HT-Procaliber, Exceed CF, Scalpel….

18 nepřečtených
  • Eseta

    Ahoj, prosím, pomohli byste mi s výběrem kola pro mě? Chci carbon MTB, asi ne celopero, jelikož si myslím, že bych nevyužila jeho potenciál a hlavně nemám ani tak velký rozpočet, potřebuji se vejít do max 60 tis. a klidně bazarové. Výška 175 cm, váha 68, rozkrok 80cm. Kolo mám jako doplňkový sport k běhu, ale v létě se to často otáčí (jezdím na něm 35km do a z práce). Na kole jezdím tak ze 60% cyklostezky, zbytek lesní, štěrkové a polní cesty, techničtější sjezdy fakt velmi málo. Když jezdím s dcerou, tak jedu vesměs jen cyklostezky. Pročítala jsem si zde různé diskuze a líbí se mi tyto tři HT: Exceed CF, Procaliber, Scalpel, ale třeba jsou i jiné dobré, jen já bohužel nerozumím komponentům a nemám se koho zeptat. Když půjdu do prodejny, tak jako samotnou a neznalou holku, mě zase budou tlačit do pro ně výhodných modelů a to nechci, to už jsem jednou zažila. Mám akorát jediné přání, a to se na tom kole netrápit díky jeho váze, takže nic extra těžkého.

    Děkuji za jakoukoliv radu.

    0 0
    • Azmir  

      Canyon má zrovna slevy, takže si to trefila celkem dobře, teď asi není moc co řešit a s tvojím rozpočtem bych bral od canyonu exceed cf 6 nebo pokud bys chtěla ještě něco ušetřit, můžeš kouknout na decathlon nebo klidně za 34k canyon exceed cf 5, pořád jsou to víc než dobrá kola a na to co hledáš, budou plně dostačovat. Trek i Cannondale jsou poměrně drahá kola a poměrem cena/výkon se většinou moc nevyplatí.

      0 0
      • Eseta  

        Děkuji. Nevíš jak s velikostí? Použila jsem tu jejich kalkulačku, když zkusím model CF6 dává mi to velikost XS, kterou teď nemají, když jen pro zajímavost zkusím CF7, tak velikost S/M ????

        Budu se muset nejspíš podívat, jestli by bylo v Praze někde k vyzkoušení.

        0 0
        • Cyklofanatic  

          Koukni ještě v jiných barvách, myslím že fialová je i v Sku, což pro ženu je ta barva moc pěkná. Ale jak píšu níže výškou už jsi asi na M, ale problém je ten standover, chtělo by to vyzkoušet, v reálu to klidně může být v pohodě nebo moc.

          0 0
        • Azmir  

          XS určitě ne. Mezi S a M bych se rozhodl dle toho, jaký preferuješ posed. Pokud preferuješ sportovní nataženější posed, šel bych do M, pokud vzpřímenější, šel bych do S. Nevím odkud si, ale Exceedů je tu hodně, myslím že by ti ho klidně na projetí někdo půjčil.

          0 0
          • Eseta  

            Tak to asi spíš S, mám v háji záda. Bydlím v Praze.

            0 0
            • Cyklofanatic  

              Pokud jsou potíže se zády určitě bych zvažoval i full, případně co nejpohodlnější HT, to jsou ale z těch výše uvedených dost všechny. Ještě taky pozor, že pro záda je při jízdě v terénu většinou horší vzpřímený posed, všechno se daleko více přenáší rovnou do páteře….

              0 0
          • Doyle  

            M určitě ne, co má teď Canyon novou geometrii s vysoko položenou horní rámovou trubkou, tak na M se nevejdou ani chlapi se 180cm. Někde tady je o tom vlákno. Za mě Trek procaliber je jasná volba, teď je taky ve slevách, nejlépe u Šilhavý Ramala v Plzni.

            0 0
    • Cyklofanatic  

      Rozpočet máš na HT slušný. Ta cena těch Exceedů je teď opravdu super. Nicméně chce to zvážit velikost. Výškou jsi na pomezí, prakticky na M, ale standover bys potřebovala spíš velikost S/XS. Asi by to chtělo vyzkoušet.

