• Wallachian biker

    Ahojte, český startup na americkém Kickstarteru s elektronickým zámkem na kolo. Zde je odkaz –

    https://www.kickstarter.com/…tronic-locks?…

    0 0
    • Val  

      ty jsi tvurce toho zamku?

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Alojs01  

      Kdyz se budu bavit jen o kole, tak elektronicky zamek na kotouc na motorku je uplne stejne funkci a stoji tretinu… Bude sice tezsi, ale zase ho nikdo jen tak z kotouce nesunda.

      Na lyze mi to prijde uplne blbost, kdyz si vezmu demenci lidi pri odkladani lyzi pred bufetama, tak by to houkalo furt…:-).

      0 0
      • Kouba_2005  

        Úplně jsem si představil, jak přisviští nějakej pilot a pokosí celou řadu lyží. Půl hospody se akorát pootočí, co je to za umělce a směje se tomu, jak se sbírá.

        0 0
      • Wallachian biker  

        Je to vždy o nějakém kompromisu mezi velikosti/váhou a odolnosti zámku. Takzvané ,,U,, zámky nebo řetězy nejsou špatné, ale napříkad na Lysou horu by se mi s nimi šlapat nechtělo. Tento zámek jednoduše dáte do zadní kapsy dresu nebo do lyžařské bundy.

        A co se týče posouvání lyží ve stojanu, na to jsme mysleli. Uživatel si může v appce jednoduše nastavit prodlevu od 1 do 10 vteřin.

        0 0
    • Gwaihir  

      Mě přijde, že to zloděj prostě ucvakne a na kole v klidu odjede. Možná jako doplněk proti sklepním či balkonovym krádežím.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Ve sklepě řežu flexou, vrtám příklepovkou, a myslíš, že se někdy někdo přišel zeptat? Lidem je nějakej hluk ze sklepa u zadku. Samozřejmě v paneláku, v domku je to něco jinýho.

        0 0
    • sparrow_cz  

      Alarmy na autech přece tak skvěle fungují, tak proč ten úspěch nezopakovat u kol?

      0 0
      • zdenek  

        Jo, to máš pravdu. Celé sídliště probuzené alarmem, ale ven nikdo nevyleze. Natož aby to vypnul. :-(

        0 0
        • petrx  

          No kdyby se k tomu jako vylepšení ještě přidal hlasitý repráček, kde by byl netradičně nahraný lidský hlas ve smyčce – např „krádež kola“ tak si myslím že by asi jen tak někoho chladným nenechalo.

          0 0
      • RttB  

        HAHA. Bydlím na sídlišti a nějaký alarm NIKOHO naprosto nezajímá. Možná pár zvědavců se podívá přes záclonu… ;)

        0 0
    • michomin  

      To by mě zajímalo, co se stane se zařízením, když do něj zloděj svižně praští kladivem. Proč štípat ten vyztužený pásek, že? Takže chybí tohle video.

      0 0
    • MatS  

      Ten test s pakovkama je nesmysl. Mam stejne v praci a tak tenka lanka strihaji jak papir. Jako chapu, ze bezne zlodej nenosi pakovky v batohu. No i kdyz :-D

      https://www.google.com/url?…

      0 0
      • michomin  

        Právě že nosí. Specialista na kola ano.

        0 0
      • Jakobo  

        Tento matros jde snadno strihnout ostryma klestema na bowdeny a lanka. Mozna na 3×, 4× tu sirku daji. Ty kleste navic schovas v ruce.

        Ty nuzky na plech na druhem videu musely byt pekne vysmajdane, viz toto video s ottolockem na jeden zatah. Ten material tady se bude chovat stejne.

        0 0
    • xtonda  

      Zapomněl si na možnost Je to úplná kravina. Drahý je to ovšem každopádně.

      0 0
    • OndraH77  

      Poskodit klestema a hodit do flasky s vodou. Za 150 USD dobra sranda…

      0 0
    • plzakj  

      Tomu testu z pakovkama se mi nechce verit. Kdyz mi poslete 2 na testovani, tak vam natocim video na YT. Deal?

      0 0
    • kopejda  

      Za mne jsou možné pouze dvě varianty

      1. Kolo mám stále u sebe a nezamykam.
      2. Pokud náhodou nastane situace že kolo nebudu mít na dosah pak zámek co dá jen flexa a kolo zamknout k pevnému bodu a ne na dlouho.

