• jecnak

    Kdo nasel odvahu a jede? Ja se teda moc tesim, sice si zaroven zive vybavuju jak jsem byl mrtvej a vim, ze letos to asi bedna nebude, ale i tak hura na Plesivec.

    Foto Gung-Ho po dojezdu :-)

    0 0
    • Smepet  

      Na tenhle zavod jsem se tesil docela dlouho. Lonske bramborove misto v kategorii mne navnadilo :-) Jak na potvoru jsem ale chytil virozu a ted jsem nebyl 10 dni na kole. Takze to bude projizdka s obcerstvenim :-(

      0 0
    • Darkson  

      rozhodně jedu, jen jsem 14 dní neseděl na kole, tak se spíš děsim. jo a vyděsil mě i čas prezentace a startu:-(

      0 0
    • Mike TB  

      V patek jsme byli na trati a jsou tam dve zmeny (nejedeme pytel k Dobrisi a pred Plesivcem). Mapu vyvesim ve stredu. Soucasne dochazi k malemu zkraceni trati. Ted to projedeme cele a zmerime to. Tyto upravy jsou bohuzel vynucene a hlavne si trasu pripravujeme na pristi rok. Trasa eXBB bude v pristim roce poharova. Doufam, ze si trasou zaslouzime byt po boku Malevilu ci Sudet. Samotny eXBB zustane zachovan (nechceme rusit rodinnou atmosku), ale dlouhou pridame na TB. Vice info kdyztak v sobotu nebo na WTB Night.

      0 0
      • petebike  

        chapu to dobre ze budou dva terminy na pristi rok ??? jako jeden poharovej a druhej „rodinej“… ? dk

        0 0
        • Mike TB  

          To ne. Predpokladam, ze na Trans Brdy budou dve trasy (mozna tri – zmena je zivot). (35) 62 a cca 100km. Dlouha poharova.

          0 0
          • petebike  

            jo to bude zajimavy, sam sem zvedavej jaky zavody budou pristi rok v tom poharu, v Kvetnu je to hodne nabouchany, tak uvidime :-)

            0 0
      • vt  

        Takze se nejede Kazatelna nad Dobrisi ?? jejda, to je skoda :-/

        0 0
        • Medunka  

          Na Kazatelne se ten den jede jiny zavod

          0 0
          • vt  

            Jestli myslis tu nocni akci z Vlasky, tak ti tam budou az odpoledne, to by se s nima ExBB akorat minulo ;-) No skoda.

            0 0
        • jecnak  

          Jede se tesne vedle, doslova co by kamenem dohodil (ne ja:-)

          0 0
      • vt  

        Jinak co se tyka toho porovnavani ze Sudetama, IMHO by to chtelo tak 1–2 hodinky pridat a pak by to opravdu byla obdobna narocnost :-) Ale je fakt, ze pak asi prijede min lidi a neni to pro vas tak zajimavy… no i tak je to nejlepsi akce v Brdech.

        0 0
    • RADO77  

      Přihlášený jsem, ale v sobotu jsem dobral antibiotika po zánětu průdušek, takže taky vyjížďka s občerstvením :-((

      0 0
    • Hanato  

      Chybelo mi tu Jedu se podivat, tak jsem hlasoval Tadydadydadydaaa :-P Po lonsku kdy jsem to vysilen zabalil na 90tem km beru fotak a snad udelam nejaky pekny foto :-) Uvidime…

      0 0
    • Gung-Ho  

      V sobotu sme si byli trasu projet a moc a moc se těšim. Doufám, že vyjde počasí a Michalem uvedených změn bude co nejmíň. Vim, že to neni jeho vina nebo přání, ale mrzelo by mě, kdyby se měla trasa moc zjednodušovat a nádhernej drncavej terén měnit za asfaltky:-((…Spíš bych byl pro opak…ještě nějakej ten kilometřík přidat at neni pochyb o tom, kterej závod je u nás nejtěžší:-))) Celá trasa šla krásně projet. Nikde žádný stromy nebo jiný překážky. Trasu znám už nazpaměť, nejel sem ji v sobotu poprve, takže sme nebloudili, ale pár šipek by se na trase určitě ještě šiklo a možná i nějaký to mlíko nebo pořadatel. Jo a ten čas startu mě teda taky trochu spražil, proč neni jako byl loni. Takhle když chci na start dojet z Prahy po vlastní ose, tak abych vstával v 6:00…že by „extréééém“…no tak dobře, ale tuto formu, extrému bych si klidně odpustil:-)) jo ještě dotázek, budou se čísla vydávat i v pátek večer, že bych si zajel, abych si aspo trošičku v sobotu přispal??? Těšim se v sobotu.....

      0 0
      • Mike TB  

        Chlapi, ale start byl vloni take v 8.30 :) Nechci to posouvat dale, protoze vloni nekteri byli na trati az do pul seste vecer. Cisla budu vydavat v patek 16 – 22. Jinak az na upravene useky od lesaku, ktere znate zadne pasaze s kameny a koreny neubirame. Mlikovat budeme v sobotu brzy rano a poradatele take samozrejme budou. Ve stredu posku kalasicky predzavodni info mailem, kde bude vse dulezite.

        0 0
        • Gung-Ho  

          S tim časem se mi tomu nechtělo věřit, tak sem se kouknul do lonskýho grafu…a fakt nekecáš:-))…jen nechápu, že to vstávání ve mě nenechalo hlubší trauma:-)) Asi to přehlušil zážitek ze závodu:-)). Jo a ten pátek se pro číslo určitě stavim…díky za info

          0 0
          • ¨MZ  

            teda ty s tim vstávánim naděláš. Na silničnim Králi, když v šest ráno sedam v kempu na kolo a jedu na start, tak je ještě tma a rozednívá se se startovnim výstřelem :-) Loni, když jsem jel po vyhlášení z Řevnic domů po silnici na Hostomice, tak jsem potkal ještě asi tři lidi se startovnim číslem, co to zabalili a jeli do cíle po asfaltu.

            0 0
        • Bulda  

          a da se tam prespat, ze jo? v ty predsince pred saunou treba, nebo v posilovne pod cinkou?

          0 0
    • Meesha  

      ne diky, znovu uz ne a letos tuplem :-) Sem se chtel aspon stavit, ale je tech akci nejak mnoho :-/

      0 0
    • fousek  

      No sem byl o vikendu projet cast pres Plesivec a jsem rad ze sem se neprihlasil, je to fakt mazana trat, nektery casti by se dali ject na silnicce a nektery na freeridu. Jestly pristi rok budu v o dost lepsi kondici tak bych se toho zucastnil.

      2 Mike TB: netusis kdy by mohli bejt prvni zavodnici u komorska? Bych mozna skusil udelat par fotek

      0 0
    • petebike  

      ha jedu-jedem na jiny zavody, takze si necham ten udajne "nej"tezsi zavod ujit, ale nejak toho nelituju :-) brdy mi jednou rocne – (mysleno zavodne) staci :-))

      0 0
    • Greyhound  

      Po loňském výborném zážitku jsem se těšil, ale moc to nevidím. Od Salzky mám totiž tak strašnou krizi, že se moc necítím to ujet ani výletním tempem – chybí síla i vytrvalost, na EBM jsem to poprvé v životě potupně zabalil a to už na 50.km… Tím pádem chybí i motivace, na kole jsem proto seděl po 14. dnech včera a vypadalo to úplně stejně :-/ No uvidíme, třeba v sobotu odvaha zvítězí nad rozumem :-D

      0 0
    • smallbrother  

      …jedu a jsem sakra zvědabej… :)

      0 0
    • gargamel  

      Jedu a těšim se, trasa se mi vloni dost líbila…

      0 0
    • favorit.  

      propasl jsem prihlaseni predem, tak asi nejedu. Zas tak nutne jsem tam nepotreboval. Tak holt pristi rok :-)

      0 0
    • Thidney  

      si nejsem jistej jestli to mym turistickym tempem do setmeni stihnu. Jsem nejakej totalne zlenivelej posledni dobou

      0 0
    • McBlacky  

      jedu, doufám, že změny budou hodně značený, protože starou trasu znám a nerad bych si už tak velkej masakr prodlužoval :)

      Mike: – doufám že do pohárový zařadíš výjezd na suchý vrch, docela mě to na Krakatitu dostalo :) od Brdlavky je to ***** krpál…

      0 0
      • SELMIRA  

        yooo, to byl bezva výšlap, líbilo se!

