• roman 3D

    má někdo zkušenosti a slyšel naživo tzv. soundbar?, konkrétně jak si poradí s imitací prostorového zvuku?, aktuálně předělávám byt a už se mi nechce tahat a zakopávat do zdi kabely od stávajícího domácího kina 5.1.

    http://avmania.e15.cz/…oundbar-test

    0 0
    • Smazaný účet  

      obnova mrtvoly…

      Shanim neco k TV v konfiguraci 2.0 nebo 2.1 idealne regalove repro pripadne soundbar. Mate s tim nekdo zkusenosti?

      Dival jsem se na nejake LG, Samsung ale pres net nevyzkousim jak to hraje.

      Uplne nejlepsi by bylo neco ve stylu Philips Fidelio: Super design i velikost, http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/…ps-css7235y/ bohuzel cena je mimo.

      Co rikate napr na Soundbar od LG http://domaci-kina.heureka.cz/lg-nb4530a/

      Nechceme domaci kino s 5ti repraky nepotrebujeme ani integrovany DVD prehravac pripadne zesilovac a externi repro. Zbytecne moc kabelu atd. Rozpocet okolo 5k.

      0 0
      • kudlanka32  

        esli mas rad hudbu, tak si to nekupuj. Philips fidelio v tom mensim provedeni byl totalni pruser – akusticka kytara basovala jako hiphoperuv soundsystem. Nedalo se to dyl nez 5 minut. Nejmensi zlo byl bose soundlink mini – v pripade ze to ma byt prenosny, bezdratovy a na baterky.

        Pokud mas rad hudbu – porid si mikrovez ;) Pokud to ma byt bezdrat, tak bych zkusil asi pioneera: http://www.pioneer.eu/…-K/page.html

        0 0
        • Smazaný účet  

          no ma to byt primarne k sledovani filmu na LCD takze mikrovez zas tak uplne nepotrebuji a radeji bych ocenil subwoofer.

          0 0
          • kudlanka32  

            a co je zdrojem toho zvuku, TV ?

            casto je lepsi objemove vetsi 2 pasmova bedna, nez maly budky se subem, ale vsechno se to odviji od toho jak moc ti duneni nevadi, geometrie mistnosti a dostupneho mista kolem TV

            0 0
            • Smazaný účet  

              ano zdrojem zvuku je klasicky tv (opticky vystup).

              Zkouseli jsme ten soundbar od LG na stejne televizi a rozdil je podstatny takze i ten obyc soundbar hral dobre. Bohuzel je skoda ze nikde v okoli nemam poradnou prodejnu kdey by se dalo porovnat vice repraku.

              0 0
              • kudlanka32  

                vetsinu zarizeni rovnou vyradis tou optikou…a pokud ti vyhovuje soundbar, tak proc to resis?

                0 0
          • kudlanka32  

            se subem toto:

            http://www.klipsch.com/…ter-speakers

            myslim ze to sezenes v poho na amazonu

            0 0
          • Jones  

            toto maji v datartu. Mne se ten design libi, a vyhoda – muzes si to tam poslechnout s vlastni hudbou – filmem.

            0 0
            • vasek80  

              Já kdysi kupoval předchůdce těchto philipsů po poslechnutí si jich v Eloctroworldu. Poslouchal jsem i ty cos odkazoval, ale ty Philipsy ač znatelně levnější hrajou imho podstatně lépe. Dost se Harmanech kritizují slabší středy a zrovna pro dialogy to chybět bude. To ty Philipsy zase postrádají křišťálové nejvyšší výšky. Tady je test na ty Harmany a nic moc za ty prachy.

              Já po koupi nové TV přestěchoval Philipsy od PC k TV a k PC hledal náhradu. Zkusil jsem Creative Gigaworks T20 series II a jsou ještě lépe hodnocené jak Harman. No a zatím těžko soudit, ještě se asi úplně nerozehrály, ale 2.1 Philips hrály lépe. Zvuk je prostě plastovej, zkusím dovnitř nastrkat tlumící rouno co mi zbylo z dřívějších staveb reproduktorů. Spíše si ale časem udělám nové bedýnky ze dřeva a narvu tam repráčky a komplet el. Za ty prachy nemůžu chtít studiové monitory, ale kdyby použili trochu silnější plast, lépe pořešili vnitřek a dali basreflex vzad, tak by to bylo lepší a nestálo o moc více.

              PS: a ty Philipsy u TV jsou exelentní. Absolutně nemám ke zvuku připomínek. Ale mají dva problémy. Trafo co žere i ve standby (nevím jak je na tom nástupce) a nemají dálkové ovládání. Jinak nástupce je stejnej, jen je trochu jiný design a ovládání, ale jinak reproduktory úplně stejné.

              0 0
    • roman 3D  

      takže ten soundbar mám ještě dneska a plně vyhovuje, stereo bez připomínek, i ten prostorovej zvuk tam je akorát se nedá přesně určit vod kudá se to zezadu přesně ozývá, jsem spokojenej, soundbar mám nad televizí + bezdrátový subwoofer na zemi, nikde žádný dráty takže je spokojená i manželka:-), jako bonus beru že krásně přehrává přes USB mkv formát, i aktualizace softu občas proběhne, jedinej problém byl že v záruce odešla bluray mechanika-vyměněna v rámci záruky a vše funguje jak má

      0 0
    • mr.antik  

      Čaute, odešly mi repráky (dočasné řešení Genius 5.1) a protože už to tak 10 roků nesleduju, tak nevim čim to nahradit.

      Potřebuju to k přehráváni MP3, rádio (zatim analog, brzy snad i digitál), externí zdroj (třeba telefon, PC), případně v budoucnu jako pomocný repráky k televizi.

      Je to do paneláku, takže žádný mega výkony takže jsem uvažoval o nějakým mikro-systému a narazil jsem na tyhle soundbary – jak to funguje v porovnání s klasikou?

      https://www.mall.cz/…ar/lg-nb2540?…

      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnu starší vlákno. Máte někdo zkušenosti s nějaký soundbarem z aliexpressu? Má to smysl nebo to je jen vyhozené pětikilčo? Použití vyloženě jen k pouštění písniček z telefonu, ať nemusím zapínat PC. Nejsem náročný posluchač :)

      0 0
      • ziki007  

        Já pořídil na cestySumvision Psyc Monic ,zvuk příjemný, cena spíš kolem 1100,– , když se poštěstí… Ale není z Ali ,) Jinak na domácí poslech jsem rozmazlen oldskůlem Pioneer SX-636 + Grundig HiFi Box 550…

        0 0
    • roman 3D  

      k nový 65" palců TV kterou jsem ještě nevybral :-) bych rád nějakej jednoduchej soundbar. Na youtube (alza recenze) hodně chválili Polk MagniFi Mini za velmi příjemných 7 tis. Kč https://www.hifi-voice.com/…magnifi-mini, někdo ještě nějake zajímavej tip za tyhle peníze?

      0 0
      • MatS  

        Bohuzel postizen profesionalni deformaci nemuzu zadnemu soundbaru prijit na chut. A to mam v portfoliu znacky JBL taky jeden (divize JBL professional).

        Ja mam ted aktivni studiovy monitory JBL LSR305P MKII a to je zvukove uplne jiny level. Navic i pri tom malem rozmeru budes mit pocit, ze mas subwoofer. A nemusis se bat to i osolit, vykonu maji dost. A tresnickou je, ze se cenove vejdes do tech 7 tisic.

        1 0
        • Kouba_2005  

          A není to už z umístění repro celý na houby? Mám 5+1 a repráčky pěkně v každém rohu místnosti, takže prostorový efekt funguje. To soundbar umí? Líbilo by se mi to, ale moc se mi to nepozdává.

          0 1
          • MatS  

            Jestli to je reakce na mne, tak vyska repro je ok, protoze vyskace mam ve vysce usi.

            U kina je to slozitejsi. Na te tve fotce mi prijde ze ti ten surround reprak nebo co to je smeruje do stropu. Coz je nesmyls.

            U prednich repro ma byt vyskac ve 2/3 vysky obrazu a smerovat smerem k usim posluchace. To v domacich podminkach neni temer mozne, pokud nemas doma pruzvucne platno.

            No mohl bych o tom vypravet dlouho :-)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Je to reakce na tebe :-)

              Jde mi o to, jestli takhle umístěný repráky nebo soundbar (blízko telky) mají vůbec nějaký smysl co se prostorového zvuku týká. Prostě mi přijde, že to jde všechno z prostředka a na to nepotřebuju 5.1 abych to měl všechno u sebe.

              0 0
              • MatS  

                Zalezi na velikosti obrazu. Kdybych je dal dale od sebe, bylo by to neprirozene. Z psychoakustickeho hlediska musi byt splnen soulad obrazoveho a zvukoveho vjemu. Ta telka ma 104cm uhlopricku. Navic ty reprobedny maj spickove navrzeny zvukovod pro vysky, takze ve vodorovne rovine je zvuk i mimo osu stale temer stejny. Chce to slyset, ten patent pochazi ot top modelu JBL M2.

                BTW navrhem a realizaci kin a studii se zivim ;-)

                0 0
                • ceo  

                  Specifický setup a umístění, kde to může fungovat. Studiové repro jsou near field, takže ve standardním obýváku kde posluchač sedí od repro dál, nebudou fungovat.

                  Pokud tedy jde o studiové monitory

                  0 0
          • MatS  

            U tech soundbaru co maji vytvaret surround a nedej boze ATMOS zvuk, se pouziva vic repracku, ktere krom k posluchaci jsou smerovany i do zdi/stropu a predpoklada se, ze se to od zdi odrazi zpet k posluchaci a vytvori vjem prostoru. Navic trochu hrani se spozdenim apod. Rozhodne to 5.1, 7.1 a lepsi formaty nenahradi. Navic je diskutabilni, zda je to lepsi nez kvalitni stereo, ale to si musi kazdy rozhodnout sam.

            1 0
    • ronin  

      Ahoj,

      chtěl jsem se poradit ohledně ozvučení TV primárně na filmy.

      Z doby půjčoven mi zůstalo nevyužité domácí kino 5.1. Nyní poslouchám přes sloupové bedny ve stereu, ale odešel mi převaděč z optiky u TV do AV zesilovače.

      Otázka zda systém 5.1 nebo sound bar, případně zásední nevýhody některého systému. Děkuji

      5.1

      soud bar

      0 0
      • hmm  

        Já bych nikdy sounbdbar nechtěl. Nikdy se to 5.1 nevyrovná. Rozmístění repráčků po pokoji má zásadní vliv na prostorový zvuk. Jedině sub může být kdekoliv vlastně. Při nedostatku místa bych zvolil 2.1 žádné repráky nechodí tak nízko jako sub který je na to konstruován.

        0 0
        • ronin  

          zeptám se asi hloupě, ale čím naplním kvalitu zvuku,?(např. atmos, 5.1), Primárně filmy z O2TV, flash disk v TV s filmem z ULOŽTO. Na blurey mám případně jen X BOX.

          0 0
          • hmm  

            Kdysi dávno se kupovali nosiče a přehrávače DVD a Blu-Ray :-) nebo se stahovalo na DC++ či torrenty. Dnes přehrávání z disků atd ale třeba já většinou tlačil přes PC ale O2 TV je zajímavá služba i když kvalita tedy nevím nevím.

            0 0
      • Edwin  

        Máme tento a nemůžu si stěžovat.

        https://m.alza.cz/…d5469569.htm?…

        Teď už mi chybí jen projektor. Zvuk je daleko napřed.

        0 0
      • ceo  

        Pokud má receiver DD a DTS, tak bych ho nechal opravit a dokoupil centr a efektové, později sub

        0 0
    • carlyno  

      k tv lg oled jsem koupil tento:https://www.lgshop.cz/lg-sl6yf

      0 0
    • Maska1  

      Dle mého skromného názoru je prostě klasické stereo na hudbu i filmy prostě nejlepší. Hudba z flešky ve formátu flac a u filmů dvoukanálový AC3 640, nebo alespoň 320 a je to v pohodě. Uši mám také pouze dvě a ne 5, 7, 9, nebo kolik už se aktuálně prodávají vícekanálové zesíky.

      1 0
      • ronin  

        jen pro moje upřesnění, pokud nepoužiji CD/Blurey, tak vlastně domácí kino postrádá smysl? Z TV, O2 půjčovny, stažený film z Uložto se vysílá pouze stereo. Tzn. raději kvalitní stereo, nebo budu poslouchat pseudo 5.1./2.1

        Když jsem využíval domácí kino( doba videopůjčoven), tak byl znát originál DVD a stažený film na DVD.

        0 0
        • capo  

          Samozřejmě, že nepostrádá smysl. Ale záleží jak moc je pro tebe důležitý a co jsi ochoten za něj nabídnout a podle toho si vybírat službu. U netflixu je třeba dostupný jen v premium předplatném. U HBOGO není vůbec. U stažených filmů je jak kdy (záleží na tom kdo to konvertuje, ten vybírá cílový formát).

