dovča v ČR-kam s mladou na bika

57 nepřečtených
  • kejmi

    Zdarec bikeři, řeším kam v ČR vyrazit (na cca týden) na kolo s přítelkyní… Kdo máte Čechy projeté, hoďte nějaký info, kde se Vám líbilo + nějaký ubytování nejlíp někde bokem (ne v centru města-spíš nějaká pohodová chajda). Máme MTB, takže lesní potůlky, ale klidně i asfaltové stezky. Nechám se inspirovat:) Předem díky za reakce.

    0 0
    • BigKarel2  

      Mě se líbí docela kemp v Sobotce…A na MTB se dá odtamtud jezdit hodně a je to tam pěkný..

      0 0
    • d69  

      CR mám projetou (snad kromě ostravska:)skrz na skrz celou.Záleží co máte rádi – jestli pohodové rovinky pak Třeboňsko,Lednicko-valtický areál,Břeclavsko-ale tam teď budou komáři,jestli rádi víno pak Znojemsko,Slo­vácko,okolí Mikulova,jestli romantiku a míň lidí tak Slavonice, Novohradské hory(i když tam už je tam docela frkér),nebo Bílé karparty v okolí Radějova,jestli kopečky – (lehčí) pak Krušné hory v okolí Božího Daru,nebo Šumavu,jestli kpopečky těžší pak Jeseníky,Krkonoše – (Pec,Harachov) – prostě napiš co by tě zajímalo:)

      0 0
      • Igor Hnizdo  

        na morave tenhle rok budou komari beztak uplne vsude.

        0 0
        • jipík  

          Na Vysočině ne :-)

          0 0
        • marapara  

          Teď to už není tak hrozné, protože se docela ochladilo, tak nejsou moc aktivní. Ale minulý týden, jak byl ten pařák, tak to bylo šílené. Komáři byli všude i tam, kde se běžně nevyskytují a tak masivních počtech.

          0 0
          • Chiron  

            Ono asi jak kde, třeba tady u nás v okolí Valmezu jich je fakt minimum a do baráku sem kupodivu netlačili vůbec. Jo zato v lese, v místech kde to tak rychle nevysychá jich byly mraky.

            0 0
            • marapara  

              No v lesích je to děs. Právě třeba v Chřibech nikdy komáři moc nebyli a minulý týden jich byly mraky. A byli fakt všude, v lese, v polích, kde stojí voda už od roztání sněhu.

              0 0
      • wbiker  

        Ahoj. Poradíš nějakou fajn oblast na Moravě (kvůli dostupnosti)? Přítelkyně moc nejezdí, takže něco spíš pohodovějšího. Zároveň by tam mělo být něco zajímavého, nějaký cíl každě projížďky, ne jen tak jezdit po lese. Jeseníky znám, takže o nich se zmiňovat nemusíš. Trochu jsem se díval na netu na Beskydy, ale nejsem si jist, že splňují tu pohodovou část.:-) Sice máme MTB, ale extrémní terén neberem. Dík.

        0 0
        • marapara  

          Tak Beskydy moc na pohodu asi opravdu nebudou :). Na pohodu bude spíš jižní morava. Pokud mohu doporučit tak Pálava, Mikulov, Lednicko-Valtiský areál. Tady se dá bez problémů strávit týden dovči a stále je co objevovat. Přitom to není moc rozsáhlé území, takže na kole se dá bez problémů pokrýt i bez nějakých přesunů autem. A nejedná se o nějaké velké kopce. Pálava sice kopce jsou, ale nejsou to nijak závtratná převýšení.

          0 0
          • Bren  

            Varuju důrazně před touto lokalitou! Kolega píše jak je to tu super, ale není. Terény ano, ale u Břeclavi a Mikulova jsou komárů takové mraky, že se ani nevyspíte. Ty malé svině tady v podstatě zadusili letošní sezónu, potkáváme extrémně málo cyklistů ať se hneme kam se hneme.

