• SIRIS

    Dobrý den, mám dotaz, mám kolo Kellys Wandal 2012, zde najdete specifikace toho kola : http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…, chtěl bych se zeptat jestli se s tím kolem dá jezdit i downhill.

    předem děkuji za odpověď

    s pozdravem SIRIS

    0 0
    • novas752  

      Asi ano, ale nesjedeš všechno, bude to chtít poněkud víc „techniky“, pojedeš pomaleji a kolo bude dost trpět.

      0 0
      • novas752  

        Jaj, špatně, sorry. Spletl jsem si délku tlumiče (která se takhle většinou neuvádí) se zdvihem.

        S timhle do parku nelez. Hodně dobrý jezdec by to možná sjel, ale vpodstatě furt by musel brzdit, skoky objíždět a nic by z toho neměl. Ten trojpřevodník bys zlikvidoval na nejbližším kořenu a brzo bys uvařil brzdy.

        DH kola jsou od ostatních celoodpružených docela odlišná – zdvih 180mm a víc, tvar kola určený jen pro jízdu dolů (hodně položená vidlice, sedlo nakloněné dozadu, je to hodně masivní, silné brzdy s velkejma kotoučema, těžké hrubé pneu z měkké gumy, nemá to převody na jízdu po rovině/do kopce… Což samozřejmě není zadarmo a DH kolo z bazaru vůbec nemá cenu kupovat.

        0 0
        • Atilla  

          ?? DH kolo z bazaru se nevyplatí koupit pokud tomu nerozumíš. Ale vzhledem k tomu, že je mrtě lidí ochotno investovat nemalé peníze do kola a až poté zjistí, že na DH nemají, tak se dají na bazarech dohledat i skoro nová kola.

          A proč by na tom neměla jít sjet DH lajna a všechno se muselo objíždět? Klidně na tom můžeš skákat 10m polety, jde jen o to jak dlouho ty komponenty vydrží a jak tebe bude bavit bolest. Jsi mladý tak asi nepamatuješ éru kde se jezdilo DH na HT se 130mm zdvihu a že někteří tomu nakládali neskutečně…

          0 0
          • novas752  

            To je rozumnej přístup. :) Jestli chce kolo na 2 jízdy v bikeparku tak ať ho klidně vezme, ale na nejbližšim rozbitym dopadu ho minimálně rozbije, ne-li zlikviduje a s největší pravděpodobností i sebe. Jestli je mu opravdu 15, tak nepředpokládám že má na bikepark vůbec skill a měl by problém i na DH kole (já bych měl asi taky, ale to je nepodstatný).

            Ano, ale to byl extrém podobně jako dnes Rampage a jezdec musel mít velkou zkušenost a přívěsný vozík na koule. :)

            0 0
        • Pedro404  

          „DH kolo z bazaru vůbec nemá cenu kupovat“ LOL, proč?

          0 0
          • novas752  

            No rozhodně nebylo ježděné „dívkou po cyklostezce jen za hezkého počasí.“ viz třeba KuciDH a to co prodává. A tolik magorů, co si koupí DH kolo a na lanovce zjistí že na to nemaj určitě zástupy nejsou.

            0 0
            • wladeq  

              Kuci si z toho udelal biznys, koupi, proda, a pri tom kvantu co ma, a diky tomu ze na to sere, je semtam neco *****…cimz ho teda neobhajuju, jen na vysvetlenou, s tim je treba pocitat…na bazaru je more raket za padesat tycek, najdi mi neco noveho za pade, co se aspon podoba sjezdaku…

              0 0
            • Pedro404  

              Já myslel že se bavíme o kolech z bazaru, ne o překupníkách hoven:)

              0 0
        • SIRIS  

          Děkuji moc !

          0 0
    • Chlebovnik  

      Počujte, Kefalín. A čo vy si predstavujete pod takým slovom „downhill“?

      0 0
      • wladeq  

        Dneska se bere i lítání v bajkparku po hliněných dálnicích jako hustokrutopřísný daunhil

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.