          0 0
          • ronin  

            Díky, rozumím. Snad se tedy časem zvedne i kvalita zvuk a stane se standartem.

            0 0
            • koko0925  

              Mám kupř. stažený Zázrak na řece Hutson s vynikajícím vícekanálovým zvukem a má to jen cca 4G. Sestavu mám AV receiver Denon 7k a repro Elac 7.1. Ten film a mnohé jiné stažené, jsou na tom opravdu lahůdka.

              0 0
        • Maska1  

          Stažený film např. z uložto může mít různou kvalitu obrazu i zvuku. Zvuk v tom filmu může býti kvalitní dvoukanálový – stereo i pětikanálový – domácí kino, ale také to může být hrůza MP3 128 – v tv repro to lze přežít, ale do beden špatné. V jednom filmu může být vloženo i více druhů kvality zvuku, ve více jazycích a klidně i několikery titulky a jen si prepneš, co chceš. Záleží co tam kdo vloží.

          0 0
          • Maska1  

            Např. film Tenkrát na západě ve velikosti cca. 20 GB se zvukem AC3 640 ve stereu, na tv 65 palců a do těch velkých repro je prostě laskomina – remasterovaná verze obrazu + ta hudba od Ennia Morrinconeho.

            0 0
            • hmm  

              Tak Morricone je super i bez obrazu a AC3 :-D navíc tam není nic pod 50hz tak i ve stereu to postačí :-D

              0 0
            • koko0925  

              Největší na Ul…to jsem našel 16,4G ale 6kanálový DTS.

              0 0
              • Maska1  

                Tak jsem mrknul do své sbírky a omlouvám se – kecal jsem. Tenkrát na západě má 13,5GB, 166min., kontejner MKV 4, kodek AVC, zvuk AC3 448, rozlišení 1920–816. Pokud bude film v HEVC, tak může být o cca. polovinu menší při cca. stejné kvalitě obrazu.

                0 0
    • Maska1  

      Aktuální sestava.

      0 0
      • Macik  

        To by šlo :)

        0 0
      • Maska1  

        Špatně jsem to zařadil, mělo to býti pod mojím příspěvkem že včerejšího dne –18.30 hod.

        0 0
      • madcat  

        Mám podobnou sestavu jako tady Maska1 – klasický 2.0 stereo a vícekanálovej receiver, a přemýšlím, jestli má cenu dokupovat centr. Pomohl bych si tím nějak zvukově? Je ten řečovej kanál navíc nějak víc poznat? Na bazoši jsem narazil na borca, co prodává centr vyloženě za pár stokorun přímo k těm mým bednám, akorát bych musel řešit kam s ním, protože mám TV stolek komplet s dvířkama, tzn. do nějaké poličky pod TV by to nešlo :-I

        0 0
        • hmm  

          Klasický 2.0 stereo vyžaduje klasický stereo zesilovač s pořádným damping faktorem. Sestava 2.1 je vždy stereo + sub. Pokud si chceš pomoci zvol jednu s variant. Center není přínosem.

          0 0
          • MatS  

            Jen vecna. Co s tim ma spolecneho damping faktor u zesilovace, ze si spletl oznaceni kanalu?

            BTW format 3.0 jsem na receiverech nevidel, takze pridanim centeru by si nepomohl. Leda by to umelo udelat downmix suroundu a subu do L, R.

            Ale rozhodne je lepsi kvalitni stereo nez zprzneny vicekanal.

            0 0
            • koko0925  

              Ono to běžně v receiveru ve specifikaci není, ale když při úvodním nastavení navolíš že nemáš žádný efektový repro, tak s tím AV receiver bude počítat a dle mně to chodit bude jako 3.0 nebo 3.1. Ale nezkoušel jsem, jen vím, že AV receivry takto fungují. Třeba ten můj 7.1 když mu zadám že nemám jen jeden zadní tak bude chodit jako 6.1 atd.

              0 0
              • MatS  

                No to je ten downmix co píšu. Jen to mám raději pod kontrolou, což u mnoha receiverů vůbec netušíš co s tím udělá. Některé ten signál do surroundů pouze „zahodí“ a některé udělají korektní downmix.

                Tak jako tak 3.0 nebo 3.1 není žádným smysluplným přínosem.

                0 0
                • madcat  

                  Je to jak píše koko0925 – ten receiver si sám zjistí kolik beden je připojených a provede downmix, a v nastavení pak je hafo voleb typu mám/nemám sub, co mám udělat s efektovým kanálem – zahodit/přehrát na hlavních bednách/od jaké frekvence/o kolik dB ho potlačit atd. Mám vyzkoušený, že s různým počtem kanálů to opravdu dělá odlišný věci a hraje to jinak – je rozdíl, jestli je film v 2.0 stereo nebo nějakej 5.1/7.1 vícekanál DD nebo DTS. Od toho centru bych si sliboval že by možná trochu zaplnil „díru“, kterou mám ve zvuku, a která je způsobená tím, že mám aparaturu v obýváku vlastně napříč, tzn. bedny u delší stěny ,a jsou kvůli nábytku a TV trochu dál od sebe, než by asi bylo optimální, a já sedím celkem blízko. A počítám, že by to fungovalo samozřejmě u filmů, který s nějakým středovým kanálem počítají, u hudby ve stereu by to samo bylo jedno, že… Ale třeba si to jenom naivně maluju a výsledek by byl k ničemu, že… koupit samotný repro za pár kaček a pak zjistit, že je to nanic by mi asi ani nevadilo, ale nejspíš bych kvůli tomu musel pořídit novej TV nábytek, aby bylo centr kam dát, a to už bych se trochu kroutil…

                  0 0
        • abel  

          já bych do toho šel, zadní efekty můžeš kdykoliv doplnit.

          moje zkušenost je: když jsem pořizoval kino, koupil jsem nejdřív receiver a dva metrový sloupy, zbytek až časem (byl jsem po škole, prachy nebyly). zadní efekty se ozvou občas, ale centr u filmů jede prakticky furt a ten rozdíl je sakra znát. ostatně skoro všechno se odehrává před divákem. samozřejmě musí být zdroj s více kanály, u hudby je to úplně k ničemu.

          pro doplnění: mám receiver yamahu, bedny tvm jsem vybíral poslechem.

          0 0
    • Atilla  

      A nějaký typ cca kolem 6tis za soundbar s buferem k samsung TV 140cm? Dík

      0 0
      • roman 3D  

        však jsem tady tip za 7 tis. dával, mám ho od vánoc a velká spokojenost co to umí a hlavně jak to hraje

        https://www.hifi-voice.com/…magnifi-mini

        0 0
        • hmm  

          Subwoofer má jakou dělící frekvenci? dá se měnit?

          0 0
          • roman 3D  

            mluv na mě česky? :-)

            0 0
            • hmm  

              právě že to je přeloženo do češtiny :-D tak jinak..... low-pass filter (LPF) má kolik Hz? tipuji 400 něco jako huhuhuhuhuhuuuuuu :-D

              0 0
              • roman 3D  

                to jsi mi moc nepomohl:-), má to přednastavený na tvrdo režim hudba,sport, film a noc – docela pěkně to trefil výrobce, měl jsem soundbar za 18 tis, Kč od LG a tenhle prcek hraje o mnoho lépe

                0 0
                • hmm  

                  LG dělá repro? Uááááááá ani zadarmo :-D no třeba receivery pro kino mají kolem 90hz na filmy dle tipu hlavních beden. čím menší repráčky tím vyšší Hz v překladu :-D

                  0 0
      • marasAUQ  

        Yamaha YAS-207, JBL BAR 2.1…

        0 0
    • Tehu  

      Za 6k to sice není, ale mám už asi 2roky soundbar od JBL, jaký bych musel dohledat a jsem max. spokojen, a jsem rad ze jsem se těch bedinek a kabelů po celé místnosti zbavil, uznávám však, že na hudbu to není úplně ideální, ale filmy jsou TOP.

      0 0
    • my_dudesty  

      Vykopu mrtvolu, protože hlubina vědění BF má na vše odpověď a hlavně to tu žije. Tak i sem přihodím svůj dotaz na soundbar kolem 10k – získal jsem starou velkou plasmu (monitor, ne TV, takže žádné optical out, hdmi arc apod) a potřebuju to zapojit v pořadí nvidia shield → soundbar → plasma (aby šlo vše zapnout a ovládat pouze ovladačem Shieldu), což vyřazuje všechny soundbary pouze s jedním hdmi arc. Více vstupních hdmi je bonus např pro konzoli. Je to pro ozvučení místnosti 5×5m z pravé strany otevřené, poslechová vzdálenost od TV je cca 4m.

      Aktuální favoriti jsou JBL 3.1 nebo Sony HT-G700

      Plusy JBL jsou chválený zvuk (ačkoli občas vytýkají slabší středy) a více hdmi vstupů, u Sony zas chválí povedenou virtualizaci zvuku, ale zas jen 1 hdmi in. Nemá někdo zkušenosti s tím Sony, případně jeho předchůdcem HT-X8500? Jestli je potřeba často nastavovat módy pro nějaký prostorový zvuk nebo si stačí vybrat jeden oblíbený a zůstane nastavený furt?

      Díky za jakékoliv info či jiné návrhy!

      0 0
      • makak  

        Před Vánoci jsem kupoval Yamaha yas-209. Hdmi konektory to má 2. Na audiu neujíždím, cílem byl lepší zvuk z TV a pohodlné přehrávání hudby ze spotify, což soundbar splnil.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • grafik  

      Připojil bych se s dotazem, jsou-li mezi námi hifisti. Máme novou TV Sony, a snažil jsem si ji připojit pomoci 3,5mm jacku k reprosoustave, ale je problém se zvukem mluveného slova, je nějak divne zkompresovany, ma hodně řezavý projev, až nepříjemný a pocitově je absolutně plochy a moc dlouho se poslouchat nedá, jakoby to hrálo na půl plynu. Zkouším a hledám kde by mohl být problém, ale nevím. Zdroj signálu dvb-t, na TV je možné zapnout ClearAudio, ale pouze pro reprodukci v TV. Na reprosoustave jsem zkoušel různé zvukové módy, ale bez výsledku. Mohl by být zádrhel někde na výstupu z TV? V kabelu, nebo kombinace všeho? Moc si nevím rady. Kdyžtak díky za jakykoli tip.

      0 0
      • MatS  

        Z jakeho audio vystupu beres zvuk pro bedny? Co do toho presne napojujes a jak? Jakym kabelem?

        Predpokladam, ze jsi to pichnul do sluchatkoveho vystupu (3,5mm jack). To nemusi byt uplne vhodne reseni, zalezi jaky je sluchatkovy zesilovac v te TV. Spravne bys mel vyuzit linkovy vystup, vetsinou na konektoru CINCH. Nebo pouzit opticky nebo S/PDIF vystup a koupit si maly prevodnik do analogu a z toho jit do beden.

        Napis co mas za model te telky a presne do ceho to chces pripojit. Protoze muzes narazit na dalsi problem a tim je jak ovladat hlasitost v bednach.

        0 0
        • grafik  

          Viz fotky.

          0 0
          • MatS  

            Tak ta telka ma jak sluchatkovy, tak audio vystup a vystup na subwoofer. A to vse jak digitalni tak analogovy. Jen jsem nepochopil co Sony mysli tim hybridni vystup, jestli se nekde v menu nemusi prepnout chovani tohoto konektoru (si myslim).

            Nevyhoda je, ze musis televizi umlcet (mute) aby nehrala soucasne s repraky, protoze by to zkreslovalo zvuk.

            Jo a ten kablik to bude nejaka kvalitka ;-) To kdyz vidim, tak bych si radeji spajel vlastni, no.

            Popravde takto na dalku nevim kde presne se ten zvuk przni, moznosti je mnoho. Hlavne je potreba dat Mute na ovladaci, aby hrala jen ta vez.

            0 0
          • MatS  

            A zkousel jsi do toho jacku na tv zapojit sluchatka abys vyzkousel, jestli uz z toho neleze neco spatneho?

            Taky bych povypinal vsechny ty zazracne vylepsovace zvuku v telce. Na hifi vezi bych dal rovny ekvalizer (flat).

            0 0
            • grafik  

              Prošel jsem menu v TV skrz na skrz a zkoušel všechny volby zvuku, a typu výstupu – bez efektu.

              Pokud se v TV vypne clearAudio, je zvuk dost ztlumeny, hraje to snad “hůř” než můj mobil, proste divně, potichu, bez výšek, bez basů. S clearaudio je zvuk relativně normální. Ale tento efekt nejde do výstupu pro sluchátka.

              To s tím mute zkusím, ale zvuk se sám vypne jakmile se zasune jack.

              Sluchátka a porovnání jsem zkoušel, ale teď úplně nedokážu přesně popsat … zitra to proverim, případně objednam nový kabel.

              Ještě zkusím nějak zalaborovat se stejnými vzorky z netu a nějak je porovnat.

