Selle Italia SLR TT x Fizik Arione CX

13 nepřečtených
  • weri29

    Rozhoduji se o koupi noveho sedla na silnicku mam dva kandidaty:

    Selle Italia SLR TT

    http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

    Fizik Arione CX

    http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

    pro jaké byste se rozhodli na zaklade vasich zkusenosti?

    0 0
    • Hnoj  

      Tyhle dvě sedla jsou ukázkou dvou zcela rozdílných přístupů při navrhování sedel.

      Minimalistické SLR z „karbon“ skořepinou potažené tenoučkou kůží. Místa pro změnu posedu na něm není mnoho, skořepina se cca po roce prosedí přesně podle tvýho zadku a kůže na svršku se zanedlouho prošoupe.

      Ariione je jedno z nejdelších sedel na trhu (30cm !), váha není nikterak úžasná, zato svršek vydrží výrazně déle a nemá tendenci se tak rychle prošoupat. Skořepina se moc netvaruje, ale zato vydrží pevná a ve stejném tvaru. Navíc se dá sehnat moc pěkných barevných variacích a někdy i v sadách s omotávkami v barvě sedla.

      Za mě 100% Arione…

      0 0
    • Pedro  

      Prdel jsem si vozil na několika sedlech, ale zkušenost mám jen s jedním z těch dvou, tím je Arione. Je to první sedlo na kterém jsem schopen usedět bez přestávky  3h na válcích. Vozím to sedlo třetí sezonu a zatím nepozoruji změny na kráse a ani to nevypadá, že by se prosedělo (pravda je, že u mých 64kg to půjde těžko :-). 90% pro Arione!!!

      0 0
      • Bully  

        3 hodiny na valcich neni otazka spravneho sedla, ale dostatecne davky sedativ :o)

        0 0
        • Pedro  

          Pravda, svatá pravda. Mám před nimi věšák na kabáty a tu třetí hodinu už obvykle řešíš i konkrétní nitě na těch kabátech nebo padající smítka. :-)

          0 0
    • yetti  

      Az jednou udelaji Arione s dirou tak to bude nejlepsi sedlo na svete :-) Jezdil jsem ho na silnici dve sezony a je to nejpohodlnejsi silnicni sedlo na jakem jsem kdy jel, ale po zhruba trech hodinach v sedle jsem vzdy zacal mit problemy s nedokrvovanim citlivych partii tak jsem poridil Specialized Toupe. Problemy s prokrvovanim jsou sice pryc, ale strasne mi z toho sedla boli zadek v mistech, kde sedi panev na sedle. Takze asi se vratim k Arione.

      0 0
      • zdenek  

        To máš dobrý, že si můžeš vybrat. :-)

        Já mám Nisene a užívám si neprokrvování i otlačení. Bohužel je to už třetí sedlo za poslední rok, které nesedí. Poslední, které sedělo, bylo TurboMatic. Už se nedělá.

        0 0
    • black.horse  

      SLR TT moje jasná volba, po řadě experimentech a pokusech mi tohle sedlo sedlo nejlíp:-)

      0 0
    • Dlhý pes  

      Za mě 100% pro Arione.Pro jedince, kterým vyhovují tužší a minimalisticky tvarovaná sedla jasná volba, tedy minimálně volba k otestování :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.