• PutzmeisterPumi

    Koncem února jsem kupoval tohle kolo a ejhle, za pár dní už je ve “slevě” Ještě, že je trochu obráceně. Docela by mě to mrzelo…

    Našli jste taky někde nějaké slevy/neslevy? Pochlubte se.

    0 0
    • shauriq  

      ty mas L.. tamto je XL

      0 0
      • PutzmeisterPumi  

        Cena je u všech velikostí stejná. Zkusil jsem to proklikat. I při nákupu byly všechny velikosti za 23 999.

        0 0
    • ToMášMarný  

      Nakupování podle %! slevy je divnej sport. Ujasnim si co chci a pak hledam, kdo mi dá nejlepší nabídku. Z čeho to počítá je mi putna.

      0 0
      • PutzmeisterPumi  

        Nenakupuju podle slev. Ale bonus na první objednávku mě potěšil. Ve finále mi to zaplatilo světlo a půl. Vadí mi jen to, že za tu cenu, ze které teď počítají slevu, se to kolo nikdy na tom e-shopu neprodávalo.

        0 0
    • scota  

      A co jsi čekal v jarní sezoně?

      0 0
    • Japhy  

      Prakticky cokoliv kupuju (nejen) na netu hazim do srovnávačů cen, tahle praktika mě nechává zcela klidným. Když na to přijde, nejsem líný si v mobilu u regálů zkouknout i blbý tablety do myčky.

      0 0
    • jeniiiik  

      Zdrazovalo se…někde více, někde méně.

      Gravel kterého mám stál na začátku roku kilo, pak sto deset a teď 124990,–

      0 0
    • BikerM  

      Neni sleva jako sleva. :)

      Ja ve slevách nakupuji, ale vždy vím, že to doopravdy sleva je.

      Ovšem v tomhle případě to skutečně sleva být může. Během posledních dvou měsíců prodejci zjišťují, že výrobci zvedají maloobchodní i velkoobchodní ceny. Zvýšily se jim náklady a navíc spousta kol vůbec nepřijde. Teď zrovna jedno kolo řeším. Má dorazit koncem dubna (snad) a už teď víme, že bude mít jiné komponenty, vyšší cenu, ale to osazení je stále s otazníkem.

      0 0
    • zdenal8  

      Slevy/neslevy? Sice to nejsou kola, ale Mountfield je na tyhle „slevy“ specialista.

      0 0
      • Georrge  

        Jojo, cely rok vse za 1/3… kdyby opravdu meli takove slevy, hodne rychle by zkrachovali. Ale verim ze se porad najde dost blbcu co jim na to skoci.

        0 0
    • novas752  

      Spousta výrobců kol dodatečně zdražovalo doporučené MOC…

      0 0
      • Vrci  

        Buď zvyšovali MOC nebo zdražovali kola. Určitě nezdražovali ceny :-)

        0 0
    • mikš  

      dneska ja naivní chtít slevu zadarmo,za slevu si hezky připlatíš,proto vše kupuji levněji po zdražení

      0 0
    • Venda  

      Prubezne se zvedaji MOC jednotlivych kol. Ja to mam dokonce tak, ze mam kolo objednané za cca dva měsíce a platit ho budu az pri převzetí. A byl jsem uz upozornen, ze si mam sledovat oficiální MOC a jestli ji zdrazej, tak bude automaticky drazsi i moje kolo. U jinych modelů se to jiz stalo, u meho jeste ne.

      0 0
      • krabica  

        Tohle mi zrovna nepřijde jako férové jednání, jestli tě jen nechce oškubat prodejce… Taky mám objednáno a výrobce cenu zvýšil, ale až pro nové objednávky, stávající budou samozřejmě za původní cenu, takže jsem v klidu.

        0 0
        • Venda  

          Je to kolo Giant a moje cena je odvislá od MOC na oficiálních stránkách Giantu. Ja kolo nemam asi standartne objednané, jen muj prodejce ho má objednané na svoji prodejnu kde ho ja obratem koupim. Zadna zaloha ani penize dopredu, nic. Takze mi neprijde divné, ze cena se bude odvíjet od aktuální ceny MOC. I když se mi to nelíbí…

          0 0
          • krabica  

            Tak to jo, pak to chápu.

            0 0
          • MatS  

            I tak je to divne. Jakmile prodejce kolo objedna u vyrobce, mela by cena byt dana.