              Ale fakt je mi divny, ze reprodukce jakékoliv hudební stopy a zpěvu je přesně to co bych čekal-mohutná a nezkreslená (nebo už se místo jen zdá …?)

              0 0
              • MatS  

                Muzes pripojit tim kablikem vystup z mobilu a uvidis jestli ta vez Panasonic bude hrat normalne. Jestli ti prijde hudba ok ale dialogy na houby, tak muze byt problem i v te vezi, ze ma tak blbe nastaveny zvuk, ze jsou potlacene stredy. Najdi treba na youtube nejaky rozhovor a pusti si ho z mobilu do veze.

                0 0
    • capo  

      Mám doma přes AVR připojený set 5+0

      https://www.canton.de/…rchiv/le-190

      https://www.canton.de/…iv/le-150-cm

      https://www.canton.de/…rchiv/le-130

      (pro orientaci, původní cena asi 28t) a poslední dobou (s dětmi) to nějak nemá moc využítí. Zvažuji, že bych:

      1. jen dal místo zadků nějaké malé efektové repráčky, ušetřím tím místo a snížím riziko převržení ze stojanů (ty nové bych spíš dával na stěnu na nějaký držáčky)
      2. vyměnil to komplet za nějaký soundbar

      Otázkou k a) je, co vzít, aby to bylo pěkné, malé a hrálo to dobře (když už by došlo na nějaký film s efekty)

      Otázkou k b) je, zda mi dokáže nějaký soundbar zahrát dobře hudbu do sterea (aby to bylo aspoň srovnatelné s těmito LE190), a zároveň vykouzlit prostorové filmové efekty (samozřejmě pokud budou v originální stopě). Asi není zásadní, zda to bude hrát jen zepředu, nebo mít repro vzadu (ty by ale musely být spíš menší).

      Rozpočet nevím, do 10–25?

      0 0
      • my_dudesty  

        Já nejsem žádný audiofil, ale pokud už tu sestavu máš a nějaké riziko hrozí jen těm zadním, tak bych je prostě nahradil něčím na zeď, klidně od toho stejného výrobce pokud jsi se zvukem spokojen. Imho jakýkoli soundbar bude kvalitativně krok dolů, ať už co do kvality hudby, tak co do prostorových efektů.

        Canton má i nějaké malé na zeď, jen se nedělají v tvém dekoru. Ale v té bílé by nemusely na zdi být moc výrazné.

        A nezvažoval jsi nějaké konzole, pomocí kterých bys uchytil na zeď ty stávající?

        0 0
        • capo  

          Tak nějak jsem k podobnému závěru už došel taky :)

          Akorát to vypadá že jako zadky vezmu tyhle dipolové Mission 78DS.

          Tak nějak mi přijde, že dipoly jsou lepší, protože sedačka je přiražená ke zdi na které budou pověšené. A beru je jako použité.

          Jinak já mám ty svoje stejně přelepené černou folií, takže s dekorem je to pak jednodušší ;)

          0 1
          • capo  

            No i když jak tak koukám na stáří těch Mission a vidím ty Cantony, asi budu ještě přemýšlet. Díky za tip ;)

            0 0
            • my_dudesty  

              No není vůbec zač :) já jen koukl na stránky, které jsi postoval. Já budu rád, za nějaký soundbar s pseudo surroundem, hlavně když se mi tu nebude válet víc ovladačů :)

              0 0
    • roman 3D  

      oživuji: ježíšek mi chce přinést nový soudbar s Dolby Atmos, Docela se mi zamlouvá tenhle TCL, bez dph cena pod 7 tis. Kč, nemá ho někdo naposlouchaný či příp jinej tip do 12 tis. Kč

      https://eisa.eu/…/tcl-ts8132/?…

      0 0
      • tomo_111  

        tiez nie som audiofil, ale ak chces dolby atmos – mas k tomu nejaky zdroj (napr blu ray player ktory podporuje atmos, pripadne nejaky player suborov ktory dokaze dat pass-through atmos?)

        Aku mas tv? Napr moja (midrange) samsung z 2019 ma este len ARC (nie eARC) a cez to nejde myslim poslat loseless atmos , ale len nejaky kodovany v DD+. To moze byt problem ak este uvazujes aj nejaku konzolu atd (a ten signal nemoze ist konzola-telka-soundbar) lebo toto stratis apod.

        Netflix inak myslim tiez robi len lossy atmos cez DD+ (na to myslim ARC hdmi).

        0 0
        • roman 3D  

          zdroj mám (netflix, stream cinema comunity) a soundbar Polk Mini, se kterým jsem jinak 100% spokojen Dolby Atmos bohužel neumí

          0 0
          • tomo_111  

            takze mas k dispozicii trueHD resp dts – pokial to pustas z krabicky ktora to vie dat true pass-through do soundbaru (a z neho nasledne hdmi do tv) tak potom to pre teba moze mat vyznam – pytal som sa len preto, ze hafo ludi kupuje atmos lebo u zeleneho muzicka im predajca povie ake to je cool (been there, done that) a pritom k tomu nemaju source resp predajca nevie ze cez niektore kanaly full atmos nejde apod…

            Co sa tyka bar+ sub a virtualizacie setupu tak neviem – ja som bral bar co ma aj zadne satelity a je to pomerne fajn (ale uz ina cenova)

            0 0
        • Georrge  

          Docela by mě zajímalo, jestli to má cenu u takového soundbaru vůbec řešit. Přeci jen ten soundbar má jen přední a horní repro, nemá ani boční, tak je otázka kolik z toho atmosu je schopen přenést na diváka. Obávám se že moc ne.

          0 0
          • roman 3D  

            tak záleží co od toho čekáš, já jsem se stávajícím spokojen a tenhle snad dle recenzí bude ještě o kousek lepší:

            https://avmania.zive.cz/…evizoru-test#…

            https://www.hifitest.de/…ts8132-20745

            0 0
            • tomo_111  

              TCL vie robit slusne budget veci cena/vykon

              ja to beriem tak pri tychto veciach (tv, zvuk atd) ze dam na recenzie – sam aj tak nemas sancu si urobit sample, napozerat/napos­louchat 10 zariadeni a vyberat…lepsie dat na niekoho kto sa tomu venuje systematicky (napr rtings) podla mojho nazoru a tak vybrat.

              objednaj online, skus, nebudes spokojny, vrat :)

              0 0
              • roman 3D  

                jj, s Polk mini jsem šel touhle cestou, objednal a vyzkoušel na základě jedné recenze, no byl jsem spokojený, ozkoušíme-uvidíme-uslyšíme

                0 0
          • MatS  

            Bohuzel dnesni vnimani zvuku u soucasne generace je diky temto „vymozenostem“ uplne zdegenerovane a proto to vetsine lidi staci a mysli si, ze buh vi co nemaji za high end zvuk. Opak je bohuzel pravdou.

            Podotykam, ze ja mam zkusenosti z plnohodnotnych DCI kin, ktere navrhuji a instaluji, vcetne ATMOS. Domaci Dolby ATMOS s tim kinovym je dost vzdaleny. Dolby to lepi na kde co vcetne mobilu a vydelava na licencich. Je to pochopitelne, vyvoj ATMOSu stal nehorazne $$$.

            Kdyz uz doma ATMOS, tak alespon s odpovidajiciho poctu repro umistenych jak maji byt. Ne ruzne odrazy a prapodivny DSP processing. Chapu, ze lidi nemaji prostor a penize na plnohodnotne reseni, ale to uz je snad lepsi kvalitni 5.1 nebo 7.1.

            Sorry za tak dlouhy text, ale nelibi se mi jak lidi podlehnou marketingu vyrobcu.

            1 0
            • novcze  

              já už na kvalitní zvuk z repráků rezignoval, protože to nakonec zkazila akustika místnosti (nesymetrická místnost), k TV jsem pořídil soundbar, protože zapínání/vypínání a hlasitost se dá ovládat přes HDMI-CEC, takže není nutný další ovladač pro běžný provoz a na seriozní poslech sluchátka + zesilovač.

              0 0
              • MatS  

                Bohuzel spatna akustika je problem. Ale da se s tim jaks taks neco delat. Problem je dnes, ze kuchyn a obyvak jsou spojene a obyvak ma pak dost nesourody tvar, ze ani nekdy neni kam dat surroundy a jak k nim dotahnout kabely.

                0 0
            • tomxxx  

              Já uvažuji taky o nějakém repru k TV, které nebude za dva roky na prd, jako jsou ty soundbary. Soundbar hraje lépe jak televize, ale to je asi vše a dávat za soundbar víc jak 10tis mi přijde blbost.

              Napadlo mě něco jako Yamaha RX-V4A Black a k tomu třeba Jamo S 803, jen nevím jestli to není úplná kravina.

              0 0
              • Georrge  

                Zalezi na velikosti mistnosti a co si muzes dovolit, ale osobne mam nejradsi poctive stereo sloupove bedny (pripadne doplnene dalsimi bednickami pokud clovek chce domaci kino). Vic se mi u TV libi zvuk velkych beden, nez pseudo prostor ze soundbaru.

                1 0
                • MatS  

                  Presne, nekdy mene je vice. Kvalitni stereo je lepsi nez spousta malych repracku pochybnych kvalit.

                  Taky mam jen kvalitni stereo, ackoliv navrhuju mnohem slozitejsi systemy :)

                  0 0
                  • Georrge  

                    Tak tak :) a hlavne majestatni sloupy vedle poradne telky… tak ma obyvak vypadat! :)

                    0 0
                    • madcat  

                      Majestátní nevím jestli bych to nazval, ale jinak souhlasím. Starý dobrý „vobyčejný“ stereo nic nenahradí :)

                      1 0
                      • hmm  

                        Tak to ale není tento případ. Sloupy vpoho ale krmit to moderním receiverem to musí být katastrofa. Starý dobrý stereo přece vypadá jinak

                        0 0
                        • madcat  

                          To je stereo receiver. Není to pravda to „starý dobrý“ stereo – potřeboval jsem nějak propojit i zdroje obrazovýho signálu, ale zvuk tím imho nijak neutrpěl. I kvůli rodině nemůžu mít v obýváku dvacet různých krabic, každou na něco :)

                          0 0
                        • Georrge  

                          Co si představuješ pod pojmem „staré dobré stereo“? Receiver za mě v pohodě, já patřím mezi ty, kteří slyší větší rozdíly v bednách, než v zesilovačích.

                          0 0
                          • Janes  

                            Navíc Denon je slušná značka, mám to stejně, receiver Denon, ale bedny starý regálovky Technics z roku 1984 :-)

                            1 0
                      • Georrge  

                        Pekny pekny a velke + za Koenigsegg :) ale sneslo by to vetsi telku :D

                        1 0
                        • madcat  

                          Telku by to určitě sneslo větší, už mám i vypočítaný, že aniž bych musel hýbat těma skříňkama, tak se mi tam vejde 65", ale když tahle mírně obstarožní plazma má fakt dobrej obraz, a abych si nepohoršil s nějakou obyč. LEDkou, tak bych musel nejspíš jít do OLEDu, a na to teď nemám škváru :-/

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            chtěl jsem napsat stejný koment o větší TV.

                            Já mám taky starou plazmu a ona pořád ne a ne umřít :) Navíc černá je opravdu černá a v rozměru 140 cm celkem dostatečná úhlopříčka…

                            0 0
                            • roman 3D  

                              a jako bunus příjemně topí

                              0 0
                            • Georrge  

                              Jo to je problém plazmy, těžko se nahrazuje něčím jiným :D jedině OLED, nebo ještě počkat na alternativy (neorganické LED, laser apod.), ale ty ceny no…

                              Quantum dot od Samsungu není vůbec špatný, ale jako náhrada plazmy to asi není…

                              A hlavně je fajn sednout k té TV co nejblíže. V předchozím bytě jsem měl gauč od TV jen lehce přes 2m (telka 55"), no to bylo pokoukáníčko :) teď mám gauč dál a jak jsem zmlsaný, tak už taky přemýšlím nad větší úhlopříčkou :D

                              0 0
                              • roman 3D  

                                přesně, pro mě je už 164 cm málo a půjdu do 75"

                                1 0
                                • tomxxx  

                                  Taky mi přijde 65' na vzdálenost 3m málo.

                                  0 0
                                • Georrge  

                                  Vtipné když si vzpomenu na diskuze před lety, kdy ploché televize začaly nahrazovat baňky a lidi se báli, jestli metrová televize nebude moc velká :) jestli jsme se za ty roky něco naučili tak to, že úhlopříčky není nikdy dost :D

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    každá další obměna TV musí být za větší úhlopříčku… :) jen já TV budu mít až do její smrti tak uvidíme kolik plazma zvládne.

                                    Navíc co měl bratr LCD samsung tak obě po 3 letech divné pruhy a už je vyměnil. Tak by mne zajímalo jakou životnost mají současné TV. S novými výrobky se ten cyklus zkracuje :(

                                    0 0
                                  • tomxxx  

                                    Tak tyhle diskuze jsem nikdy nepochopil. Všechny TV mi přišly vždy strašně malé (pod 50'), i když v té době byly velké (nemluvě o těch starých bednách, kdy byl člověk king se 70cm úhlopříčkou). Až s tou 65' mi to přijde koukatelný. Snesl bych i větší, příště beru 75'.