        řekla bych, že víc lidí to dostalo…

        www.mtbike.cz/…DSC_0761.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0773.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0797.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0805.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0810.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0827.htm

        www.mtbike.cz/…DSC_0838.htm

        No, ale bych se nedivila, kdyby majitel lesa neměl pro nás pochopení. Přeci jen 600 kol a lidí…nebo kolik…už stopu zanechá.

        0 0
        • Mike TB  

          Prave po tato akci mame problemy i my. At si poradatel hoooodne sahne do svedomi. Oskrabana kura ze stromu kvuli znaceni a dalsi hruzy. O poradani akce vlastnik lesa udajne nevedel, zadne povolei pro prujezd motorek apod. Starosta z Let osobne mluvil s panem Myslivcem, ktery les kolem Kuchynky spravuje a je to tak. Takto vlastni vinou prichazime o hezke useky. Ani nevite, jak me to sere. Jedna akce nam muze podelat vse.

          0 0
          • Mike TB  

            Jinak, vyvesil jsem na web aktualizovane mapy upravene po zasahu zvenci: maratony.spor­tbusiness.cz/in­dex.php?show_pa­ge=zavod&zavod_id=12&zac­tion=zavod_cp&cpnum­=1 Trasu jsme merili, ale klekla nam v polovine navigace, tak to tipuju lehce pod 100km.

            0 0
            • jecnak  

              Ach jo, tak to tech peknejch mist moc nezbyva. Kdyz zmizela Bazina, prvni brod na hrebeni a koukam, ze asi i neco u Plesivce a u Kuchynky…

              0 0
              • Mike TB  

                Jsou to bohuzel veci o kterych tu stale mluvime. Trpelivost vlastniku lesu asi neni nekonecna. Kolisti, motorky a dokonce i zavody historickych aut. To uz je asi fakt moc. Pro pristi leta budeme hledat jine alternativy a hlavne se pokusime o trvale znaceni. Pockam si na vase ohlasy.

                0 0
                • Mike TB  

                  My tam delame 3 akce a ted tam je dalsi z Dobrise. To vse mezi Vsenory a Jincemi. Brdy nejsou nafukovaci a budou potreba pravidla o kterych zacneme jednat s celym regionem.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hele a co něco od Jinců směrem do VVP? Myslím, že s vojákama je docela rozumná řeč a terény tam jsou luxusní – byl jsem tam na vojně :-)

                    0 0
                    • jecnak  

                      Problem je, ze bud je tam siroka cesta a nebo nic, singliku jako safranu :-(

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        bane, pješiny tam jsou…jen nejsou značený (pochopitelně) měli jsme na výcvik šílenýho poručíka od paragánů a ten nás (dělostřelce) proháněl po prostoru jak nadmutý kozy :-) Budiž mu za to dík! trocha info o VVP www.ppds-otrusina.estranky.cz/…problematiky

                        0 0
                        • jecnak  

                          Asi zalezi jak kde, ale vetsinou jsem narazil bud na sirsi lesni cesty (byt treba hooodne rozmasakrovany) a nebo asfalt. Prave ze jak tam nechodi lidi a vubec skoro nikdo, tak se nestihnou vyslapnout singliky. Ono vlastne ani neni kam singliky (cesticky) vyslapavat – doprostred lesa, zkratka mezi asfaltkami?

                          0 0
                    • Mike TB  

                      To by muselo byt na extra akci

                      0 0
            • jecnak  

              Tak me napada, nebylo by mozny do trasy treba na pristi rok pridat ten vyjezd sutovym polem ze Vsenor na Kamen a sjezd dolu? Docela by se tim kompenzovalo zkraceni trati o jine lahudky.

              0 0
              • Mike TB  

                Vim co myslis. Jiz ted premyslime, ze zavody presuneme vic k Praze, tzn. smerem ke Vsenorum. Problemy (tedy mozne problemy, protoze vzdy mame vse povolene) jsou ve statnich lesich, u soukromych se da jednat. Lesaci chteji abychom jezdili pouze po lesnich cestach. Prave zde vidim do budoucna upravy stavajicich trati, protoze menit trasy kazdy rok je vopruz.

                0 0
          • McBlacky  

            no to jsem se divil na Krakatitu, protože vím, že ty za tím jdeš a máš povolení vydřený, a trasa Krakatitu vedla místama že až jsem koukal že dostali povolení pro tolik lidí (viz třeba Jince-Plešivec, nebo Studenný- nechápal jsem proč se tamtudy nejezdí TB nebo ExBB. navíc skobičky do stromů a vůbec jejich značení no dobytci…

            škoda že se z ExBB pořád ukusuje. I tak to není lehký závod, ale už to není extrém – příští rok tam prostě tech 120km namotáš a ne že ne :) šutry z Všenor + na cukrák po modrý přímo :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              úmrtnost na trati aspoň 30% :-)

              0 0
            • Thidney  

              po modrý na cukrák přímo, tam dám točku, kazín a rovnou k pigimu .-)) , záš to autopilot…

              0 0
            • Mike TB  

              Hele, dnes jsme o tom s klukama mluvili. Diky tomu, ze mam pristi rok pohar, tak pridame dlouhou na TB. eXBB zachovame jako rodinny zavod a vratime se k delce nad 110km. Chce to ale fakt jednat s lesama. Je fakt, ze ten krakatit nam to pekne podelal. Leta jednani, brigady, vsechna drevena odpocivadla na hrebeni financuji z vytezku zavodu. Staci jedna podelana akce a vse muze byt ztraceno.

              0 0
              • Mike TB  

                Podivej se, jak se nam tam ted hrnou jine akce (z jedne strany Karlstejn a z druhe strany Dobris), jako kdyby tu nebylo dost jinych terenu.

                0 0
                • james  

                  A z Mnisku Po Hrebenech Brd, aj ked to je voci Krakatitu a Karlstejnu dost „rodinna“ akcicka:)

                  0 0
                • SELMIRA  

                  copak jsou Brdy jen vaše? bojíte se o svůj „sportbusiness“? To snad je zbytečné, Transbrdy jsou zavedená, oblíbená akce, už mají jméno… A že se tu toho pořádá víc – pro nás, závodníky je to jen dobře. Že máme co jezdit a můžem si vybírat. Akorát by všichni měli mít potřebná povolení a nekazit to těm druhým! To máš recht.

                  Btw. Po Hřebenech Brd se letos jede šestý ročník.

                  0 0
                  • Mike TB  

                    Tak jsem to nemyslel, jezismarja. Jde o to, ze se tady snazite kazdorocne vyjednavat v pomerne citlivem prostredi a staci malo a je to vse podelane. Pak nebudou ani TB, eXBB, WTB, krakatit a dalsi. At je tu akce treba kazdy tyden. At ale vzdy maji vse vybehane a respektuji pravidla treba i o znaceni podle toho, co reknou lesaci.

                    0 0
                    • SELMIRA  

                      jo, jo to je fakt všichni by si měli uvědomit, že tu nejsou sami a jednat tak, aby to těm druhejm nekazili

                      já myslim, že vy to děláte sqěle akorát mě zarazilo, že vám vadí jiné závody ale vše vysvětleno

                      0 0
            • Tomas 500  

              Ahoj, jen rychle uvedu vec na pravou miru: radne povoleni mame a znaceni bylo presne v souladu s dohodou s majiteli lesa. Skobicky se pouzivaji kratke tak, aby zasahovali jen do kury stromu. Na vodorovne znaceni byla pouzita mouka „*********“, nikoliv tedy nejake spreje nebo vapno. Znaceni bylo po zavode kompletne uklizeno (vcetne nekolika igelitek odpadku po zavodnicich). Jedine, co nebylo uklizeno hned, bylo prave to moucne vodorovne znaceni – odstraneni jsme si ale domluvili s mravencema a jinou lesni zveri… ;o).

              0 0
              • Manas  

                A zaplatili jste za ne socialni a zdravotni pojisteni? Vzdyt to urcite jsou brigadnici! :-)

                0 0
              • McBlacky  

                mouka super nápad, jako náhrada vápna…

                0 0
              • SELMIRA  

                tak to joo jinač zuper jste to měli libová trasa hlavně výjezd k rozhledničce už se těším na příští rok!

