• Xkoms

    hledám kolo v cenové relaci 30–40 000 na ježdění trailů , allmountan a občas(myšleno 4–5× do roka) do parku (nejezdím mordy spíše flow tratě jako s označením modrá max červená) napadlo mě kolo Focus Vice SL https://www.kupkolo.cz/…017_z102560/ které bych potom případně lehce vylepšil pouze o vyšší zdvih . Dík za rady a biku zdar :)

    0 0
    • novas752  

      Za tu cenu super kolo, líp vybavený nejspíš do 40k neseženeš.

      Ale nejsem si úplně jistej jestli je dobrej nápad prohánět to v bikeparcích jestli teda parkem myslíš park jakože lanovka a sjezdový tratě dolu.

      Osobně bych na podobný zacházení vzal aspoň něco ve stylu YT Jeffsy 27 (Al Two je teď ve slevě za asi 47k, můžu osobně doporučit, to v létě bylo i za 60 bezkonkurenční kolo. :) ).

      0 0
      • Xkoms  

        fajn dík za radu . A s nejakým tuningem by se to dalo svest se občas v parku ne ?

        0 0
        • novas752  

          V parku se dá mimo skoků a dropů svést úplně na čemkoliv. Akorát pojedeš pomaleji.

          Ale na takový to „parkový skotačení“ by to chtělo docela velký tuning, tady bude asi první slabinou na drsný zacházení vidlice, 32mm nohy budou na docela vysokym zdvihu dostávat při tvrdšim zacházení dost zabrat.

          Pak takový menší možný nedostatky jako brzdy, kola, to záleží kolik vážíš a jak moc to budeš prasit, ale s tim se nejspíš bude dát žít…

          0 0
          • Xkoms  

            ohlendně toho tuningu : dopředu Yari 150mm a do zadu tlumič 197/51 by stačilo ne ? Páč to mám právě doma

            0 0
            • novas752  

              Yari určitě jo, ten tlumič tam nebude pasovat, má o dost jinou zástavbovou dýlku, takže to zmrví geometrii (zvedne střed, zvětší hlavový a sedlový úhel), čili přesně opak toho co by na těžší ježdění bylo dobrý.

              Ten originální Deluxe R vůbec neni špatný tlumič, pokud ti na tom nebude chybět zamykání, tak bych ho tam klidně nechal. Já ho mám a po zamykání vůbec netoužim, ale to je silně ovlivněný konstrukcí zadní stavby.

              0 0
            • DADMTB  

              Hele, vidlici tam dát půjde , ale ten tlumič ne (je tam 190/45). Každopádně i vidlicí změníš geo kola a může to být spíš špatně.

              0 0
            • Breakpain  

              A jaký rám máš připravený? :)

              0 0
        • DADMTB  

          Tady je recenze: http://www.bikeradar.com/…eview-50992/

          Jako na to co píšeš to je úplně v pohodě. Změnu zdvihu bych nedělal, maximálně změna tlumiče (třeba za RL nebo RT) ať se lépe stoupá. No a dál dle financí – brzdy, záplety, ......

          0 0
          • Xkoms  

            A nebo tlumič 190/51 ten se dává na Factory model a zvýší se zdvih na cca 140mm a dopředu tu Yari pro lepší zdvih (150 jako ma factory) a tuhost (35nohy)

            0 0
          • Xkoms  

            Ještě teď mě napadlo jestli si nahodou nepřihorším oproti mému stavajícimu kolu ( http://www.bike-forum.cz/…834-modrasek ) jestli teda nebude lepší nějako došetřit na YT Jeffsy … Která se letos už nedá koupit a na jaře zase bude stát přes 50k

            0 0
            • Chlebovnik  

              Samozřejmě je lepší došetřit.

              0 0
            • Breakpain  

              Je, Jeffsy v 27.5 na svatecni svezeni v parku dostacuje ;) a kamarad ani tolik neremcal :).

