• honza.hk1

    jeden dovolenkový off topic :-). Nemáte někdo nějaký tip na solidní ubytování na Pelješacu? Nejlépe Orebič, ale netrvám na tom.

    0 0
    • vysmátej bajker  

      termín?trváš na městě?

      0 0
      • honza.hk1  

        termín někdy poslední týden v srpnu a první týden v září. Na městě vyloženě netrvám. Jen pokud jsem si mohl vybírat, tak jsem hledal Orebič, ale jinak pokud máš někde jiný tip, tak proč ne. Jen snad jedna podmínka nebo podstatná věc je typ pláže. Máme 4 letého kluka, takže hledáme něco s pozvolným vstupem do moře a alespoň oblázkovou pláž někdo poblíž. Proto ten Orebič, kde jsem si všude přečetl, že tam je písek a oblázky.

        0 0
        • mufir  

          Hezky je v Boraku. Zkus www.dovolenavchorvatsku.cz My jedem 16.8. do Potočine – to je hned vedle, ale není to vhodné pro malé děti. Beru kolo a psa.

          0 0
          • Alf  

            Já jedu taky na Borak, ale na přelomu července a srpna. Je tam krásně a klí­dek. Ale ty plá­že pro malé dí­tě moc nedopo­ručuji.

            0 0
    • 100kg  

      Jestli ti stačí kemp, tak já jezdim asi 5 km za Orebič do Kučiště kemp Anthony Boy. Je to mnohem klidnější objast než Orebič a v září je tam už prázdno. Je to velký kemp v patrech, horní patra prázdná s rozhledem na moře a Korčulu, dostačující sociálky, poměrné soukromí a maj i karavany, které ti dotlačí kam chceš. Pláže jsou oblázkové i jedna velká písková. Je to ráj surfařů se stálým průvanem v průlivu. Na kolo máš v dosahu velkou část Pelješacu a ranním trajektem i Korčulu.

       
      0 0
    • Seaman  

      Co se týče ubytování v Orebiči, tak to není žádný problém. Je tam pár kempů, hodně apartmánů a pro ty bohatší i nějaký ten hotel. My jsme jeli autem a ubytování jsme řešili až na místě. V pohodě jsme se ubytovali u jedné paní – celý dům jen pro sebe, auto v garáži a kousek od moře. Jinak určitě doporučuji stavit se do vesničky Mokalo (cca 3 km východně od Orebiče), kousek od pláže tam leží na dně velká nákladní loď. Vrak je do hloubky cca 11m a kousek kapitánského můstku vykukuje nad hladinu. Stačí snorchl, brýle, ploutve a vrak se dá hezky prozkoumat!

      0 0
      • honza.hk1  

        tak to zní skvěle :-). Díky za tipy.

        0 0
        • vtt  

          Ja jsem byl 2 v Kucisti kemp Plaza, vlevo od Antony Boy a pak jsem asi 5 x bydlel v Appartmanu ve Viganji. Takze se povazuji za znalce mistniho prostredi:) Zalezi kde chces bydlet, ty kempy v Kucisti jsou v klidu pekna oblazkova plaz primo pred nima. Na appartman si myslim ze na posledni tyden v srpnu je potreba zamluvit. Prvni a druhy tyden zari je urcite v pohode vyberes si az na miste, ale ten posledni tyden srpen bych radsi neco rezervoval zvlast s ditetem.

          0 0
          • honza.hk1  

            no právě, proto s etu ptám s předstihem a rezervovat to budu předem určitě a je na to nejvyšší čas. Kdyby to bylo bez malého, tak jedeme na blint, ale takhle ne.

            0 0
          • makak  

            Jak je to prosím tě s kempy poslední týden v červnu? Počítám že úderem července tam bude našviháno? Jak tam jezdíte? Po Pelješacu, nebo zkracujete nějak trajektem třeba ze Splitu?

            díky

            0 0
            • honza.hk1  

              tak cestu tam mám jasnou. Po vlastní ose až na místo. zatím kdo zkusil trajekt, tak neušetřil krom lehkého odpočinku nic. Finančně je to dražší, časově také, protože tam musíš být podstatně dřív, aby jsi se nalodil. Takže stojíš tam nějakou hoďku před odjezdem a pak cca 50 min. na vodě. To těch cca 100km namotáš v klidu za dvě, tři hoďky v pohodě a vidíš kus krajiny. Kámoš tam byl třihodiny dvě hodiny předem a nevešel se na trajekt, takže by musel čekat 4 hod. nebo koli na další, takže po dvou hodinách čekání nakonec jel po ose.

              0 0
              • makak  

                Mě o čas nejde, peníze taky nejsou rozhodující, spíš ty 2–3 hoďky na závěr už jsou na „krev“. Děti řvou, silnici úzká. oči se zavírají, takže krajina je mi v tu chvíli ukradená. kochání si nechávám na bika. Koukal jsem, že se jezdí trajektem Ploče – Trpanj.