                BTW. igelitky odpadků nechápu v životě jsem v lese nic neodhodila ani při závodě dyk zas o tolik nejde Jako to někdo může dělat? FUY!

                0 0
                • Tomas 500  

                  Bohuzel je to tak. Nejlepsi jsou takovy borci, ktery snad soutezi i v tom, kdo odhodi obal od gelu nebo tycinky, co nejdal od cesty. Nejsou vyjimky, kdy najdeme obaly treba pet metru daleko. A to uz nechapu vubec.

                  0 0
          • Tomas 500  

            Ahoj Michale, jako poradatel krakatit maratonu mi neda nereagovat na toto tvoje sice obratne piarko, ale jinak zvasty, ktere se bohuzel nezakladaji na pravde.

            1. Jak si jiste velmi dobre pamatujes, uz v lednu 2002 jsme te oslovili s nabidkou spoluprace, tenkrat s nasi myslenkou zorganizovat extremni maraton pobliz Prahy (na Brdech). Ty jsi nebyl proti. Naopak, myslenka te tenkrat asi zaujala natolik, ze jsi v zapeti narychlo bez naseho vedomi tuhle myslenku vyuzil a zorganizoval ExBB.
            2. Povoleni – byt tebou, tak bych ve vlastnim zajmu nepichal s povolenimi do vosiho hnizda. Vime velmi dobre, jake povoleni mas napr. od Lesu CR atd. a take vime, jake povoleni, resp. spis jaka povoleni vubec nevlastnis nebo prekracujes… A jen pro doplneni – pan Myslivec, ktereho zminujes o akci vedel, povoleni mame od Colloredo-Masfeld v ramci serie Brdman Adventure. Mimochodem, na zaklade ceho by nam napriklad pan Myslivec predaval klice od zavor? Jen tak pro hezky usmev?
            3. Znaceni – rad bych videl tu oskrabanou kuru a dalsi hruzy, o kterych pises – zrejme nevis, jake znaceni jsme meli. Nase znaceni vychazi presne z pozadavku majitelu lesu (kteri mimo jine zakazuji cmarat na stromy, a to po incidentech s jinymi zavody – ted nemyslim ty tvoje). Pro info ostatnim ctenarum: na zavode jsme pouzivali cedulky pripevnovane kratkymi sponkami na kuru stromu a dale napriklad vodorovne znaceni provadene klasickou moukou, nikoliv vapnem. Vse dohodnute s majiteli lesu. Jen tak mimochodem, vlastnici lesa byly napriklad z mouky velmi mile prekvapeni a napad chvalili (pozn.: napad na mouku neni nas, odkoukali jsme ho v Rakousku).
            4. I pres to, ze jsi nasi nabidku na spolupraci v roce 2002 „tvym zpusobem“ odmitl, nabizim ti spolupraci – nyni spis koordinaci nasich aktivit – znovu. Uz pred nasim letosnim zavodem jsme udalali zakladni seznam vsech zavodu, ktere se na tom nasem spolecnem malem pisecku odehravaji a chceme je oslovit urcite taky. Jde o to se domluvit, stanovit pravidla organizace/vyuziti lesu a v neposledni rade i postup jednani s majiteli lesu a dalsimi organizacemi. Verim, ze v zajmu bezproblemoveho poradani zavodu v nasi lokalite tentokrat tuto vyzvu ke spolupraci prijmes. Myslim, ze nam snad jde vsem o to, abysme se vsichni bez nejakych emoci, stresu a souboju mohli realizovat v tom, co nas bavi, a to delat zavody pro lidi.

            Tomas

            0 0
            • McBlacky  

              sice to není přímo mě, ale vysvětlení beru – neměl jsem dost info tak jsem napsal svůj dojem Myšlenka na vyjednávání společně je dobrá, možná přibrat i Čembu?

              0 0
            • Mike TB  

              Atoh Tome, myslim, ze toto citlive tema neparti resit v tomto foru a verejne, tak ti postupne odpovim po bodech a uz se k tomu zde nebudu vracet. Bydlime kousek od sebe, tak bych to radeji probral osobne.

              ad1) Ano, pamatuji si, ze jsme o tom mluvili. Myslim, ale ze slo o trasu na Orliku na ne na Brdech. Uprimne si ale fakt nepamatuji vic. V te dobe jsem delal KPZ a nemel jsem paru o tom, co je poradat maraton a ani na to nebyl cas. eXBB je pokracovatel zavodu Bike Brdy, ktery se myslim konal jiz v te dobe. Kluci z Bike Brdy Teamu (ktery existuje mnohem dele nez vase slavna myslenka a podle ktereho se zavod konal) me oslovili s tim jesli chci zavod prevzit v roce 2005. Rekl jsem ano a ze chci udelat zavod hodne tezky. Proto se trasa natahla z puvodnich 90 na 115km a zmenil se nazev na eXBB. Takze si vyprosuji slova o tom, ze jsem vasi nebo nevim koho myslenku vyuzil. Myslim, ze je tady ve foru hodne tech, kteri puvodni Bike Brdy jezdili.

              ad2) Bohuzel mas spatne informace. Toto fakt nema smysl resit a ja tobe nehodlam predkladat vsecha povoleni na celou sezonu a pro vsechny nase akce. Nemyslim si, ze Jiri Hudecek, ktery je starosta obce Lety a predseda celeho regionu Dolni Berounka a tato povoleni pro me obiha, by si dovolil ten luxus a neco delat bez povoleni. To fakt ne.

              ad3) No bohuzel tuto informaci mame take od lesaku a videli to kluci, kteri znacili trat (celkem jich bylo 5). Myslim, ze se tam tentokrat na vasi trasu v tomto tydnu take podivam a overim si to. Protoze si jinak fakt nedovedu vysvetlit, proc nas s eXBB najednou i pres jarni povoleni nepustili na Kazatelnu a pred Kuchynku jako vloni. Je to prave v regionu Colloredo a spravuje to pan Myslivec. V minulosti pres tyto mista Bike Brdy a eXBB vzdy jely. Navic mi hned po vasem zavode volal nejaky clovek, ktery to pro tebe znacil jestli nevim o tom, ze nas nepusti pres tato mista. Neprijde vam to nejake divne?

              ad4) tak toto je konecne slovo do pranice a spravne slovo. protoze jak rikam bude hur. Jenze ja to budu resit prave s Jirkou Hudeckem, ktery ma urcite lepsi kontakty a vazby nez ty, ja i kdokoliv jiny. Takze nabidka spoluprace by mela byt spis z jeho strany. Navic predpokladam, ze si lesaci nenechaji nic diktovat ani predkladat. Zvlaste ve statnich lesich. Jsou tady zakony a pres ty vlak nejede. Jak jsem psal drive, pet let financujeme vystavbu odpocivadel na hrebeni (urcite jsi je videl) a delame kazdorocni brigady v lese (bude i letos, tak se muzes ucastnit). Vic neni v nasich silach. I pres tyto aktivity jednani treba i o trvalem znaceni nikam nepokrocila. Pokud prineses nejakou revolucni myslenku, ktera je presvedci, tak to bude super.

              Kdo chce videt vysledky, tak jiz jsou na webu. Diky vsem za ucast a naprosto pohodovy prubeh akce.

              0 0
              • Gorgov  

                můžu se zeptat, kde ty výsledky jsou?

                0 0
              • louda  

                Ahoj Michale, jen pár drobných dotazů k tomu co jsi sem napsal… Bike Brdy jako předchůdce ExBB, myslíš to co se poprvé jelo ze Všenor od hotelu Zdenka ? … Trvalé značení – trvalejší než žluté šipky na stromech ? … Kdy a kde bude brigáda v brdských lesích ? Zveřejňujete to někde ? Díky, L.

                0 0
                • Mike TB  

                  Ohnedne startu ve Vsenorech bych se musel pozeptat kluku v Letech, ale je to mozne. Myslim, ze byvale BB byly znaceny zlutymi sipkami. Info o brigade bude na webu zavodu a poslu to i sem.

                  0 0
    • jecnak  

      Kdo jedete na start po vlastni ose? Ze bysme se treba sesli klasicky pod Barandakem, rekneme v 7?

      0 0
      • Gung-Ho  

        já se přidám, předpokládám, že na smíchovský straně máš na mysli…čas si myslim, že je optimální

        Jo a ještě bych sem přidal, že pokud by si chtěl zejtra tj. v pátek večer sjet pro číslo, tak sraz na témže místě, tedy pod Barandákem na smíchovský straně v 17:30.