            Taky pokud mladá moc nejezdí, mám pro tebe varování z vlastní zkušenosti: bude otrávená z té námahy, ty budeš otrávený z ní… Pokud kolu neholduje, neriskuj takto prodrbanou dovolenou. Druhý den večer je tuhá jak veka a pak chci vidět jak budeš dovču zachraňovat.

            0 0
            • marapara  

              Letos je to na komáry špatné snad všude na JM. Díky extrémně deštivému počasí jsou ty svině i tam, kde se běžně nevyskytují.

              Nicméně komáři se z těchto lokalit běžně vyskytují více hlavně u Lednice a na Pohansku. Tedy u vody a v oblastech lužních lesů. Aktivnější jsou spíš v podvečerních hodinách, než přes den. Pokud nechčí pomalu 2 měsíce vkuse, což je bohužel letošní případ a ty svině se nepřemnoží, tak se není čeho obávat. Jinak je to super oblast na dovču s víceméně pohodovými terény.

              2 roky zpět jsme byli s přítelkou na Pálavě, bydleli jsme v Pavlově na privátě a s komáry jsme problém neměli.

              0 0
              • Igor Hnizdo  

                Asi tak. Zhruba od 4 odpoledne do jedenacti vecer je lepsi sedet v hospode nez se pohybovat venku. Po jedenacte vecer uz to zase docela jde, ale musi se ochladit tak aspon pod 25C a to se nestane v prostred leta v jedenecat vecer, ale spis az tak ve tri rano, ale minuly tyden v ty vedra to jeste slo.

                0 0
            • wbiker  

              Přítelkyně je sportovně založená, takže to snad problém nebude. Navíc to plánujem na čtyři dny, a žádné extrémní vzdálenosti. Jde spíš o zpříjemnění dovolené cykloturistikou. Pálava zněla dobře do chvíle, než jste zmínili tu lítavou havěť.

              0 0
              • marapara  

                Třeba se to do prázdnin zlepší, i když tomu moc nevěřím. To by muselo být sucho a vyschnout to, co za duben-červen nachcalo. Komáři jsou celkem běžný jev. U lednických rybníků a v lužních lesích na Pohansku a kolem Janova hradu jich bývá vždycky víc. Běžně je to ale celkem snesitelný stav, spíš otravují večer a přes den je moc není vidět. Proto si lidi sem běžně berou repelenty. Jižní morava je spíše suchá oblast, možná nejsušší v ČR.

                Letos je to ovšem vyjímka a neplatí to, díky extremnímu počasí. Komáři jsou všude, voda stojí v polích, někde jsou to laguny a neschne to. Je zima a často prší. Teď třeba komáři moc nejsou vidět, díky tomu, že je zima. Ale až se oteplí, tak jich bude zase víc.

                0 0
                • Bren  

                  Dneska v prudkém dešti pod Javorinou v 11°C jsme zůstali asi na deset minut pod přístřeškem. Komárů tam na nás byla asi stovka. Máš skutečně pravdu, že v tomto počasí moc nelítají. Jinak by jich tam byl milion.

                  0 0
                  • marapara  

                    Já dneska vyrazil jen na hoďku protáhnout se pod Chřibama, počasí na pytel.

                    Ale už minulou neděli jsem se jel projet do Chřibů a tam kde jsem zastavil, tak snad ani komár. Zastavoval jsem asi 2×, jednou jsem obcházel cestu přes padlé stromy v lese nad Čeložnicema a podruhé sjem stavěl u studánky U Mísy načepovat a dal jsem si chvíli pauzu. A to ještě v sobotu, kdy bylo přes 30 stupňů, jich tam byly mraky. V noci přešla fronta a ochladilo se o 10 stupňů a bylo to hned lepší. Neříkám, že nejsou, ale je jich s chladnějším počasím teď mnohem méně.