                                    1 0
                                    • Janes  

                                      Neměl bys zajít k očaři?

                                      1 0
                                      • Vrci  

                                        Ji má instalovanou uprostřed kluziště pod stropem.

                                        0 0
                                      • tomxxx  

                                        Vtipe vylez.

                                        To jsou takové ty řeči lidí, co nikdy nezkusili.

                                        0 0
                                        • dada  

                                          Moje současná sestava je 65 direct led + stereo net amp + sloupy.

                                          A ano, 65 je už málo. 75 je rozumné minimum, 85 by byla fajn ale cena i váha hovoří proti

                                          Na fotce výše tedy rozhodně skříňky spálit, o 65ce bych vůbec pri upgradu neuvažoval.

                                          0 0
                                          • tomxxx  

                                            Přesně tak, není to o tom – nevejde se mi domů nebo koukám moc blízko, ale o tom nemám nebo nechci za to dát ty prachy.

                                            0 0
                                          • madcat  

                                            Spálit vole, kam dám šnaps? :-D

                                            0 0
                                        • Janes  

                                          :-)))

                                          V naší generaci, když jsme chtěli pořádně prožít film, šli jsme s bandou, nebo s babou, do „širokoúhlého“ ki­na.

                                          Obzvláště letní, s babou pod dekou, skýtalo lecjaké doplňkové zážitky :-)

                                          Tern Tvůj zážitek je proti tomu jako onanie :-)

                                          1 0
                                          • tomxxx  

                                            A velká televize ti od tohoto zážitku jít do kina brání přesně jak?

                                            0 0
                                            • Georrge  

                                              Přesně, ideál je provozovat obojí se všemi bonusy :)

                                              0 0
                                            • Janes  

                                              Vlastně máš pravdu, onanie ti v ********* nikterak nebrání :-)

                                              0 0
                • Maska1  

                  Mám to také tak. Kvalitní, pouze dvoukanálový stereo receiver a ne žádné pěti, sedmí a vícekanálové obludy. K tomu třípásmové sloupové repro, kdy si pouštím hudbu ve Flacu a na tv 65 palců filmy s dvoukanálovým zvukem AC3 – ideálně 640, popř. 320 a jsem naprosto spokojen… ideál by byla tv 75 palců.

                  2 0
                  • Smazaný účet  

                    mám také 2.1 stereo.

                    Opticý výstup z tv jde do krabičky a z tama jsem napojen sluchátkovým jackem do repro :)

                    0 0
                    • Maska1  

                      Já optikou z tv do receiveru. Na tv přepnu z tv repro na audio systém, vypnu zvuk tv a už to sviští do beden.

                      0 0
                  • kofejn  

                    Já sice pořídil reproduktory na prostorový zvuk, ale nakonec jedu jen stereo a subík. Do baráku už jsem ani s kabelama pro satelity nepočítal, ale zase jsem si udělal akustický strop.

                    0 0
                    • Georrge  

                      Supr ten strop. Mas za tou mrizkou nejakou izolaci? Mineralni / skelnou vatu?

                      0 0
                      • kofejn  

                        10cm vaty https://www.knaufinsulation.cz/…kustik-board a nad ní ještě tak 5cm vzduchová mezera. Funguje to fakt dobře, už teď je nezařízená místnost pěkně zatlumená a v řečovém pásmu je to neskutečná změna. Jen je to docela drahá sranda a je s tím dost práce navíc oproti normálnímu sádroši.

                        2 0
                    • dada  

                      To má bejt co jako ty bedny na tom regálu??? :o)))

                      0 0
                      • kofejn  

                        Nějak nerozumím otázce. Bedny jsou dělané na zakázku u Aleše Bílého.

                        0 0
                        • Ludweek  

                          Asi myslel, že pro přední stereo bedny se používají spešl podstavce, nebo hroty na kterých to stojí, aby ti s tím nerezonoval i nábytek a případně, podle výkonu, i barák.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            I na nábytku tomu hroty hodně pomohou, možná na nábytku ještě víc.

                            0 0
                          • kofejn  

                            Jo takhle :). Poslouchám to při normální hlasitosti a hlavně s malými dětmi jsem si na hroty netroufl. Takže zespodu je jen filc. Ale už vyrostly a vrchlíky na efektech už je nelákají. Těším se, až to rozparádím na baráku bez sousedů, pak to třeba budu řešit.

                            0 0
                          • Maska1  

                            Jo, jo. Hroty, náhrobní kámen a pod něj bitumenový pás.

                            1 0
                        • dada  

                          Relativně velké bedny na regálu. Prostě akustickej nesmysl.

                          0 0
                          • MatS  

                            Tak to prosim oduvodni. Na to jsem celkem zvedavej, co je na tom za akustickej nesmysl. Jako dokonaly to neni, ale nic moc pruserovyho taky ne.

                            0 0
                            • dada  

                              Ok, prodávám jaxem koupil: takovýto regál bude vždycky hrát. Na hrotech trochu, bez nich hodně. Z principu je to prostě přídatná ozvučnice. Proto je lepší pro malé repro používat název stojanovky, nikoliv regálovky. Na regál slušná bedna prostě nepatří. Já sem ostatně toho názoru že regál je něco co mělo zůstat reliktem minulého tisíciletí, v moderním obýváku to nemá co dělat. Ale to je můj osobní názor. Samo next level jsou obývákové stěny, to je teprv HC…:)

                              0 0
                              • kofejn  

                                V bytě máme spíš problém s tuhostí stropů, kde je na gramci znát i chůze, natož když proběhnou děti. To bude v baráku určitě lepší. Jinak bedna má 23kg a nábytek je kombinace 40mm dřevotřísky a MDF pod akvárkem.

                                0 0
                                • dada  

                                  Tak snad 40mm v kombinaci s objemem dává ten správný a očekávaný akustický výsledek :)) Ne vážně, před instalací aktuálního systému jsem řešil podobné dilema, ale jenom chvilku. Byl jsem ale někým znalým poučen, regál byl částečně amputován, jeho zkrácená verze slouží jako podstavec na amp. Bedny jsou pak solitéry a mimo to že jsou od značky co jsem chtěl tak maj ještě vychytávku ze nepotrebujou hroty bo maj integrovanej podstavec. Takže jsem spokojen já i žena (Dali Oberon 7).

                                  0 0
                              • MatS  

                                Pokud neznas tuhosti, hmotnosti a dalsi parametry jak repro, tak nabytku, tak nemuzes vubec soudit. Navic ucinek hrotu v domacich podminkach se znacne precenuje. Mas pocit, ze se nabytek nerozrezonuje i samotnym rozkmitanim vzduchu? Na jake urovne hlasitosti (SPL) doma poslouchas?

                                Ja jen ze je tu samy odbornik co slysi i travu rust a papouskuje co nekde cetl nebo slysel, ale o akustice a elektroakustice vi prd. Bez urazky.

                                0 0
                                • dada  

                                  ok…nejsem odborník, sluch mám podprůměrný a moudra papouškuju, to přiznávám bez mučení

                                  …ale že ty velký bedny na tom mega regálu vypadaj strašně snad říct můžu ne? :)

                                  0 0
                    • MlokCZ  

                      Ten strop bude daleko větší přínos než tam nuceně cpát hodně repro do nezatlumené místnosti.

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    Podobné řešení. A zkoušel jsem před lety několikrát více repro, ale vždy to skončilo na akustiku místnosti (to by takových 100–200tis. Kč a spousta práce vyřešilo, ale to už se mi řešit nechtělo). U sterea ještě při optimálně vybrané poloze repro k místnosti a aspoň trochu zatlumené místnosti bez řešení už nějakých specialit (koberec, těžké závěsi, masivní pohovka a další) to ještě jakž takž jde s akustikou (i dle proměření).

                    Akorát dočasně jsem vytáhnul o něco horší sloupky repro, které jsem prasácky přilepil na mramorové desky. Nutné řešení v době malých dětí. Už brzy tam zase vrátím ty původní lepší na hrotech.

                    0 0
            • K2  

              Já bych místo soundbaru volil radši nějaký slušný stereo microsystém, např: https://www.hi-fisystemy.cz/…ck/6311.html?…

              0 0
              • kubad  

                A slysels nejdy jak hraje slushy soundboar idealene s sub a zadkama?

                Ale je to i o cene samozrejme.

                0 0
                • hmm  

                  Sub dodá čemukoliv šmrnc. Soundbar je velmi omezený krám.

                  0 0
                  • kubad  

                    Tak ty rozumné Sounbary jsou dnes jako set se SUB a zadkama jinak to moc smysl nemá.

                    0 0
                    • bagr84  

                      No nevím, zalezi na uziti, třeba v mensim panelakovem pokoji jsem spis resil jak potlacit basy, aby to nebylo doslova neprijemne. Soundbar, konkretne Yamaha YAS-107, ktery v otevrenejsim prostoru hral naprosto uzasne (neveril bych, ze ta vec dokaze opravdu nabudit dojem prostorovyho zvuku), ale v byte ten dojem byl dost spatnej a bassy jsem se snazil co nejvic potlacit. Subwoofer si ani nechci predstavovat.

                      0 0
                • K2  

                  Jestli mě něco z malých repráčků posadilo na zadek tak to bylo Bose – je to malé, není to vidět a HRAJE TO!

                  1 0
            • tomo_111  

              Vsetko co pises je ofc pravda, ale trochu aj ina liga.

              Ludia hladaju riesenie za povedzme 20–30k vs plna palba reprakov na atmos s recieverom v kvalite – za odhadujem nasobne viac penazi.

              Ze atmos je aj na telefonoch je pre mna tiez na usmev – ozaj marketing alebo mi nieco zasadne unika z benefitov..

              0 0
              • MlokCZ  

                Pak ale stereo za stejné peníze bude úplně někde jinde po zvukové stránce.

                0 0
                • tomxxx  

                  Taky si myslím, že stereem za 20 udělá člověk větší parádu než soundbarem za 20.

                  0 0
                  • Edwin  

                    Soundbar za 20 mám a jsem s ním absolutně spokojenej. Je to i o tý kompaktnosti. Mně by velký repráky štvaly – nikdy se mi to nelíbilo. Asi nepoznám rozdíl mezi Atmos a Dolby a na ten můj metal je to stejně fuk.

                    0 0
                    • MatS  

                      Dolby je firma a ATMOS je nazev zvukoveho formatu prostoroveho zvuku. ;)

                      I kompaktni bedny v mensi mistnosti muzou hrat dobre. Ja mam dve male dvoupasmovky od JBL, typ zamerne neuvedu. A subbas vubec neni potreba, ty bedny to zahraji i bez nej. A cena zdaleka nizsi nez 20t kc.

                      0 0
                      • hmm  

                        Pokud posloucháš rock pak to zahrají ale dvě malé chodí tak od 40…50hz a to je na půl cesty no, škoda…

                        0 0
                        • MatS  

                          Tak schvalne si zajdete na audiologii, kolik z vas ty frekvence slysi. Vsadim se, ze 30Hz uslysi malokdo :)

                          Navic v normalni (nesynteticke) hudbe se tak nizke frekvence objevuji vyjimecne, protoze je potreba si uvedomit, ktere hudebni nastroje je dokazou produkovat. U elektronicke hudby, kde je vetsina zvuku vyzvorenyvh umele to je jine.

                          Ani velka bedna neni zarukou, ze dokaze zahrat velmi nizke frekvence.

                          0 0
                          • Georrge  

                            Nevím jak ostatní, ale pod 30Hz slyším bez problémů, jen v oblasti 20Hz už je to složitější, protože málokdo má místnost a aparaturu, která dokáže bez výrazného poklesu zahrát 20Hz a níže. Co jsem si ale dělal test se sluchátky, tak moje hranice slyšitelnosti končí někde na 16Hz, pod 16Hz už je to spíš jen takové vnímání tlaku (pokud je dostatečná úroveň). Na opačném konci slyším do 17kHz, víc nic :)

                            Souhlas ale s poslední větou, velké repro ještě není zárukou subbasů, zvlášť u PA reproduktorů.

                            0 0
                      • Edwin  

                        No vidíš, zase jsem chytřejší :)

                        0 0
                  • kubad  

                    asi bys byl překvapený co to zahraje a hlavně je to i o propojitelnosti a celkově mnohem jednodušší obsluze

                    0 0
                    • tomxxx  

                      Tak propojitelnost je celkem otázka – soundbar je tak max na mobil přes BT a televizi. Repro s recieverem na všechno.

                      0 0
                      • kubad  

                        žiješ v pravěku?

                        0 0
                        • Georrge  

                          Co zvládne soundbar lépe než moderní receiver?

