• 4xMM

    Ahoj bikeři :-),

    tak se po návratu z hor pomalu přelaďujeme na jaro a připravujeme kola i dětem. V této souvislosti se objevily následující otázky:

    Starší synek má nové, 20" (Superior), poprvé s normálními V-brzdami a přehazovačkou. Máte nějaký tip, jak nejlépe dítě učit, jak s tím zacházet? Mně nenapadá než prostě vysvětlit, ukázat, podle potřeby opakovat – a hlavně vyzkoušet, trénovat…:-) Ale třeba jsou na to nějaké další „fígle“ zkušených cyklistů, o kterých nevím… ;-)?

    Mladší synek se na kole naučil v říjnu (to mu bylo 3 a půl), zatím má malé kolo 12", ale během jara, až mu budou 4 roky, dostane 16" po bráchovi. Je to Author Vital, staršímu se na něm jezdilo dobře, jen má toto kolo poměrně dost dlouhé kliky – pamatuji si že mu to zpočátku dělalo trochu problémy. A mladší je trochu menší (má kratší nohy) než byl starší v jeho věku, tak si říkám zda to nebude větší problém. Daly by se tam případně dát kratší kliky (a kde je sehnat?), nebo je v tom nějaký zádrhel, proč to nejde nebo se nedoporučuje…?

    Na malém kolečku má kliky 10 cm, ten Vital má 13.

    Díky předem za Vaše tipy a rady!

    Zdraví M.

    0 0
    • Jirikus  

      Na tom Superioru je gripshift (otočná rukojeť), tak ho nic neuč a nech ho jezdit po rovince ať si vyzkouší točit rukojetí a je to.

      Ty kliky asi sehnat půjdou, kde, to nevím, možná je zkus přendat z toho malého kola, ale osobně bych to nehrotil a nechal to jak to je, však on si zvykne :-).

      0 0
    •  

      moje děti letos přesedlaj z 16" na 20" a první co udělám je, že přední brzdu nastavím tak aby brzdila, ale aby nešlo přední kolo hned po zmáčknutí páky do smyku,dále už si děti přejí comp a samozřejmě košík s láhví na pití,dál budu řešit až to bílí svinstvo roztaje, jsem na sebe zvědavej jak jim budu vysvětlovat funkci přehazky.

      0 0
    • Schoscha  

      Je pravda, že kliky u Vitala jsou při přechodu z 12" kola problém.

      Dceři jsem koupil 16" Vitala na Vánoce.To jí bylo 3,5 roku a na dvanáctce lítala jako čert.

      16" zvládá,ale jedinej problém jsou právě delší kliky.

      Uvidím, jak se oteplí, jestli jí to nebude vadit moc,tak to tak nechám.Jinak zkusím sehnat kliky kratší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.