Dotaz na uživatele Specialized Camber

16 nepřečtených
  • ozzakk

    Zdravím, plánuji koupi nového kola a po Testfestu jsem se asi zlomil směrem na fulla. Bohužel jsem si tam nestihnul projet Spec. Camber.

    Jel jsem už:

    Specialized Epic FSR Comp

    Trek Fuel EX

    Trek Superfly

    Ghost AMR

    Canyon Nerve AL

    A nevím jak se rozhodnout. Potřebuju postrčit.

    Celkem uvažuju o Treku Fuel Ex, měl jsem ho teďka na Skalce v OV a super. U Cambera se mi líbí celkově jak to kolo vypadá, ale nevím jak jezdí. Prý je to nejprodávanější kolo od Specialized ale v OV ho na test nemají…

    Lákal mě Canyon , ale nevím jestli na Testfestu měl na předním kole nějaký těžký plášť nebo celé zapletené kolo, ale připadalo mi to až moc nervózní, jako by bylo na řídítkách nějaké pádlo se zátěží.

    Díky

    0 0
    • fuji2  

      Řekl bych, že v tom seznamu máš kola různých kategorií, takže záleží co upřednostňuješ a jak jezdíš. Epic a Superfly jsou kola na maratony, zbytek bych řekl trail biky. Fuel EX jsem měl taky v hledáčku, ale já hledal kolo jiné kategorie a jen jsem se potřeboval ujistit, že ostatní mi nesednou. Nicméně Fuel EX se nějak zbytečně moc houpal i v místech, kde nebylo třeba, nafoukáno jsem měl dostatečně. Camber byl zdvihově XC, geometrií se přibližoval Stumpjumperu, který jsem nakonec pořídil. Canyon Nerve jsem na projetí nesehnal a zbytek Tvého seznamu jsem neměl v hledáčku, takže jsem je nejel.

      Pokud bys o Camberu uvažoval, na slovenském webu je zajímavá nabídka, pokud by Ti sedla velikost. Zkoušel jsem si Stumpjumpery i Cambery v různých velikostech a ten Camber je o kousek nataženější, takže ve velikosti L je zhruba od velikosti 180cm nahoru. Já mám 178cm a L mi bylo velké. Zase Stumpjumper ve velikosti M mi byl malý, tak jsem vzal L.

      http://www.mtbiker.sk/…omp-29-.html

      0 0
    • fuji2  

      Cambera mi půjčili v Ově v Bikomaticu.

      0 0
      • ozzakk  

        Jí vím, že to mám pomotané:

        Podle mě by jsem to rozdělil takhle:

        1.) Spíše závodní XC

        Special Epic

        Trek Superfly FS

        2.) Univerzální kola

        Special Camber

        Trek Fuel EX

        Canyon Nerve

        Ghost AMR

        Jinak v Bikomaticu jsem byl, a řekli mi že Camberana na test nemají. Zkusím tam ještě brnknnout.

        Ještě jsem přemýšlel, že zkusím nějaké RB nebo Gianta.

        Přece je to jenom investice.

        0 0
        • Azmir  

          Z kategorie 1) bych vzal epic a z kategorie 2) bych vzal Trek Fuel EX nebo Canyon Nerve, ale srdce mi říká fuel EX, jel jsem sice model 2012 ale to kolo se mi strašně líbilo.

          0 0
        • fuji2  

          Já bych tu druhou kategorií nazval spíš nezávodní XC. Univerzální kolem já osobně myslím něco se zdvihem 130–140mm. Já vybral jako univerzál Stumpjumper evo 29 140mm, ale taky jsem dlouhou dobu hledal se 120mm. Při testování ale ty kola chodily hodně často po dorazech, což je paradox, protože doteď jsem jezdil na HT. Gianty jsem měl taky v merku, ale nesedla mi geo, chce to zkusit. RB IQ a IQ6 jsem měl půjčené loni, ale oproti všem v tomhle Tvém seznamu je to jakoby krok z5. Mě osobně RB zklamaly a to už jsem byl pro ně rozhodnutý. Nepomohla ani třetinové ceny, za které se vyprodávaly testovačky v Jezdkovicích. Trek Fuel EX má „netypickou“ geo, chce to předem pořádně vyzkoušet. Nerve je za svou cenu parádně nastrojené, když pominu kola, které je v základu nezbytně nutné vyměnit. Blbé je, že krom pár testovaček to nejde nikde ošahat a proto jsem od něj upustil. Hodně dobře se mi jeví i Stumpjumper 130mm, paradoxně se pode mnou houpalo míň, než Giant Maestro. Nespěchej a vše si dobře vyzkoušej, i kdybys měl koupi odložit. Občas se taky něco zajímavého objeví v bazaru.

          0 0
          • Azmir  

            Stumpa evo 29 nazývat univerzálem mi přijde celkem úsměvné :)

            0 0
            • fuji2  

              Je to subjektivní záležitost. Kolega má za univerzál Anthema, další kolega zase Demo :). Mě se zdá na běžné beskydské poježdějí 120mm málo, 130mm jistota, 140mm pohoda. V merku jsem měl na běžné ježdění ještě Jekyll. Záleží co kdo preferuje.

              0 0
      • ozzakk  

        Jinak v OV Cambera podle posledních informací nemají…

        0 0
        • fuji2  

          Toho Cambera v Bikomaticu jsem si nebral domů, ale jezdil jsem na tom kolem krámu, protože jsem jen zkoušel velikost. Nevím tedy, jestli to bylo nové kolo, nebo testovací. Jinak Cambera 2013 ve velikosti L měli ještě v LightBIKE v Havířově a něco jsem viděl i v Sacha Sport.

          0 0
    • rdx  

      Cambera mam, ale prvi model. nevim jak moc se pozdejsi modely lisi. kazdopadne je to hodne universalni kolo, oproti epicu vice tancik, ale pohodlnejsi. Najezdeno na nem mam od dlouhych vyslapu, pres obyc zavody typu KPŽ. Nezklamal nikdy.

      Nicmene ted uz bych asi sel do epica, potencial v terenu uz moc nevyuziji (straspitel :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.