      Jinak Procalibry jsou dražší, ale zas velmi pohodlná kola a daji se snáze u nás vyzkoušet a také se někdy daji sehnat za slušnou cenu. Pokud jsi někde z Moravy (Brno, Olomouc) zkus se podívat na Silverback Superspeed, prodávaj to de facto elektromarkety, pohodlím ale srovnatelný s Procalibrem, já nedávno kupoval lehce nad 50 – Carbon rám i sedlovka, se SID vidlicí, GX pohonem a Deore XT brzdami.

      Cenově ale nemá ten Canyon teď konkurenci, jen pozor na tu velikost. Je hezký koupit kolo za dobrou cenu, ale hlavní je aby fakt sedlo.

      0 0
      • Eseta  

        Bydlím v Praze, ale zkusím se na to podívat na net. Právě, že se nechci unáhlit a na kup nechvátám, ani by mi nevadilo bazarové. Na jednom takovém unáhleném kupu, kdy jsem nevěděla po čem se dívat a nechala si radit od prodejce, jezdím 4 roky a spíš se trápím. Dnes jsem završila 600 km za červenec a řekla jsem si, že takhle dál už fakt nechci.

        0 0
        • t29  

          Jen tak pro zajímavost, jaké je to staré kolo (model, ročník, velikost) a co na něm nevyhovuje?

          0 0
          • Eseta  

            Merida crossway 500, rok 2019, velikost M, panske (ani jsem nevedela, ze je i damske ????).

            Menila jsem predstavec, byl moc dlouhy, rafek (praskl po 2m pouzivani, pry asi vyrobni vada) a sedlo za special.

            Nesedim si s tim kolem tak nejak celkove, casto mam pocit, ze kdyz se po rozjeti jakoby ,,zahreje,, na provozni teplotu, tak i presto, ze slapu jak magor, tak se mu nechce jet. Asi to zni divne, je to takovy stav, jak kdyby mi nekdo mackal brzdu. Fyzicku mam velmi slusnou, hlavne nohy, takze tim to neni a pneu, pro pripad dotazu, taky nafouknute. Kolo je i pravidlene servisovane, retez take mazu. Nechala jsem se oblafnout, ze to zvladne v pohode i lehci teren, ale tim, jak ma hladky vzorek a uzsi pneu, tak velmi casto vsude klouzu.

            Kazdopadne, jak se rika, neznalost neomlouva ????

            0 0
            • t29  

              Rozdíl mezi pánským a dámským modelem může být kratší rám, nižší horní trubka, jiné sedlo, případně snad ještě jiné rukojeti. Ne vždycky všechno z toho, třeba u tvého kola je délka stejná pro pánský i dámský model. Crossway je krosové kolo, pokud jsi ho musela „zkracovat“ výměnou představce, tak si dej dvakrát pozor při výběru horského kola, ty bývají obecně delší.

              S jízdou v terénu mám stejnou zkušenost, do krosového kola nevlezou dost široké pláště, aby se dalo mluvit o pohodlí. To, co popisuješ jako jízdu se zataženou brzdou, odpovídá chování levných nábojů kol, které bez seřízení ložisek přidírají. Určitě by byl poznat rozdíl, kdybys na svém kole vyměnila kola za nějaká lepší s průmyslovými ložisky, ale pořád by zůstaly úzké pláště. Takže horské kolo je jasná volba – pokud sedne velikost.

              0 0
        • MatS  

          Parterka meri 166cm a Sko ji sedlo, i kdyz rozkrok uz ma na hrane (horni trubka).

          Ja mam 185cm a mam Lko akorat.

          Ty si na rozhrani S a M. Zmer si presne vysku rozkroku a podivej se do vykresu geometrie na strance Canyonu Exceed CF6. Mela bys mit trosku rezervu mezi rozkrokem a horni trubkou.

          Ale pokud si nejsi jista, radeji vyber jine kolo.

          0 0
          • Eseta  

            Merila jsem se na boso – bez treter (jezdim s naslapy) a mam tech 80cm, vule tam par cm je.

            0 0
        • kaplik  

          Pokud by jsi si chtěla omrknout Exceed CF SLX v Praze, není problém… (mám fungl nového) v M (mám ho nastaveného na svým 180cm s rozkrokem 81cm, sedlo je ve výšce 71cm), takže není problém :-))))

          3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.