            Delam taky ve velkoobchodu a rozhodne nam vyrobci nemeni ceny po objednani. A stejne tak ja, kdyz dam nabidku zakaznikovi a on to objedna a nahodou dojde ke zmene ceny, snazim se mu dat tu puvodni dle nabidky. Samozrejme nabidka ma taky omezenou platnost.

            Tak jako tak se mi to nezda. Ale je to tvuj boj.

            0 0
            • nooski  

              Není to divné. Záleží co objednáváš a odkud. Výrobce ceny navyšuje i zpětně na objednané a zatím nedodané zboží. Kola se objednávají klidně i na 1,5 roku dopředu a brutálně šla nahoru cena přepravy.

              0 0
              • BabbaJagga  

                Většina dodavatelů z Asie tím, ze mají vykryte výrobní kapacity dlouho dopředu, tak v pohodě fixují ceny za dopravu třeba na 1 rok a nenakupuji přepravní kapacitu ad hoc. A s přihlédnutím ke kapacitě 40’ kontejneru si neumím si představit, jak moc by se musela zvýšit cena za jeho dopravu, aby to mělo tak obrovský vliv na cenu komponentů i celých kol. Ale chápu, ze prodejce nemůže na plnou hubu říct, ze proste má příležitost víc vydělat, tak to radši hodí na dodavatele. Navíc pokud se kola objednávají i 1,5 roku dopředu, jak píšeš, tak asi na základě smluvních cen nebo ne? Naprostá většina kol není Bugatti Veyron v limitované edici, u kterého arabský šejk cenu neřeší a proste se zapíše do poradniku.

                0 0
                • Jáchym 1  

                  Cena přepravy vzrostla o 400 až 700%

                  Nic není jak dřív.

                  Tzv.vata už nestačí vykrýt nárůsty cen.

                  0 0
                • nooski  

                  Vůbec, ale vůbec nemáš tušení :-) Jen ty kontejnery se zvedly ze 2000 USD na 12 000 USD. Zvyšování mezd ve fabrikách, nedostatek pracovníků, brutální převis poptávky nad nabídkou, nestíhající subdodavatelé atd.

                  0 0
                  • BabbaJagga  

                    Ale jo, mám tušení, neboj, jsem z branže. A jsem rad, ze jsme se dopracovali i k těm dalším (a možná i podstatnejsim) důvodům, protože svádět vše jen na dopravu je hloupé. Ještě jednou opakuju, kolik celých kol nacpeš do 1 bedny? Samozřejmě, ze na hypermarketova kola bude mít doprava už výraznější vliv než na kvalitu, kterou preferuje většina zde B-F.

                    0 0
                    • Venda  

                      Ted si to teda vycucam z prstu a pouziju informace tady, nic neoveruju. Ale tak odhadem do 12 m dlouheho kontejneru se vejde tak 150 kol (za predpokladu ze bedna od kola je tak 1.5×1×0.3m (muj odhad)), kdy se tedy cena za kontak zdrazila o 10000$, takze za jedno kolo cca o 65$ a tedy 1500 kc. Mohlo by? Jen na kontejneru…

                      0 0
                      • Jáchym 1  

                        Krabice s kolem má cca.150/30/90.To je 0.4m3.

                        Kontejner 20'HC má 37m3.

                        Když to velmi hrubě zaokrouhlím,tak 90kol.

                        To se na jednom kole citelně projeví.

                        0 0
                    • nooski  

                      Však tady nebyla řeč jen o dopravě, to byl jeden z důvodů vedoucích ke zdražování.

                      Jinak 40 kontejner má necelých 2400 cuft, jedno kolo má třeba 7,5 cuft

                      0 0
                    • novas752  

                      40ft kontejner dá cca 180–200 dospělých kol.

                      0 0
              • MatS  

                K tomu by se musel vyjadrit nekdo od dovozce kol.

                My taky objednavame treba s dodaci lhutou pul roku i vice, taky z USA, Kanady, Japonska apod. Ale rozhodne nam vyrobci ceny nemeni. A polozky jsou to v cenovych relacich od stokorun az po vic nez mega z kus. Jedine co muze cenu ovlivnit je zmena kurzu, ale na to zas mame u banky urcity castecne fixly kurz a hlidame vyvoj kurzu a podle toho planujeme platby faktur.

                Ano individualni preprava malych zasilek sla o dost nahoru, proto se nevozi male zasilky a pak se to v cene zbozi celkem ztrati.