                          0 0
                          • kubad  

                            zkusme jinak – co ne :D

                            0 0
                            • Georrge  

                              Tak psal jsi že je to o propojitelnosti, tak by mě zajímalo kde jsou problémy u soundbaru nebo receiveru :) a teď to nemyslím nijak ve zlém, já totiž většinou moc propojitelnosti nevyužívám… telka, PC, a to tak nějak stačí na všechno… maximálně ten BT by se hodil, ale tohle klidně může obstarat samotná TV.

                              0 0
                              • kubad  

                                musely by se řešit konkrétní případy, ja používám systém od Sonosu a tam je ta propojitelnost skoro dokonalá :D

                                0 0
                        • tomxxx  

                          Asi trochu jo, propojit si soundbar i s prkýnkem na hajzlu mě moc nemotivuje.

                          Spíš to vidím tak, že tyhle věci jako soundbary technicky strašně stárnou. Opravdové Hifi ti vydrží desetiletí a pak jen vyměníš reciever, když by ti nestašila konektivita.

                          1 0
                          • kubad  

                            proč by nemohla hrát stejná hudba i na hajzlu :D ale ne to fakt taky nepotřebuju

                            pořád mám obojí :D. ale v obýváku už to fakt nechci, tam udělá slušný soundbar pro mě lepší práci

                            0 0
                            • tomxxx  

                              Já bych všechno neuživil.

                              Bojuju s tím, že vlastně chci spíš soundbar, ale bojím se vyhodit takový prachy za něco co strašně zastarává, klidně dám víc za „konečný řešení“.

                              0 0
                              • kubad  

                                pokud bude výrobce řešit aktualizace tak by to mohlo dost let fungovat

                                0 0
                              • Ludweek  

                                Konečné řešení zvukové otázky?

                                https://www.gramofony-desky.cz/…od/8345.html?…

                                Zatím můj vlhký sen, tohle do bytu fakt nejde, ale jak bude barák, tak něco takového. Kdyby mě to omrzelo, vždycky to můžeš prodat nějakému pořadateli diskoték… :-)

                                0 0
                                • tomxxx  

                                  To je další věc, lepším reprem bych sousedům vymlátil okna. Už teď mám sub u soundbaru za pár korun a podle mě to musí slyšet každej nad i podemnou a to nepouštím nic hlasitě.

                                  0 0
                                  • Georrge  

                                    Sub v bytě je zlo, bohužel :) taky bych rád dělal kravál svým 12" subem, ale byt nedovolí :(

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      ja měl kdysi v bytě 305mm Yamaha YST-SW300 – trošku sem přestřelil no ale Godzila dupala pěkně :D

                                      1 0
                                      • Georrge  

                                        A sousedi nebrblali? :D příští rok se asi budu stěhovat, tak pár měsíců před odchodem bych ten sub mohl zapojit, to už mi bude jedno co na to sousedi :D

                                        0 0
                                        • kubad  

                                          sousedka ze spodu byla celkem tolerantní, asi po měsíci používání přišla – (koupil sem si DVD Godzila)

                                          ,ale to je už 20 let pak ani na domě sem ho s ohledem na dítě moc nepoužíval

                                          0 0
                                  • Ludweek  

                                    Záleží na podmínkách, kolik na to je místa, ale co třeba na to jít úplně z opačné strany?

                                    Kamarád koupil z bazaru mikrověž sony za 500, za ty prachy to hraje parádně a místnost v pohodě ozvučí a koupil k tomu nějaký bluetooth jack z Číny asi za 300, takže stará mikrověž s bluetooth bez problému, samozřejmě, hifisti prominou…

                                    Já bych třeba bral tohle spíš než soundbar, i když vím, že dokáže dost, ale zase na těch bazarech vidím za pár šušňů od mikrověží až po hodně velké s 3pásmovýma bednama.

                                    No a pro mě řešení do bytu, abych nikoho neterorizoval, tak ATH50 sluchátka, nebo ty legendární Beyerdynamic, ale samozřejmě, kdo si chce připlatit, tam je pak ještě víc možností.

                                    Ty ATH50, loni ve slevě za 3k, to byl nejlepší kup loňského roku pro mě do lockdownu, byť se jim vyčítá malá prostorovost, ale já zas tak moc orchestry neposlouchám.

                                    0 0
                                    • Georrge  

                                      Nějaká lepší mikrověž by mohla na byt stačit, respektive na byt mívají basů tak nějak akorát. Elektroniku věže možná vyhodit úplně a použít jen bedýnky s nějakým levnějším receiverem, záleží k čemu bude připojovat.

                                      Já měl doma starou mikrověž Sony, hrála pěkně, ale elektronika už byla k ničemu (jen kazeta, CD a rádio, nic z toho už dnes nepoužívám). Tak jsem celý střed s elektronikou vyhodil a do jedné z bedýnek jsem namontoval BT zesilovač se zdrojem. A teď z nich mám BT bedýnky do pracovny :)

                                      0 0
                                • tomo_111  

                                  pozeram ze tie basaky su 15 palcov – to som mal v basovom kombe (len 100w) a ked cez to kamos na koleji pustal nejaky ramus tak to bolo pocut poschodia pod aj nad…:D

                                  to chce byvat niekde na samote

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    jj k tomu Sub fakt nepotřebuješ :D

                                    0 0
                                  • Ludweek  

                                    Právě, tohle má spodek údajně až 16Hz, takže sub netřeba, zároveň to ale dokáže rozehrát i 30W zesilovač i když samozřejmě si to zaslouží výkonnější.

                                    A je to takové retro, spousta fajnšmekrů má podobné bedny z 80. let.

                                    Mě se to strašně líbí a protože nemám v plánu mít objednavače skříňí (rozuměj přítelkyni), tak místo zbytečných skříňek a nábytku raději tohle.

                                    Myslím, že v rozumné míře v normálním samostatně stojícím domě bez problémů. Na max. to ani jet nemůže, to by potřebovalo 500W zesilovač. Já bych se spokojil tak se 150.

                                    Taky mě baví, když to není uřvané a bedny mají přebytek síly, i když není využitá, to je taky slyšet, ten zvuk je prostě lepší.

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      jj taky sem přešel na bedny co se dělaly 90–95 podobné kategorie :D

                                      a 2×200W konec k tomu mám

                                      0 0
                                • MatS  

                                  Tak to se na ten sen vykasli. Slysel si je hrat? Ja sice ne, ale „trochu“ do toho delam :) Uz jen pohled na konstrukci horny a vyskace jsem se dost pobavil. A text popisu mne malem rozsekal:

                                  Dvojitý kompresní horn výškového reproduktoru (DC-Horn) se dvěma 25 mm tkanými kupolemi, pro vynikající dynamiku a přirozený zvuk.

                                  Trosku se v Magnatu snazili priblizit profi bednam s HF hornou a tlakovym driverem, ale malinko to po…

                                  0 0
                                  • Ludweek  

                                    Jen videa z youtubu a referenční Klipsche, u nás tipuju tak 70k, hrály určitě lépe, jasnější středy mi přišlo. Ale dalo by se poladit ekvalizérem, kdy i třeba z pitomých 5.1 geniusů se dá dostat zvuk, který aspoň neuráží, když dost přidáš výškám a středům, bez toho je to neposlouchatelné, i když pro někoho víc dunění, víc adidas… (to jen tak podotýkám, sám jsem si geniuse nekoupil, ale zůstaly mi po jednom nájemníkovi na pokusy)

                                    A nejdřív potřebuju postavit barák, takže je to hudba budoucnosti, ale kdyby někdo udělal podobnou bednu s výškáčema, jaké jsou např. u Klipschů nebo u dražších Edifierů, určitě by to bylo lepší a ono k tomu taky možná dojde s tímhle, vypadá to, Magnat udělal docela díru do světa i podle českých a zahraničních pochvalných recenzí, kdy tvrdí, že za ty prachy paráda, takže bych i od dalších výrobců čekal varianty na to samé, a některé určitě lepší.

                                    0 0
                                  • Ludweek  

                                    Btw. tady je test:

                                    https://www.youtube.com/watch?…

                                    A borec toho má na kanálu víc, různé hudební styly, Ty Klipsche jednoznačně lepší, takové projasněnější, nebo jak to říct, nicméně trochu tam zlobí ty ceny, tyhle Klipsche u nás stojí 115k, zatímco ty Magnaty 25 a v setu s odpovídajícím zesíkem na doma asi 50…

                                    Nevím, jestli bych si odpustil parádní celopéro, které by si člověk za ten rozdíl mohl koupit…

                                    0 0
                                    • madcat  

                                      Ono posuzovat kvalitu zvuku dle videa na youtube je takový… no… vošajstlich. Ale jistej rozdíl tam slyšet je, to ne že ne. Ty magnaty vypadají jako nějaký profi bedny, a i tak trochu hrají – aby udělaly co největší kravál, přehnaný vyšší basy a děsně to duní. Ty Klipsche mají takovej příjemnější a teplejší zvuk, basy posunutý níž a neduní to tolik. Středy hezčí, respektive aspoň tam jsou, u těch Magnatů o nich nějak ani nevím nebo co… Zajímalo by mě jak moc jsou ty zvukovody u Klipsch tweeterů směrový, jakože jak moc to vadí když si člověk postaví bedny trochu dál od sebe a nenasměruje si je k sobě, nechá je kolmo ke zdi?

                                      0 0
                • tomo_111  

                  tu by som sa vobec nehadal – reciever a nejaku slusnu 2.1 za 20 postavis predpokladam v pohode.

                  ide podla mna primarne o pouzitie – ked chces primarne hudbu, tak urcite stereo, ked chces nejaky surround a uzit si aj priestorovy film (nie nutne atmos apod, obyc 5.1) a napriklad nemas kadial tahat kable/nechces tak bar+sub+satelity (wireless) ti mozu spravit lepsiu sluzbu. Kvalitnu 5.1 uz v cene 20 asi ale nedas ked len lepsie recievery su aj okolo 15 (?)

                  Druha vec je aj nejaka konektivita – videl som recievre co maju aj BT a snad aj spotify integracie ale asi zdaleka nie vsetky. A zas do baru si nestrcis gramofon ak si fanda vinylu – skratka vsetko ma svoje pre a proti.

                  A posledna miesto – u mna vyhral soundbar hlavne z dovodu, ze napravo od telky uz mam balkonove dvere a nalavo od telky kus miesta a jedalensky stol – o akustike takej miestnosti sa asi bavit nemusime :)))

                  0 0
                  • kubad  

                    bez problémů dostanu gramo do sounbaru a pustím po celém domě , stejně tak dostanu hudbu jako zdroj ze systému soundbaru do klasického stero zesilovače + repro co mám v jiné místnosti,

                    běhá to po wifi nebo síti

                    0 0
                    • tomo_111  

                      mas soundbar s analog vstupom ? (ja nie)

                      kupit si analogovy gramfon aby som pocuval vinily a nasledne to v nejakom bode skovnertovat na digital (predpokladam bluetooth?) nie je asi uplne to prave co od vinylu clovek ocakava , nie?

                      0 0
                      • kubad  

                        souhlas, není to primární určení, ale jde to přenos zvuku následně je přes síť nebo wifi

                        u sterea už mimo obývák, tam mám jiné priority než obří bedny, komponenty a kabely mám Sonos Port z kterého beru signál pokud mě nebaví jiné zdroje hudby, a ten umí v podstatě cokoli analog/ digital poslat do sounbaru v obýváku)

                        0 0
                      • MatS  

                        Jestli nutne potrebujes dostat analog audio do zarizeni s HDMI vstupem, porid HDMI embedder. Akorat znackove nejsou moc levne :)

                        1 0
                        • tomo_111  

                          Nutne nee, len som sa zamyslal nad vinylom (pretoze preco sa nezamyslat) a druhy set nejakeho napr aktivneho repro atd uz nechcem – no a kupovat nieco BT pripadne BT transmitter som vyhodnotil ako divne (pre tento typ media..). Jo a este nemam miesto pri telke/sounbare uz.

                          Sice pisu v reviews ze pri tom basic leveli posluchu nie je az tak velky drop mezi wired/bt cestou ale nejak mi to asi nedava zmysel :)

                          0 0
                          • tomo_111  

                            inak teda BT gramec robi aj Cambridge (Alva TT za 40+) tak mozno to nebude taka mizeria – skor ale asi len sa ide s dobou a je to asi ‚pohodlnostni‘ feature k sluchatkam myslene. Neviem nakolko je dobry ‚ApTx HD‘ codec ale stale je to digitalizacia a kompresia.