                    0 0
        • d69  

          Dobře a ne až tak náročně se dá na Moravě jezdit např.v Hostýnských vrších,není špatné Znojemsko (Šatov-Havraníky-Hnanice),tam jsou kopečky jen dolů k Dyji, na druhou stranu – (Vrbovec,Slup,ja­roslavice),jsou rovinky,polňačky a vinice.Nedávno jsem byl jezdit v okolí Hustopečí – na druhouu´stranu od dálnice – Kurdějov,Divá­ky,Krumvíř – kopečky,ale moc hezké.Jinak není špatné ani okolí Bruntálu (Slezská harta atd) .Přímo na Pálavě (nahoře)komáři nebudou,ale dole v LVA,a hlavně u Hodonína a Břeclavi to bude masakr.

          0 0
          • marapara  

            Nejspíš i na Pálavě budou, ale nebude jich tolik jako u Nových Mlýnů, LVA a Břeclavi.

            0 0
    • Rulfino  

      Taky řeším to samé. Onehdy jsem v krámě koupil cyklomapu pro MTB „česko-slovenské pohraničí“ tak to zkoumám. je tam i průvodce. Píšou že je to 320km s převýšením 6750m. Mohlo by to být pěkné na týden s přítelkyní. Dle průvodce se dá spát a stravovat v chatách po cestě. Nedoporučujou to jet tzv.na těžko.

      0 0
    • Janes  

      Českolipsko, kamkoliv. Mácháč, Holany, Podralsko, Sloupsko… na léto vhodné protože je všude voda ke koupání, obtížnost cyklistiky dle chuti a výběru. Severněji kemp Smědá v Raspenavě, to už jsi v Jizerkách a tam už rovina moc není.

      0 0
      • dancing dog  

        Souhlas, Českolipsko a zachce-li se Vám kopců, nej hory po ruce- Lužický… bydlení tříprdelí, stači zadat do vyhledávače…

        0 0
    • Bren  

      Jak já ti závidím že tvoje jezdí s tebou!!!! Ta moje se mi roztekla na půl hektaru, nevyfuní pěšky ani na Plavecký hrad v Bílých Karpatech…

      Sem na Moravu neé, tady je komárů až hrůza!!! Ti vám z dovči udělají prostě peklo.

      Pěkně ji pozdravuj a hleď si ji tam neztrhat. Hezkou dovču přeju!

      0 0
      • jIrI___  

        Na Vsetínsku žádný zvýšený výskyt komárů nepozoruju :)

        0 0
        • capis  

          Já taky ne!

          0 0
          • Bren  

            Cože? Hnedka další týden tam teda razíme! Díky za info kluci valašští!

            Tady se nemůžeš ani zastavit = ani pojíst, ani se schovat před deštěm a nedejbože aby jsi měl defekt. K tomu potřebuješ tři lidi – dva mlátí komáry a ty měníš duši. Kdo můžete jeďte někam jinam.

            0 0
            • rbcrx9  

              Před chvílí jsem přijel z chalupy ve Velkých Karlovicích a po komárech zatím žádná stopa! No, jedu tam za 14 dní na dovču, tak snad bude lepší počasín než tento týden.

              0 0
      • Frostty  

        Ta moje se mi roztekla na půl hektaru

        Pěkny, dokonce mooc pěkny :-D.

        0 0
        • Bren  

          No a když chci nějaké ťuťu muťu, musím si ji napřed pracně naplácat na hromadu a pak honem rychle, než se zase rozteče zpátky!!!

          Když ji ale chci koupit nějaké tričko a překvapit ji, mám to jednoduché: když se prodavačka ptá na velikost, řeknu prostě, že se to jenom musí natáhnout na kontejner od skla.

          0 0
      • marapara  

        Pokud vím, tak Plavecký hrad je v Malých Karpatech :).

        0 0
        • Bren  

          No a co? Nevyšla ten kopeček prostě. To jen pro ilustraci.