                0 0
    • Prazak0  

      Tak třeba ve slevě mají nyní CX rám Spyder v Global sportu. Ještě nedávno byl za 4999Kč, nyní ve slevě za 5699Kč, uváděná původní cena 5999Kč. Kolik se uvádělo jako původní cena, když byl za těch 4.5t si nejsem už jist, jestli to bylo 4999Kč? Každopádně pro mě chování obchodníka tímto způsobem dosti vypovídá a mám tendenci se takovýmto spíše vyhýbat.

      0 0
      • Venda  

        Jak jsem psal výše. Je možné ze i oni (překupník) nakupujou nyní dráž.

        0 0
        • Prazak0  

          Rámy Spyder, to funguje tak, že někdy nakoupili v zahraničí skladové zásoby a pak to pod svojí značkou prodávají. Nejde o zboží, co by se nově kupovalo.

          Obchodník má jistě právo si udělat cenu, jak chce. Pokud mi ale lže, tak mě to prostě vadí. Nevadí mi cena, vadí mi, že to zdražují a tváří se, jak by šlo o zlevněné zboží.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jakože teď když vzrostly ceny, mají pořád prodávat za původní ceny a tak tratit? To asi ne že.

        0 0
        • Prazak0  

          O tom není řeč, řeč je o tom, že uvádějí slevu, ve skutečnosti zdražili. Tj. lež a podvodné jednání, o to jde. Nemám rád nápisy typu Bombastické slevy, když to třeba supermarket zlevní o pár procent. A když při zdražení je ticho po pěšině. Ale to ještě není, že člověku do očí lžou. Prostě nekalá obchodní praktika.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Sleva se ale vždy počítá z MOC ;)

            0 0
            • Prazak0  

              Jistě, původně stálo 4999Kč, nyní stojí 5699Kč. Oboje maloobchodní cena vč. dph. Velkoobchodní nebo nákupní cena, to vůbec neznám. Obchodníci to zpravidla dosti tají.

              Pokud něco zdraží o 700Kč, tak já tomu sleva neříkám. A co uvádí jako původní cenu, to prostě vzali nějaké číslo a napsali to tam, aby to vypadalo, že zlevnili.

              Některé obchody to dělají, na trh dají zboží velmi předražené, koupí možná pár zvědavců. Pak cenu posunou k normálu, zlevní. A uvádějí zboží se slevou. Pokud ovšem nějaký čas s tou cenou zboží nabízeli, tak nelze tolik namítat. To je známý obchodnický trik, o kterém nám říkal kanadský lektor angličtiny v r. 90 o prázdninách. Co jsem uvedl já je něco zcela jiného, zdraží zboží a lžou, že ho zlevnili.

              Já si takových věcí všímám, daným obchodům pak moc nevěřím a mám tendenci se jim vyhýbat. Stejně jako mi vadí agresivní www stránky obchodu, kdy např. nelze vyskočit zpět šipkou zpět. To ovšem není napadnutelné, toto ano.

              0 0
              • Venda  

                My se ti ale tady snazime vysvetlit, ze i pro prodejce se mohlo zdrazit tohle konkretni kolo. Z 5 na 5,7 .Proste je o 14 dni vic a mezitim u nove varky mohlo dojit k uprave MOC. A kdyz to pak prodava za 5.2, tak to skutečně ma zlevnene o tu petistovku.

                Ale samozřejmě muze platit i tvoje verze.

                0 0
                • Prazak0  

                  mícháš 2 věci. Psal jsem, že před nedávnem stálo o 700 méně, nyní zdražili. Takže pokud píšou z levnění, jsou lháři.

                  MOC si určuje každý obchod sám, je to cena, za kterou to prodává běžným spotřebitelům. voc je zas cena, za kterou se prodává ve velkém, typicky třeba nějakým obchodníkům.

                  Nezajímá mě katalogová cena. Dodavatel zdražil, chápu. Pak je běžné zdražení přejít mlčením a ne tvrdit o slevě, když před týdnem nebo kdy to stálo o 700kč méně. Já akceptuji, když mi řeknou, že zdražili, protože zdražil výrobce nebo dodavatel. Nebo klesl kurz koruny, zvýšila cena dopravy. nemám rád, když mi nejapně lžou.

                  0 0
                  • Venda  

                    Stale to nechápeš.

                    0 0
                  • Slavik  

                    Kolik Ti je? Toto chování obchodníku tu je již přes 25let. To jsi to teprve teďko objevil?

                    0 0
      • xtonda  

        Zase nepřeháněj, když Global sport dává na nějaký produkt slevu 10 % z katalogové ceny a producent ho pak o 20 % zdraží, tak je pro tebe obchodník automaticky neseriozní? Se prober.