                0 0
                • honza.hk1  

                  jo jezdí Ploče-Trpanj, ale já osobně si raději pojedu v klidu dál,než se někde cptát a hádat s chorvatama a dalšíma čechama kdo tam byl dřív a nevím jak tady na trajektu, ale například na Korsiku musíš sundat kola pokud je máš na střeše, protože stojíš s auty pod pod různpu konstrukcí nebo v „suterénu“ což tady asi není, protože to je kousek a budou to nějaké bárky. I když na druhou stranu si vzpomínám, že v Ploče jsou i velké trajekty, ale nevím zda to jsou zrovna ty na Trpanj. Prostě já raději jedu v klidu než spěchat někam, protože tam musím za dvě hoďky třeba stát, abych se vešel na palubu. Takže pak musíš jet tak, aby jsi měl lehce fóra a pak tam stojíš třeba hoďky čtyři. Pak ty děti řvou stejně tak jako když jedou. Přístav je trochu bokem a na koupání to tam fakt není :-). A záleží jak jedeš a kdo řídí. U nás je to vpoho. Vystřídáme se s manželkou a auto dost velké, takže pohodlí až dost. Manželka minule jela ze Slovinska, přes Rakousko až do HK sama a já spal. Nějak mi nebylo dvakrát. Nás naopak ta ízda autem baví :-). Jezdili bychom kdykoli a kamkoli :-). čím dál, tím líp :-))).

                  0 0
                  • makak  

                    Řídím taky rád, ale Jadranská magistrála s bratrem magorem chorvatem mě fakt nebere, takže bych to nejraději hodil na kocábku už někde ve Splitu. Loni jsem si přejezd Hvaru taky odpustil a nalodění na trajekt žádná křeč nebyla, než jsme koupili lístky a zmrzlinu jelo se.

                    Co ty kempy u Orebiče v červenci. Je tam bitka o fleky nebo se dá?

                    0 0
                    • honza.hk1  

                      pak mám jeden výletnický tip :-)))))). Z Rijeky jezdí trajek do Trpanje také. Krásných 18 hodin na trajektu :-). Prý je to ale celkem super. Už je to opravdu supr škuner se vším všudy :-).

                      Ještě by mně zajímalo kam až je dálnice v Chorvatsku? Někde na jejich stránkách jsem četl, že až do Ploče. To by pak bylo vůbec pohoda.

                      0 0
                      • 100kg  

                        V září dělali v Ploče nájezdy, takže tam byl několikahodinový bordel na silnici. Protože stavi na naše poměry závratnou rychlostí věřím, že před sezónou to otevřou.

                        0 0
                    • honza.hk1  

                      je to možné, že to odsejpá při nalodění, ale zatím jsem se nikde nedočetl, že by tomu tak bylo. I na Chorvatských stránkách je psáno, že to chce min. 2 hoďky před odjezdem být v přístavu ve frontě, tak nevím. Ale třeba jo, já to neřeším a jedu po ose :-). Pro mně na přejezdu trajektem neshledávám žádná pozitiva.

                      0 0
                      • vtt  

                        Trajekt Ploce-Trpanj je docela v klidu, ja proste jedu a kdyz mi to vyjde ze jsem tam cca 30 minut pred odjezdem tak se na nej stavim. kdyz mne vemou tak jedu jinak na kaslu a jedu po ose. tech 30 minut si paradne odpocinem, dame kafe rizek a tak. Cestou zpet na nej vetsinou jedu, kdyz neni sezona tech 30 minut staci.

                        Jinak casove to vyjde cca stejne, ale jde o to ze cestou tam je clovek uz dost unavenej takze si rad odpocine.

                        0 0
                • pepek  

                  Já jsem vždycky ráno ve 4 dorazil do Omišu, u pláže sem se trochu vyspal a buď jsme se tam hned vykoupali, nebo  pokračovali s přestávkama dál. Máš ale pravdu, že ty stovky furt stejných zatáček jsou už pak hrozný. Tady mám zatáčky rád, ale co je moc, to je moc. Chce to holt nehrotit a jet na pohodu.

                  0 0
                • mufir  

                  My taky většinou nocujeme někde u Omiše, ráno se potom stavíme na Bačinských jezerech na koupačku, dáme si tam pizzu v restauraci u silnice a zkrz Dingač projíždíme v klidu někdy kolem druhý odpoledne.

                  0 0
    • vysmátej bajker  

      My se vyspíme v kempu za Plitvicema(návštěva stojí za to) a pak po ose až na místo.Dřív jsem jezdil co to šlo,schrup si v autě.....pak jsem se z toho den vzpamatovával­.Takhle je to lepší dojedem v klidu a je čas se i kochat cestou.

      0 0
      • honza.hk1  

        jo, kemp na Plitvičkách je super, tedy přímo ten, co patří pod národní park. Sice dražší, ale super. Čistý chatky, krásně upravené okolí, supr čistý umývárky v nerezu. Opravdu jsme byli nadšeni, tedy před cca 5 lety, tak doufám, že se to mezitím nezměnilo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.