• Petr Dalajka

    Zdravím,

    chtěl bych poprosit o názor ohledně koupě silničního kola. Hledám kola s pohodlnější endurance geometrií, vyjížďky spíše delší, 100+km. Po cyklostezkách a silnicích (spíše nižší provoz, takže se dá očekávat horší kvalita) + velmi zřídka schopnost projet pár km po polni cestě/jemném gravelu.

    Momentálně se rozhodují mezi následujícími možnostmi:

    1. Scott Addict SE (model 2010), Disc, předělaný na komplet mechanickou ultegru (včetně brzd atd), cena 62tis
    2. Canyon Endurace CF SL Disc 7 – plná 105 – 57500 Kč.

    Canyon Endurace v ultegře je pak až za 73tis a to už je moc na mě.

    Addict má tedy lepší groupset, nevím jak velký rozdíl v tom je. Kola má addict Syncros, měly by být dobré, pláště Schwalbe ONE 30mm. V porovnáním s tím má Canyon DT-Swiss kola a pláště Continental GP 5000 28mm, které by měly být kvalitativně o něco lepší. Hmotnostně by měl být ten scott cca 8,4kg v XXL verzi kterou potřebuju, Canyon je na stránkách uveden 8,39kg, což bude v M-L verzi pravděpodobně, takže bude o něco těžší. U canyonu jsem přemýšlel že by bylo možné případně jít vyměnit sedlovku za vyšší verzi, která je u CF SL 8, což by asi bylo o 3–4tis víc (nevím jestli to Canyon je ochotný udělat).

    Máte zkušenosti s těmito koly? Jakoukoliv radu vítám.

    Zvažoval jsem ještě další kola, jako Giant Defy Advanced 1/2, tam jsem byl odrazen špatnými koly a diskovými brzdami. Dále jsem zvažoval Trek Domane nebo Specialized Roubaix, ale ty vychází v podobné výbavě výrazně dražší.

    Předem děkuji za rady.

    0 0
    • jonti  

      Canyon i Scott je fajn kolo, u velikosti XXL bych se rozhodoval ciste podle toho, jak se ti na tom kole bude sedet. Teda vyzkouset ten Scott, pokud je fyzicky dostupny a az potom resit Canyon, ktery si nevyzkousis.

      Taky bych neresil hmotnost, ta se moc lisit nebude a s tou vyskou nejspis nebudes uplne lehky.

      0 0
    • Petr Dalajka  

      Ten Scott se bude muset objednat, momentálně dostupný není na prodejně, navíc ta prodejna je hodně daleko. Takže vyzkoušet přímo v té požadované velikosti momentálně nemůžu. Dle stránek scottu mi to XXL vyšlo, mám 192cm, 85kg, měřil jsem i délku paží a nohou v rozkroku. Možná by stačilo XL, ale to není dostupné.

      Canyon mi vychází XL.

      Otázka tedy jestli tam jsou nějaké další větší rozdíly, které bych měl vzít v potaz?

      0 0
      • Pikaču  

        Porovnej si geometrii obou kol. A rozhodni podle stacku. Cim vyšší tim pohodlnejsi pro tebe. Canyon urcite XL na 192cm. Ta houpava sedlovka pro pohodlí stoji za to ale neni nutnost. Koukni treba i do outletu na canyonu jestli je neco levnejsiho ( tam jsou kola ktere lidi do měsíce vrátí a jsou onlus levnejsi s kosmetickou vadou). Na canyon endurace nacpes v pohode 33–34 mm pláště. Na kole budou 28mm.

        0 0
        • Petr Dalajka  

          Na geometrii jsem se díval, u Scotta XXL je reach 397mm, stack 613,6mm (u XL je reach 389mm a stack 612,5mm) – poměr 1,545

          U Canyonu je v XL reach 407 a stack 625mm – poměr 1,535

          Tedy je to skoro stejné.

          Jo na outlet se dívám, nic tam není momentálně. Jo ty pláště bych určtě časem vyměnil za 32mm u obou kol.

          Co si myslíte o vybavení vs cena? Myslíte že srovnatelné? Jaký je váš názor na ta kola? Syncros vs DT Swiss?

          0 0
          • Pikaču  

            To bude podobne. Ty dt jsem mel a na mych kdysi 95kg je to bláto měkké. Na začátek stačí.

            Canyon měl slevy v tobe TdF na endurace modely. Skoda. Jinak spis rozhodni podle intuice a vzhledu. Plus minus je to vse stejné.

            Jinak kdyz koupíš stare conti gp400 tak ty maji v realu na tech kolech 32mm. A gp5000 maji v realu 28mm.

            0 0
            • roupik  

              Já jezdil ty DT kola i s metrákem a připadaly mi v pohodě

              0 0
          • Fazzy  

            Vyber podle vkusu. Pokud ses aspon trochu ladič, tak na to stejne casem hodis jiny kola. Osobne bych kvuli Ultegre bůra nepriplacel, ale me se to keca, ja si kolo za 60 dovolit nemuzu :)

            0 0
    • jirkaRS  

      Osobně bych vzal Giant Defy 1/2. Dostaneš na krámu 10% slevu oproti ceníku. Píšeš že te na nich odrazují kola a brzdy? Kola na kole kolem 50K nebudou stejně to pravé a pořídíš jiné. A brzdy? Na tom Canyonu máš taky kotoučovky. Navíc ten Giant si vyzkoušíš na prodejně.

      Ještě je možnost vzhledem k využití vzít hliníkový Giant Contend AR1 za cca 38K na 105 a pořídít kvalitní kola a jsi na budgetu, jako za Canyon.

      0 0
      • Petr Dalajka  

        Ano o Giantu Defy jsem taky uvažoval, ten obchod co nabízí Scotta nabízel i Giant a za stejné peníze má ten scott lepší výbavu. Obojí jak Scott tak Giant po 10% slevě. V této cenové hladině je prý Scott lepší. Pak na úrovni kde je Giant adnvanced pro 1/2 pak zase vede Giant.

        Giant Defy Standard 1 – Ultegra, ale kotoučové brzdy Tektro, kliky Shimmano RS510 (tiagra level). Kola méně kvalitní.

        Scott Addict SE – Ultegra, kotoučové brzdy ultegra, kliky ultegra, lepší kola.

        Na ten Giant Contend se podívám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.