Cyklocomputer vs hodinky na kolo

98 nepřečtených
  • Okasparek

    Ahoj kluci, prošel jsem fórum a nenašel tak specifický dotaz.

    Přemýšlím zda koupit Garmin Edge 25 nebo 520 vs sportovní hodinky jako Garmin forerunner 230 apod.

    Trénují pravidelně a jezdím i závody.

    Děkuji za názory

    Anketa: Cyklocomputer vs hodinky

    27x
    73%
    10x
    27%
    0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Pokud to nechceš i na běh, nevidím moc důvodů proč brát Forerunner.

      0 0
    • Breakpain  

      Mám obojí a mohu hodnotit následovně:

      • Edge, pokud jezdíš strukturované tréninky a hlídáš si hodnoty (lepší čitelnost, větší číslice a nemusíš řešit výpadky u Wmetru)
      • FR, pokud chceš měřit ještě další věci, než jen kolo – k nezaplacení. Nevýhoda je, že s Wmetry to má problém u předsazených držáků, menší display a na strukturovaný trénink nelze mít vše na jedné obrazovce = přepínáš (to mi osobně vadí, proto jezdím tréninky s Edgem, kde narvu třeba 10 polí na jednu obrazovku) .

      Edge používám na tréninky, na vše ostatní kvůli velikosti FR. Jelikož mě „tréninková“ euforie pomalu opouští, až půjdu oba přístroje do křemíkového nebe, půjdu už jen cestou hodinek ;).

      Nicméně na závody/trénink čiště pro kolo bych viděl větší přínos v Edge ;).

      0 0
      • Okasparek  

        Tak tohle jsem přesně potřeboval vědět.

        Díky

        0 0
      • jIrI___  

        Dozen Cycle umí na FR230 zobrazit tuším 9 libovolných údajů (+stav baterie) na jedné obrazovce.

        0 0
        • Breakpain  

          No, ale sám uznáš, že pokud zobrazíš 9 údaju na 230… tak se to s Edgem nedá srovnávat co do velikosti ;). Na hodinkách mi přijdou optimální ty 3–4 údaje. Pak už mi přijde, že to musíš na tom budíku lovit a odpoutává t otrošku pozornost.

          Zkoušel jsem to a moc se mi to nelíbilo. Možná, kdybych neměl přímé srovnání, tak bych neohrnoval nos… kdo ví.

          0 0
      • JFtryall  

        FR230 jsou ale stejne s W nekompatibilni ne? Ma je pritelkyne a sparovat jde rychlostni cidlo, tep atd, ale wattaz az u tech nejvyssich ne? Fenix 3 maji taky obcas dropy se Stages. S Vectorama to maka dobre. Ale Edge 520 nebo ten Bolt je na cyklistiku lepsi volba, nez hodinky. Navic FR230 nemaji barometr a premeruji nastoupane metry. Jsou vhodnejsi spis na beh a bezne cyklo aktivity, protoze jsou lehke a vydrzi celkem dlouho.

        0 0
        • Breakpain  

          Jo jasně, FR 230 W neumí ;), spíš jsem myslel obecně, že hodinky mají s Wmetry problém – malá anténa a pak stačí Wmetr, který má slabší signál a jde to do kopru. Nejmarkantnější jsou výpadky se Stages :-/ … který samozřejmě mám a skoro jsem si utrhnul hlavu, když jsem to zjistil ;). Respektive – mám rám 60ku a tam musím dát hodinky na představec aby to něco chytalo.

          0 0
      • Svobodarider  

        Rok a půl používám fénix 3 a přesně kvůli tomu, co popisuje Breakpain, jsem pár týdnů zpátky pořídil ve velice zajímavé akci Edge 520. A vyhovuje mi to více – větší display, lepší čitelnost, více polí na obrazovku.

        S fénixy sledovat pravidelně nějaké hodnoty z ruky je ne zcela dobře možné a vozit je na řidítkách pak trochu postrádá smysl hodinek. Použitelné to samozřejmě je, ale obrazovka je zkrátka malá. Takže fénixy používám už jen na necyklo sporty a na kolo vždy s Edgem. Kdybych si měl osobně vybrat jen jedno zařízení, byl by to Edge. Trackování ostatních sportů mimo kolo mě nijak extra nepálí, takže bych se bez fénixů obešel :)

        0 0
        • Breakpain  

          Čoveče Ty vozíš Edge na Nomadovi? :)

          Já právě u Capry extra oceňuju hodinky – za jízdy nato nezvládám koukat a Edge jsem si u druhé jízdy ukopnul :). jediné, kdy nato stíhám čučet je stoupání :).

