Canyon 2018 STRIVE CF SHAPESHIFTER

14 nepřečtených
  • raskin

    Je tohle něco, co bude opravdu fungovat, nebo jen dobře zvládnutý marketing?

    VÝZVA

    Konstantní změny terénu kladou nesmírně vysoké nároky na enduro kola. Jezdcova hmotnost je přenášena podle typu jízdy a aktuálního terénu. Při stoupání nese zadní kolo 100% zátěže, na rovinkách je to pak kolem 70%. V prudkých sjezdech je tato hmotnost převedena skoro všechna na přední kolo. Ke zdolání těchto změn by měl být snížen sag, zdvih a zpevněno celkové naladění kola, které by potřebovalo i přímější úhel sedla a řízení. Když se poté trail vydá zase směrem z kopce, je vyžadováno přesně opačné nastavení: více sagu, více zdvihu, ploché úhly a ideální nižší pozice na kole.

    NAŠE ŘEŠENÍ

    Shapeshifter umožňuje spojit obojí. Systém je složený z našeho patentovaného vzduchového pístu, integrovaného do napojení vahadla tlumiče a z páčky ovládání na řídítkách. Pouhým přepnutím páčky změní Shapeshifter umístění tlumiče a přednastaví dynamiku odpružení při jízdě. Výsledkem jsou dvě odlišné geometrie, poměry odpružení a nastavení zdvihu, ze kterých si můžete vybrat a to vše bez speciálně upraveného zadního tlumiče.

    Rozdílné geometrie jsou dosaženy díky kombinaci funkce Shapeshifteru a odpovídajícího efektu sagu kvůli změně v poměru přepákování odpružení.

    V DH módu poskytuje 160 mm zdvihu a 25–30% sag ideální nastavení pro závodní sjezd, zatímco 130 mm zdvihu a zhruba 15% sag v XC módu zlepší celkovou efektivitu. Výsledkem je vyšší pozice kola se zdvihem při stoupání a eliminace pohupování při záběru. Zadní trojúhelník a tlumič si udržují svou citlivost k zajištění maximální trakce a kontroly do kopců.

    https://www.canyon.com/…hapeshifter/

    0 0
    • MirosPikos  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • ferlikster  

      Bionicon jde ve variabilite geometrie jeste dal, a prepousti vzduch z vidlice do tlumice…rozdil hlavovky az 5°.

      http://evo.bionicon.com/en/

      0 0
    • Vilém  

      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.

      0 0
    • petr99  

      :D

      Asi se nemá cenu ani vyjadřovat…

      0 0
    • novas752  

      ???

      Unikla mi nějaká zásadní změna, nebo proč si to zaslouží vlastní vlákno?

      0 0
    • raskin  

      Je to normální dotaz na SHAPESHIFTER. Pokud je to stará věc, ne novinka pro modely 2018 a já jsem mimo, tak se omlouvám za hloupý dotaz. Pokud tohle už dělají všichni a Canyon až od roku 2018 a já jsem mimo, tak se omlouvám. Takže vaše uchichotování je asi nutné pro vaše ego, mně je docela šumafuk. Napište k věci, nebo polkni a jděte onanovat nad jiným tématem, OK?

      0 0
      • novas752  

        K věci? Je to „novinka“ stará asi 3 roky a je to Canyoní patent, takže přímo shapeshifter ke změně geo nikdo jiný nevyužívá.

        První verze se docela dost sraly, teď už jsem o tom nesylšel, takže asi ok.

        Všechny tyhle informace sis ale mohl najít bez otravování ostatních, ve vláknech o Canyonech je toho sepsaný až až.

        0 0
        • raskin  

          A čím prosím tě dotaz na fóru otravuje ostatní? Tím, že jej zhlédnu a buď chci nebo nechci na něj odpovědět? Dotazy na fóru nejsou problém, odpovědi z toho dělají sračky

          0 0
          • novas752  

            No já nevim, nové vlákno už jsem dlouho nezakládal, ale bývalo tam napsané něco jako abys nejprve odpověď na svůj dotaz zkusil vyhledat. Což si evidentně neudělal, „shapeshifter“ je tak unikátní výraz, že by ti zaručeně vypadly informace přímo o něm.

            Je to to samý, jako když se na jaře a v létě 5× denně zakládá vlákno „kolo za 15“. Proč? Odpověď je vždycky stejná.

            0 0
      • nzg  

        Shapeshifter je na Strive třetí sezónou, funguje pěkně, servisne nic složitého. Počáteční mouchy už jsou vychytané.Zajímá tě něco konkrétního?

        0 0
        • allrose  

          Mě by teda zajímalo,co napsali ty dva?…ale dokáži si to představit :D

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce