Doporuceni pro majitele Merida AM (2007, 2008?).

10 nepřečtených
  • fcelak.majak

    Jezdim Merida AM 3000 D, r.v. 2007. Doporucuji vsem, kdo disponuji prestavitelnym zdvihem zadni stavby (nevim jak jsou na tom modely 2008, vsadil bych ale na modely, opatrene puvodnim masivnim vahadlem), nevahat a presunout tlumic do polohy 130mm. Sice vas ceka nove vybalancovani „chodivosti“ jak vidle tak tlumice, nicmene komu jde o opravdu vyjimecnou citlivost masinky, pak nevahej a prestavuj, stoji to za to, zmena jizdnich vlastnosti je neskutecna. Hezky den a prijemne predjarni kilometry preje Yarda.

    0 0
    • mechanik  

      Já už to říkal dávno :-))

      0 0
    • mufir  

      jj, mechanik má pravdu, radil mi to už v lednu..:-)

      0 0
    • goofy  

      Imho me by ani nenapadlo to vozit na nizky zdvih, a to ani na turistiku ;o)

      0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak, u takovéhleho kola vůbec nechápu, proč tam ta možnost 115mm vůbec je. Pokud někdo chce 115mm, tak si koupí adekvátní úplně jiné kolo a ne takovýhle rám a k tomu Talase.

        Kdyby tam bylo 130/150mm, tak už by se o obou polohách dalo i uvažovat.

        0 0
      • fcelak.majak  

        Vzhledem k faktu, ze se jedna o me prvni celopero, dal jsem na radu prodejce – nez se na kole naucim jezdit, mam si zvyknout na odpruzenou zadni stavbu na nizsim zdvihu. Tohle kolo jsem si poridil na zaklade testovani na vyssim zdvihu vpredu vzadu, aniz jsem si toho byl vedom a nizsi zdvih me na mem kole pocitove stale o „neco“ okradal. Predevsim me znervoznoval neznatelny rozdil mezi zapnutym a vypnutym propedalem na zdvihu 115mm. Nalezeni jakz takz vybalancovaneho chodu Talase a erpedvojky me stala mnoho casu a otravenych xichtu a stale to bylo „malo“. Take jsem ne zcela chapal, CO bych se mel, proboha, ucit. Tudiz jsem pred cca dvema tydny vypustil tlumic, prehodil ho do k ramu blizsiho oka a nestacil se divit – nahle vim, o cem je funkcionalita propedalu, jak necekane bajecne a komfortne se umi doplnovat vidlice s tlumicem, jak jsem byl naivni, kdyz jsem naslouchal prodejci. Prvni prestelovani tlumice a vidlice me privedlo k nadsenemu „tywoe!“. Takze jsem nelenil a pripadnym, me podobnym nestastnikum, jsem sem hodil doporuceni. :-) Yarda.

        0 0
    • krokus  

      Mám Meridu 3000D 2008. Uvědomil jsem si, že nevím, jestli tohle kolo umožňuje změnu zdvihu 115/130, jak se tady o tom píše. Žádné další očko na uchycení tlumiče nevidím, ale vlastně nevím, kde bych ho měl hledat:-) Přikládám foto…

      0 0
      • krokus  

        Aha, tak už jsem ten náhradní otvor viděl na Foosově kole. Akorát si nejsem jistý, jaká dírá odpovídá jakému zdvihu. já tam každopádně mám jen jednu díru, tak předpokládám, že to bude těch 130…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.