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Myslím, že pointa je, že na tom computeru ty informace prostě máš na řidítkách a když máš možnost odvrátit pozornost, podívat se na to trvá maximálně vteřinu. U hodinek je to horší.

            0 0
          • Svobodarider  

            Dobře, „na kolo vždy s Edgem“ není tak úplně pravda :) Na Nomadovi zatím tahám ještě hodinky, protože ještě nemám držák, který bych si představoval. Ale jinak je záměr vozit to i na něm.

            0 0
            • Breakpain  

              To jsem na Tebe zvědavej, ať jsem se snažil upnout Edge kamkoliv (řidítka, víčko představce), pokaždé jsem si do toho kopnul nohu. Byla by otázka času (v mém případě), kdy si to ve sjezdu ukopnu kolenem a zjistím to až dole. Je pravda, že 520 je o něco menší, než ta mrcha, co mám já… Ale právě kvůli tomu jsem vzal hodinky O:-)… to byla poslední kapka :-).

              0 0
              • Svobodarider  

                Uvidíme :) To ukáže až praxe. Ale s Bar Fly 4 MTB držákem by Edge neměl přečnívat přes představec (ve směru jezdci) a do představce si normálně nekopu, tak věřím, že to snad nebude problém.

                0 0
                • BB  

                  Ještě k tomu dávají takovou zajišťovací šňůru, kterou si to můžeš pojistit. Jinak z držáku Bar Fly to snad ani teoreticky nelze ukopnout.

                  0 0
    • madik  

      Kup si Wahoo Elemnt Bolt, mas to lepsi jak veci od garminu. Idealne z anglie za lepsi cenu. Kdyby byl zajem poslu info kde a jak koupit Bolta za 182 liber nebo v bundlu s cidlama a tepakem za 244 liber – idealni nakup!

      0 0
      • MiKED  

        Pošli. Budu ti vděčný. :-)

        0 0
        • madik  

          Bundle vlastne za 234 gbp :)

          Clevertrainin­g.co.uk a v kosiku pak zadat kod DCR10BTF

          0 0
    • plzakj  

      Jestli delas i jiny sporty, nez jen ze sedis na kole, tak si kup nejaky univerzalni hodinky, ktery maji dostatek info na displeji. FR je myslim hodne zamerenej na beh. Phoenix je univerzalnejsi. Nebo jiny vyrobce. Ja jsem treba spokojeny s polarem. Ale ten treba neni zrovna dobra volba, pokud chces wattak.

      0 0
      • Okasparek  

        V celé možné sezóně mám jen kolo nebo turistiku. V zimně posilku, lyže a bazén. Takže fakt nevím jak moc bych hodinky využil. Jde mi i to, že pro záznam dat vozím u sebe telefon se Stravou a na závodech se bojím ho mít . Tak jsem chtěl vytvořit možnost zbavit se telefonu a navíc mít víc dat a taky rovnou už navigaci, protože je plno tras k projetí a nechce se mi je furt nastudovávat.

        Chtěl jsem v první fázi koupit KW88 s plánem, že tam nahrají Stravu. Jenže nejsou vodotěsný. Tak jsem rozšířil obzor a koukal na jiné varianty.

        0 0
    • vpa007  

      Najezdím sice téměř kulový, ale mám obsesi dokumentovat si kiláky… leta jsem mě tachec a psal si tabulku… pak jsem si koupil první “chytrej” telefon a nanistaloval Endomondo. Celkem to šlo, tak jsem koupil tepák. Kombo ale hodně žralo energii, tak jsem si před 2r koupil Garmin Vivoactive a editace tabulky začala pokulhávat. Tachometry jsem postupně zrušil (dal dětem na kolo)… a teď proběh upgrade na fenix5. Mám to na kolo, lyže, do bazénu, na chození po horách. Super vše v kupě na ruce i v Garmin Connectu. That’s my way ;-)

      0 0
      • Okasparek  

        Garmin fénix 5 jsou multifunkční a super, ale ta cena mě odrazuje. To si dokážu představit lepší využití peněz ke zlepšení komponentů na kolo.