        0 0
    • Masi  

      Zdravím, chtěl bych se pozeptat na nějaké – divácky zajímavé – úseky na trati (cca od poloviny dál.. v první půlce se šetřilo na červené barvě). Idealně nějaký trialový pasáže.

      Zatím mi něco našeptává, že Plešivec na 59km by mohl mohl skýtat jistou podívanou. Klidně se ale mrknu i jak se lopotíte do kopce v technických pasážích. To už ale z mapy nejde rozpoznat.

      Díky za případné tipy a hodně štěstí těm, kteří jedou.

      0 0
    • screamercz  

      Nakonec taky nejedu :(, chystam se ale vyrazit fotit pred prvni obcerstvovacku na stozec a pak do cile, fotky sem pak hodim..

      0 0
    • fousek  

      No tak sem nakonec neco vyfotil, po nedeli fotky nekde zverejnim, jinak par sem jich hodil do bikeri v akci. Historka: Fotim dolu po zeleny a jde okolo starej dedula a kdyz je ode me na doslech tak si jen tak pod vousy abych ho zretelne slysel rika neco v tomto smyslu: cyklisti buzerantsky to je sama cyklostezka… a kdyz projde tak slysim nakyho zavodnika jak mu dekuje

      0 0
    • SNAIL  

      Velká gratulace Buldovi za 1.místo v kategorii a 2.místo celkově, dále gratulace Blackymu za 3.místo v kategorii a 4.místo celkově a gtaulace Evě za 1.místo v ženské kategorii.

      0 0
    • McBlacky  

      dobrá akcička, sice jsem málech chcípnul, ale spokojenost, po dlouhé době závod bez defektu nebo kufru a bedna. brambora celkově mě mrzí jel jsem od Plešivce sám na 3. a až na vrcholu posledního kopce si mě Myška dal :( v mojí prošitovsti jsem s tím nic neudělal :( tak snad za rok

      0 0
    • Gorgov  

      hele kdo to vyhrál, smim-li se ptát.

      0 0
      • SNAIL  

        Horák z KHS Centysku

        0 0
        • Gorgov  

          takze tam nikdo nebyl, skoda ze byly vary:)

          0 0
          • petebike  

            hehe a to je jeste Dan rakvicka :-) nj tech zavodu bylo tento vikend hodne, XC finale, pak Vary…Kralovice a pak brdiky…

            0 0
          • McBlacky  

            myslíš že bys ho dal jo?

            0 0
            • Gorgov  

              ne, to nemuzu rict, mozna jo mozna ne, ale loni tam byl aspon Lukes, kterej je prece jenom vykonostne jinde. Myslel sem ze tam bude zas par elitaku:)

              0 0
              • Mike TB  

                Volali mi v patek pred akci asi 4 vcetne Trunschky (chteli si projet poharovou trat). Nakonec volili KV kvuli vyssi prizemoney.

                0 0
                • Gorgov  

                  jj a Trunda udelal dobre:) Ale cekal sem, ze se tam aspon nekdo objevi aby si to projel a vyhral:)

                  0 0
            • JancA  

              gratulace všem!!!!jasně že by ho Gorogov dal, dyť mu je asi 40 a v celkovym pořadí na velkejch závodech zas tak dobře nejezdí!!!!

              0 0
              • smallbrother  

                …a VELKÝ závody jsou KPŽ? Tam je to obvykle trochu o něčem jiným.

                0 0
                • JancA  

                  jo?a o čem?velký závody KPŽ rozhodně jsou (minimálně počtem lidí, elita tam jezdí, protože většinou jsou tam prachy). jinak velkým závodem jsem myslela třeba Českej pohár v maratonu. Exbb jsou super a těžkej závod, v žádnym případě nijak nesnižuju jejich hodnotu, jen že přítomnost nejlepších závodníků dělá závod těžším, ne? můžeš se s nima porovnat atd…

                  0 0
                  • Mike TB  

                    Pristi rok bude tato trat poharova, takze i na srovnavani dojde :)))

                    0 0
                    • JancA  

                      no jasne..takhle ma vypadat CP!!!!a ukaze se, kdo na to ma!!!!!

                      0 0
                  • cabbage  

                    „jen že přítomnost nejlepších závodníků dělá závod těžším, ne?“ to je ironie? počet chrtů a epopoidů* na závodě sníží šanci na umístění, s náročností závodu to imho nemá co dělat;-) leda by některý místa rozjezdili víc než hobíci..

                    • „epopoid“ – EPO pojídající, myšleno ze srandy, ne že si to zas nějakej ko*ot vezme osobně…
                    0 0
                    • Beeda  

                      a bacha v parku, at ti krtci neudelaj hromadku:-)

                      0 0
                    • JancA  

                      no tak tezko rict, kolik ceskejch elitaku pojida (spis nitrozilne aplikuje) EPO (uvazime-li jejich prijmy a cenu jedny kury:), ale cim vic jich je na zavode, tim lip preci (to ze pojedu zavod kolem hnoje a vyhraju – a elitak nebo bab co jezdi dobre mi sebere umisteni???co to je za pitomost?????prece cim lepsi zavodnici, tim lip..se zeptej Beedy – myslim ze bude mit vetsi radost, kdyz dojede kousek treba za Boudnym (priklad) nez kdyz vyhraje kategorii M30+, ale zadna konkurence

                      0 0
                      • cabbage  

                        To záleží na úhlu pohledu, mě spíš zaujme dobrá trať, dobré zázemí(pro všechny účastníky) a méně lidí na trase, že kdesi vepředu jede jakás hvězda jejíž jméno mi nic neřiká na kvalitě už nic nezmění. u beedy tomu je asi naopak(jinak by nejel P50;-)

                        0 0
                • Beeda  

                  a o cem ze to tam je? kolik jsi jich jel/jake a jake jine zavody jezis?

                  0 0
                  • smallbrother  

                    Pravda, nejsem expert na cizí výkonnost.

                    Letos z KPŽ asi jen Salzkam.

                    :)

                    0 0
                    • Beeda  

                      prvni vetu nechapu ale budiz,

                      nicmene zrovna Salz mi prijde z bikoveho hlediska nudna, zase zajisteni, okolni krajina a proste tydeni vylet do alp super.

                      Prijde mi tu caste plkani o KPZ, temer jako modni zalezitost, navic nejcasteji od lidi co se ani neucastni. Ale KPZ delaji jednotlive zavody(od jevisovku po drasala, od vyprahle salzy po prochcenej chomutov), kazdej zavod ma svoje. Tak si kazde muze vybrat… Trebas jedu na Beskidy, gumuji se tam ve sr*ckach a dela mi to radost, stejne tak jako ficak Jevisovky, nebo podzimni vejlet na obidek do Haloun kolem stekaciho plotu…

                      0 0
                      • Ice-goofy  

                        Beeda jasne kolo nam musi prinaset radost :D nejezdi tak rychle budes mit jeste vetsi radost budes na tratich dele ;)

                        Jako for dobry… at to jezdi … ve Varech parada skoda, ze jsem nebyl doma.. prihlasil bych se

                        0 0
                      • smallbrother  

                        …to byla ještě reakce na umístění vitězství Dana Horáka. Mě srovnávání „jak bych se umístil když bych jel“ vždycky lezlo na nervy. Jinak souhlas a popel na hlavě.

                        0 0
                      • Meesha  

                        muhahaha! Dobre ty! :-)

                        0 0
                      • jecnak  

                        Beedo, nemuzu nez souhlasit. S KPZ to mas ale tezky, jelikoz vidis a hlavne na vlastni kuzi pocitujes atmosferu v prvni 10–30 lidi, projet zavod pro tebe neznamena na dva dny se zrusit a jet v desti a blate 6 hodin nepredstavuje vetsi starosti nez jen umyt vic kolo a sebe po zavode. Vzij se do pocitu lidi co jsou radi, ze ten maraton zvladnou a jsou nadseni jak jeli „tezky zavod v tezkem terenu a dojeli 580 z 1000“ Ono to pak budi minimalne usmev na tvari tech co vyse zminene problemy nemaji a kdyz se pak jdou projet do terenu, tak ujedou za den 60km a maj toho plny kecky a po tezkym stovkovym zavode jsou za pul hodinky uplne v klidnu. Napriklad se docela zajimave ukazalo jak kdo vnima teren, kdyz ted byli u me na navsteve Polka a Splinter z Brna (projeto – Tocna, Brdy, Kokorin).
                        Ono je ceky to silenstvi o neterenu,davech a chrtarne na KPZ zalezitost na dlouhy povidani a taky o uhlu pohledu.