        0 0
        • Prazak0  

          řeč byla o tom, že před pár týdny nebo dny zboží stálo o 700 Kč méně. Takže tvrdit, že ho nyní zlevnili je čistokrevná lež.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ne není.

            0 0
          • xtonda  

            A kde tvrdí, že ho nyní zlevnili? Já na eshopu vidím jejich cena, běžná cena (výrobcem doporučená MOC) a štítek –5 % naznačující, že je to o 5 % levnější než běžná cena / MOC výrobce jakýkoliv vztah k ceně v minulosti tam nevidím.

            0 0
            • Prazak0  

              Nevím, kolik byla běžná cena před zdražením, jestli bez koruny 5t nebo 5.5t. Nyní zdražili a uvádí slevu –5%. A jinde mají uvedenu tu „běžnou cenu“. Což je v podstatě fikce, ten rám prodávají jen oni, případně jejich dodavatel. Toho nebaví maloobchodní prodej, takže u sebe má asi tu cenu vyšší.

              Toto by si žádný řetězec nemohl dovolit, zdražit třeba rohlíky z 1,20 na 1,50 jak někdy před časem to udělali a u zboží na regále napsat slevu. Protože lidi by si dobře pamatovali, že včera nebo před týdnem rohlík stál o 30 hal. méně. A tvrdit, že pekaři zdražili a oni sundali marži. (vím, že rohlík stojí běžně víc, 1,50 má trvale jen Lidl nebo v akci).

              Pak existuje něco jako doporučená cena. Velký výrobce nastřelí tuto cenu, prodejci pak velmi často prodávají levněji, tím tu vzniká dojem slevy a výhodnosti. To je běžný trik, navíc občas někdo prodává skutečně za tu doporučenou cenu. Častější je prodej za cenu nižší, s ní výrobce značky už počítá a je to obchodní strategie.

              Tady jde o rámy, které někde nakoupil překupník od značkových výrobců, rámy bez značky i laku, ty lakuje pod svojí značkou. Pro rámy Spyder je pár prodejců, pro rám Trilobite Spyder fakticky jen Global Sport, snad krom dodavatele. Tady se nejde bavit o tom, že existuje nějaká běžná cena, když zboží prodávám výhradně já nebo ještě můj dodavatel za vyšší cenu, jinak nikdo.

              0 0
              • Japhy  

                Pořád tu ještě jsou srovnávače cen, které drží historii. Pokud to není vyloženě nějaký obskurní eshop nebo zboží, které prodávají právě na jendom místě, je to užitečná pomůcka pro odlišení slev a „slev“.

                0 0
                • Prazak0  

                  bohužel fungují jen na něco, někdy zboží v obchodě je a heureka nebo zbozi.cz ho neukáže. Určitě se vyplatí je využívat, o tom není sporu.

                  Celkem nechápu, jak dost lidí dokáže hájit obchodníka, který se ze mě snaží udělat vola. Já beru, že se zboží i zdražuje, ale nemám rád věšení bulíků na nos. A považuji za užitečné o takových obchodech se zmínit pro druhé.

                  0 0
              • MatS  

                A jak by sis to vlastně představoval? Prodejce většinou nezdražuje protože chce, ale protože musí, okolnosti vstupních nákladů ho k tomu přinutí. Teď se nebudu bavit o případu vysoké poptávky.

                Doporučená MOC neboli MSRP (manufacturer's sug­gested retail price) je stanovena výrobcem. Většinou ji drží jen některé kamenné prodejny, anebo si ji vyžaduje dodržovat sám výrobce. E-shopy prodávají dost často v cenách nižších, někdy blížících se VOC.

                Pokud dojde k navýšení ceny z důvodu zvýšených vstupních nákladů, kde to může být změna ceny produktu, nebo cena dopravy, kurz a mnoho dalších faktorů, je toto promítnuto i obchodníkem. V tomto případě (Global Sport a rám Spyder) se můžeme pouze domnívat, že došlo k navýšení ceny rámu. Tudíž se zvýšila i jeho doporučená MOC, prodejcem zde nazývaná jako běžná cena. Na e-shopu ho nabízí se slevou 5% oproti ceně v kamenné prodejně, neboli běžné ceně (ceníkové). To, že to je aktuálně dražší, než tomu bylo před pár dny/týdny, je realita. Ale rozhodně se nejedná o záměrný podvod ani fikci.

                Podle tebe, jak dlouho má po zdražení čekat prodejce, než si smí dovolit dát slevu, aby to nevypadalo jako podvod?