        Nechci nic zbytečně drahého, chci za rozumnou cenu „zázraky“ :D

        0 0
        • Breakpain  

          tak to bude problém, všechny tyhle ptákoviny jsou nekřesťansky drahé ;) …

          0 0
    • volyn  

      Mluvim jen za sebe, nesleduji kadenci a mam hrudni pas napojeny pres BT na telefon. Na kratsi aktivity do 3 hodin uz nemaji chytre telefony v podstate konkurenci, jsou nejpresnejsi a mas tunu aplikaci, z kterych muzes vybrat tu pro tebe nejlepsi. Telefon na kolo stejne beru, at se deje co se deje. Ale taky nesnasim cokoliv na riditkach,takze nepotrebuji po ceste sledovat maximalku atd.. Tepy kontroluje hlasově aplikace, takze taky nemusim mit na ocich. No a vozim powerbanku,ktera je mensi jak telefon a dobije mi telefon 2,5×. takze ani na delsi jizdy stava nedojde.

      0 0
      • MiKED  

        A vozíš telefon na řídítkách, abys měl přehled o tom, jak jedeš – třeba abys mohl sledovat tepovku? Mně se totiž v terénu nechce vozit telefon tímhle podle mě riskantním způsobem.

        0 0
        • volyn  

          Jak jsem psal, na riditkach nic nevozim, nehodlam se zabit na kole pri cumeni do telefonu nebo cyklokomputeru. HR pasma jsou typickky priklad, kde bys musel cumet na hodnoty celou cestu. Aplikace to ridi hlasove a rekne ti kdy vstupujes nebo opoustis pozadovane pasma. Mam ho v kapse na sobe nebo v batuzku na zadech v horni kapse co nejblize usim. Co se tyce GPs hodnot, km, prevyseni – tak ty me zajimaji jen pramalo. Ja svoje trasy planuji a tak presne vim , co jedu. Maximalni rychlost apod. ptakoviny nesleduji vubec, a kdyz tak jedine po jizde. Ale opet, v aplikaci si muzes nechat hlasem ovladat cokoliv i to,ze chces jet nejakou rychlost a nejedes. Kdyz neresis GPS a v aplikaci ji vypnes a sledujes jen HR, tak baterka vydrzi zase o tridu vice atd… je to proste flexibilnejsi

          0 0
        • volyn  

          Testl jsem ted vydrz baterie, mam IPhone SE, endomondo mi ted jelo gps 4h56min a jel jsem i tepovku, mobil z plneho nabiti sel na 40%

          0 0
      • Breakpain  

        Ok, ale tohle platí pro člověka, který se jen tak vozí .-), to nemyslím špatně… Jinak je tohle nepoužitelné.

        0 0
        • volyn  

          Ja si to nemyslim a to nejsem buhvi jaky zavislak na smartphonu. Cyclocomputery jako takvoe podle me umiraji, nejsou tak flexibilni, nenacpes do nich cizi software atd… Vsechny ty serepeticky jako wattmetry, pulsmetry, sensor kadence se delaji dnes s podporou iOS i Android, asi uplne ne pro srandu kraliku, nekam ti vyrobci smeruji. Aplikace dnes pouzivaji voicecoache, je to taky o sikovnosti a konfiguraci,s kte­rou uzivatel proste asi stravi nejaky cas. Ale nevidim moc rozdil mezi informacemi predavanymi zvukem nebo obrazem. Ale urcite to bude jeste naslaplejsi v budoucnu, ovladane uzivatelovym hlasem atd… A

          0 0
          • Breakpain  

            Já mluvím o tom, že pokud chceš trénovat efektivně – potřebuješ vidět hodnoty, abys viděl, jak se to mění ;-). Tzn sledovat W, kadenci, tepy a čas pro daný interval ;)

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Nic ve zlém, ale trénovat efektivně jde i bez toho :) Řekněme si to jak to je, hodně lidí akorát má obsesi papírovými údaji (ne že by na tom bylo něco špatného, aspoň tedy do té doby dokud dotyčný nemá pocit že je hyper elita jenom proto, že má tabulku).

              0 0
              • Breakpain  

                Vycházím ze svých zkušeností… mně to pomohlo a posunulo mě to ve výsledcích výš, takže za mě to má smysl…

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Neříkám, že to je nesmysl, to rozhodně ne. Pominu-li mnohem přesnější uhlídání námahy během jízdy, dá se díky detailním statistikám lépe experimentovat s tréningem.