                        0 0
                        • Beeda  

                          dojet 580 z 1000 a mit radost plne chapu. Neni to o umisteni. Jak pises, super atmosfera muzu zazit kolem 10, ale i 500, v Kokorine, vzdy zalezi s cim do toho jdu a co do toho cekam. fyi: a umyt kolo mi trva i tyden a nekdy i zregenerovat :-)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            ten Kokořín bys s náma měl někdy zkusit :) to by seti líbilo i nezávodně…

                            fyi – omfg už i na bf,

                            0 0
                            • Manas  

                              FYI: Kdyz jsem to videl poprve tak sem si myslel ze to znamena „Fuck you, idiot“ :-)

                              0 0
    • goood  

      Tak letos se mi to obzvlast libilo. Pojal jsem to jako sviznejsi vylet, takze jsem jel volne a na kazde obcerstvovacce jsem si zastavil, poradne se najedl a pak vyrazil dal :) Pocasi bylo super, vyhledy nadherny, takze dokonala akce. Skoda jen tech dvou defektu. Nekdy kolem 75.km jsem si rekl ze bych mohl trosku zrychlit, takze jsem jeste predjel asi 15 lidi a bylo z toho prekvapive 26.misto. Skoda te vynechane Kuchynky a te hnusne kamenite cesty, ktera je misto lonske baziny. A gratulace Buldovi, Blackymu a Eve za bednu.

      0 0
    • smallbrother  

      škoda, nějak mi nesedlo značení tratě a hned dvakrát jsem si docela zajel. Po menší krizi jsem přijel do cíle docela v pohodě. Na pořadí v kategorii nemělo ale bloudění kupodivu žádný vliv. :) Trať moc pěkná a překvapivě jezdivá. Gratulace všem z bedny!

      0 0
    • Darkson  

      ty BikeBrdy jsou pro mne nějaký prokletý:-)

      0 0
      • McBlacky  

        ti říkám pořád, Kazatelna se nedropuje… jenom doufám že můj nepujde brzo za nim. To by mi po dnešku asi švihlo

        0 0
      • Mike TB  

        Tak vidim, ze jsi dojel po vlastni ose v pohode :))

        0 0
      • cabbage  

        ještě pořád chceš odlehčenýho XC fulla? takovej Banshee Wraith by byl pro tebe jak dělanej:-P

        0 0
      • JancA  

        jak to ruplo????

        0 0
        • Darkson  

          asi po 10 km začlo v kole nějak divně praskat. jsem si myslel, že to jsou kliky. je fakt, že když jsem šel do stojky, malinko se to kroutilo, ale to jsem si uvědomil až zpětně. aspoň, že to neprdlo na BCH(od tý doby jsem ujel 30 km) a že jsem si nerozbil hubu. podle tacháče jsem jel s už prasklým rámem 61 km/h:-)

          0 0
          • Ice-goofy  

            Tak to jsem na tom skoro stejne s tim poctem km ;) Jinak zdravim pardale a skoda krasneho ruzoveho ramu… me uz nahrada praskleho dosla , ale stejne jsem na tomkole jeste nevyjel porad jen beham -----

            0 0
    • Polka  

      Zdar „BikeBrdaci“, cirou nahodou jsem se tam s panem Splinterem taky vyskytl (ale jen nezavodne), tak pridavam par fotek bikeforistu…

      1. Bulda v cili

      0 0
    • Polka  

      2. Blacky v cili

      0 0
    • Polka  

      3. Darkson na prasklym ramu po ceste z Haloun :-) uz bez cisla

      0 0
    • jecnak  

      Trasa supr, zavod supr – ostatne jako minule, jen letos 2 defekti, coz je skoda. Na bednu to stejnak letos nebylo, ale tohle me nastvalo, Ralph poleti.

      0 0
      • Medunka  

        Ale vcera si RR vylepsil reputaci ne?

        0 0
      • cobra  

        Trasa se mi taky moc libila a kupodivu se mi i jelo dobre, zadna krize, ale bohuzel jsem taky riznul oba Ralphy, coz me docela stve, protoze jsou jinak skoro novy, najel jsem na nich tak max 500 km, takze jsem se chtel zeptat, jestli jste se nekdo pokouseli ten prorizlej bok spravit? Na zavody uz to nebude, to je mi jasny, navic po tyhle zkusenosti chci zkusit neco jinyho, ale ze bych je moh aspon dojezdit. Behem zavodu jsem tam nalepil normalni zaplatu na duse, ale dost to leze ven, v cili jsem se pak o tom s nekym bavil a ten mi doporucoval zaplaty na bezdusovy plaste, ze jsou silnejsi, takze tolik nelezou ven. Diry tam jsou ale opravdu velky, rek bych tak 1–1,5 cm.

        0 0
        • McBlacky  

          1–1,5 to je ještě ok.

          GH mi radil to udělat: podlepit bokem starého pláště vteřinovým lepidlem, prošít okolo režnou nití, zakapat nit lepidlem.

          0 0
          • smallbrother  

            jo, takhle (bez šití) jsem jednou opravil i bezdušák a dál těsnil. Chemopren taky není špatnej, ale chce to trpělivost.

            0 0
          • cobra  

            OK, diky za radu, vyzkousim to:).

            0 0
        • bajkr  

          kousek boku sareho plaste nejlepe kevlaru přilepit zevnitř chomoprenem a přetahnout kobercovkou ;o) drží a vydrží :o)

          0 0
    • kudrc  

      Super trať, dobře objednané počasí. Máte někdo zkušenosti s calciem od Nutrendu? Myslel jsem, že to upiju ionťákama, ale v závěru jsem se křečím nevyhnul. Defekt v nudném stopání po asfaltu z Běštína, při kterém jsem dostal křeč do ruky při pumpování byl předzvěstí drobných nepříjemností při dojezdu.

      0 0
      • vt  

        Krecim musis predchazet neprepalenim vykonu :-) Tyhle suplementy to mozna trochu zlepsi, ale moc jim never.

        Ja sem riznul Pythona pred Bestinem na poli, coz nechapu o co ??? kua … dojel sem si na Dobris pro 1.5 Rubena slicka a zbytek trati od Stozce pak nezavodne dojel. Slick kupodivu nema zadnej skrabanec :-) Priste na nich pojedu :-)

        0 0
        • kudrc  

          Tak to jsem si Tě pak asi všimnul v cíli, přišlo mi to jako kurňa ostrá závodní kombinace, ten slick vzadu ( měl žlutý boky, ne?)

          0 0
          • vt  

            nj, to sem byl ja :-) To vis, kdyz jedes na bednu, nemuzes mit nechrti pneu ;-) Ale vyjel sem s tim vsechno ;-)

            0 0
        • SNAIL  

          A my koukali na čem to jedeš, tohle by mě nenapadlo :-)

          0 0
    • Thidney  

      predem vytyceny cil – dojet to cely a pred vyhlasenim vitezu jsme s tatikem splnili. To jak to ve svych 57 letech odjel a to nebyl 3 mesice na kole, me naprosto prekvapilo. Sice okolo Plesivce jsme meli oba slusnou krizi, ale na obcerstvovace za Plesivcem meli pivo a na dalsich taky, coz nas zachranilo .) Kdyby cestou nesbiral houby a nekochal se mohl to dat podstatne rychleji, to by me zase ujel takze takhle to bylo ok. Trat + zazemi + pocasi lepsi nez jsme ocekavali :) = naprosta spokojenost btw gratulace vsem bednarum

      0 0
      • McBlacky  

        tatík měl taky bednu ne? jako jste hustý… rocky mountain gang !

        0 0
        • Thidney  

          jj dal bednu, doma smazenici a uz se chysta na sudety .-) Drsny bylo, kdyz jsem v cili sundaval cisla a zjistil ze mu v servisu prefoukli vidli – do stary Marusky tlaky skoro jak do reby – chodila min nez bajkrova santurka /pod mejma 80kg na riditkach na miste tak 1 cm/ a ja si z nej celou cestu utahoval, protoze si stezoval na zapesti.