                Trochu se nad tím zamysli i z pohledu prodejce.

                Dělám ve velkoobchodu/do­vozce (ne kol) mnoho let a dost často jsme nuceni něco zdražit. Pokud se někdo ozve, že to včera nebo před pár dny stálo méně a je slušný, pokusíme se mu to dát za původní cenu, i za cenu menší marže. Pak tu jsou tací, kteří křičí něco o podvodu, tak ty mají smůlu. Takže asi tak.

                Ostatním, kteří to chápou se omlouvám za tento román.

                0 0
                • Prazak0  

                  psal jsem vícekrát jasně, že nutnost zdražit tu někdy je, zdraží se světově nebo devalvace koruny, eura ap. Nevadí mi zdražení, vadí mi, když ze mě se pokouší dělat vola. Ze zdražení dělají slevu.

                  U global sportu se nic nedomnívám, já si pamatuji, kolit ten rám tam stál více měsíců a vlastně i let. Stejně jako si pamatuji, že třeba rámy maxbike cx4000 byly jeden čas ve výprodeji, pak když už nejsou nebo jen zbytky, tak naopak cena šla nahoru. Nedostatkové zboží co nebude, tak proč nezdražit.

                  O hře s tzv. doporučenou nebo běžnou cenou jsem již psal. Když se zdraží benzín a nafta, tak mají na benzinkách psát sleva, protože dodavatel, třeba ruská ropná společnost, dá nějakou doporučenou cenu? Tady jen využívají toho, že lidi si cenu zboží nepamatujou.

                  Uvedu jiný příklad, zákazních na stránky pro nespokojené spotřebitele napsal, že Lidl prodává accu AA, kde skutečná změřená kapacita je asi poloviční. Deklarováno 2400 mAh, naměřeno jestli 1400 nebo méně, přesně nevím Sám jsem je taky koupil a změřil podobně. Dle Dtest pro spotřebitele při takovém klamání má zákazník právo na vrácení zboží. Lidl různě mlžil, pak neodbytnému zákazníkovi nabídl, že zboží vezme zpět. On ale napsal, že jim jde o to, že to tak prodávají hromadně. Já bych nic nenamítal, kdybych koupil accu, kde mám napsáno třeba 1300 mAh a ty baterky to budou mít. Je to na mě, jestli je za ty peníze koupím. Pokud deklarují skoro dvojnásobnou kapacitu, tak to je prostě čínské obelhávání. Ještě další věc je, že takové baterky pak nevydrží. Mají nějakou kapcitu, vydrží pár desítek cyklu a najednou kaput.

                  Ale respektuju to, jsi obchodník, já zas zákazník, každý máme jinou představu o férovém obchodním jednání. Není náhoda, že nejen cyklo zboží, ale i věci k počítači a kdo ví co ještě lze za hranicemi sehnat lehvěji než u nás. Český obchod zpravidla cenu vyšroubuje tak, že se nevyplatí při koupi jedné položky to kupovat z Německa při ceně za dopravu a bankovní převod (já jsem platil u čsob 500Kč, krom nějakého kurzu koruny). Při nákupu více položek ale se ten dovoz vyplatí. Vůbec nemusí jít o německé zboží, kde to jde svést na dopravu. Zboží z Asie, které se dopravuje jak do Německa tak k nám v podstatě stejně daleko.

                  0 0
                  • MatS  

                    Možná by sis měl znovu přečíst co jsem psal, protože si to nepochopil.

                    Příměr s akumulátory z Lídlu je úplně něco jiného, tam se jednalo o klamání spotřebitele uvedením nepravdivého údaje na výrobku. Ale zdražení je normální proces, který má svá opodstatnění, obzvlášť v dnešní covidové době.To že je dneska i po slevě něco dražší než před měsícem je bohužel fakt. Pokud ti to vadí, kup si to jinde.

                    V Německu je dost věcí levnějších, i v mém oboru, protože to nakupují v mnohem větším množství a tudíž mají lepší nákupní ceny. Naše firma, ačkoliv je jedním z největších dovozců jednoho typu zboží do ČR, nemůžeme konkurovat německému prodejci, který má sklady ve formě několika leteckých hangárů. U nás by se to neprodalo. A taky nás drtí nízkými MOC.

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak nejak si v hlave projedu kolik ta ci ona vec stoji normalne.

      At je to kolo nebo cokolada.

      0 0
    • exxonvaldez  

      Š & G.........„Nechci slevu zadarmo" D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.