                  Jen že pokud si vhodně nastavíš aktivity, dá se v pohodě trénovat bez toho. A když to člověk párkrát přešvihne, začne mít nějaký cit pro to kolik si toho může dovolit našlapat za hodinu, den, či týden.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Ok, cit je to, co mi chybi ;), slapu jako valach. Vidim to i na Wmetru – defakto ho nemit, slapu o dost vys a odparam se. Nevim, mozna nechci nebo to neumim…

                    Kazdopadne tech penez nelituju, pomaha mi to :).

                    0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Aby umíraly, musely by se přestávat prodávat. Je to účelové zařízení, ne zařízení, od kterého čekáš flexibilitu. Vozit telefon na řidítkách je opruz. Vozit ho v batohu nebo kapse znamená horší signál (což třeba u Iphonů nevadí, ale levnějším telefonům to vadí). No a pak je tu problém baterky. Během celodenního švihu dost možná baterku telefonu vyžereš. Po delším ranním švihu je lecjaký telefon zralý na nabíječku, což je k ničemu pokud musíš do práce a potřebuješ být na příjmu. A jen málokoho nadchne představa, že by s sebou měl kvůli tomu vozit ještě powerbanku.

            Senzory atp. mají podporu telefonů z toho prostého důvodu, že se dnes běžně používá Bluetooth. Byla by blbost tu podporu nemít, protože se tím výrazně rozšířuje cílová skupina zákazníků.

            No a pak je tu to, že cyklocomputer jednoduše můžeš mít na řidítkách a zapnout ho můžeš klidně během prvních pár metrů kdy už na kole sedíš. Telefon musíš vytáhnout z kapsy, spustit apku, spustit nahrávání, schovat telefon a teprve jedeš. A doma pak nesmíš zapomenout vypnout nahrávání.

            0 0
            • vpa007  

              Souhlas.. když sem všechno řešil telefonem, tak byl na konci dne vybitej, takže sem se v cizím terénu ani neměl šanci mrknout na mapy.cz kde jsem a o tom, že by se mi někdo dovolal, o tom ani nemluvím,…ale prostě sem chtěl mít celej tracklog.

              Teď už to naštěstí neřesím, hodinky trackujou, telefon s GPS slouží jako mapa a digitální pojítko se světem záchrany ;-)

              0 0
              • AussigBiker  

                Jojo, tak to je. Dnesni telefony jsou super, jsou flexiblini, je tam vsechno. Ale baterie je slabina. Kdyz si vezmu cenu za tachac + telefon, klidne by mi stacil dobrej (=drazsi) telefon. Ale bohuzel. Power banka je fajn, ale nabiji pomalu a navic v desti to mit zapojeny je riziko, vsechno jednou promokne nebo se zapari, navlhne…

                Ja mam Edge 520, skvele velkej display, nakonfigurujes si co chces videt, klidne i nekolik obrazovek. A ze jsem mel nejaky penize navic, tak jsem si koupil ve Vanocni akci i Fenixy 5. Tim padem mam oboje na jednom uctu. U tehle zarizeni me zase sejri je taky nabijet. Kdezto normalni tachace bez gps – tam staci jednou za x let vymenit baterii a je to. Jakoze sednes na kolo a jedes, nemusis resit nabijeni den pred tim. Neco za neco…

                0 0
                • volyn  

                  Urcite to ma k dokonalosti stale daleko, do budoucna to tak dopadne si myslim. Stacis podivat co se deje s bateriemi u aut a notebooku, budou v budoucnu lepsi vsude. Uplne nechci to vlakno vest jako boj a hadku za telefony, jen mam pocit,ze timto smerem tyto veci smeruji. Myslim si,ze driv nebo pozdeji vyvoj cyklokomputeru umre a prodavat se mozna budou porad. Ostatne CD i DVD nosice si taky stale koupim

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    Trochu souhlas, ale to je hudba budoucnosti. Vlastne se trochu vracim k jednoucelovejm zarizenim, protoze jsou na danou vec lepsi: Kindle, Edge… :)

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Podle me to ma jednu vadu na krase, kdyz uz jsi to nakousl.

                    Na pracovni zalezitosti (e-maily, web …) preferuju mobil s velkym displayem. Logicky to je velky a docela to zere. I kdyz budou casem uspornejsi mobily a poresi se, abys mohl odjet 5–8h svih s plne zapnutym displyem (coz ja na silnicce pozaduju, koukam na budik nestale), porad nevyresis jednu vec. Ten mobil bude strasne velkej na to kolo a bude hodne na rane. I ted vozim malinkej cudlikovej telefon v batohu jako SOS zarizeni. Kvuli velikosti a pripadnemu smotani se…

                    Uprimne by mi vyhovovalo mit mobil s adekvatni vydrzi, citelnym displayem na slunci a kompaktnimi rozmery na rodla, ale pak to nebude fungovat zase jako „pracovni“ stanice. Prave proto to drzim oddelene… Nikdy nerikej nikdy, ale mam pocit, ze mobil je fajn nadstandardni kompromisni reseni, prozatim… A nelibi se mi, ze kdyz to na rodlech rozstrelim, nemam moznost si zavolat pomoc.