          0 0
          • McBlacky  

            voe ty jsi bajker že jsi to nechecknul. alespon mu to táhlo do kopce :) je to kruták, ale sudety aby to nebylo moc. Jedeš taky?

            0 0
            • Thidney  

              Nechecknul – bylo z servisu – rozstelovany dorazy presmyk nakrivo… na vidlici si nestezoval .-) loni dal sudety a mel najeto 800 km. letos ma cca stejne sice 3 mesice nevidel kolo, ale dal tohle, dlouhy vyjezdy mu nevadej, nevim leda hnusny pocasi? ale kdyz bude prset tak nepojede, pac si nechce znicit rockyho .-)))

              0 0
            • Thidney  

              ja nevim mam ted na 14 dni sakra moc prace, narozeniny a sudety staci proverena kombinace narozky a dymak .-)

              0 0
              • McBlacky  

                njn sakra tenhle termín je vražda, no idkyž přihlášku na sudety jsem ještě nepodal… začínám být nalomen jet dýmat

                0 0
    • fousek  

      Tak par fotek je zde www.manasovo.cz/?p=82 a timto dekuji manasovy za poskytnuty prostor

      0 0
    • Darkson  

      tak kdo našel odvahu(a bohužel i dost peněz na účtě) a jede letos, kdy je to pohárový závod? já jedu a docela se těšim

      0 0
      • ydaho  

        jedu a chtel bych si ted o vikendu jet projet trat, teda pokud seženu tretry v rozměru 46–47, nabídka malá :-)

        váhám mezi HT a fullem. ambice je jediná – dojet to do tmy :-)

          
        0 0
        • Darkson  

          na HT budeš rychlejší, ale na fullu si kořeny a kamení mnohem víc užiješ:-)

          0 0
        • fil  

          Ja bych si to chtel projet  + – na pohodu ted v NE 10.8.2008

          Pokud by tento termin vyhovoval, mohl bych se k Tobe pridat ? (Brdy proste projety nemam a zavod kvuli dovolene musim ozelet, kazdopadne tu trasu chci poznat – jakoze treba do foroty na 2009)

          0 0
          • ydaho  

            klidně se přidej, ale uvažoval jsem spíš o sobotě :-)

            napíšu to pak jako vyjížďku, myslim, že pojede víc lidí…

            0 0
            • fil  

              prima (v NE ma bejt myslim lepsi pocasi, tak proto … )

              K vyjizdce se rad pridam, pockam si na vlakno. diky pic

              0 0
      • petebike  

        nakonec asi ne, ale mozna se prijedu podivat

        0 0
      • Gung-Ho  

        Letos vynechávám, jelikož dám přednost kultuře http://brutalassault.cz/

        0 0
        • ydaho  

          kdyby sis chtel jit i tak tuhle sobotu projet trat :-)

          0 0
          • Gung-Ho  

            Sem ted celkem nachcípanej, tak neslibuku…ale je možný, že to do víkendu přejde a pak bych se přidal. Trasu kdyžtak znám celou nazpaměť:-))

            0 0
          • treatt  

            Hele tak nakonec bych to asi mohl dat s Tebou! Jen se potrebuju rozumne vratit, abych vyvencil psa a nebylo to tyrani…jsem totiz home alone, tak je to na me..

            0 0
            • ydaho  

              brzkej odjezd není problém, Kreuziger jede tuším v 5:00 ráno, pak se může hned vyrazit :-)

              trasa + cesta tam a zpět bude cca 150 km..

              akorát potřebujeme s sebou znalce trasy, alespoň loňský :-)

              0 0
              • Gung-Ho  

                Trasu znám dobře(všechny varianty)…ale v 5 mě nikam nedostanete…navíc si myslim, že vyvenčování psa se tim nic nezmění…doma bude zavřenej stejnej čas…prostě tu dobu než těch +/-150km objedeme

                0 0
                • ydaho  

                  v 5 taky nikam nejedu :-)

                  když pojedeš, bude to super, lepší průvodce není…

                  psal jsem, že v 5:00 začíná závod na olympiádě s Kreuzigerem, myslim, že do 9:00 pojedou, takže sraz cca 9:30 h :-)

                  určitě bych to nehnal a pojmul to jako pohodový tempo se 2 obědama, takže návrat před stmívaním bude akorát.. to venčení vidim jako dost problém..

                   
                  0 0
                  • fil  

                    cca v 9:30 a kde? Plati SO? Pod Barrandakem na Branicky strane?

                    Kolik nas bude? Jestli jsem prehlid vlakno, k teto konkretni vyjizdce, tak pardon.

                    Diky

                    0 0
                  • SNAIL  

                    Pojedu s vámi, trasu znám taky :-) Ale těch 9:30 mi přijde pozdě, lepší by bylo alespoň v 9:00, přece jen to kus cesty je. Sraz bychom dali u schůdků na cyklostezku přes Barrandovský most na smíchovské straně (jako vždy).

                    0 0
                    • Gung-Ho  

                      Souhlasim se Snailem. Ač nevstávám brzo zrovna rád, devátá je rozumnej čas, přeci jen je to už docela dálka, tak to chvíli potrvá. Za světla bysme to takhle stihnout měli. Počítám tedy se srazem v 9:00 na smíchovský straně u Barandáku.

                      0 0
                      • ydaho  

                        ok, vzdávám se přesile :-)

                        0 0
                      • Meduza  

                        JO!

                        Budu tam taky. V 9:02 jak mě znám :)

                        0 0
                        • ydaho  

                          dorazíš i se štítkem ? :-)

                          0 0
                          • treatt  

                            Dost mi to stve a mrzi, hrozne rad bych jel, ale jsem definitivne ze hry.

                            Oprava dopadla presne opacne, nez se predpokladalo, uz mi dorazily loziska na silnici, ale naopak orech na crossmax ne. Takze ja mam definitivne silnicni vikend. Tak si to uzijte za me!

                            0 0
                            • ydaho  

                              jedeš taky, protože ti pujčuju HT raketu ;-)

                              večer se stav pro kolo a vyladíme posed.

                              0 0
                              • treatt  

                                Diky za nabidku, vazim si, ale bohuzel to nejde ani tak – neni nikdo na venceni…takze tentokrat beze me

                                0 0
                          • Meduza  

                            Jo i nim :)

                            A prisel jsem o nej uz v tom sjezdu co jsem se ztratil, takze celou tu lesni cestu dolu jsem jel poooomalicku, pak to vytlacil v tom sjezdu, pak dal po hrebeni az mistu tveho defektu.. Tam jsem se obratil a jel to znova a pak jsem ho naseeeel :) Byl na miste, co jsem koupil jednu slehu vetvi pres celou hubu. To byl takovej svihanec, ze jsem si ani nevsiml ze uz ho nemam :)

                            0 0
                  • ¨MZ  

                    nechci vám do toho kecat, ale ani profíci neujedou 250km za čtyři hodiny :-) ten přenos končí v 11:15

                    0 0
                    • treatt  

                      Taky jsem to chtel napsat, kdyz jsem vcera koukal na program, kdy to zacina a kolik teho maj pred sebou…

                      0 0
                • treatt  

                  :-/ shanim dobrovolniky na venceni…

                  0 0
      • ¨MZ  

        dneska jsem poslal přihlášku a jedu. Letos se věnuju spíš silnici, tak o to víc se těšim.

        0 0
      • MARIN  

        Tak jsem se tam letos tesil a nakonec budu na dovoleny :(

        0 0
      • kleky  

        tak jsem se právě také přihlásil a zaplatil, už se těším, to bude bolet :D.

        0 0
    • McBlacky  

      zřejmě už jsem zapoměl jak mě to loni zničilo :)

      trasu znám, tak pojedu klasicky – Ze začátku plná palba v Jincíh mi dojde, že to nebylo úplně nejštastnější, v Běštíně už toho budu mít plný zuby, a na Babce to prokleju do morku kostí.

