• French

    Doma mám Fizik Arione Wing Flex (základní model) a ten mně plně vyhovuje. Je totiž měkčí než Arione R5 (na něj jsem si nezvykl, tlačí mě). Na trhu je i Arione R7. Můžete mně říci, jaký je rozdíl mezi R5 a R7?

    Pokud mně nevyhovovala R5, tak předpokládám, že mně nebude vyhovovat ani R7. Předpokládám správně?:-)

    0 0
    • zarkow  

      Předpokládám, že R5 a R7 budou tvarem i tvrdostí podobné, je to řada už po redesignu. Aktuálně Fizik nabízí jednu verzi Arione „klasik“, R3 a R1 pak s klony s dírou či kanálkem včetně dvou šiřek. Mám zkušenost s klasikem, CX a R3 large. Klasik je z nich nejměkčí a je o něco víc oblý, CX pak nižší, plošší a tvrdší. Klasik jsem vozil na biku ale po letech mi praskla skořepina, na silnici pak CX. Řešil jsem náhradu a jelikož CX bylo bílé a já chtěl černé, dal jsem CX na bike a na silnici zkusil risknout R3 v širší verzi, jelikož mi sem tam přišlo, ze bych o fous širší sedlo uvítal. Proti staršímu designu má nová řada R3 o něco širší přední část, vyšší polstrování a je úplně ploché, tvrdost mi přijde podobná s CX. Po počátečním laborovaní s nastavením jsem zatím spokojený a širší varianta mi vyhovuje víc.

      Varianty s dírou či kanálkem jsem nezkoušel, z předešlých zkušeností mi sedí „plná“ sedla a rozložení váhy do větší plochy.

      0 0
    • milan.v  

      Fizik mi už domů nesmí, praskla mi přesně skořepina, uprostřed, u nejvyššího modelu s karbonovými ližinami.

      Říkal jsem si, jo, smůla na kus, naštvaný, po dvou měsících uznání závady a vrácení peněz…

      No a kamarádovi pár měsíců na to praskla skořepina u Arione v levnější variantě také… :-o

      Ani on už asi nebude Fizik pokoušet, u obou bylo štěstí, že to naprasklo a nerozložilo se nám to pod zadnicí…

      Když jsem se o tom bavil s jedním známým, mechanikem, kterému už prošlo rukama všelicos, tak říkal, že to praskání skořepiny u Fiziku je velmi běžné a světe div se, i on byl osobně mezi postiženými…

      0 0
      • French  

        No jo, ale to sedlo Arione kium mne sedí perfektne. Vyzkousel jsem dost sedel a pujdu do nej znova. I kdyz mne 3× prdlo. Jen jsem měl možnost sehnat R7, ale ta bude asi tvrdá.

        0 0
        • milan.v  

          Je mi to jasné, když ti sedí, je těžké přecházet a zkoušet… Ten můj kamarád je přizpůsobivý, takže ten sedl na jiné sedlo, chvilku šteloval, asi tři jízdy a jezdí spokojeně na jiném…

          0 0
          • well  

            To se prostě stává. Stejně občas praskne i sedlo od Spešla a podobné to bude i u jiné značky. Nic netrvá věčně a sedlo se musí občas vyměnit. Já měl zatím štěstí a praskla mi při pádu jen karbonová ližina. Jinak sedla Fizik mám rád a sedí mi. I když jsem teď přešel na silničce na San Marco, ale tam při té minimální váze delší životnost nečekám.

            0 0
    • Leon®  

      Ahoj potřeboval bych poradit. Rozhoduju se mezi modely Versus a Open a chci se ujistit ohledně šířky. Sedací kosti mám 11–12 cm a dřív jsem jezdil od Spešlu Toupé a Phenom v šíři 143. Arione se vyrábí největší kolem 140ti takže jít do této velikosti? Předpokládám, že 130 je málo… Jinak může někdo porovnat modely Versus a Open?

      0 0
      • milan.v  

        Fizik dělá dvě šířky sedla Antares – Regular 132mm a Large 142mm.

        Ta tebou zmíněná šířka sedacích kostí je ve velkém rozptylu a je potřeba ji vědět přesně…

        Pokud bys měl těch 11cm, potom by bylo ideální 132mm, pokud by to bylo 12cm, ideálně 142mm, tolik poučky.

        Já jezdil jak Antares, tak Aliante, a to jak Open, tak Versus, výše zmíněné rozpůlení sedla se stalo u Versusu R1 s karbonovými ližinami a to nejsem žádný těžký jezdec.

        Co se týče rozdílu mezi oběma typy, tak to rozpůlení sedla tím kanálem bylo ku prospěchu, už se to blížilo sedlu, které jsem potřeboval, ten Open ulevil jen částečně.

        0 0
        • milan.v  

          No, v tom posledním souvětí by asi mohlo být spíše rozdělení, aby to nekolidovalo s tím rozpůlením, které jsem vyznačil na obrázku červeně…

          0 0
        • Leon®  

          Měřim jsem se asi 4× na kartonu jednou mi vyšlo 11, jednou asi 12 a 2× když jsem si dal záležet 11,5. S předchozíma sedlama (143 mm) jsem problém neměl. Zajímá mě, ale model Arione a ten je plošší. Páteř ohnu a v pohodě se dotknu země, takže model Arione by mi měl vyhovovat dle rad fiziku a když jsem zadával údaje do jejich aplikace na výběr sedla tak mi to vyhodilo sedla o šíři 150 a Arione v Lku…

          0 0
          • milan.v  

            Ano, obě sedla jsou rozdílná, Aliante je s větší oporou, Arione je prakticky rovné.

