Dotaz na funkci tlumiče, rozměr

7 nepřečtených
  • polycz

    Ahoj,

    1. Mám tlumič Rockshox Monarch Plus a na něm je „ztužování komprese“ se třemi polohami open, mid, closed. Můžu tlumič nějak poškodit když na tohle nastavení zapomenu a nechám ho zavřený (nebo napůl) na skocích nebo v drsnějším terénu?
    2. Jak zjistím/změřím přesný rozměr tlumiče (třeba 200*57mm). Ze seriovýho čísla jsem to nezjistlil, na stránkách Sram se mi nenačelo :( Je to v novým AL rámu Giant Trance X 29 velikost L.
    3. Mám nějakou základní nebo demo verzi SoloAir, má smysl tenhle tlumič upragovat aircanem za cca 2300 Kč na DebonAir?
    0 0
    • novas752  
      1. Na zavřenym bych neskákal, může rupnout těsnění na kompresnim ventilu nebo se zohýbá shimstack.
      2. Jaký je to ročník? Nové Trancy X mají rozměr 185×55 Trunion, což je rozměr ve kterém se Monarchy nikdy nedělaly.
      0 0
    • bathed  

      Chytnu se jenom jednicky: proc tu otazku pokladas? Jako “coby kdybys to zapomnel otevrit” po vyslapu nez to posles hlavou dolu? A nebo je to “provozni” dotaz, kdy ti zkratka prijde ten zavreny (privreny) tlumic pocitove lepsi?

      0 0
      • polycz  

        Zavřenej tlumič moc nepoužívám (při tom šplapání mě přijde že to kmitá a je to lepší mít napůl) Ale když jedu nějaký „flow“ tak je lepší to mít na prostředek – líp se pumpuje, dá se do toho líp opřít v klopenkách. Když jedu ostřejší terén s tak je to otevřu.

        Jde mi o to jestli je takovejhle způsob používání v pořáídku nebo dělám něco blbě. (jestli se třeba v tlumiči něco neprorazí když je v poloze „napůl“)

        Měl jsem předtím fulla ale to byl 12 let starej special a ten žádný takový funkce neměl. A na tohle se nemám ve svým okolí koho zeptat…

        0 0
        • bathed  

          Takže ta druhá otázka.....

          No, tak já měl naprosto stejný problém, páč mám fakt „těžké kosti“. Začal jsem experimentovat s tou naprosto nejjednodušší věcí: přidal jsem tam dva tokeny… Zkrátka jsem udělal strmější průběh. Teď to mám tak, že nezamykám. Nahoru si dám střed jako ty. Na všechno ostatní odemykám.

          0 0
    • Mr.Duck  

      Já dokud jsem měl Monarch+ na RB tak na A-line a Dirt Merchant jsem to nejradši vozil zamčené spolu se zamčeným RCT3 lyrikem vepředu. Chovalo se to úplně fantasticky a na odpružení se to nijak nepodepsalo, na rámu těžko říct ale nebylo to nijak hrubé na dopadech.

      Přišel jsem na to přesně tak, že jsem zapomněl odemknout nahoře a už jsem to na skoky nechtěl vozit jinak :)

      2. Když dáš sériové číslo do trailside tak ti to neřekne? Ještě by to mělo být napsané na pístnici z jedné strany.

      3. Záleží na rámu a co po tom chceš. Na RB byl debonair perfektní, se solo air bylo těžší využít konec zdvihu. Debonair Má obecně měkčí počátek chodu a větší rozsah nastavení progresivity.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.