                    Tot muj nazor na vec, proc preferuju klasicke „budiky“.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Těch 6–7 h se dá i s displejem na plný jas a aktivním navigováním přes mapy.cz (starý Xiaomi Redmi 3S). Ale je fakt, že na ráně ten telefon je a do terénu to není úplně ok. Používám to jen jako nouzovku když se chystám na nějakou neznámou trasu a nechce se mi stavět na každé křižovatce, abych vytáhnul telefon z kapsy a podíval se kudy jet.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Neděla se nějaký držak kdy by byl mobil na šířku přes téčko riditek a představce?

                        0 0
                      • honzzaq  

                        Co to je za držák, a jak jsi s ním spokojen?

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Držák je Baseus a pro moje použití je super – jednoduché nasazení/sundání, telefon drží spolehlivě a především má nízký profil a telefon nečouhá 10 cm nad rodla :)

                          0 0
                          • honzzaq  

                            Dá se rozumně používat v terénu? Měl jsem letos Finn, ten držel parádně, ale vydržel cca 4 měsíce, pak rupnul.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Finn jsem měl taky a tohle jsem koupil právě místo něj. U Finnu jsem měl problém s tím, že se mi v něm telefon prostě neskutečně klepal (asi to bude způsobeno relativně malými rozměry telefonu, guma se dostatečně nenapnula). V tomto ohledu je tenhle držák lepší. V terénu nejezdím, polňačky a lesní cesty na gravelu zvládá bez problémů. Oproti Finnu je plusem i snadnost vyndání telefonu při rychlém focení apod.

                              0 0
    • jIrI___  

      Měl jsem obojí, nakonec jsem Edge 25 prodal a zůstal jen u FR230. Bylo to zejména kvůli tomu, že na kole jezdím pro zábavu a aktuální údaje v podstatě nesleduju, sem tam mrknu na ujetou vzdálenost nebo čas jízdy. Stejně tak jsem nepociťoval potřebu externích čidel (wattmetr, momentálně populární radar apod.). Edge je v podstatě velice úzce zaměřený přístroj, FR230 má naopak široké možnosti (můžeš si stahovat aplikace v podstatě pro jakoukoliv aktivitu – plavání, turistika, paragliding apod.) a připadá mi to jako daleko praktičtější přístroj. Takže pokud chceš přístroj vyloženě na kolo, sleduješ aktuální údaje a snažíš se nějak cíleně trénovat, pak je Edge lepší volbou (ale díval bych se jen po 520). Pokud hledáš něco především na záznam trasy s větším polem využitím, pak bych dal přednost FR230.

      0 0
      • Okasparek  

        Ja to mám zase naopak. Tepovku moc nesleduju, protože své hodnoty zhruba vim. Mě zase zajímá rychlost, čas, vzdálenost a nastoupaný metry.

        Jako FR230 jsou více využitelné, ale přijde mi že pro mě kdy kolo je 90% ze všech sportů co dělám bych použil jen malou část potenciálu.

        Mám doma ještě Suunto Quest s hrudním pásem, ale na nich jsem vždy sledoval jen 1 pole hodnot z 5. Navíc se mi párkrát stalo a to jen na kole, že jsem si hodinky vypl nebo vynuloval dík zápěstí.

        0 0
        • MiKED  

          myslím, že pokud chceš trénovat a posouvat se, je tepovka jeden z klíčových údajů

          0 0
          • Okasparek  

            Neříkám, že bych vůbec nesledoval, ale hlídám si ho jen v kopcích.

            0 0
        • jIrI___  

          Jestli bys přístroj měl z 90% na kolo, tak bych bral Edge 520.

          0 0
          • MiKED  

            V čem je lepší než třeba Wahoo Elemnt Bolt nebo např. Lezyne Super GPS?

            0 0
            • Delkim  

              Přečti si zadání tématu :) O Wahoo zadavatel nepíše.