      S vaším řešením bych se bál od kola odejít ale držím palce ;)

      0 0
      • Esi  

        Na vyjížďkách používáme cca 1,5mm lanko a kozy zámek z kufru, kola máme na očích tak že zamknutí eliminuje jen to že jde někdo okolo, naskočí a odjíždí. Kolo v cenové kategorii nad 30 tisíc se stejně zamknout a nechat opuštěné nedá. Aku flexa stojí 1500 a uřízneš s ní každý zámek za pár vteřin

        0 0
    • adam1  

      Kolo mám u sebe toť nejlepší zámek,jak tam máte tu fotku přeplněného ski střediska tak těm se zdaleka vyhýbám ,ve střediscích kde jsou domorodci /místní se nekrade:)

      Ale majitele si to určo najde budou cool jak hrom:)

      0 0
    •  jarek1  

      Myslím, že v praxi takové zamykání nedává smysl z mnoha důvodů ( kluci se určitě rozepsali), ale potenciální kupci si tyto důvody neuvědomí a pořídí si – za odpovídající cenu, možná spojeno se smluvenou pojistkou kola proti krádeži…

      0 0
    • Johny_r  

      Nepochopil jsem, k čemu to je. Jako je to pohybový alarm s nějakými fancy funkcemi jako odemykání přes NFC? Bezpečnost nula, ten pásek musí štípnout každé větší kleště. To video s pákovkama je nesmysl a u těch menších se pásek žvejknul. Pořádný malý kleště by to nejspíš daly. Takových alarmů je přece spousta (a nikdo je nepoužívá). Ovládání přes mobil je spíš otrava než co jinýho. Díky, nechci. To když už, tak radši Trackito, který je užitnou hodnotou úplně jinde.

      0 0
    • K2  

      Tenhle zámek je na rychlé odskočení od kola (zaplacení uvnitř hospody nebo odskočení na záchod) nebo proti náhodným zlodějům (kolo před zahrádkou v dohledu)

      Pro skladování ve sklepě jsou jiné zámky = motorkářské řetězy

      0 0
    • Jakobo  

      Tyhle materialy jdou skutecne spatne stipnout pakovkama, protoze material je hodne poddajny a pakovky maji hroty spise tupe. Ten mekky plast se mezi nema jen zmackne, ale nenarusi. Je to obdoba kevlarovych zamku, ktere prisly pred par lety a tvurce s nima chtel udelat diru.

      Ovsem velmi snadno jdou strihnout napr. klestema na bowdeny a lanka, tema obyc od Force a dalsima, pod jakyma znackama se prodavaji, je to jedno. Takze v zasade vyhra, pac ty kleste se vlezou do kapsy i diteti.

      Vzdycky to chce ten spravny nastroj a pak je to dilem okamziku. Bohuzel. Kdo bude chtit neco ukrast tezko jej zastavi nejaka gumova ficura. Ve vysledku budou v prd*** prachy za kolo a k tomu 150 dolaru za nejaky bazmek.

      Dalsi berlicka, ktera navodi falesny pocit bezpeci a o to snadneji pak majitel prijit o kolo a iluze.

      0 0
    • deekay  

      Hm, anketa naprd, chybi dulezite moznosti :)

      0 0
    • RttB  

      Jakožto onomu „jednomu z šesti“ ti držím palce. Já osobně nechci nic, co má baterku a potřebuje to spojení s mobilem a navíc tu NFC kartu. Chápu, že moderní dobu nezastavíš, ale kvalitní zámek, kde nic z jmenovaného není nic nenahradí (když už musím někde kolo odstavit a zamknout).

      Video jsem jen proklikal, ale zajímá mě co se stane, když na to kolo prostě sednu a ujedu? Trochu si to zahouká, zloděj to cestou utrhne (uskřípne) a zahodí.. Navíc 160 dolarů je na český trh fakt drahota. Vidím to na reálných cca 1500–2000,–Kč.

      Já cílová skupina prostě nebudu – kolo z očí nepouštím (když si někde dávám ta trase něco k pití atd) a když už ano (ve sklepě, na cyklonosiči atd), tak je zamknuté tak, že i s pákovkama zloděj jen tak nepochodí…

      0 0
    • waters  

      to je dobrej šmatlák, co to tam loví těma pákovkama a nůž. na plech. Je vidět, že to není zloděj:) a jak s tím pak začne mrskat jako, že to nezdolal:))) promo video je extra vytuněný. Bohužel tohle NE!

      0 0
    • Jirka63  

      Jako zámek na dvě věci, jako alarm složité /telefon, nfc/. U číńanů je např. krabicka s otřesovým alarmem pod sedlo a s odnímatelným dálkovým ovládáním na řídítka, která funguje i jako blikačka a „zvonek“ za dobré peníze, k tomu lepší lankový zámek s číslicovým nastavením, to se mi zdá smysluplnější

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.