Exceed CF 6 2021 vs ALMA M30 2021

24 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj diskutéři,

    nemohu se rozhodnouti mezi těmito dvěma kousky, obracím pro a proti neustále do kola, občas kvůli tomu nemůžu ani pořádně spát.. tak už by to chtělo rozlousknout =)

    Exceed CF 6 2021, Team Alpecin-Fenix

    https://www.canyon.com/…-6/2638.html

    Plusy:

    komplet SLX

    záplety DT swiss

    převodník 34t

    decentní vzhled, kterému asi fakt není co vytknout

    Mínusy:

    direct sale

    bude až v květnu

    možná horší dostupnost servis vidle? FOX

    ALMA M30 2021, SavageGreen-BrightRed

    https://www.orbea.com/…cat/alma-m30

    Plusy:

    v požadované velikosti skladem v ČR

    rám barevně krásný, jsem na zelenou úchyl

    sedlovka 27,2mm

    dostupnější servis vidle a vlastně i celého kola oproti direct sale..

    Mínusy:

    slabší brzdy, zejména kotouče

    záplety nejspíš odpad, zralý na brzkou výměnu

    *

    U Almy mi přijde, že by mohla zadní stavba v kombinaci se sedlovkou 27,2mm z karbonu lépe pohlcovat vibrace.. Přidal jsem zde ještě pár fotek almy, protože na webu jich není vidět mnoho a ta barva a tvar rámu tam tolik nevynikne.

    U canyonu se se svými 178cm lépe vejdu do velikosti M, jsem přesně uprostřed rozmezí, kdežto ALMA to má 165–180 M, a 178–190 L, když jsem ale porovnával jaké jsou čísla u geometrie, tak je to až na pár milimetrů nemlich to samé.. Nejlepší by bylo kolo samozřejmě vyzkoušet – u canyonu asi nemožné vzhledem k novému rámu a osedlat orbeu bych musel napříč republikou, proto bych se raději rozhodl od monitoru.

    Rozdíl v ceně nehraje výraznou roli, cena bude ve finále u obou kol stejná, když se u canyonu přičtou náklady na dopravu a dokoupení doplňků, tak jsem u ALMY cca na stejné částce i s lepšími záplety..

    Z hlediska estetického a dostupnosti se v tuto chvíli přikláním spíše k almě, u canyonu je zas výhoda, že bych nemusel řešit vůbec nic, to kolo je co se týče výbavy (za mě) hotový.

    Babo raď..

    0 0
    • Biker14  

      Zdravím, kolik váží alma

      0 0
    • Motyll  

      Pocitově hlasuju za CF6, bo ho mám v hledáčku. V plánu je jen vyměnit kazetu za XT, sedlovka + sedlo EC90 a po ojetí pláště s mlíkem.

      0 0
      • Pikaču  

        Ač je exceed pro me hnusne kolo tak letošní barvy fakt krásné. Alma i ta geo vypadá nějak dívčí.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Exceed mi přijde jako větší sázka na jistotu.. navíc jsem zjistil, že pokud mi nesedne Mko, tak dostupnost orbea je ještě horší než u toho exceeda.. září 2021 (-.-)

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • libisenuj  

      Pridam svoji trosku do mlyna. Vybiram taky nove kolo a po 6letech na fullu to bude XC29 v kartonu. Na Alme M30 v Lku sem se kousek povozil, merim 182 cm a rozkrok 86 cm. Velikost cajk, nicmene zaplety jsou opravdu tezke, kotouce na vyhozeni. Vaha byla 11,2kg s dusemi. Kolo je krasne, ale dostupnost nic moc a slevy teda spis nic nez moc. V tomhle se me teda o dost vic libi varianta Exeed CF6, je to jak pises, skoro se da rict, ze se nemusi nic menit. Kola XR1700, SLX kam se podivas…ale sakra, vybrat velikost je velky vorech…s Canyonem sem si psal a doporucuji spis Mko, ale 596 ramovka me docela desi, ted mam 620. Mam strach i z vysky ramu, sice koule uz k nicemu nepotrebuju, ale prijit o ne taky nechcu.

      Celkove bych to videl tak, ze asi radeji za ±63 komplet kolo, nez Alma, kde je vzhledem ke Canyonu pulka veci zrala na vymenu.

      Pro me neni dulezity termin dodani, ale z principu me sere koupit kolo za 6petek a pak ho prestavovat, protoze M25 na tom neni o moc lip v pomeru cena/vykon. Zatim procitam web a hledam info, jak to soudruzi v NSR vymysleli…

      Pokud by byl nekdo schopen rozresit muj problem s velikosti (Exeed).....?asi ho fakt objednam…

      0 0
      • pmichal  

        Já jsem takhle přecházel z Treka na Canyon a ta geometrie byla odlišná. Hned po prvním nasednutí se Canyon zdál dost krátký. Hodně záleží na tělesných propozicích. Mám M a jak takž jsem posed poladil. Letos má koukám Exceed ještě strmější úhel sedlové trubky 75%.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Alma je krásná hlavně ta zelená varianta rámu se mi líbila opravdu hodně.. ale ta dostupnost.. musel bych se na ní jet podívat přes celou republiku (jediný kus), navíc to osazení není úplně top jak píšeš.. Exceed zase direct sale.. termín dodání mi ze začátku nevadil, ale pak jsem si řekl, že chci mít kolo vyřešený před sezonou na nic už nemyslet a jenom jezdit..

        Nakonec jsem udělal kompromis co se týče barvy, ale výbava za mě naprosto bez kompromisů (snad jen kotouče a kola by mohli být o stupínek lepší, ale jde to) a pořídil jsem superiora: https://superiorbikes.eu/…logram-black dostal jsem na něj slevu 5procent, takže jsem byl na ceně exceeda bez dopravy. Akorát už mám v reklamaci tu karbonovou sedlovku.. Jinak pokud chceš nějaké srovnání velikostí třeba s tím supem vs canyon tak mám 178 cm, rozkrok 85cm a velikost M. Mít pár cm víc tak už je to malé, takhle mi to přijde ušité na míru.

        0 0
        • libisenuj  

          Včera sem pročetl pár webů, v jednom se velikosti i věnovali a kořeň psal, že dle kalkulátoru mu to hodilo Sko, vzal Mko a že si menší neumí představit. Je pravda, že 596 rámovka s mýma delšíma haksnama bude znamenat asi kolena omlácený o řidítka…jdu na své kolo namontovat desky a imitovat Exceeda :-D

          Ten Sup vypadá dobře…u něj mě to háže Lko. Já nespěchám, to je celkem výhoda.

          0 0
        • Puamik  

          co ta bílá barva? žena měla bílou a postupně se do toho zažíral všechen bordel, asfalt…

          0 0
          • Smazaný účet  

            To ukáže až čas.. ale je to pod lakem, tak předpokládám, že když to člověk občas poctivě umyje, tak by se nic zažírat nemělo..

            0 0
    • Motyll  

      Tak koukám, že CF 6 už je vyprodané…

      0 0
      • Gwaihir  

        Za mě naprosto ideální HT pro hobíka, navíc krásná barva.

        0 0
    • 21cmTrueDamage  

      Ahoj, když jsi vybíral kolo, měl jsi i nějaké jiné adepty krom CF6 a Almy? Hledám v podstatě to stejné, co ty. CF6 je vyprodaná a Alma mi geometrií vůbec nesedla. Díky :)

      0 0
    • Gwaihir  

      Co třeba giant?

      http://giantbrno.cz/…ed-29-2-2021

      0 0
    • Motyll  

      Nějakej Exceed je dnes v Outletu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.