      0 0
      • SNAIL  

        Ještě dopsat hákování a máš z toho Beedovu definici :-)))

        0 0
      • jonti  

        Ja som sa pre istotu prihlasil na kratku. Takze vas budem cakat v ciely s usmevom na tvari :))))

        0 0
        • McBlacky  

          jsem byl rád když jsem te videl ve startovce, protože bysme to mohli objet spolu. A pak jsem si všimnul že jedeš 62 :/ sakra. S Buldou neuvisím a sám jet nechci

          0 0
          • karf  

            v klidu, te vezmu do haku :-))) teda jestli me do kopce budes tlacit :-)

            0 0
            • McBlacky  

              příjemná nabídka, čas přehodnotit závodní priority :) :) :)

              0 0
            • Maroška  

              Květo příště musíme ty závody nějak poladit, začíná mi být líto, že budu jinde. Sudety jedeš?

              0 0
              • karf  

                Sudety ne, protoze koncem zari nejaky biky na Vysocine a je tam casovy limit (masakr), ale zase v nedeli tam bude Fredrik Kess. :-))))

                0 0
                • heretik  

                  Eh, už zase? ;-)

                  0 0
                  • karf  

                    :-) a to ho jeste prudim na jeho blogu :-) ale zatim odpovida, taky na koho jinyho by pred olympiadou myslel, ze :-)))

                    0 0
                • kámen úrazu1  

                  Limit znatelně zlidštili. Pro průjezd do druhýho kola slevili z 16 km/h na 13,5 km/h, na celou trať je limit 6,5 hod.

                  0 0
                  • karf  

                    ale to je baaajecna informace – chystas se ?

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Pokud budu zdravá, Ferda pojízdnej a nebude pršet, vichr nebo jiný nehezký počasí, tak pojedu. Kdyby pršelo nebo bike měl neschopenku, přijela bych se jen podívat.

                      0 0
            • Jenda  

              Kvetus, akorat jsem se rozhodl ze nepojedu a prisel mi tvuj mail ze jedes – takze pekne me seres musel jsem se tim padem samozrejme prihlasit taky:-) Reklamace ze jsem si to ale vymyslel ja neprijimam:-) Doufam ze tam aspon bude nejakej teren abych si to uzil protoze to zase bude mnoho chrtu Lemikova smrt – nebo jako v Mostu – Mnoho chrtu Lemik skoro posledni:-)

              0 0
    • kleky  

      Co rikate predpovedi pocasi ?

      max 16°C a dest cely den nezni moc lakave :-(, to bude bolet vic nez jsem ocekaval

      0 0
      • ¨MZ  

        no, moc radost nemám, že jsem se přihlásil předem, už z toho asi nevyklouznu :-)

        Narychlo jsem ještě koupil pláště s vyšším vzorkem, na Speedmaxech co jsem chtěl jet původně by to asi klouzalo. Maxxis Ignator, nasadil jsem je, jeden kilometr zkušební jízdy po polní cestě a už mám prázdný zadní kolo. To jsou to takový šmejdy, nebo prostě smůla? Musim skontrolovat, jak vypadá lepení, jestli nevyschlo, přestože vezu dvě náhradní duše, tak ho možná v sobotu párkrát použiju :-)

        0 0
        • jonti  

          Plaste, proste smola, alebo si ich nejak blbo nasadil a pritom pichol.

          Nechce niekto moje startovne na strednu trat, nejak nie som uplne zdravotne ok :(

          0 0
      • McBlacky  

        zrovna zvažuju jestli nechat nanoraptora nebo dát NN 2,1 :/

        ale zase dost úseků se dá i za deště, tak nevim.

        0 0
        • Jenda  

          sakra vy me tu fsichni strasite – vzadu mam ojetou karmu a vepredu nejakou Tiogu ktera klouze jenom vlhko vidi:-) jenze moc jinejch gum doma stejne nemam – max misto karmy verticala ale kdo se s tim ma tahat:-)

          0 0
          • karf  

            ja mam spis strach, aby mi nejakej smrcek v narazovym vetru neposkrabal lak :-)

            0 0
        • Bulda  

          Nano resi vse, to uz bys mel vedet!!!!

          :))

          0 0
          • McBlacky  

            hehe KPZ Orlík moc neřešily :(

            jenže když pojedeme oba stejný pláště na co se budu vymlouvat, až přijedu do cíle půl hodinu po tobě :)

            0 0
            • Bulda  

              no vidíš, nakonec jsi tam byl tri hodiny prede mnou :))

              a mas recht, nano vse neresi …treba zlomenou patku :(( …i kdyz kdo vi, coze jsi to mel nakonec vzadu? 

              nedal jsem jen z bodu 3 půlku druhého výjezdu a bod 7, nano opet ukazaly, co umi, bez defektu

               
              0 0
              • Bulda  

                jinak me se paradoxne cestou kolo castecne spravilo :)) dal jsem novej retez a na startu strilely ctyri pastorky, v cili uz jen jeden :)) …fotku desek davat nebudu, uz je tu plechu dost :))

                0 0
              • McBlacky  

                no bohužel nejen patka. Vodítko XTR přehazky zkroucený a rozlomený.

                strašný peklo bylo dostat se zpět do cíle. byla mi taková zima :( jak snad nikdy. nakonec na zanejtovaným singlu 44/11 jsem to dojel z Běštína po silnici. Jsem nesehnal nikoho kdo by mě vzal autem

                jsem chtěl jet s váma ale v tý technice mě zradily brýle. protože mám dioptrický tak nemužu jet bez nich a měl jsem je uplně zamlžený. Pak jsem kus za Stožcem sundal zorníky a nechal jenom klip a už se to dalo, škoda že mě to nenapadlo dřív :(

                0 0
    • tulda  

      Nabizim startovny na dlouhou (se suvenyrem). Mam strevni potize… :-/

      0 0
    • Mug  

      Vzhledem k současnému počasí a předpovědi se chci zeptat místních či znalých jak to bude s blátem, resp. sjízdností a jakej plášť dozadu (RR/NN)? Pokud bude v So pršet tak to asi bude masakr jako na Beskydu.

      0 0
      • jecnak  

        Brdy jsou sjizdny za kazdyho pocasi. Jediny problem muze byt na louce od Haloun, vsude jinde je diky kamenitemu podkladu minimum bahna a da se bez vetsich problemu projet. Tam kde neda, tak je to do takoveho kopce, ze je stejne rychle jako jet jit a nebo klusat a tlacit kolo.

        0 0
        • Mug  

          Alespoň nějaká „pozitivní“ zpráva. Dík. Neb tady nehorázně chčije.

          0 0
          • Jenda  

            a zitra bude i srat:-)

            0 0
            • jirkounn  

              a někdo i blejt … :-), zvolil jsem si tento závod jako takový startovací po 2 měsíční závodní

              a tréninkové odmlce, tak jsem na to zítra zvědav, ještě že jedu střední trasu, no snad bude za týden ve Varech mnohem lépe

              0 0
        • McBlacky  

          já bych to upřesnil pro zájemce :)

          když je hodně mokro/prší nastává problém:

          1. druhé stoupání /nad Všenorama/ a celý úsek až na připojení klasické trasy
          2. singlíky od odbočky k jezírku, pár useků až na stožec. pak střídavě kousky a celý sjezd do Jinců.
          3. Plešivec začátek prvního sjezdu, půlka druhého výjezdu, celý druhý sjezd
          4. od připojení na střední (Baba) až za prudký výjezd /za deště výběh/
          5. Od občerstvovačky za výjezdem od hájovny dva sjezdy.
          6. lesní pasáž před stoupáním nad Halouny.
          7. kus sjezdu z Babky
          8. závěrečné singlíky a pasáž podle vody do cíle.
           

          celkem bych řekl, že 25km dlouhé trasy je bez diskuze na drapáky a budeš na nich rychlejší /o dost/ na dalších 25 je to pomoc, ale dá bez nich obejít. 50km se dá i když leje jako svině na čemkoli.

            
          0 0
          • Mug  

            Místa dle jmén neznám neb jsem tam ještě nikdy nejel. Ale ten souhrn na závěr je dobrej. Dík. Ještě to zvážím, nemám zaplaceno a tak dle počasí. Možná zajedu jen do Vrchlabí, je to jen 50ka a je to blíž. Lákala mě ta trať. Dík moc.

            0 0
          • jecnak  

            Ja bych to tak nedramatizoval.

            0 0
          • SNAIL  

            Nestraš je, tak hrozné to zase není :-))

            0 0
    • petebike  

      ja bych rekl ze to moc resite to pocasi, dneska mi to stacilo, prijedu se podivat :-)

       

      obuti 4× Barum 195×50 – mirne sjety tak snad to nebude moc klouzat :-DDD

      0 0
    • jonti  

      Tak nakoniec celkom pekny zavod, to  ze bolo mokro bolo celkom pohode na trati, ta bola celkom tvrda az na niektore useky.

