• mison

Ahoj, dokážete mi prosím poradit jak moc v reálu bude znat rozdíl mezi těmito dvěma koly?

Zrušil jsem si při pádu přední kolo na svem Exceed 6 z roku 22 a mám tam kola XR1700. Na aktuální model Exceed 6 nyní dávají X1900. Cenový rozdíl těchto dvou kolech je ale propastný, přední XR 1700 je okolo 7000 Kč, zatímco XR se dá přední sehnat za 2500 Kč.

Chtěl bych mít přední i zadní stejné, ale cenově je to dost rozdíl a pokud to Canyon dává na stejný model, tak si říkám, že to kvalitativně musí být podobné.

Diky

0 0
    • Azmir  

Kvalitativně to určitě podobné je, hmotnostně ne. XR1700 jsou lehčí. Jestli ti nevadí, že budeš tahat větší hmotnost na předním kole, než dosud, klidně kup X1900.

Nebo můžeš koupit celé kola XR 1700 v akci, zadní prodat na bazaru a vyjde tě to možná levněji, jak přední X1900 https://www.bike24.de/p1918846.html

0 0
    • vysmátej bajker  

kup jen ráfek. nebo objednej carbonove EIE.

0 0
    • novas752  

Pokud neni zrušenej náboj stačí přeplést na nový ráfek – při ceně ráfků z 1700kol cca 2500Kč to vyjde ± na 4k i s prací.

1 1
      • Azmir  

Jinak řečeno, levněji ho vyjde celé kolo.

0 0
        • novas752  

No ale horší. Jestli to chce v původní kvalitě tak ho vyjde levněji přeplíst – pokud teda neni nějak poškozenej ten náboj.

0 0
          • Azmir  

Tobě to optimisticky vyšlo 4k jenom za přepletení předního a nahore ma za 10k kola komplet. Pokud proda zadni, ma predni prakticky zadarmo a xr1700.

0 0
            • kubad  

za 6 mu na bazaru utrhají ruce :( – zase takový zájem o zadní kolo nebude,

0 0
            • Asel  

Nové zadní v 25 mm verzi s HG ořechem jsem za 4500 Kč musel inzerovat cca půl roku a ozvalo se jen pár smlouvačů.

0 0
            • novas752  

Že by prodal samotný zadní xr1700 přes 6000 je trochu vlhkej sen.

2 0
              • rejdy  

A inzerovat a dohadovat jaksi bere volnej čas, kterej si někdo třeba i cení.

0 0
              • Azmir  

Je to nový výrobek o 25–30 % levnější než nejlevněji sehnatelný nový, nechápu z čeho usuzuješ, že by to nikdo nechtěl. Prodávám na cyklobazaru věci, které jsou sotva o 10 % levnější, než nový výrobek a není problém to prodat.

0 0
                • kubad  

spíš je to otázka aby se našel někdo kdo ho potřebuje, což je zase otázka času a ceny

0 0
                • novas752  

Jenže tohle je ta větší půlka páru za stejnou cenu za jakou se dá de-facto koupit fungl nová se zárukou.

Až to bude o 25–30% levněji tak to bude stát 4–4,5 a za to už to prodá, ale ten přední výplet ho pak vyjde dráž než to přepletení…

0 0
                  • Azmir  

A můžeš mi poslat odkaz, kde koupíš zadní XR1700 za 5000–5500 Kč dle tvých počtů? Já ho nejlevněji našel kolem 8k a to ještě s HG ořechem.

0 0
                    • novas752  

Proč? Koupíš celej set a přední přece výhodně prodáš a ještě ušetříš ne? :-)

0 0
                      • Azmir  

Kromě toho, že si se úplně vyhnul otázce, tak asi od začátku měníš špatné kolo.

Koupíš celej set, přední si necháš a prodáš zadní a ušetříš ano nebo si má zakladatel nechat rozbité přední a vyměnit dobré zadní? :)

0 0
                    • kubad  

kolik lidí zrovna potřebuje zadní kolo XR1700 ?

minimum, snad jen ten co ho rozštípal, ostatní koupí levnější, nebo draží, nebo pár, a o tom to je

0 0
                      • Azmir  

Nevím, ty víš? Co když ho zrovna teď někdo shání. Může to prodat za den nebo za měsíc, to na bazaru nikdy nevíš. Přijde mi nesmysl tvrdit, že to je neprodejné za cenu o 30 % nižší než nejlevnější nové, toť vše.

0 0
                        • kubad  

nejdřív by v tom musel těch 10 utopit a čekat že se mu třeba těch 6 vrátí – toť vše, a přijde mě nesmysl tohle testovat,

0 0
                • rejdy  

Taky na cyklobazaru prodávám a některý věci se prodávají mnohem líp i s minimální ztrátou (teleskopka, kazeta), jiný i relativně levně jdou prostě hůř. U Ultegra kazety mi volali další 2 lidi, než jsem stihl po prvním zájemci smazat inzerát (a byla snad –150 Kč vs. českej net), něco neprodám čtvrt roku…

0 0
    • kubad  

paradoxně je nejmenší rozdíl v náboji, jinak ráfek je o level jinde, lehčí dráty i proto i ten rozdíl v ceně, adekvátní ale není

ideální čas pořídit karbon ráfky a vyměnit to :D

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.