              0 0
              • MiKED  

                Tak sorry, že jsem se zeptal (zrovna řeším, co pořídím)… ;) Jdu do rohu šoupat nohama. :)

                0 0
                • AussigBiker  

                  Ja jsem spokojenem s Garminem Edge 520. Muzes si nastavit jaky udaje chces videt na obrazovce, az 10 na jednu obrazovku a muzes mit vicero obrazovek. Muzes si nastavit automaticky prepinani, nebo prepinat rucne. Koupoil jsem bundle se senzorem rychlosti a kadenci. Web a appka do mobilu taky fungujou bez problemu.

                  Tebou jmenovany neznam. Spis jde o to, ze kdybys treba casem chtel chytrou vahu a hodinky, Gramin vsechno ma a ses v jednom ekosystemu. To je taky podle me dulezity, kdyz nekdo zvazuje vic bazmeku.

                  Pokud ale chces dlouhodobe jenom cyclo komp, tak je ekosystem burt, hlavne aby to fungovalo.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Řeším úplně to samé. Lezyne, Wahoo i 520 jsou moji kandidáti.

                  0 0
              • Okasparek  

                Klidně ať každý napíše své varianty, ja vybral Garmin, protože je podle mě nejpovedenější a svými možnostmi bych řekl na lepší úrovni. Ale cenově je trochu jinde.

                0 0
                • Breakpain  

                  Já jedu Garmin proto, že je to provázané (mám budík, hodinky, váhu, přítelkyně má hodinky a používá váhu), tak tam mi dává smysl neopouštět tuhle platformu.

                  Ale pokud chceš jedno zařízení, nejsi na nic vázaný, ekonomičtější verze bez problému existují ;).

                  0 0
        • Polka  

          Stejný údaje se mi zobrazují na hodinkách, navíc tepy. Pomalu chci taky zrušit tachometry jak vpa007, neřešit připevnění na více kolech a starat se jen o hodinky, který můžu použít na kolo, běžky, chození i standardní měření během dne i spánku. To je pro mě hlavní výhoda…jedny hodinky na vše.

          0 0
          • AussigBiker  

            Mam Garmin Fenix 5 a jde tam nastavit vysilani tepu na ostatni zarizeni, sparoval jsem to s Edge 520 a tak tam mam taky tepy tim padem :).

            0 0
            • Delkim  

              Hodně orientační tepy :)

              0 0
              • JFtryall  

                :-)) asi tak. Odjedes interval, zajedes na benzinku pro colu a najednou 180 TF! Nekomu optickej snimac docela maka, ale neni to ono. Ja casto jezdim i bez tepu jen Wecka a je to mnohem lepsi.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Ja to mam jenom pro srandu kralikum. Navic sem se nenechal zatezove testovat, protoze na nic netrenuju, takze ani nevim zony, takze je to pro me jenom takova stoprvni zahranicni zajimavost :). Muzu to pouzit jako vymluvu, ze potrebuju zastavit a dat hospodu :D

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Kdyz mas Edge a Fenix 5 pro srandu kralikum, tak bych jeste doporucil SRM a jako dalsi fazi ebike. :-)))

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      Ebike ne, nevim co je to SRM a zamlada jsem se nazavodil az az (veslovani). Edge nemam pro srandu kralikum, pro srandu kralikum mam Fenixy (a tim padem sledovani tepu), protoze byly na Black Friday zlevneny a protoze jsem vydelal nejaky penize navic.Tohleto si urcite chtel presne slyset, ze jo :).

                      0 0
    • fliicek  

      Měl jsem a mam obcas podobne dilema. Jestli je pro tebe 90% kolo tak bych sel do neceho pro kolo. Je to na to urcene, vidis vse pred sebou na riditkach, muzes jet po naplánované trase apod. Hodinky se daji pouzit pokud chces jen zaznam a nekoukas na ne, nebo je das na riditka a nevadi ti maly displej. Navic snad uz vsechny cyklo maji barometrický výškoměr.

      Na tech 10% pak pouzijes telefon, nebo treba i ten cyklocomputer – napr. u sjezdovych lyzich mne zajímají akorat sestoupane metry a s barometrem je to lepsi nez dle GPS.

      Ja momentalne premyslim o obojim, protoze hodinky na kolo moc nejsou, ale jsou lepsi na vse ostatni. Pokud bys mel jiny pomer nez 9:1 tak bych se asi rozhodoval jinak. Pritelkyne ma jen hodinky, protoze po ceste na kole moc nekouká a jinak dela spousty jinych sportu.