      Mne sa prvy kopec siel biedne, ale potom som sa celkom rozbehol. Vdaka blatniku som mohol ist aj bez okuliarov a nieco vidiet. Ku koncu som si dost neprijemne ustlal na lavke, stratil tym tak minutu, lebo ked som sa chcel dostat hore som dostal krc do stehna a nemohol sa ani pohnut.

      Nakoniec na sestdesiatke 8.absolutne 6. v kategorii, takze spokojnost.

      Po zavode som skoro zamrzol, tepla sprcha uz nebola, bolo to strasne :)

      0 0
      • cobra  

        To jo, byl to dobrej narez. Dokud nezaclo prset, tak to docela slo, pak ale zacla bejt hrozna zima a ztuhly mi nohy a moc nejely, taky jsem nak ztracel motivaci se s tim prat, uvazoval jsem o tom, ze to zabalim, nakonec jsem to ale dotrapil do cile. Od cca 40 km jsem jel askoro furt sam, pak jsem obcas predjizdel lidi z kratky trasy, vsichni byli asi bud mnohem rychlejsi nebo to zabalili a nebo se trapili jeste vic vzadu. Pred zavodem jsem dal dopredu i dozadu novy desticky, moc toho z nich nezbylo, ke konci uz skoro nebrzdily a prudky sjezdy jsem behal. V cili ale uz byla pohoda – vlazna spracha, suchy obleceni, pivko a gulasek. Skoda toho pocasi, jinak to byl super zavod, i poradatelsky vyborne zajistenej.

        0 0
        • jonti  

          Svat tych dosticiek je dovod preco som sa zbavil Formul. Hoci v tomto pripade aj XTR dopadli rovnako, no boli to ich uz 11. preteky tento rok.

          0 0
    • Thapsus  

      Na vlastní závod jsem v tom počasí nenašel odvahu, ale pár fotek v cíli jsem udělal, hlavně někde kolem středu pole. Kdyby jste se tam někdo v těch bubácích poznali, můžu poslat i větší formát. "Jsou tady. ":http://thapsus.wz.cz/vyjizdky.htm

      0 0
    • petebike  

      tady par fotek z cile – vic lidi sem nestihl – byla mi zima na prsty u nohou :-)

      0 0
      • ¨MZ  

        a hele, hruška taky přijel špinavej, já myslel že s tim jeho nadpozemskym časem to stihnul bez deště :-)

        0 0
    • fousek  

      No pocasi slusny, 1. polovina zavodu o nicem, 2. polovina uz byla zajimavejsi, hlavne ke konci to bylo supr, protoze rozbredly bahno, ojety desky a sem tam docela skopec z toho udelali docela technickou zalezitost.  Moje skore je jeden pad, 1/4 zavodu jen na velkou pilu, sjety desticky, na zadni brzde dokonce i prasatko, par kilo bahna v aute a nedojel sem posledni.

      0 0
    • ¨MZ  

      to jsou furt kotouče, kotouče a když přijde na akorát, tak jsou vám stejně k hov.. :-) Já véčkama ubrzdil v klídku všechno, přední gumičky (kool­stopy) byly už před závodem dost sjetý, ty vydržely tak tak, a zadní byly skoro nový a z těch moc nezbylo. Jinak s těma pláštěma Maxxis Ignator maximální spokojenost, držely jak přibytý, až jsem se divil, co si můžu dovolit.

      A na závěr díky a poklona pořadatelům, těch bylo snad víc než závodníků, trať parádně značená a zabezpečená, letos se zabloudit nedalo, ani kdyby někdo chtěl.

      0 0
      • fousek  

        i kdyz jsou desky sjety na plech tak brzdej vyrazne lip nez vecka namazany bahnem a navic kdo brzdi prohrava:-)

        Jo poradatele sem obdivoval, v takovamle pocasi cekat nekolik hodin na jednom miste, ja bych si to s nima nevymenil

        0 0
        • jecnak  

          Zalezi jaky, ja v bahne problem nikda nemel.

          0 0
          • ¨MZ  

            já už o nich taky uvažoval, že bych přes zimu přezbrojil, ale ted se mi do toho moc nechce, na trase jsem pár nebrzdících viděl, v cíli jsem potkal kamaráda, který jel proti mě a musel brzdit patou, na Plešivecký držce s nima taky byly problémy a když vzpomenu na Drásala 2005, tak tam končili lidi už po prvnim kopci.

            0 0
            • fousek  

              No, ale zas kolik je takovejhle akci kdy desky odejdou behem jednoho zavodu? Zas kdyz se bude jezdit jen za hezkyho pocasi tak desticky vydrzej dyl nez spalky

              0 0
              • Jenda  

                clovece me treba ne – dlouho jsem jezdil vepredu kotouc a vzadu V a ty spalky vzadu prezili snad troje desticky – ale je fakt ze tahle kombinace me naucila brzdit velmi ucinne predni brzdou protoze zadni proste nebrzdila:-) No kazdopadne tenhle zavod me donutil objednat u Hnoje sintrovany Goldfreny protoze koolstopy za 400 v hajzlu me nenadchly – a to jsem o nich tvrdil ze od te doby co jsem je vyzkousel mam v deskach jasno:-)

                0 0
                • fousek  

                  No ja toho na Vckach moc nenajezdil, ale vim ze na hydraulickejch rafkovejch magurach to byli jedny splaky na pul roku, na Speslu nez sem ho prodaval tak sem menil predni desky a mel sem ho 2 roky. Na GT mam sjety 2. desky, na zadni brzde co mam na reignovy sem kupoval novy desky po tejdnu (byli na jimym kole), ale ten tejden co sem na nich jezdil bych vecka nemenil ani nahodou i kdyz byli jen na zadni brzde

                  0 0
              • ¨MZ  

                já tyhle akce asi vyloženě přitahuju, letos jsem jel tři bajkový závody a vždycky průšvih. První byla Plešivecka držka, zúčastnění vědí jak tam vypadalo :-), druhý byl MTB Král, tam nejdřív defekt, pumpička v háji, asi se do ní dostal bordel při držce, tak jsem pochodoval s kolem zpátky na bufet aby mi to nafoukli a pak na devadesátym bouchnul bok pláště a do cíle jsem jel stopem. Třetí byly eXBB. Letos jedu ještě Winter Brdy, tak nevim co mě tam čeká :-)

                Na bajku toho právě moc nenajezdim, tak se mi moc nechce dávat zase x tisíc za kotouče, ty koolstopy brzdí fakt dobře i za mokra, shimano špalky, to je ovšem tragedie.

                0 0
                • Maroška  

                  Teda Mirku, jestli dotahneš na WTB takovýhle hnoj počasí, tak to ti nezapomenu! Nechceš si tu účast ještě rozmyslet?

                  0 0
    • karf  

      tak tentokrat hrozny zklamani, kdyz me po 3 hod jizdy predjizdeli elitaci z moji trati, vubec jsem si nevsimla, ze kufruju, takze jsem vzdala a s hrebene sjela nekde do Podbrd a pres Halouny :-))) do Let :(((

      0 0
    • Jenda  

      hmm ja jsem z toho zavodu rozpacitej – trat takova ze chvilema supr zajimavy a hezky pojezdeni a pak najednou neskutecne dlouhy nudny prejezdy po asfaltkach. Znaceni – sice bylo vsude dostatecny ale odbocky ve sjezdech mohly bejt znaceny driv, na plesivci v mlze jsem chvilema moc nevedel kudy. Nasral me defekt asi na 40 km dole po sjezdu tou makadanovou cestou mi prosel ulomek kamene krz plast (ostry jak strep). Sem to v tom bahne menil skoro 10 min takze mi vsichni zase ujeli. Jak byla zima tak se michtelo furt chcat tak jsem asi trikrat stavel. No sjezdy jsem dal vsechny v pohode, o vyjezdy jsem se se sjetou karmou moc nepokousel, zadni desticky na plech predni tam jeste neco zbylo. Proste za ty prachy bych cekal celkove lepsi servis – uroven Malevilu nebo P2K je nekde jinde, no a Trundovo peklo v Moste to je zatim porad to nej co jsem kdy absovoval a to jak poradatelskym servisem tak trati.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.