• Dale.47

    Zdravim,

    chtěl bych letešní rok s kamarády uskutečnit cestu k moři na kole, a řeším dopravu s kolami zpátky do čech.

    Co jsem vyčet ze starších příspěvků, tak žádná sláva. A já jsem našel jedíně vlak Benátky-Mnichov od DB (100e na jednoho pokud nechci být vázán na konkrétni spoj) + Mnichov-Praha od CD

    Nějaké nové tipy nebo možnosti na dopravu cca 4 kol s lidmi z oblastí Trieste/Benát­ky/Verona?

    0 0
    • kubad  

      domluvit se s nějakým co pro vás dojede, vyjde to asi nejlevněji :D

      0 0
    • Qulck  

      Vázat se na konkrétní spoj stejně budeš muset, protože místa na kola si musíš (snad) vždy rezervovat. Loni jsme jeli z Udine přes Vídeň do Prahy (RJ Gondoliere jede z Benátek) a nějaký borce s kolama do vlaku nepustili s tím, že nemají rezervaci na kola.

      0 0
    • Bruca  

      A co variantu jet tam busem/vlakem/le­tecky a zpátky dojet po vlastní ose?

      Za kolo si třeba wizzair bere kolem 800,– kaček, letenka se dá sehnat kolem 500–800,– taky, když se zadari. Doletis 20 km od Benatek…

      0 0
    • tromboonen  

      Slo by to i zpet temi letadly, ale ověřit si všechny detaily dopravy kola, u nízkonákladovky to může být problém a ne nízkonákladové. Na druhou stranu všechny ty města jsou tak blízko a s pohodlnou cestou (na Itálii, dál na jih je to šílená štreka i dobrým autem, na úplný konec dole šílenost co se času týče, ne že tam nejsou pěkné oblasti a hory i cesty (ne ta hlavní dálnice)), naplánoval bych to s kolmo i zpět, nebo plus jako backup někoho kdo by tam dojel z česka (soukromník známý nebo doporučený nebo komerčník), je to z prahy 815 přes Krumlov a Rakousko, sice teda dálniční poplatky/známka, ale ta by byla i při té cestě přes Brenner, přes Německo a Brenner autem někdy rychlejší, ale zas víc času na ITA dálnicích a možná jsou tam dražší (za kolik byl ten kousek z Villachu do benátek už si nepamatuju, ale dá se to všechno ověřit v ITA i RAK, cesta jako taková byla ale do Ita a až po ten sever ITA krásnější (autem)). Já už nemám dálkový a motorově luxusní Viano pro pro 8, to bych se možná za rozumný prachy nbídnul, podle termínu (ty poplatky ale někde pro velký auto dražší, žralo to se silným V6 dieselem taky dost na dlouhý cesty), Volvo kombik V70 co mám teď 4 lidi plus řidiče pobere v poho, ale kola by musela na střechu a já tam nemám hagusy, takže je komplikovaný tam dát zahrádku a na 4 kola je to stejně náročný, šlo by to, ale na podobným autě jsem to nezkoušel. Třeba tady dostanete doporučení, ten spodní konec kde jsme v Tropea vyzvedávali charterovou plachetnici na Lipari jsme dali v 8 lidech od soukromníka z Ostravy jedním členem zapůjčeným za slušné peníze na 14 dní Fordem tuším Transit Custom (menší než Viano a i když měl najeto málo neuvěřitelně nepovedený a nepohodlný auto na řízení i pro cestující, ale dal to). Tam, zpátky, parkování, půjčení, náklady na cestu jím ale byly lepší, než jakékoli letadlo v té době (brzký podzim) tam dolů, to v podstatě nebzlo, ale jezdí odtamtud skoro furt autobusy do Říma a zpět, ty Italské by kola braly někdy, jestli je nějakej až dál nahoru nebo do jiné zěmě a bláíž k ČR, z benátek nebo kolem by taky měly bejt, nebo Rakouské atd, zbytek buď dojet na těch kolech, nebo tam by už někdo přijel levněji a bylo by to pohodlnější.

      0 0
    • Fran-tic  

      Jezdím studentagency busem, vyjde to mnohem mnohem levněji (dával jsem 1300 s kolem posledně). Ale dělám to opačně, protože se mi nechce stresovat dojezdem na bus, ale mít to co nejvíc na klid – takže jedu brno-udine a pak se brouzdám dva týdny zpět směr čr přes alpy. Za mě top dovolené :)

      0 0
      • oddie  

        Akorát tomu chybí ten pocit, že člověk dojede k móři :)

        0 0
        • Fran-tic  

          k moři už jsem dojel 2×, takže mi nechybí :) každopádně na cestu do janova a zpět jsem potřeboval měsíc no :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.