že se do toho montuju, nechceš moje Fenix2? Já si udělal radost novými Fenix3, dvojky mi leží v šuplíku a žena je zatím nechce, že prej si koupí něco více holčičího v barvičce:-) dle mě pro Tebe ideál… jdou na plavání/běh/kolo. Pro mě bohužel už baterie nedá přes 10hod, což je pro moje ultraběhání problém, a místo výměny baterie jsem si radši udělal radost novou hračkou:-) ale předpokládám že pro 99% uživatelů je to cajk, že tolik výdrže nepotřebují:-)

          0 0
    • Ondrej1.1  

      Špatně zařazeno.

      0 0
    • Maato  

      Mám taky bazarové. Koupeny 2/2015 a vše šlape bez problémů. Teď se mi utrhl ten přidržovací jezdec na pásku, za nový řemínek chtějí 400,– tak to řeším gumičkou ;) Jsem spokojený a příště půjdu zase do bazaru, neboť když se ti posere můžeš si koupit ještě druhý a jsi šulnul jako za plnou cenu. Ale není to pro každého…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.