• minifisch

    Ahoj potreboval bych poradit na jaky tlak nafoukat zadni tlumic fox brain pri vaze cca 85kg (omlouvan se ale nikde jsem nenasel tabulky s vahou a tlakem) a postup pri nastavovani brainu ? diky moc kolo mam cca 2 dny ale prodejce mi to poradne nevysvetlil …

    0 0
    • pepek  

      "ze by?""http://w­ww.foxracingshox­.com/fox_tech_cen­ter/owners_ma­nuals/07/eng/o­e_custom_produc­ts/brain.htm#Set­ting_Sag

      0 0
    • pepek  

      znovu

      0 0
    • tonik666  

      Záleží jakej brain máš. Novější se nastavuje podle tohohle, starší podle odkazu od Pepka a ještě starší podle manuálů ze stránek foxu.

      0 0
      • minifisch  

        mam model 2010 ale co jsem koukal na odkaz co jsi sem dal tak ztoho moc moudry nejsem

        0 0
        • XCO man  

          Je to jednoduchý. Vypneš brain, sedneš (ne skočíš) na kolo a tlumič by se měl zanořit cca 7–9 mm. Ke změření máš gumičku na pistnici tlumiče.

          0 0
    • roud  

      zkoušej tabulkový hodnoty jsou výchozí pak si musíš sám najít tlak při kterym ti chod tlumiče bude vyhovovat…

      0 0
    • luk747  

      Ahojte,

      Potreboval bych poradit ohledne nastaveni tlumice brain na epicovi. Jedna se o model 2012. Uz na nem jezdim nejaky patek a nejsem schopny zabranit tomu aby se pri jizde po asfaltu prestal houpat. Nejprve jsem si myslel, ze to je normalni, ale po zjisteni, ze to kamaradovi nedela, a ma taky epica, bych to chtel zmenit. Braina mam nastaveneho na polovinu.

      Predem dekuji.

      0 0
      • XCO man  

        Budeš muset „přitáhnou“ Brain. Já ho vozím dotažený na maximum povoleny o o jedno cvaknutí, na rovinatější tratě ani to jedno. 2012 totiž uplně nezavřeš jako 2010, ten jsem vozil povolený o 2 nebo 3 cvaknutí. Záleží co jezdíš. Tohle nastavení je na XC nebo maraton.

        0 0
        • luk747  

          A to tomu brainovi nevadí, že je skoro na max zatažený? Ty to na asfalt dotáhuješ a při terénu to povoluješ, nebo to máš pořád stejně dotáhlé? Právě, že kamarád ma epica 2010 a mu se to při šlápnutí ani nepohne a mě se to pořád trochu houpe. Už jsem si myslel, že je něco špatně.

          0 0
          • JakeF  

            Kamarád možná taky umí líp šlapat do kruhu… Jinak Brain tam je od toho, aby se používal, takže bych to klidně o pár kliků utáhnul. Ale zase zbytečný mít to zatažený úplně, ono lehký pohupování tě víceméně nezpomaluje a pokud nejde o závod, tak spíš využiješ to větší pohodlí v terénu.

            0 0
            • RUSH  

              Tak, tak. Navíc platí, čím tvrdší, tím dražší (nikoliv rychlejší). Každý mechanik Ti řekne, že to co nepochytá tlumič, to pochytaj ložiska, a to pak leze do peněz.

              0 0
          • tonik666  

            trochu se to houpat má, lehce. zejména novější modely, původní (04–05) se zamykal úplně. Pokud houpe moc, tak taky může být nefunkční a potřebuje servis.

            Měl jsem brain 06 a jezdil jsem ho úplně otevřený.

            0 0
          • XCO man  

            Nevadí mu to, jak jsem psal 2012 uplně nezavřeš. Vozím ho pořád stejně, maximálně pokud vím, že to co pojedu bude spíš kritérium než biky, tak ho dotahnu uplně. Na nastavení máš odkaz níže od KAITENa, ale 2012 nemá autosag, to musíš nastavit sám.

            0 0
            • luk747  

              Dobře, děkuji všem za rady, které mi dost pomohli. :-)

              0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • Systémák  

          mam epica 2013 a dle teto tabulky bych mel foukat nejakych 260 psu – coz v realu pri pouziti autosagu mam nejakych 200 psu, tak kdo tu tabulku delal? :D

          jinak ja jezdim neustale s brainem na dva stupne od nejtuzsiho – vsechny cesty, co jezdim a nemam problam s mirnym zajizdenim tlumice – vubec to nevnimam jako nejake pohupovani.

          odskok mam nekde uprostred na 6 stupnu myslim.

          akorat mi ted posledni tyden nejak zacal tlumic vydavat divny zvuk, kdyz prejedu treba koren a podobne nerovnosti – takove ty nahle a kratke stlaceni tlumice – tak mi jakoby zakvílí, zapíská..nevim jak to popsat, nema s tim nekdo zkusenost?

          kolo je relativne nove, nalitano zatim 1300 km.

          0 0
    • Pentaroth  

      Hojte. Taky bych se chtel zeptat na jednu vec: Taky mam epica 2013, zadni tlumic jsem si nechal postelovat u Specializedu v Ostrave, ale kdyz jsem se dival na YT, jak jim funguje brain, ze kdyz zatlacil do sedla, tak tlumic byl tvrdy, ale kdyz jakoby dostal ranu od kola, tak se rozepnul a tlumil. To mi nejak nefunguje, protoze kdyz sednu na kolo,tak je tlumic porad rozepnuty… Nevite jak na to? Dekuji. M.

      0 0
    • marcos  

      Presne na toto som pozeral i ja…mám bike iba rok, a brain prvý krát. ničmenej mi technik z Foxu povedal že mierne pohupovanie proste je, riešilo sa to tu aj na fóre, a tak ako to má ten típek že troška tukne a hned sa to otvorí je podla mna len „marketingová“ ukážka, pretože si všimni že to video na YT je strihnuté, takže podla mňa on povolil brain a vtedy ten bike stlačil…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.