            Jen pro dokreslení, já dám třeba obě dlaně na zem a přitom potřebuji na žiletku sedla s oporou, s ohnutím páteře také problém nemám… ;o)

            Arione v L(arge) je těch 142mm, myslím si, dle toho co píšeš, že to L bude skutečně lepší.

            Pro nejlepší výsledek měření sedacích kostí bych zašel do nějakého krámu, když máš takové rozdílné výsledky, např. v Concept Storu Specialized tě změří a jako bonus můžeš vyzkoušet i nějaké to sedlo.

            0 0
            • Leon®  

              Jj skočím tam. A ještě jeden dotaz… Když ty Arione tak praskají vyhnout se modelům s karbonovejma ližinama a modelu Versus vůbec? Vídím to na R3 Open, které se konstrukčně nejvíc podobá mým předešlým Toupé a Phenom.

              0 0
              • milan.v  

                Ano, zkus to R3 Open, pokud nemáš další problémy při sezení a diskomfort, mně stejné Aliante vydrželo bez problémů.

                Tomu kamarádovi prasklo Arione R3 bez díry.

                0 0
    • Leon®  

      Tak prdel změřená doma pečlivě 115 mm a ve Spešlu na Retülu 117 mm. Fizik mi doporučil dvě sedla Argo Vento 150 mm, ale to je příliš drahé možná časem a Arione Large. Objednal jsem R3 Open Large (142 mm).

      0 0
      • milan.v  

        Těch 150mm by bylo možná až moc zbytečně široké, nemuselo by ti to sedět u ploššího sedla.

        Těch 142mm (Fizik Large) nebo případně Specialized 143mm je pro tebe ideálních…

        0 0
    • jirkaRS  

      Ahoj, vzhledem k tomu, že nikde poblíž nemám sedla Fizik vyzkoušet, zkusím to tady. Jak velký pro mne bude rozdíl v pocitu jízdy mezi sedlem rovným (Arione R3) mírně zvednutým sedadlem (Antares R3). Na silničce jezdím cca 40% úchop za páky, 40% spodní úchop a 20% vrchní úchop. Teď mám sedadlo Specialized Power, ale při jízdě nad 3 hodiny mám v tříslech a na stehnech nepříjemné otlaky. Díky za rady :-D

      0 0
      • milan.v  

        Při tvém stylu jízdy bych o rovném sedlu vůbec neuvažoval… Zkus ještě Power Arc, jestli jsi dosud nezkoušel, ten by ty otlaky mohl eliminovat…

        0 0
      • deekay  

        Zkus jeste polaborovat, nekdy jsou otlaky v tehle mistech sedlem co je prilis vysoko, protoze se pak panev jemne koliba ze strany na stranu abys „dosahl“ na pedaly.

        Jinak souhlas s milanem, jeste bych podotkl, ze pokud je clovek mene ohebny v kyclich a jezdi s vetsim obloukem na pateri, zpravidla zvladne mit ploche sedlo. Pokud je ale hodne ohebny a jezdi s naprimenou pateri, chce to casto sedlo s oporou a casto i s dirou.

        Milan nahore taky psal, ze da obe dlane na zem a presto potrebuje sedlo s oporou. Dle meho pozorovani bych teda spis rekl, ze prave proto, ze je ohebny, potrebuje (vyuzije) sedlo s oporou ;)

        0 0
        • jirkaRS  

          Výškou to nebude, měl jsem na jaře kolo na nastavení posedu a sedlo mi právě dávali níže. Přijde mi, že na to od Specialized se jakoby nemůžu poskládat.

          0 0
        • jirkaRS  

          Ty rozdíly v ohebnost páteře jsou přesně naopak, než to má Fizik v kalkulátoru.. Oni uvádí,, že hodně ohebný Rider by měl mít rovné sedlo. A teď babo raď :-)

          0 0
          • deekay  

            Tak onehda v nake marketingove kampani uvadeli ze sagan vozi aliante protoze je neohebny rider… asi nevideli jeho workout video :D

            0 0
        • Coural  

          Já v mém věku moc ohebný nejsem ( cvičím minimálně) a musím mít Arione ( 2× R3 a 1× R1), takže by to tvoji teorii potvrzovalo. Na sedle i s minimální oporou mě bolí bedra.

          0 0
        • milan.v  

          No, ono to není tak jednoznačné, zrovna třeba Fizik, jak už zaznělo, mě vnímá jako méně ohebného výběrem sedla a mám doma i bull variantu karbonových řídítek R1, která je pro méně ohebné… :o)

          Já například potřebuji oporu i při jízdě v horním úchopu právě kvůli rotačnímu pohybu pánve, někdo jiný ho může mít menší, neznatelný, u toho je pak plochá varianta sedla bez problémů, když mu sedí…

          0 0
          • deekay  

            Ale tak vsak potrzujes co pisu ne? fizik to ma imho uplne naopak

            0 0
            • milan.v  

              Ano, i ne… ;o) Fizik k tomu přistupuje zvláštně, dle nich potřebuji oporu, protože jsem neohebný, já ji ale primárně potřebuji kvůli rotaci pánve… Takže tolik nejde o ohebnost/ne­ohebnost…

              0 0
              • deekay  

                No potrebujes ji, protoze jsi ohebny v kyclich a jezdis s panvi naklopenou vpred ne? Stejne jak ja. Fizik bere ze ohebny je ten kdo ohne pater..

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.