                            0 0
    • Mobidyk1  

      do 15.000,– se dá vymyslet stereo že ti spadne brada až to zapneš. Pokud se seženou dobré repro na bazaru, od nějakého audiofila tak máš doma system na kterém začneš poslouchat i muziku. Osbně jsem něco podobného řešil před rokem něco podobného. Koupil jsem nejlevnější reciever Onkyo (8000 Kč) a dvoupásmové regálovky Eltaxy 120W (3700,–), ty jsem pak ještě doplnil o 280W třípásma Quadral koupené na bazaru pro poslech filmu, tak aby to trochu dunělo a taky to fakt duní od podlahy, to má ještě otenciál v tom, že k tomu můžu připojit subwofer třeba o 120W a projíždějící tank ve filmu mi rozbourá obývák.. Trochu nechápu dát třeba 15tis za soundbar, když se dá vyměšlet už celkem slušná sestava 2.1. Hodně audiofilů se dnes houfně vrací ke stereu, protože hledají realnej zvuk. 5.1 se nabažili.

      https://www.instagram.com/p/CKwwQliFlha/

      0 0
      • tomo_111  

        Bazar je zase jina, porovnaval by som hrusky s hruskami a nove veci ako referenciu.

        Nasiel som napr. ako doporucenie na budget repro Jamo s803– tam ale par stoji nejak 7, samostatny sub asi 6.5, komplet 5.1 sada okolo 20.

        To este nemame receiver a aj ked necskam ze nejlevnejsi reciever hra nejak super tak verim ze to bude hrat lepsie ako sbar – len uz to je cez 20 za 2.1.

        Sbar za ~ 20–25 uz vies najst so satelitmi, atmos, wireless konektivita atd…ekvivalent v plnej zostave ta vyjde daleko viac (a opat bude hrat lepsie) – sbary su proste pohodlne, skladne a lacne riesenie na dany config, nic viac, nic menej podla mna :)

        0 0
    • l-e-t-o  

      Obnovím téma, protože jsem si řekl, že si udělám radost nějakým soundbarem.

      A ne, necpěte mi tady stereo bedny apod, protože na to v obýváku fakt není místo.

      Televize LG OLED C11 55", zdroje Netflix, HBO Max a 4K z kompu skrz HDMI 2.1. Hlavní otázkou ale pro mě zůstává připojení kompu. Musí jít přes soundbar a poté do televize? Nebo vyhovuje stávající zapojení HDMI 2.1 do televize z kompu a poté propojení TV se soundbarem skrz eARC?

      Dívám se hlavně po soundbarech s Dolby Atmos a líbí se mi například Sony HT-G700 Případně jestli máte nějaký jiný tip na typ, který relativně dobře hraje a dá se k němu připojit Spotify i skrz telefon budu rád.

      Díky

      0 0
      • roman 3D  

        mám tohodle prcka bez Dolby Atmost a půjdu brzo do týhle varianty s Dolby Atmost, krásně hraje

        https://www.salonydenon.cz/…mini-ax.html?…

        0 1
      • wego1991  

        Připojení PC je normálně, tak jak píšeš, že si zvyklý. Čili normálně HDMI mezi TV a PC a zapneš soundbar.

        Spotify (apod) připojíš ke každému SB – prostě spáruješ SB + telefon a jedeš.

        Jinak mám už asi 3 roky LG a spokojenost. Sony je určitě taky v pohodě. Víceméně je to takové vybírání na slepo – pokud to neslyšíš vybíráš jen podle vzhledu :)

        0 0
        • tomo_111  

          nie kazdy SB dokaze Spotify (ako sa domnievam, ze sa tazatel pytal) – ano asi kazdy uz sparujes cez BT a mozes si pustit co chces, tie levnejsi ale casto nemaju wifi/spotify integraciu (v zmysle, ze nic neparujem, som na stejne wifi, zapnem si spotify a tam si len zvolim ktore zariadenie mi ma hrat) – ktora by mala snad mat aj lepsi zvuk ako BT (vzhladom k jeho obmedzeniam/co­decom)

          0 0
          • l-e-t-o  

            Přesně o to mi jde. U některých právě není wifi připojení a tím pádem Spotify connect s ovládáním z mobilu

            0 0
          • wego1991  

            Aha tak to sem špatně pochopil – wifi na svém starším SB nemám.

            Jinak, když už borec dole zmínil Dolby Atmos, tak co si pamatuji, když sem kdysi vybíral SB, tak Dolby Atmos hrálo pouze pokud dané médium (stažený film, film z Netflixu apod) měl zvukovou stopu Dolby Atmos – což je stále velmi malé procento filmů. Tím nechci SB s DA snižovat, jen poukazuji na to, že to reálně využije člověk vcelku málokdy.

            0 0
            • tomo_111  

              Ano, a je tam aj viac nuanci – napr netflix ma nejake ‚lossy‘ atmos ak sa nemylim, v zasade ‚full‘ atmos ziskas asi len z bluray , pripadne z BR ripov (ale musi podporovat prehravajuce zariadenie aj prehravac, napr nvidia shield). A aj tak je otazny ten prinos (ak sa bavime o sb+ sub, prip aj zo zadnymi – stale nemas full atmos config a hra sa s odrazmi atd..)

              0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby tady lidi rozuměli audiu tak jako kolům, nikdy by si blbosti ve stylu soundbar+subwoofer nekoupili. Cena za audioaparaturu by nebyla na 10tis. ale spíše na 30tis. Dolby je od dob DOLBY NR jen marketing. Všechny soustavy 5.1 a výš, které mají reproduktory o velikosti A5 – A4 papíru tak jsou jenom šidítka a o subwooferech se netřeba vůbec bavit, většina subwooferů pod 10 tis. jsou jen nepřesné hučáky na frekvencích 50–80 Hz bez jakéhokoliv detailu.

      0 0
      • kubad  

        27.10.2011

        podívej se na datum, ale jinak souhlas

        0 0
        • Smazaný účet  

          co mi tady podstrkuješ nějaké datum? datum je absolutně bezpředmětné, psal jsem to nakonec celého vlákna jako solo, ne jako reakci na kohokoliv

          0 0
      • l-e-t-o  

        ano, mám kolo za 100k, protože tam přesně vím co chci. Být obyč jezdec, který si chce jen občas zajezdit bude mi stačit kolo za 30. Stejná analogie jako u beden/soundbarů. Být „audiofil“ taky koupím pořádné stereo za 30, ale to já nejsem. Jde mi o to, že nechci pouze poslouchat filmy přes repro v TV a proto mi stačí i obyčejnější řešení (soundbar cca kolem 10k), které i tak bude o dost lepší než integrované reproduktory.

        2 1
        • Smazaný účet  

          lepší než integrované reproduktory v TV bude asi všechno. Integrované reproduktory to je až bolestivé na nich něco pouštět. Pořádné stereo nebude na cenovce 30tis. ani náhodou a pro audiofila už tím tuplem ne. Cena kterou jsem tu napsal je cena za velmi nízký entry level do zvuku. Jenom za kvalitní stereo předzesilovač jsem dal 30, za subwoofer 16, stereo bedny + zesilovač domácí výroba, ale celková cena se bude blížit 100t za 2.1 sestavu a to nepovažuju ani náhodou za audiofilskou sestavu. Cokoliv levnějšího mělo hrozný zvuk, u těhle sounbarů apod. jsou časté propady ve frekvenční charakteristice, kde některé frekvence zvuku vůbec nehrajou a u levných subwooferu jde často jen o nezřetelné huhlání, kde nejde rozlišit zvuk bubnu od zvuku basy, navíc většinou ani nepokryjí spodní pásmo, protože jedou max do 50 Hz.

          0 3
          • tsunami  

            Tak hlavně že jsi to sem všem přišel vysvětlit a mlátíš tu jen cenovkama…

            4 1
            • kubad  

              asi tak

              0 0
              • Smazaný účet  

                jo vysvětlil jsem vám všem, že pokud očekáváte kvalitní reprodukci, tak na soundbar můžete zapomenout, na subwoofer velikosti PC bedny taky.

                0 1
                • esmo  

                  Doufám, že máš kolo za 350 tyček, jinak to totiž není kvalitní poježdění :-)))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    to co jsi napsal, je všeobecný názor BF, v podstatě jen jsi dostal ochutnat stejnou polívčičku jako většina uživatelů BF servíruje lidem, kteří chtějí poradit s výběrem kola do 15 tis.

                    1 0
                • kubad  

                  dovolím si nesouhlasit úplně stejně jak nehrají levné zesilovače a levné bedny – vše je o ceně a kvalitě u hudby to platí ještě víc než u kol

                  jinak v zašívárně mám slušné stereo, v obýváku slušný 5.1 soundbar a hraje obojí :D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ani v audiu není potřeba platit přemrštěné ceny. Ale s cenou 10–15tis. si nedokážu představit něco co je kvalitního a není to děláno na nízkou cenu (tzn. ořezáno do mrtě). Když dneska stojí pouze basový reproduktor do subwooferu 3000 ale spíše 5 a víc, tak není možné za 15 tis, udělat kvalitní 5.1 systém i se zesilovačema a vším. Navíc je pro mě veškeré 5.1 a víc pouze šidítko, kvalitní stereo udělá lepší službu. Ty malé ptačí budky budky co k nim vede drát jak k tamponu, jsou jen dražší pokračování otřesných sestav typu logitech apod.

                    0 1
          • roman 3D  

            asi tomu moc nerozumíš, můj soundbar Polk hraje velmi dobře na určené použití

            0 1
            • kubad  

              jdu si udělat popkorn bude veselo :D

              2 0
            • Smazaný účet  

              zvuk je stále jen vlnění a chová se podle fyzikálních zákonů, v tomto prostě fyzika nejde obejít.

              0 0
              • roman 3D  

                můj polk soudbar má velmi příjemné vlnění lahodící uším, vyzkoušelo již hodně známých co jsem měl na večírcích

                0 0
            • Smazaný účet  

              soundbar polk? to nemá s dobrým zvukem absolutně nic společného. Plastové ozvučnice, kabel k reprosoustavě jako tkanička do bot, zvuk ze subwooferu pouze z basreflexu, a na samotném soundbaru s těmi maličkými reproduktory jsou taky basreflexy..... to je přesně výrobek osekaný na cenu a vyrobený tak aby pěkně vypadal, přidat hodně konektorů a hodně speciálních funkcí..... pro mě pozlacený výkal.

              0 0
              • roman 3D  

                v žívotě jsi ho neslyšel a soudíš, tyhle teoretiky mám rád:-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  stačí se podívat, nic kvalitního nemá drátek k reprobedně jak šnůrku od tamponu. Nemůžeš vědět že jsem neslyšel, na stole jsem měl rozdělaných pěknou řádku takových výrobků a docela si dokážu představit co je vevnitř.

                  0 1
                  • kubad  

                    Většina těchto hraček je bezdrátová :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      zrovna ten soundbar polk je drátový, respektive zadní efektové reprobedny jsou drátové. Přenos signálu bezdrátově neberu jako přínos na kvalitě.

                      0 0
                      • roman 3D  

                        sorry jako ale jedinej drát vede do zásuvky a hdmi do telky:-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          On je totiž jediný typ… Dival jsem se na nějaký za 15tis. A do zadnich efektů vedl drát. Nicméně bezdrat neni žádná výhra, je to jen dalsi vec ktera kazi zvuk.

                          0 0
                  • Janes  

                    Ta šńůrka bude optika.

                    0 0
              • MatS  

                Co mas oproti bandpass reseni subwooferu?

                0 0
          • tomxxx  

            Asi tě překvapím, ale jsou lidi, kterým je to úplně u pr*ele a taky žijou.

            Jsem si z hodně věcí taky stříkal jak ty, člověk má pak ale dost složitej život a vlastně si to ani neužije. O foťácích se tohle taky tvrdilo, ještě před pár lety každej dovolenkář toužil po zrcadlovce a teď… Najebe dovolenou na ajfpunu, dá to na insta a čau. Stejně na ty fotky nikdo zpětně moc nekouká. Na Netflix a mexickou telenovelu na prima love ti stačí soundbar s klidem :)

            Nehledě na to, že když fakt nemáš místo a vezmeš soudbar za 30, hraje to celkem obstojně a nemusí mít zajebaný půl obýváku sloupama.

            1 0
            • Smazaný účet  

              já se tady nebavím o žádném high-endu za miliony, ale o nejnižší možné výbavě ke kvalitní reprodukci. Jak vidím vaše reakce, je mi jasné, že se vám otvírá rybička v kapse, když řeknu že vaše soundbary za 10 tis stojí za prd, ale je to tak. Já na druhou stranu nechápu kola za 100tis. a výš. By ses divil vůbec nemám složitý život, já to nijak neprožívám, to vy nedokážete příjmout že to co máte doma není tak dobré. Ono je to taky dáno tím že jste asi nikdy nic dobrého neslyšeli, já taky nikdy nejel na kole za 100. má soustava vůbec místo nezabírá, sloupy nemám pouze regálovky vedle TV a zbytek je pod TV. Mě je taky u pr*ele třeba tvé kolo kde řešíš kolik gramů má náboj a záplety. Co de týče fotáků, tak člověk co to myslí s focením vážně si s telefonem nevystačí, to co tu popisuješ ty jsou akorát běžní konzumenti, co na zrcadlovce používají režim automat a cvakají a neznají ani pojem kompozice, citlivost, čas, clona, tak samozřejmě že nakonec fotí na telefon, protože fotit bez automatu neumí a mít zrcadlo abych fotil na automat to je čisté buranství.