      0 0
    • BB  

      Vyzkoušeno obojí a na kolo doporučuji Edge a na ostatní aktivity hodinky dle výběru. One for all nefunguje ani u tak luxusních hodunek jako je Fenix 5, tam vždy děláš trochu kompromis.

      0 0
    • macomb  

      Nedávno jsem vyměnil FR230 za Fenix3 (Fénix 5 pro mě neměl takovou přidanou hodnotu, abych za něj dával dvakrát tolik), s Forerunnery jsem byl spokojen, jen mi chybělo plavání (kvůli triatlonu). Mezitím jsem si ale pořídil i GPS tracker na kolo bryton 530, Garmin edge jsem zvažoval, ale kvůli ceně vzal levnějšího brytona. Hodinky jsou na měření fajn, ale během jízdy na nich nemáš takový přehled, nedej bože pokud bys měl podle nich jet nějaký trenink a kontrolovat údaje.

      0 0
    • Forester  

      Řešil jsem obdobné, i když u Polaru. Původně jsem uvažoval o combu Polar M400 na vše vyjma kola a Polar V650 na kolo. Strávil jsem u pana Šáchy dvakrát hodinu, vše různě zkoušel, spekuloval a nakonec se rozhodl pro Polar V800 na vše.

      Jeden z důvodů byla výdrž baterie u M400 a pak, chtěl jsem to používat i jako normální hodinky. Občas mě přepadne nečekaně treninková touha a hodinky mám vždy při sobě.

      0 0
    • Vyvy86  

      Ja mam garmin f230 i edge 820ku a premyslim prave o tom ze bych oboje naopak prodal a koupil jednu univerzalni vec jako je Fenix 5 na kole je edge suprovej ale chodim obcas tury lyze nebo squash a nevyhovuji mi mit dve veci jinak ale edge na kole je uplne super i na valcich krasne prehledny a vse funguje jak ma

      0 0
      • Breakpain  

        Já ti nevím, když už jednou Edge máš, asi bych ho nechal dosloužit ;) … na tom kole je to fakt super. Výměna hodinek – doporučuji :-). Sám lituju, že jsem škudlil a nevzal Fénixy rovnou ;) … Holt příště :)

        0 0
    • Okasparek  

      Je pravda ze Fénixy jsou super a dají se použít na víc věcí, ale cena už je raketa!

      Na túry když jdem, tak mám u sebe telefon a Stravu(stejně mě zajímají jen km a nastoupany metry) .

      Půjdu cestou 520 a na zbytek mi stačí telefon(samozřejmě kromě plavání) :D

      0 0
    • Okasparek  

      Tak jsem si koupil GE 520, jsem zvědavej jak bude makat.

      Nevím jestli se s tím někdo setkal, ale zkoušel jsem párovat hrudní pás Suunto Dual a nějak se mu nechce se připojit. Co jsem si četl tak jede na ANT,tak snad by měl jít ne?

      0 0
    • engineer  

      Dlhší čas rozmýšľam nad kúpou inteligentných hodiniek a medzi favoritov radím Garmin Vivoactive 3 s tým, že by som ich používal aj na denné nosenie (počítanie krokov, poschodí, notifikácie apod.). Zároveň by som chcel trackovať trasu na bajku spolu s inými údajmi (kadencia, priemerná rýchlosť apod.). Pri prečítaní (aj tohto) vlákna som tak trochu nalomený či nerozmýšľať radšej na Garming Edge 130, prípadne iným cyklopočítačom a na denné nosenie si kúpiť iné hodinky (napr. dizajnovo krajšie Honor Watch).

      Moja otázka teda znie či má väčší zmysel kupovať cyklopočítať alebo hodinky Garmin? Čo človek to názor, ale zaujímajú ma Vaše osobné skúsenosti. Ďakujem.

      0 0
      • Razlik  

        Pokud je tvoje primární aktivita kolo, tak rozhodně cyklo navigaci. Větší displej s vícero informacemi včetně mapového podkladu a možností připojení různých snímačů.

        0 0
      • TheJD  

        Hodinky na ruce jsou tak o 25 % lepsi, nez mobil v kapse na zadech na trackovani, kdyz pominu kvalitu gps, mereni tepu atd. Zarizeni na riditkach (treba Edge 130) je o 100 % lepsi nez mobil v kapse na zadech.