          0 0
    • scret  

      Toulovcovy mastale – viz. www.mastale.cz

      0 0
      • maajkee  

        maštale jsou super!

        teď jsem se vrátil ze 14 denní dovči a 3 dny jsme byli s přítelkyní i v maštalích, určitě tam chci jet znova, super lokalita!

        pak jsme jezdili ještě žďárský vrchy a železný hory, na ježdění s přítelkyní uplně ideální, žádná nudná placka a žádný extra velký krpály.

        0 0
      • kejmi  

        ty maštale se mi moc líběj (moravu raději ne, kvůli komárům) a navíc to mám z Pardubek celkem kousík:) Poradíš nějaké konkrétní ubytovaní?

        0 0
        • maajkee  

          polanka

          Tam jsme byli jen na jídle a vypadá to tam moc hezky.

          My jsme byli s přítelkyní ubytovaný v turistický ubytovně v Proseči, 210,– Kč za osobu :) sprcha, záchod na pokoji.

          Je to hned u náměstí, hospoda je kousek, vařej tam i večer.

          0 0
          • scret  

            polanka je docela draha, teda pokud clovek uvazi, ze je celej den pryc a jde se do pokoje jenom vyspat… ale zas to tam vypada hezky…

            0 0
            • maajkee  

              jj, proto jsme se tam neubytovali a vyhrála to ta turist. ubytovna, ale kdybych věděl že v tom penzionu nad starou poštou chtěj jen 250,– za osobu, tak bych šel tam.

              0 0
        • Karlos009  

          My jsem bydleli TADY a spokojenost.

          0 0
          • maajkee  

            tam jsme byli jednou na jídle, od tý doby ne :)

            taky jsem si tam jednou dal pívo, točej tam poličku a už jsem si další radši nedal :)

            ale jinak to tam vypadá v pohodě a jestli je ubytko za 250,– tak to je hodně pěkný.

            0 0
            • Karlos009  

              Akorát jsme tam spali, takže hospodu nemůžu hodnotit, ale jinak velkej dvoulužák s televizí, záchodem a sprchou. Žádný luxus, ale za ty prachy…

              0 0
        • scret  

          mame vyzkouseno Penzion Na stare lekarne v Proseci a pak Hospodu Na ranci v Porici u Litomysle… oboji ubytko relativne levny – Hodspoda Na ranci se mi libila vic… jen tam maji docela zajimavej system placeni snidani:) kdo byl, pochopi:)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Já se letos chystám s drahou polovičkou pojezdit po Broumovksu, Jestřebích horách. Bydlet budeme v objektu Báňské záchranné služky Odolov . Noc vyjde na 150kč/osoba. Jenom problém, že nejbližší obchod/restaurace je cca 5Km kopcem dolů. My to řešíme autem-nějak se tam stejně musíme dopravit(šlo by to i vlakem do Malých Svatoňovic).

      A je tam úžasný klid a krásný výhled na věznici;)

      0 0
    • Hrosik1  

      Jak již kolegové vzpomínali, tak tady v beskydech moc komárů není, takže tady by to šlo, i když ty kopečky jsou prudší. Jestli chceš v čechách, tak loni jsem byl v Jizerkách ubytován v Hospůdce U Rudolfa WWW.sweb.cz/pen­zionhospudkau­rudolfa , bylo to v Horním Polubném a moc se nám tam líbilo. Pěkné cesty, příroda a docela nenáročné trasy.

      0 0
    • jakub  

      http://www.penzionmtb.ic.cz/

      cerven jeste prazdno, cervenec dost narvano, srpen dost prazdno ale asi bude dost plno… nenabizime luxus ale nejlepsi zazemi pro sportovni dovolenou v jedné z nejhezčích lokalit v ČR(bajkování, horolezectví, turistika, koupání apod…)

      0 0
    • ferry  

      http://www.horylevne.estranky.cz/

      Parádní lokalita Kralického Sněžníku, ubytování v pohodě,blízko jsou hospody za slušné ceny, a možnosti výjezdů mraky. Buď si dáš okruhy nebo popojedeš někam vlakem a vracíš se zpět.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.