              0 1
              • l-e-t-o  

                Dobře pane dokonalý. Který soundbar za 10–15k, hrající dle tebe úplně na nic, by stál pro obyčejného konzumenta za řeč?

                0 0
              • tomxxx  

                Já myslím, že každej kdo má soundbar, tak ví, že za stejný nebo víc peněz dostane víc muziky u normální soustavy, navíc mu kvalitní autio vydrží „celý život“ Jen bych už sounbary úplně nezatracoval, jako to bylo dřív.

                2 0
                • Edwin  

                  Soundbar, když to není uplně low cost, je úplně super řešení. Dobře to vypadá, zabere minimum prostoru, netahají se kabely. Jsem víc než spokojen. Pokud chci zážitek z hudby, jdu na koncert. U filmů mi stejně hučí pračka, myčka, žena, děti, pes, kočka, sousedi… takže asi tak.

                  0 0
                  • old rak  

                    Tak to Ti úplně stačí zvuk z TV

                    1 1
                    • Edwin  

                      Leda bych měl ještě dvě za hlavou ;)

                      0 0
                      • old rak  

                        Jestli Ti u filmů hučí pračka, myčka, žena, děti, pes, kočka, sousedi, tak to ani dvě TV za hlavou zvuk nevylepší : )

                        1 1
                        • Edwin  

                          Chtěl jsem tim říct, že žiju život obyčejného smrtelníka, který nemá izolovaný kinosál a pro tyto účely je sound Bar (který mám) naprosto v pohodě a rozhodně to má lepší zvuk než z tv.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            TV totiž mají přímo odporný zvuk, to že tam výrobci dávají reproduktory je téměř až drzost, protože zvuk z TV je absolutně neposlouchatelný. Jistě že je to v pohodě, ale nemá to s kvalitní reprodukcí moc společného. Zvuk z TV je jako kolo z tesca za 5 tis. sounbar je jako decathlon za 25tis. většině lidí postačí.

                            0 3
              • Smazaný účet  

                ortodoxní audiofil.. to tu ještě nebylo.

                Hele kefalín a z čeho si tak tu hudbu pouštíš?

                Filmy z netu? Bluray disk a nebo posloucháš jen gramofon?

                2 2
                • tomxxx  

                  Takový nekvality. Já mám doma soukromý smyčcový kvartet a ten zahraje co potřebuji. Ha a teď mluv.

                  1 0
                • Smazaný účet  

                  jak už jsem psal nejsem audiofil, jsi totálně mimo pokud si myslíš že audiofil má soustavu za 100t. audiofil má za vašich 10tis. za celý soundbar pouze kabely. Má soustava je základní entry level do světa hi-fi. Bluray nemám. gramofon mám, Proč by filmy z netu měly být špatné? není žádný problém s přístupností filmů s velikostí 50GB a datovým tokem přes 50Mbits, na takovou kvalitu už ani nejsem zařízen. Hudba v digitálu většinou flac 96kHz vzorkování, občas 192kHz a víc.

                  1 1
                  • Yatza  

                    Kabely za 10 000? To jako vsechny? Haha! Spravny audiofil ma za 10 000 mozna tak 230V sitovy kabl, kdyz je to uplna socka.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      :D no vidíš jak jsi krásně potvrdil to že nejsem audiofil. Jde o to jestli jde o audiofila co kupuje značky a nerozumí fyzice a elektrice, nebo o racionálního audiofila, který kupuje věci, které mají smysl.

                      0 0
                      • kubad  

                        Tak se pochlubit tou sestavou

                        0 0
                      • esmo  

                        Mně přijde že seš spíš jenom pozér.

                        1 2
                        • Smazaný účet  

                          Vůbec mě neznáš, taky můžu říct že lidé s kolem za 100 jsou pozéři, ale nemyslím si to, jsem pozéř protože je audio můj koníček už 30 let a něco o tom vím a mám vzdělání…

                          1 1
                          • Kouba_2005  

                            Asi to pro tebe bude překvapení, ale kolo za 100 má kdekdo :-)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            takže máš poslechovou místnost? do standartního panelákového bytu sestava za 15k ideální.

                            Audiofil = potřeba mít RD.

                            Na dražší sestavu potřebuješ samostatnou místnost… jinak budeš jenom pozér, protože si tu aparaturu nebudeš moci ani zesílit!

                            0 1
                            • Smazaný účet  

                              To jsou hodne blbé kecy. Člověk, ktery rekne takove blbosti nevi o audiu zhola nic, chapu jsme na cyklo fóru.

                              1 1
                              • Kouba_2005  

                                Přesně! Tak už je čas, abys zase zmizel a šel se ukájet na perfektním zvukem přenášejícím se skrze pozlacené konektory, ne? :-D

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Stribrene jsou lepší. Ty se můžeš ukajet 100g zadnim nabojem

                                  0 0
                                  • Kouba_2005  

                                    Takovej fajnovej náboj, to je taky pěkný audio!

                                    0 0
                                  • Yatza  

                                    Stribrene konektory? Proc prosim?

                                    0 0
                                    • Kouba_2005  

                                      Proti upírům.

                                      0 0
                                    • kofejn  

                                      Stříbro je lepší vodič, na druhou stranu není chemicky tak stabilní jako zlato a na kontaktech vznikají nevodivé sloučeniny. Je to problém u relátek (nevýkonových), u šoupacích či šroubovacích věcí to problem není.

                                      A jak píše Koubo, proti upírům taky dobrý :D

                                      0 0
                                      • roman 3D  

                                        nejlepší je žádnej drát, jenom šňůra do zástrčky

                                        0 3
                                      • Yatza  

                                        A fakt se to v audiu pouziva? Ja videl bud levnej nikl nebo to zlato, prave kvuli oxidaci. Ze stribro (za normalnich podminek ) vede nejlip vim.

                                        0 0
                                        • kofejn  

                                          Taky mám nikl a zlacené na signálových kabelech, ale očka k reprákům je postříbřená měď.

                                          0 0
                            • Smazaný účet  

                              Takze na sestavu za 100 potrebuju mistnost za 300. To má logiku. Pro aparát pod 200 rozhodně poslechova mistnost neni potreba. Jen ty jsi ziskal nevim kde pocit ze jsem audiofil

                              0 0
                      • Yatza  

                        Za litr D zesak z Ali, za litr trochu lepsi zdroj, za 3–5 litru 5–6" regalovky z Aukra nebo Bazose. Vic nema smysl pro 90% lidi.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          To je přesně ono, za litr tesák z Ali bude hrozný shit ale možná bude kvalitnější než v těch soundbarech. Ano 90% lidí bude spokojených protože nikdy neslyšeli nic lepšího. Stejně tak můžu říct že 90% lidí bude stačit kolo za do 30tis. Kvalitní d zesák je až úroveň Hypex s cenou cca 13tis.

                          0 0
                          • tomxxx  

                            Mně by kolo za 30 stačilo, dokonce zadní.

                            0 0
                          • Yatza  

                            Nejaky nedopraseny TPA3255 a neni co resit. Stejne to skonci na repracich, ktery sou prakticky vzdycky nejslabsi clanek retezu. Jo a zkoriguju sam sebe, uz to stoji cca 2000 za amp board, ceny se pekne hejbly :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              no tak TPA3255 je z těch low cost D asi to nejlepší, a pravda, tohle bude většině stačit. pak ale musíš mít repro z bazaru aby se člověk vešel do 15 tis. a bude to zvukově lepší řešení než soundbar.

                              0 0
                              • MatS  

                                U class-D zesiku neni jedinym kvalitativnim prvkem cip. I s relativne kvalitnim TPA325× cipem, to bude hrat blbe, kdyz se osidi filtrace a dalsi prvky, coz je problem vetsiny tech cinskych boardu. Ale souhlas, ze tento cip a jeste Infineon je jiz rozumne pouzitelny.

                                0 0
                            • Georrge  

                              TPA3255 (a další z téhle série) je opravdu překvapivě dobře hrající Déčko za pakatel. V produkci levných aliexpress zesilovačů je to ale taková světlá výjimka. A jak píšeš, pak to stejně padá na reprácích, protože tam se ta fyzika moc oblbnout nedá.

                              0 0
        • Georrge  

          Tvé přirovnání sice sedí, jen ty ceny jsou trochu špatně :) 30k je pro audiofila opravdu žalostně málo. Naopak 30k je taková přiměřená cena, pokud chceš nějaký slušný základ.

          Soundbar za 10k bude hrát lépe než TV, ale na nálepky typu dolby nebo atmos bych se vykašlal, to v téhle cenové a tvarové kategorii nemá žádný přínos.

          0 0
      • MatS  

        Hlavne ty se v tom vyznas. Cena neni jedine kriterium kvality zvuku.

        Dolby ma promakany marketing a za sve produkty si necha hodne zaplatit. Ale treba Dolby ATMOS v kine je neco uplne jineho nez pro home cinema. Bohuzel. Ale spousta lidi o tom nevi a maji pocit, ze to bude zaruka skveleho zvuku.

        Velikost reprobedny a ani subwooferu taky nejsou ukazatelem kvality. Spis male bedny jsou urceny pro mensi prostor a blizsi poslech. Nebo mas doma 18" sub? Zrovna jedny regalovky jsem dodelal.

        0 0
        • esmo  

          Mám doma po otcovi Jamo C 809, je to dost velký pro audio honimíry?

          0 0
          • MatS  

            Velky jsou dost, ale jak hraji a jestli jsi s tim spokojen musis vedet ty sam. Ja je neslysel. Popravde hifi a high end segment jde uz mimo mne. Pohybuju se v profi a tam je to dost jinak.

            Kdybych si je poslechl, tak bych ti rekl, jak hraji a co je u nich ok a co ne. Ty mnou vyrobene budu mit v kanclu. A to jen proto, ze jsem si chtel vyzkouset frezku :-D O bedny v praci nemam nouzi.

            1 0
        • Smazaný účet  

          kritérií kvality je spousta, s cenou to ale úzce souvisí. Malá reprobedna nikdy nepůjde tak hluboko, 6" reproduktor pod 50Hz moc hrát nebude a když tak bude mít vysoké zkreslení, a když je subwooferu 6" a ven jde zvuk jen hučícím basreflexem, tak se není o čem bavit. Mám doma 15" sub, nic menšího než 10" na domácí sub bych nebral, ale 10" musí mít obrovskou výchylku.

          0 1
          • MatS  

            Tak to mas asi poslechovku velkou jak krava, ze potrebujes 15" sub. Velikost membrany neni ukazatelem, jak nizko sub hraje. Na to jsou jine charakteristiky reproduktoru a i maly sub muze hrat odspodu, jen na ukor treba citlivosti.

            Samozrejme jsou materialove limity, ktere omezuji dosahnout v mensim objemu ozvucnice nizkych frekvenci.

            0 0
            • Smazaný účet  

              ne velikost membrány přímo souvisí s citlivostí na spodním pásmu. Je to o tom jakou masu vzduchu musí membrána rozpohybovat a pro zvýšení citlivosti o 3 dB na nějaké dané frekvenci se nutné zvětšit plochu membrány 4×. Pro to aby byl sub malý, citlivý, šel hluboko a membrána neměla výchylku 5cm je velká plocha membrány nezbytností. Věco do kterých zacházíš jsou už více odborné, vysvětlovat si navzájem jak fungují ozvučnice membrány apod, to tady není. Píšu velmi obecně a s tím se dostávám do míst kde už to co napíšu nemusí platit. Proč bych měl mít poslechovku jako kráva sub má cca 35×35×35 cm uzavřenka. to že mám takový sub je hlavně kvůli tomu abych se dostal co nejhlouběji i při nízkých hlasitostech, já neposlouchám moc hlasitě. Tento sub je velmi předimenzovaný (rozpohybuje nábytek u sousedů), ale menším bych nikdy nedosáhl takový zvuk a hloubku, a ta podpora 6" středobasů v regálových soustavách je poznat, u těch regálů mi basy dost chyběly.

              0 0
          • Yatza  

            15" sub? Ja teda o konstrukci repraku vim celkem prd, ale s Tvou nechuti k bassreflexu to musis mit v bedne jak satni skrin, ne?

            0 0
            • Smazaný účet  

              bedna je uzavřenka a samotné rozměry subu jsou cca 350×350×350

              0 0
              • Georrge  

                Nechci ti do toho kecat, ale průměr 15" repra je poněkud více než 350mm :)

                Ale ano, dá se to dát i do relativně malé ozvučnice (ale spíš tak 500×500×500). Jen se to pak musí dohonit pomocí EQ a pořádné výchylky.

                1 0
                • Smazaný účet  

                  omlouvám chyba na mé straně je to 12",

                  1 0
                  • kubad  

                    12" je 304,8mm to máš fakt v 350mm bedně?

                    0 0
                    • Georrge  

                      Není to problém, repro opravdu může být skoro přes celou čelní plochu bedny. Potřebná díra pro 12" repro je cca. 280–290mm, takže ti pořád zbývá 60mm na boční stěny (tedy 30+30) což je u tak malé bedny více než dost (většinou se dává tak 20mm).