              Nicmene, pokud neuvazujes nad 29, tak bych zvazil Jeffsy 27.5 vs Capra. Ono to tak extra rozdilny neni… Lisi se to trochu do kopce a pak docela z kopce (nato jsem kladl duraz).

              Na obou kolech jsem sedel, takze ani tak moc neteoretizuju ;)

              0 0
              • Xkoms  

                Jeffsy vs Capra taky mě to napadlo ale říkám si co vyjde spíš levněji :) jelikož jsem student (bohužel) tak nemám moc velkej rozpočet :( … Nic méně Capra jsem jednou jel a bylo to fajn kolo ale zase tolik času v bikeparku netravim (asi) jsem tak tak 4–5× ročně . Jezdím spíše trail a takový to allmoutain občas enduro okolo komína. Takže rozhoduji se mezi Focusem a Jeffsy (PS bojím se že Jeff bude zase drahý 2000€+)

                0 0
                • Breakpain  

                  Taky jsem byl student ;). Radsi bych setril a koupil to, o cem jsem presvedcenej, nez v ramci budgetu kupovat neco, o cem vim, ze je kompromisni ;).

                  Vybirej de toho, co Te bavi jezdit ;) a taky se snaz moc neodlisovat od sve skupiny, pokud s nekym jezdis pravidelne :).

                  0 0
                  • Xkoms  

                    Jezdím s klukama co sedlaj Trail AM a EN kola a ja mam neco mezi AM a EN (na kole je snad původní jenom rám) takže si myslím že Jeffsy by bylo fajn , uvidím podle ceny protože ted o vánocích bylo za 47 k ale zmyzlo během 5 hodin

                    0 0
                    • novas752  

                      Aby ne. :)

                      Jeffsy je na am/en super. Na casty jezdeni po parcich bych teda radsi Capru, ale i Jeffsy by to mela prezit – viz zdejsi uzivatel Jakub Foukal. :)

                      0 0
              • novas752  

                Taky bych sel na parkovy jezdeni radsi do Capry. Taky jsem na obou sedel. :)

                0 0
              • Xkoms  

                29 určitě ne … nějako mi to nesedí (můj osobní názor) jinak teď řeším otázku Jeffsy vs Capra … Zvláštní je že jsou ty kola skoro úpně stejná … Mám z toho v hlavě trochu guláš :D ale na to že sem v parku 5× do roka jinak jezdím lokace jako Rychleby , Trutnov apod. z parků Peklák ve Třebové nebo D.Morava , Kouty. Tak teď vážně nevím které ale asi to je jedno když se trápím do kopce tak jako tak at už vezu 150mm nebo 165 jako ma Capra . Jaké teda mám spíše vybrat ⇒ výběr podle lokalit , nebo spíše podle toho kam bych se až dostal ? Aby třeba Jeffsy nepřestalo stačit kdybych začal víc skákat nebo trochu víc prasit . PS.: Skok cca 7m do dalky není problém , drop cca okolo 2m do kloudného dopadu taky bez problému , styl jízdy spíše technický místy agresivní (mám rád rychlost ale zase se o sebe bojím).. tak které by to přežilo, v parku kolu dost pomáhám žehlit nejsem takový ten co to necha všechno žrát kolo. :D Capra nebo Jeffsy. Pomozte mi prosím

                0 0
                • novas752  

                  Určitě bych bral Capru. Podle geometrií se sice nijak extrémně neliší (kromě délky posedu ve prospěch Jeffsy), ale Capra je o dost mohutnější, prostě větší tank a do kopce to nejede zase o tolik hůř.

                  Na 2m dropy a podobný „prasečinky“ bych Jeffsynu fakt nebral, sice by to asi zvládla, ale neni na to přímo dělaná. :)

                  0 0
                • Breakpain  

                  tady nemáš nad čím uvažovat – Capru…

                  0 0
    • THORX  

      Torgue AL 5.0 ;-) https://www.canyon.com/…-al-5-0.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.