        Na hodinky neuvidis, musis sundat vzdycky ruku z riditek a blbe se prepinaji obrazovky. Navic maji tendenci sjizdet k zapesti, pokud je fest neutahnes (boli ruka, omezi prutok krve).

        0 0
      • Karlos14  

        To je asi dost individuální a těžko poradit. Záleží jestli využiješ větší a přehlednější displej Edge a používáš často mapovou navigaci. Pro mě je to zbytečně velký krám na řidítkách. Já osobně mám jen hodinky Fenix 3 ,tachometry jsem vyhodil a už používám jen ty hodinky na všechny aktivity. Když potřebuju sledovat tep tak si je hodím na řídítka (mám držák z aliexpress za 50kč + tepák) jinak je nosím na ruce a vyhovuje mi to.

        0 0
        • krabica  

          Mám to podobně, na biku je mám většinou na ruce, na gravelu v držáku.

          0 0
      • kiwaf  

        Ja sel cestou hodinek, mam zrovna ty Vivoactive 3. Pri jizde na kole chci mit na ocich vicemene jenom kolik je hodin a nekdy aktualni rychlost, na to jsem si koupil malej tachac na riditka co si taky rozumi s cidlama od garminu. Hodinky mam na ruce, pouzivam Dozencycle a mrknu vetsinou jen kdyz nekde stavim, kolik mam odjeto atd. Ja jsem spokojen, ale zalezi co od toho cekas no.

        0 0
    • adolini  

      Ahojte. Aký cyklopočítač, prípadne smart hodinky by ste mi odporučili? Rozpočet 300–350€v? Mali by mať gps navigáciu(mapku na displeji+ vkladať vlastné trasy), tlačitkové, prevýšenie, rýchlosť, podpora hrudného pásu(prípadne ako obsah balenia). Prepojenie so Stravou (Strava live segmente by potešilo). Detekcia incidentu/pádu by potešila, no nie je podmienkou. Využitie hlavne na MTB a cestný bike, prípadne beh a turistika(preto buď hodinky alebo cyklopočítač)­. Vďaka

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj. Tak jsem to tu pročet a mám dotaz. Nejsem vrcholový sportovec, provozuji mtb cykloturistiku, takže mne zajímá kudy jedu a kde jsu, nic víc. Fičurky jako tréninky, tepovky, waty a pod mne opravdu nezajímají. Tak mám dotaz jakou základní mapovou navigaci na kolo, opět bez těch fičurek doporučíte. Jde mi hlavně o mapy abych se orientoval v terénu. Mobil jasně, ale nechci jej na řídítkách. A na každé odbočce zastavovat, vythovat mobil a zjišťovat kudy, to je opruz. Když to shrnu, je pro mne priorita orientace v terénu a info o jízdě, ne informace o mém těle. Ještě plánuji koupi hodinek. takže koupit navigaci + nižší řadu hodinek, třeba instinkty, nebo jen Fenixy s mapami? Ale nodovedu si představit práci s tím malým displejem. Děkuji

      0 0
      • Jarunak  

        Mapy.cz a poradny drzak na riditka a budes spokojenej.

        Drzak a pouzdro na mobil doporucuji od rokformu, drzi perfektne.

        Pokud nechces drzak na riditkach a vytahovat mobil, tak hodinky Garmin, ale sledovat mapu na hodinkach na ruce je opruz.

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Bude Tě hlavně zajímat, aby Ti vydržela baterie přiměřeně dlouho, tím se výběr podstatě zúží.

        Po zvážení pro a proti jsem zjistil, že neexistují levná řešení. Telefon je jedinou levnou alternativou, pokud přistoupíš na riziko poškození a zajistíš si nezhuntování baterie. A nemáš obří úhlopříčku displeje, který se pak na řidítka nevejde. Zase moc malý displej (levné) navigace je také zlo.

        Na celodenní turistiku mám tím pádem nejdražší udělátko ze všech svých cyklopočítačů (Oregon 750), jen a pouze kvůli jistotě výdrže, v tomto případě dokonce výměnným bateriím. Možnost přijímat údaje z čidel už je pak u takovýchto věcí standardem, nemusíš je použít, jako limit nákupu ta podmínka postrádá smysl.

        Ještě jsem zvažoval Teasi, coby levnější variantu, ale Garmin jsem nakonec volil také kvůli kompatibilitě s čidly, která používám.

        Měj na paměti, že v chladu na řidítkách baterie trochu trpí a udávané výdrže se pak liší, pokud jezdíš i jindy, než v létě, musí se s tím počítat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.