                      0 0
                      • kubad  

                        si hodně na hranici s objemem,

                        0 0
                        • Georrge  

                          Jj objem bude malý, ale dnes už to není tak velký problém (pokud je na to repro stavěný). Zjednodušeně řečeno, prostě ten odpor bedny přetlačíš výkonem a vhodným EQ. Proto dnes ty šílené výkony 1000W a klidně i mnohem více :)

                          0 0
                          • MatS  

                            Jenze on pise, ze ma velky basak kvuli tomu, aby mu zahral nizke kmitocty a prigom ho narve do male ozvucnice a to jeste uzavrene. To by mne zajimalo, co to je za repro a jeho Vas a dalsi parametry. Ono skoro vse jde, ale vzdy na ukor jinych parametru. Fyzika je svina ;-)

                            0 0
                            • kubad  

                              já měl za to že to stavěl, ale dole dal odkaz na celkem pěkný kousek

                              https://www.svsound.com/…ucts/sb-1000

                              0 0
                            • Georrge  

                              Jak už jsem psal, k dosažení hlasitosti na nejnižších frekvencích je potřeba velké plochy membrány a velkou výchylku. Ozvučnice sama o sobě nehraje (pokud to je uzavřenka). Pouze klade odpor reproduktoru, ten pak musíš více krmit aby té výchylky dosáhl. Takže ano, velký reproduktor v malé ozvučnici může fungovat a zahrát nízké kmitočty v rozumné hlasitosti. Jen k tomu bude potřebovat třeba 1000W oproti 200W bassreflexu v dvakrát větší ozvučnici (přesné čísla záleží na konkrétních reproduktorech).

                              On má nejspíše koupený ten SVS, což je velmi dobrý SW (ale spíše pro nižší hlasitosti). Parametry reproduktoru asi dohledatelné nebudou, ale jestli chceš, můžu ti zkusit pohledat podobné reproduktory, které se používají pro DIY projekty.

                              0 0
                              • MatS  

                                Ne diky, nemusis. Jak jsem psal jiz jinde, je to na ukor jinych parametru, prevazne citlivosti, takze pak ho fakt musis krmit vykonnym zesakem jak pises.

                                1 0
                    • Georrge  

                      zde třeba jeden 12" SW pro představu, jak to asi vypadá. Bedna má šířku 355mm. Na výšku má trochu víc, ale kdyby výrobce chtěl, tak udělá 355mm na všechny strany.

                      0 0
                      • Yatza  

                        No, ale to ma bassreflex. V takhle male uzavrene bedne, co ma stanislav.janac, to prece nemuze hrat, dyt ten 12" musi pumpovat strasny kvanta vzduchu.

                        0 0
                        • Georrge  

                          BR ozvucnice potrebuje kvuli spravnemu naladeni paradoxne vetsi objem, nez uzavrena ozvucnice. S modernim repro neni maly uzavreny objem problem, dnes uz jsou dost silne zesilovace aby to utahly. Pro hlasitost na basech u uzavrenky potrebujes jen plochu repraku a jeho vychylku, bedna je tam jen kvuli tomu, aby nezvnikl akusticky zkrat. Maly objem bedny ale samozrejme klade repraku odpor, takze v mensi bedne nedosahne potrebne vychylky pri stejnem vykonu. Muzes to ale dorovnat vyssim vykonem (a vhodnym EQ, protoze na vyssich frekvencich ten vykon nepotrebujes). Jen k tomu potrebujes reprak, ktery je na to staveny (velka vychylka a vhodny cinitel jakosti).

                          0 0
                          • kubad  

                            jenže to musíš taky všechno do té bedny nacpat, vlastně nemusíš, ale nějak mě nedává smysl to mít externě. aby z toho nakonec nebyl jen 10" :D

                            0 0
                            • Georrge  

                              Co tam potřebuješ nacpat a co chceš mít externě, zesilovač? Dnes tohle většinou tahá nějaké Déčko se spínaným zdrojem, to moc objemu nezabere :) nejvíc objemu ubírá masivní magnet reproduktoru, s tím se samozřejmě při návrhu bedny počítá. Pak nějaká ta vnitřní výztuha, ale u tak maličké bedny jich není potřeba moc.

                              0 0
                  • tomo_111  

                    citam tu o 15'' sube, predsavujem si svoje stare basove kombo s 15'' repro (100w) a jeho objem, ako ked sa na to cez jack na koleji pustil nejaky dubstep tak to slo ±3 poschodia masakru a premyslam, ako sa ti to voslo do 353 bedny, ked 15'' je 38cm…

                    a najednou je z toho 12'', zaujimave :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jo to vzniklo z toho, že firma vyrábí dva modely v této velikosti, jeden s basreflexovou ozvučnicí, kde je 10" a uzavřenku s 12", prostě jsem to o jeden stupeň seknul a myslel si že v basreflexu je 12" a v uzavřence 15". Udělal jsem tu jedinou chybu, a teď ji dostanu sežrat asi až do smrti. toto téma není o subwooferech ani o reproduktorech ale primárně o soundbarech. No hold je potřeba mě nachytat na nějaké blbosti.

                      0 0
        • Smazaný účet  

          Tak prozraď na kolik tě ty regály vyšly? Všude je Dolby, protože nikdo jiný ty procesory nevyrábí a v takovém monopolu jako má Dolby, by ani jiného výrobce málokdo koupil. To že má na sobě něco nápis dolby, je jen informace že výrobce použil procesor dolby, nic to neříká o kvalitě a zvuku, navíc ve stereu je mi dolby k ničemu. Všechny tyhle home cinema dolby 150.1 a víc jsou pro domácí kina, ale pokud nemám 100tis na bedny 5.1, tak to bude vždy jenom šidítko, navíc k takovému domácímu kinu už je dost potřeba vlastní poslechová místnost.

          0 2
          • kubad  

            :)

            0 0
            • esmo  

              Zdá se mi, že MatS se v tom skutečně vyzná a staňa bude opravdu jen ten pozér :-)

              0 0
              • MatS  

                Ja se tim nechlubim a to mam mnohaletou praxi v oboru a jako jeden z mala lidi v CR certifikaci Dolby ATMOS na navrh a nastavovani kin. A tech kin uz jsem delal celkem dost. Zrovna dnes do jednoho jedu. :-)

                1 0
                • esmo  

                  Věděl bys, jestli má Brněnský Cinema City po rekonstrukci Dolby Atmos? :D

                  0 0
                  • MatS  

                    Takto z hlavy ne. Cinema City si vse dela po sve vlastni ose ze zahranici. Musel bych se zeptat technickeho manazera. Navic by se urcite pochlubili, kdyz by je to stalo nekolik mega :-)

                    0 0
                    • esmo  

                      ..„přičemž nabízí exkluzivní zážitek v podobě technologií IMAX®, 4DX™ a Dolby Atmos ve vybraných lokalitách“

                      Ale jaké jsou ty vybrané lokality, to ti raději neřeknou, protože bychom zjistili, že to mají zase jen v Prahe :-)

                      0 0
                      • MatS  

                        Na strankach www.digitalnikino.cz se pise pravidelne o vetsine rekonstrukci kin. Navic pokud kliknes na cislo jiz zdigitalizovanych kin, tak se ti otevre mapa. Tam si najdi kino a klikni na vlajecku a uvidis podrobnosti o technickem vybaveni. Samozrejme tam neni uplne vse.

                        1 0
                • Kouba_2005  

                  A na co jdeš? Dr.Strange? :-)))

                  0 0
                  • MatS  

                    To zalezi co si tam pustim a co bude nahrane v serveru a bude na to klic (KDM). ;)

                    Jdu tam pracovne a nechce se mi tam travit mladi.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  ptal jsem se na cenu, aby si tady lidi uvědomili že i obyčejné regálové soustavy nejsou levné a za cenu 15tis co dají do soundbaru i s se subwooferem, zesilovačema, procesorem a bezdrátovým přenosem signálu, nedostanou žádný zázrak. Prostě za ty preachy nejde vyrobit niz okouzlujícího.

                  0 0
                  • MatS  

                    S tim souhlasím a taky nejsem zastance soundbarů. Nejhorsi je, kdyz i ty drahy bedny (ano i BW, Focal, KEF apod.) kuchnes a brecis, jaky sit soucastky tam vyrobce dal. To ja ve sve bedynce jsem na vyhybce nesetril.

                    0 0
                    • Georrge  

                      Jojo, není nad to kuchnout sloupy za 50k a najít na výhybce elektrolyty :) na druhou stranu, moc se tomu nedivím. Pro prémiové výrobce jsou bedny za 50k základní řada a lepší věci si musí schovat do vyšších řad. Já třeba moc nepoznám rozdíly v komponentech výhybky, ale rozdíl v reproduktorech slyším hned. Takže pokud výrobce ušetří na výhybce a kabeláži a místo toho dá lepší repro, myslím že to ve výsledku pro většinu lidí bude znít lépe.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Výhybku navíc často můžeš obejít bi-amping zapojením, které podporují už i poměrně levné repro.

                        0 0
                        • Yatza  

                          Nemusi to nejak podporovat i zesilovac?

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak samozřejmě musí, potřebuješ v podstatě zesilovač dva (u přístrojů podporující režimy připojení více repro tam při použití jen sterea máš už nevyužité, tak to některé přístroje umí využít).

                            0 0
                          • Georrge  

                            Musí. Musí mít adekvátní počet kanálů a aktivní výhybku. Díky stále kvalitnější a levnější elektronice to ale dnes může být levnější, než pasivní výhybka z kvalitních součástek. Navíc máš mnohem širší možnosti ladění dělícího kmitočtu, sfázování a přizpůsobení poslechové místnosti. Nevýhodou je, že bi-amp bednu (která nemá pasivní výhybku) nemůžeš jen tak připojit k libovolnému zesilovači, odpálil bys výškový reproduktor.

                            1 0
          • MatS  

            Pokud bys hledal, tak uz jsem to tu psal v jinem vlakne, ze jde o low budget stavbu. Slo mi o vyzkouseni nove frezky. Celkem matros vysel pod 10t korun za vse. Ale nemam problem postavit bedny za mnohem vic, pristup k reproduktorum jedne nejmenovane znacky mam velmi blizky ;-)

            O Dolby jsem psal, ze v consumer segmentu se to znacne lisi kvalitativne od profi segmentu. Dolby toho vyuziva a prodava a ze mu to jde dobre.

            0 0
            • esmo  

              Je pravda, že jsem TV vybíral podle toho, aby podporovala Atmos, dostali mě :-(

              0 0
              • MatS  

                Bohuzel, je tam navic jen softwarovy processing, ktery se snazi zlepsit dynamiku z jiz tak mizernych repracku.

                0 0
                • esmo  

                  No mně ta TV jede přes Onkyo receiver s těma Jamo bednama, které jsem posílal výše. Ale jelikož ten receiver je tak starej, tak asi ani ten Atmos nepodporuje, takže se to nepřenese dal (asi)… ale TV mám s Atmos a to je hlavní ! :D

                  0 0
                  • kubad  

                    bohužel starší zařízení to nedokáží dekodovat , pojede to ve formátu který reciver umí

                    1 0
    • dada  

      taaak se zase uklidníme, hlavně mladý pan janáč ;)

      název vlákna zní domácí kino soundbar

      takže to není o stereo a hifi

      proč tedy hanět soundbar někomu kdo to chce, nechápu

      naopak chápu soundbar jako schůdné a levné řešení tam, kde jsou nutné kompromisy zejména prostorové a taky cenové

      na všechno ostatní je tu samozřejmě už k dispozici spoustu možností typu síťový zesilovač + slušný bedny

      co bych považoval za přežitý jsou různý sestavy 5.1 až 11.2

      kvalitní stereo je podle mě lepší, jen je nutno dát bacha co za signál leze z telky. nutno nastavit výstup na PCM stereo – multikanál může udělat stereu problém

      0 1
      • K2  

        Pár kamarádů, kteří chtěli soundbar na filmy a obývákový poslech hudby jsem místo na soundbar nasměroval na mikrosystém Onkyo a jsou spokojeni. https://avmania.zive.cz/…isystem-test

        Cena podobná a zážitek z hudby znatelně lepší. Pokud je, kde umístit malé regálovky, tak za sebe doporučuju před nákupem SB si zajděte poslechnout a rozhodněte se sami

        0 0
        • dada  

          Jo tohle vypadá použitelně. Sám jsem ale byl kdysi v situaci kdy nebylo kam umístit ani takhle malej systém tak proto mám pochopení i pro soundbary.

          0 0
          • K2  

            Jeden kamarád si pořídil tohle Bose SoundTouch 30 série III (nevím, přesně, kterou řadu) a taky překvapivě hezký zvuk, na to, že to jde všechno z jednoho místa (už se bohužel neprodává, asi jen bazar)

            https://www.mall.cz/…erna-zanovni?…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.